רוב הרכבי השטח חולקים את מרבית החלקים שלהם עם רכבי כביש כולל שלדות שעושים להם פה ושם איזו נגיעה לחיזוק אז מי שחושב שרכב שטח הוא איזה טנק עמיד זה ממש לא ככה. וזו גם הסיבה שרעבי שטח סובלים מבלאי מואץ
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Printable View
רוב הרכבי השטח חולקים את מרבית החלקים שלהם עם רכבי כביש כולל שלדות שעושים להם פה ושם איזו נגיעה לחיזוק אז מי שחושב שרכב שטח הוא איזה טנק עמיד זה ממש לא ככה. וזו גם הסיבה שרעבי שטח סובלים מבלאי מואץ
מניח שאתה מתכוון לגיפונים. ברכבי שטח אמיתיים / suv זה פשוט לא נכון
Sent from my iPhone using Tapatalk
טוב שוב תודה על ההיענות, לסיכומו של עניין מדובר על טוסון טקסס 2009 V6 4X4 עם 175 כ"ס, מרווח גחון 19.5, זווית גישה 28.2, זווית נטישה 31.9.
השיפורים שידוע לי לעת עתה שיש כשעוד לא בדקתי לעומק הם, צמיגי TOYO, MAXXIS, KENDA, קפיצים MUD, AYBACH, PEDDERS או לוולס, בולמי קוני בלבד לפי מה שידוע לי, מיגון גחון לגיר ותיבת העברה. הנעילת דיפרנציאל שקיימת ברכב היא מרכזית אורכית שמעבירה ל-50 קדימה ו-50 אחורה ומתבטלת ב-40 קמ"ש. יתכן שיש אפשרות לעוד תוספות כגון נעילות דיפרנציאל רוחביות או להעלות את הכ"ס ע"י צ'יפ מסויים או דברים נוספים.
ממה שהבנתי מרוב האנשים כאן שהם אומרים להישאר עם הרכב ולהוסיף כמה תוספות שאפשר, מסיבה שאני כבר מכיר את הרכב, אין לי צורך לרמת שטח גבוהה יותר, עלויות וכד'.
חלקם הציעו להחליף לג'יפונים שיש להם יותר אפשרויות לשיפור, וחלק קטן הציעו להחליף לג'יפ אמיתי.
לגבי הבלאי אני חושב שישנו גם בג'יפים אמיתיים אלא שזה מחזיק מעמד יותר זמן בגלל שיש כמה מערכות שסופגות את הזעזועים וכד' להבדיל מהג'יפונים שרק הבולמים סופגים אותם, לגבי עבירות אני חושב שזה כן יוסיף משהו ובכל אופן לא יודע האם בכלל אני אנסה לעשות משהו מעבר כרגע.
עדיין לא קיבלתי תשובה האם לעשות בסדנא או לייבא את השיפורים ולעשות בפרטי במוסך שמבין ולהוציא אישורים ?
לאיזה ג'יפ כדאי להחליף במידה וכן ארצה ? לפי מה שידוע לי ג'יפונים אחרים אין להם יכולת לעשות הרבה יותר מהרכב הנוכחי כך שאינני חושב שזה אופצייה טובה כ"כ, אלא או להשאיר ולשפר כל מה שאפשר או להחליף, ואם כן אז לאיזה ג'יפ להחליף? תודה על כל העזרה
למעשה, ההיפך הגמור הוא הנכון. יצור של שלדות של רכבי שטח נחשב יקר יותר ולרוב אינו כלכלי באותה מידה כמו רכבים אחרים. אנחנו מדברים כאן כמובן על שלדת סולם- וזו אחת הסיבות מדוע יצרני הרכב אינם ממהרים להציג שלדות סולם חדשות אלא להסתמך על הקיים. מדובר ביצור שרחוק מאוד מלהיות כלכלי כמו שלדה אחודה-כיום יצרני רכב משתפים פלטפורמות- החל ב TNGA של טויוטה וכלה בפלטפורמה המודולארית של פולקסווגן-זוהי הסיבה מדוע גולף חדשה, אוקטביה וכו-חולקות פלטפורמה. יש כאן צמצום של עלויות מו"פ וחלוקה על פני מיליוני רכבים. שלדת סולם- מופיעה בקושי בדגם אחד או שניים במקרה הטוב, שימכרו במספרים מצומצמים. עלויות הפיתוח- מתחלקות על מעט רכבים.ברכב שטח השלדות והמכלולים כבדים יותר- ולרוב גם פרימיטיביים למדי במונחי עולם הרכב המודרני-ולכן שלדות של רכבי שטח לרוב אינן משמשות כלל ברכבים אחרים-אלא אם מדובר בתתי גרסאות או ב"דגם אח"- למשל פראדו על נגזרותיו היותר מודרניות- ולקסוס GX. ליצרן רכב אין שום הצדקה להשתמש בשלדה של רכב שטח או בחלקים-מהסיבה הפשוטה שאם תיקח מכונית משפחתית, מיניוואן, או רכב כביש שטח ותבסס אותם על שלדה של רכב שטח, הם יהיו כבדים יותר, מזהמים יותר, רועשים יותר-ונוחים פחות. טכנית, ברוב המכוניות בעולם (מכונית, לא רכב שטח) לא תמצא שלדת סולם-מהסיבה הפשוטה שמדובר בטכנולוגיה שדעכה סופית בשנות השבעים- כי מי רוצה להוסי חצי טון פלדה למכונית משפחתית בעידן של איכות סביבה? כמובן- הדבר תקף לגבי רכבי שטח. רכבי כביש שטח, קרוסאוברים וכיו"ב אינם רכבי שטח.
אני מדבר על רכבי השטח המודרניים המבוססים , על משפחתיות - פורסטר xv טוסון, ועוד כהנה וכהנה
הם מחליפים את מה שאתה קורא לו רכבי שטח
ממש לא.
זה פילוח של השנים האחרונות שנועד ל-2 קבוצות:
1. אלו שהיכולת שטח המוגבלת הזו היא בדיוק מה שהם מחפשים כדי לטייל בשבילים שפרייבט לא עובר או סובל לאורך זמן.
2. אלו שההופעה המעט יותר אגרסיבית של הרכבים האלו עושה להם נעים, עם אשליית ״יש לי רכב שטח״, למרות שלא ירדו בחיים מהאספלט באמת.
מעולם לא החלפתי משולשים בדיסקו ;) ותפוחי ההגה לפי איך שהם נראים יש מצב שהם המקוריים. תיבת ההגה נוזלת למיטב הבנתי עוד מהיום שהיא יצאה מהמפעל. אז כנראה שזה לא קשור לנסיעה בשטח....
כן החלפתי את כל התותבי גומי באוטו לרגל חגיגות ה300,000, אבל יותר כי רציתי להתחדש לי ופחות כי היה צריך.
מנסה לומר שזה בדיוק ההבדל בין רכב שטח לרכב 4*4.
גיא,
בפרייבט אני מחליף תפוחי הגה פעם בשנתיים בערך, סד״ג 50kקמ.
בגמל ומקביליו הם מחזיקים פי-3+ קמ.
כנ״ל ברקסים, רכיבי מתלה וכו.
בפרייבט חצי במקרה הטוב מרכב שטח.
דיון הזוי משהו.
לא הייתי משקיע שקל בטוסון.
אם פות"ש אוהב את הטוסון שלו - לבריאות, הנאה ואמינות לרוב.
אבל לקרוא לזה רכב שטח? מה יש לשפר כאן? לצורך מה?
אין כאן מהלכי מתלה, אין הילוך כח - מה עושה אותו לרכב שטח?
לעניות דעתי, אם פות"ש נמצא בשטח 'לייט' - שיקנה פורסטר / דאסטר / xv ויהנה משמעותית יותר מהטוסון שלו.
אין מה לשפר בדיוק כמו שאין מה לשפר xv, פורסטר, דאסטר....
כל רכב שטח (גם רך) שתחליף לו צמיגים ומתלים, התנהגות השטח שלו תשתפר.
מי אנחנו שנגיד לבעליו של טוסון או טריוס שלא שווה לשפר את הרכב שלו
הוא בא לשאול את דעת הגולשים כאן.
זו דעתי.
אם אני לא טועה דווקא לסובארו יש קיטים להגבהות ושיפורים.
לסובארו יש ספייסרים
לדאסטר יש איזה 7 ערכות קפיצים ובולמים. ומגוון נעילות. החל ממחליקות למחצה. דרך נעולות תמיד וכלה במודולריות.
לדייהטסו יש נעילות בדגמים עם הסרן.
לאישתי היה קיה ספורטאז' מודל 2009 שהוא האח התאום של הטוסון.
זה לא רכב שטח. נסעתי בו. נתקעתי איתו. נכון שהנהג היה מעאפן, ועם זאת - זה לא רכב שטח.
כמו שנרשם כאן, זה ממש כמו להיכנס לפורום רכבי ספורט ולשאול אם מדבקות no fear וצמיגי PS4 על יונדאי I10 יעשה את המסלול בפצאל.
אז אני בהחלט יכול להבין שאדם יעלה על המסלול עם I10 סטנדרטית ויהנה מאוד מאוד, כי זה כיף. אבל זה לא רכב ספורט, ולא יהיה כזה אלא בהשקעה מאסיבית שכרוכה בפירוק והרכבה חדשה של הרכב, בדיוק כמו מה שצריך לעשות לטוסון כדי שהיה רכב שטח.
אני בהחלט מבין שפות"ש נהנה מנסיעה בשבילים בדרך לעבודה ולעקוף פקקים, ומדי פעם לעשות סיבוב של 45 דקות בשבילים, אבל מכאן ועד דיון של חצי ממומחי הפורום בשאלה הקיומית "יונדאי טוסון - להיות או לא להיות בשטח?" המרחק גדול.
ועוד פות"ש מתלבט אם לרכוש דיסקברי 4. כלומר טוסון או דיסקברי 4, וזה עבר בשקט לחובבי המותג. ת'כלס אני מבין את ההשוואה...:cool:
מצד שני.
השתתפתי בטיול של מועדון הטוסון. בשביל האדום של חלוצה. הרכבים נסעו ועלו בדיונות לא רע בכלל.
זה לא בדיוק פרייבט.