לא רקסטון
לא ויטרה
לא נבארה
לא סבארבן (ניחא את זה אני מבין...)
לא נשאר הרבה אפשרויות בתקציב ובדרישות חוץ מנבלות. וכל השרשור התחיל במטרה להימנע מבעלות על נבלה [emoji23][emoji23][emoji23]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Printable View
לא רקסטון
לא ויטרה
לא נבארה
לא סבארבן (ניחא את זה אני מבין...)
לא נשאר הרבה אפשרויות בתקציב ובדרישות חוץ מנבלות. וכל השרשור התחיל במטרה להימנע מבעלות על נבלה [emoji23][emoji23][emoji23]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אענה לך על איסוזו דימקס:
לי יש 3.0 עם גיר ידני (לקח הרבה זמן למצוא). לא הייתי קונה דימקס אוטומטי בשנים האלה(לפחות עם מנוע 3.0 ללא מסילה משותפת), נסעתי על כמה מהם ולא מרגישים את 131 הסוסים. שילוב תיבת העברה עם כפתור, לא עשה לי בעיות אף פעם והאוטו גם עובד וגם מטייל. מלבד טיפולי 10,000, הוחלפו תושבת דרייבשפט וידית הילוכים בגלל חופש מעצבן. 1100 שח , חלקים מקוריים. צריכת סולר כמעט 1 ל 11, במרחבי הנגב. השבוע החלפתי 3 רצועות, 242 שח לפני מע"מ. תא הנוסעים מרווח משמעותית מהיילקס, עד שהגיע הויגו ב 2006. על קפיצים מתחת הסרן ומוטות פיתול אין מה להוסיף. נסיעה של טנדר זה לא משהו להתגאות בו, לגבי נוחות- אני הרכבתי כסא אספיר, מאחורה קשוח...
נעילה אחורית- יש גם בארץ, לפחות אצל פרוגיפ, ויש גם (באוסטרליה..) של הולדן רודיאו, משמעותית זולה יותר, אם אתה נכנס לזה חובה לוודא יחסי העברה ולא, לא כתוב על הדיפרנציאל. מנועי 4JH1 עם הזרקה מאוד אמינה, אחכ, ה 2.5 ליטר וה 3 ליטר מסילה משותפת- אני לא מכיר באופן אישי. טנדר מאפשר לקחת המון ציוד לטיולים, ומכיוון ששאלת על סגירה וכו- אם תהיה לך אז בכלל תוכל להתפרע (ולא לעשות הובלות לחבר'ה, אז בכלל..).
כל הדימקסים 4×4 שראיתי עם 245/70/16, (ה 2×4 עם ג'אנט 15). יש מבחר סבבה למידה הזאת, באוטו דאטה אין אישור למידה אחרת לגאנט 16 לצערי (הייתי שמח ל 235x85x16 ).
מה עוד?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
אולי פספסתי אך הנטר ידני שקלת?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
עלויות ביטוח לחובה ו-ג?
לצערי די מקס כנראה זה לא יהיה משיקולי עלות.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
כשאני חושב על הג'יפ הבא שלי שאמור להיות משפחתי ומאוד דומה לדרישות של צחי מבחינת עבירות, חוסן מכני, אמינות ותקציב, אני מגיע לכמה מסקנות:
- רכבי שטח ישנים מתאימים יותר לדרישות העבירות שלי
- בשקלול הכלכלי הכולל יותר זול לקנות רכב ישן ופשוט ולתקן אוטו, מאשר לקנות חדש יותר.
- בשורה התחתונה ובטווח הרחוק, הפרדת רשויות היא הפתרון הנכון.
- 2 טסטים זו גזירה שאצטרך להתמודד איתה.. עדיף לשאוף כמה שיותר קרוב לאספנות.
הרכב המודרני היחידי שלטעמי ששווה לי להתעסק איתו זה הרנגלר, אבל התקציב רחוק שנות אור משם.
עד אז.. אם יש לך 50 אלף שקל, אין לי אופציות טובות יותר.
צחי תשים את ה20K בצד ליום שחור, ויש לך עוד הרבה שנים של שקט.. עד שאין לך לפחות (!) 70K להשקיע בג'יפ, אין לך לאן "להשתדרג".
אם תהיה לי אפשרות, הייתי שמח לקנות ג'יפ אספנות בארה"ב מוכן לשטח ובמצב טוב, לטייל איתו שם כמה שבועות, ואז להביא אותו לארץ.
מצטרף פה להמלצות של להשאר עם מה שיש לך ביד ולשים כסף בצד ליום גשום.
טנדר יהיה משמעותית פחות נוח.
צפוף יותר ועם מזגן חלש יותר.
את הפאג'רו כבר התאמת בול לצרכים שלך והוא כבר אחרי 5 שנים של טיפולים נורמליים.
בלי הגדלה משמעותית של התקציב, אין מה לנסות "לשדרג".
הכסף שתוציא על יישור קו (ותמיד יש כזה, תשאל את אסף איך זימברו אותו ההיילקס ;-) )
והכסף שתוציא על לשדרג בשביל שטנדר יהיה באותה רמת עבירות כמו הפאג'רו,
זה יוצא הרבה יותר מאשר החלפה של מכלול רציני.
אני במצב דומה מבחינת גיל הפג'ארו וכל פעם מתלבט מחדש ומגיע לאותה מסקנה.
זה אחד הרכבים היחידים העשוי עדיין מברזל, יחסית אמין ובזכות עלי אקספרס ניתן להשיג את רוב החלפים במחיר מגוכח.
שים בצד כמה אלפי שקל לתקונים שוטפים ויהיה לך כאילו מימון לתחזוקה, מה שיצא הרבה פחות מקניית רכב אחר שאין לך מושג מה מצבו.
לדעתי אם כבר להחליף אז זה לרכב צעיר בהרבה, ואז רק ירידת הערך שלו גדולה ממחיר המכירה של הפג'רו.
אני החלטתי להשאר עם הרכב, לבצע את התיקונים השוטפים הבטיחותיים וסגולה לאריכות ימים, ובמידה של תקלת שבר רצינית, רק אז לשקול החלפה.
חשבת על קינג?
אומנם לא ברשימה שלך, אבל נכנס בתקציב. בטוח יותר נוח לנסיעה מכל טנדר.
כמה מסלולים עשית ב5 שנים האחרונות שקינג לא עובר?
גם גראנד ויטרה כנראה עוברת את רוב המסלולים שאני עושה וכנראה שגם דאסטר אבל אני לא רוצה אף אחד מהם, כנל לגבי קינג ויש מספיק סיבות מה גם שקינג בדיוק כמו טרופר מקדם אותי בארבע שנים +/-, מה שוץאומר עדיין נבלה ישנה שנסעה כמה מאות אלפי קילומטרים ואת זה יש לי כבר בבית.
לגבי הווינר, היד ראשונה ההוא נמכר כך שאין ללכת לראות.
לגבי השאר:
מידת צמיגים קטנה - פתיר.
הגבהה עולה 4700 על האוטו כולל מעמ
נעילה נשלטת סביב 6000, יש גם אוט שמתאימה כנראה.
הבעיה הכי גדולה מהבירורים שעשיתי היא שלדגם הזה יש בעיית זמינות חלפים וזה כנראה מה שיפיל אותו.
ולכל הממליצים והיועצים על האוטו שלי, רקסטונים, קינגים, ויטרות ומה לא... זה לא רלוונטי, שאלתי על רכבים ספציפיים ומכל הקשקושים רק תגובות בודדות רלוונטיות.
וגם עדיין לא הציעו לו דאסטר [emoji12]
https://youtu.be/MRtPw-r_wSM
[emoji2356][emoji2356][emoji2356]
משהו על עלויות אחזקה של רכבי מסילה משותפת מתלה קדמי נפרד.
בגדול - יותר יקר מהזרקה מכנית. ועדיין רכב שעושה 10000 בשנה יעלה בממוצע כ 3000-3500 בשנה על טיפולים תיקונים וכל המסביב. כלומר לא נורא.
(להשוואה אני עושה 25 אלף קמ בשנה וההוצאה הממוצעת השנתית שלי ושל הבעלים הקודמים - סטטיסטיקה של 5 שנים - כ7000 בשנה.... השנה האחרונה היתה חריגה קרוב ל 10000).
כתבת על מחיר ההגבהה. אבל שים לב שבטנדרים האלה קשה להגביה יותר מ20 מ''מ באופן מוצלח ומאוזן בגלל מוטות הפיתול.
שאלתי על בנזין כי יכול להיות שבקילומטרז הזה שווה לשקול SUV בנזין שנהנים מעלויות אחזקה נמוכות יותר וגם זולים יותר כמשומשים. חבר אחר מקבוצת הפג'רואים עשה את המהלך לכיוון אמריקה ונשמע מרוצה בינתיים... אבל זה לא מה ששאלת....
אסף.
תמצא לי משהו בנזין, סביב שנת 2010, בעל יכולת שטח לא פחותה מה פאגרו ושיכול להכיל 4 נפשות לטיול עד שני לילות (ואנחנו לוקחים הרבה ציוד, ראה תמונה) וכל זה ב-45 אלף כולל יישור קו.
הממממ..... בעיה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...368928a86f.jpg