תגובה: לא מדובשך ולא מעוקצך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
דרור, התיאורים על רצח מיליונים! כל יום! של סינים על ידי השלטונות, נשמעים לי מופרכים לחלוטין ואולי מזכירים במעט את האגדות שמייחסים לישראל בדבר רצח עם של הפלסטינים...
אתה רציני?!
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
כן טל, אני רציני.
תתעניין בזה קצת ותבין שקורה שם משהו נורא במשך שנים ארוכות.
בהתחלה אתה לא תאמין למשמע אזנייך ולמראה עינייך כמו שאני לא האמנתי. אבל אתה לא תאמין רק בהתחלה. אחר כך תבין שזה אמיתי.
היי, רק באירועי כיכר טיאננמן בבייג'ינג ב-1989, טבח הצבא הסיני בירי חי ובדריסה ע"י רק"מ כ-10,000 אזרחים סינים.
סין כיום מעצמה מס' 1. הן כלכלית, הן טכנולוגית. היא לא מאויימת ולא חוששת מאף אחד. למפלגה הקומוניסטית הסינית אין כיום שום מעצורים והיא נחושה להמשיך לשלוט ביד ברזל ולא מהססת לנקוט באלימות ובאמצעים רצחניים על מנת להשליט ציות עיוור באמצעות פחד.
קומוניזם, מפלגה קומוניסטית, משטר קומוניסטי, הם תמצית הרוע. זה משהו שאתה לא רוצה. ממש לא.
הקומוניזם כפי שיושם במציאות על ידי ברית המועצות, סין, צפון-קוריאה ושאר מדינות קומוניסטיות "מתקדמות", הוא משהו שגרוע לפחות כמעט כמו נאציזם.
וכן, אני יודע שזה טאבו להשוות משהו לנאצים, חוק גודווין בלהבלהבלה.... אבל בסין נרדפים, נקצרים, מעונים, נכלאים במחנות ריכוז וכן, גם נרצחים - מיליונים. לא פחות. ולא, אני לא מגזים. זו האמת לאמיתה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
רוצה. מאוד רוצה. עדיף מהדירוג החברתי שאני מקבל פה המבוסס על שימוש בפייסבוק, אינסטגרם סנפצ'ט וכל השיט הזה...כרגע נדמה לי זה עומד על "0"...
וזה לא שאתה באמת מאמין שניתן לבצע ריגול אינטנסיבי על 1.35 מיליארד בני אדם...(עד כמה שאני יודע הרי שזו שטות מוחלטת...)
טל.
יש דווקא כמה חברות ישראליות שעוזרות לשלטון האימים הסיני. מערכות מצלמות ממוחשבות עם זיהוי פנים ואתה במעקב מתמיד.
אבל גם בהמון ערים אחרות כולל בישראל. אנגליה. ספרד. רוסיה וכו׳ יש מצלמות מזהות פנים בכל פינה .. לא אישו כל עוד אתה בסדר.
אבל מה שפה עדיין אין. זה אינטרנט פנימי נשלט לחלוטין. סגור. ואפליקציה אחת שהכל עובר דרכה בטלפון .. החל מהזמנת מונית. פיצה וטקסט סקסי לבחורה שלך ... וגם היא מדווחת לשליט הנערץ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אבל גם בהמון ערים אחרות כולל בישראל. אנגליה. ספרד. רוסיה וכו׳ יש מצלמות מזהות פנים בכל פינה .. לא אישו כל עוד אתה בסדר.
זה בדיוק העניין...כל עוד אתה מתעסק בעניינים שלך, תעשה מה אתה רוצה...פה גם את זה לא מאפשרים לך...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כן טל, אני רציני.
תתעניין בזה קצת ותבין שקורה שם משהו נורא במשך שנים ארוכות.
בהתחלה אתה לא תאמין למשמע אזנייך ולמראה עינייך כמו שאני לא האמנתי. אבל אתה לא תאמין רק בהתחלה. אחר כך תבין שזה אמיתי.
היי, רק באירועי כיכר טיאננמן בבייג'ינג ב-1989, טבח הצבא הסיני בירי חי ובדריסה ע"י רק"מ כ-10,000 אזרחים סינים.
סין כיום מעצמה מס' 1. הן כלכלית, הן טכנולוגית. היא לא מאויימת ולא חוששת מאף אחד. למפלגה הקומוניסטית הסינית אין כיום שום מעצורים והיא נחושה להמשיך לשלוט ביד ברזל ולא מהססת לנקוט באלימות ובאמצעים רצחניים על מנת להשליט ציות עיוור באמצעות פחד.
קומוניזם, מפלגה קומוניסטית, משטר קומוניסטי, הם תמצית הרוע. זה משהו שאתה לא רוצה. ממש לא.
הקומוניזם כפי שיושם במציאות על ידי ברית המועצות, סין, צפון-קוריאה ושאר מדינות קומוניסטיות "מתקדמות", הוא משהו שגרוע לפחות כמעט כמו נאציזם.
וכן, אני יודע שזה טאבו להשוות משהו לנאצים, חוק גודווין בלהבלהבלה.... אבל בסין נרדפים, נקצרים, מעונים, נכלאים במחנות ריכוז וכן, גם נרצחים - מיליונים. לא פחות. ולא, אני לא מגזים. זו האמת לאמיתה.
כיכר טיאננמן זאת היסטוריה עתיקה...שום דבר לא דומה להיום.
ראינו דוגמה עכשווית בהתקוממות בהונג קונג. הם ניהלו את זה באופן סביר לחלוטין כפי שזה נראה.
סין זה גם לא צפון קוריאה, היא הרבה יותר פתוחה לעולם.
כל הדעות הקדומות שלנו על משטר קומוניסטי עריץ ואכזרי, לא מתיישב עם השגשוג האדיר של הכלכלה שם, של מיליוני מתעשרים חדשים, של אין סוף יזמים ותעשיינים שפורחים.
חשבנו תמיד שזה יכול להתקיים רק תחת שלטון דמוקרטי. זה מה שלמדנו מנפילת הגוש הסובייטי. ובכל זאת סין תחת שלטון קומוניסטי, וכפי שנראה, משאירה אבק לעולם המערבי הדמוקרטי בכל תחום שרק אפשר...
אתה מספר לי שזה כל כך רע בזמן שלמעשה סין רק פורחת...איך זה מסתדר?
אני חושב שלעולם המערבי יש הרבה מה ללמוד מסין של היום.
טל.
אתה רואה מה שהם רוצים שתראה.
אף אחד שם לא יתעשר אם לא יתנו לו להתעשר. והכסף? לא באמת שלו.
לפני כמה זמן כשנכנסתי לעומק השיטה - נדהמתי לגלות כמה אנחנו בורים ובאמת לא מסוגלים לתפוס איך סין מתנהלת.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אתה רואה מה שהם רוצים שתראה.
אף אחד שם לא יתעשר אם לא יתנו לו להתעשר. והכסף? לא באמת שלו.
לפני כמה זמן כשנכנסתי לעומק השיטה - נדהמתי לגלות כמה אנחנו בורים ובאמת לא מסוגלים לתפוס איך סין מתנהלת.
אסף.
so there is no spoon
אז מה ?
החיים דבש ..
אתה טוען שפה כל אחד מקבל מה שהוא רוצה .. או מה שמגיע לו או ... שלא ...
הונג-קונג סיפור שונה לחלוטין משאר המדינה.
לכן התקוממות כזו יכולה להתרחש רק בהונג-קונג.
אירועים דומים בערים אחרות, במיוחד כאלה שבפרובינציות/פריפריות, ידוכאו ביד ברזל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
so there is no spoon
אז מה ?
החיים דבש ..
אתה טוען שפה כל אחד מקבל מה שהוא רוצה .. או מה שמגיע לו או ... שלא ...
אני לא טוען כלום. חוץ מזה שצריך להבין ששם הכל שונה לחלוטין. טוב או רע..? מי אני שאשפוט?
אסף.
הונג קונג זה ההיפך לגמרי מקומוניזם.
הסינים גם במעמד הבינוני נהנים כיום משיפור באיכות חיים, לדעתי גם הם התיירים הכי רבים בעולם כיום.
זה נכון שהכסף של העשירים לא בדיוק שלהם, אבל יש קומבינות כמו הלבנת הון והעברתו החוצה, מקאו דוגמה מצויינת לכך.. חוץ מזה.. היי למי מעניין שהכסף לא שלי כל עוד יש לי המון עסקים, נוהג בלמבורגיני, חי בחווילה מפוארת וכל ילדי לומדים בלונדון.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני לא טוען כלום. חוץ מזה שצריך להבין ששם הכל שונה לחלוטין. טוב או רע..? מי אני שאשפוט?
אסף.
"אין פטור בלא כלום".... מעניין מאד מה שאתב כותב ואשמח אם תרחיב במידת האפשר
אני רק שם את זה פה.
הנה תיאוריית קונספירציה מעניינת
השפעת נגיף הקורונובורסיה בבורסות ברחבי העולם, תוך חודש:
* [emoji631] -26%
* [emoji636] -26%
* [emoji1063] -25%
* [emoji1054] -27%
* [emoji635] -20%
* [emoji1256] -19%
* [emoji1221] -16%
* [emoji1037] -24%
* [emoji1128] -14%
* [emoji1215] -17%
* [emoji1125] -12%
* [emoji2406] - 17%
עכשיו, התבונן בזה:
* [emoji630] (סין) + 0,3%
סין, יוצרת המגיפה, "התאוששה" באורח פלא, כמעט ואין יותר מקרים של נגיף קורונה.
העולם מתחיל להרגיש את ההשפעות והבהלה לגבי המחלה.
מי התאושש ראשון ?? סין עצמה
נראה כי נגיף זה היה מהלך של ממשלת סין בתגובה לאובדן מלחמת הסחר עם ארצות הברית.
המטרה:
לזרוק את העולם למיתון !!!
האם התרחיש לא ברור שהם כבר צומחים!
סין קנתה כמעט כל מה שהיא צריכה בבורסות ברחבי העולם ... בכך הסינים הפכו לבעלים של החברות הגלובליות שנמצאות בסין ובלי שהכסף אפילו עזב את סין.
אולי אנחנו לא מספרים את כל הסיפור [emoji848]
מת על תאוריות הקונספירציה..
למרטת שאמריקה איפה שהוא תמיד יוצאת הפראיירית מולם מול אירופה ..
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אני רק שם את זה פה.
הנה תיאוריית קונספירציה מעניינת
השפעת נגיף הקורונובורסיה בבורסות ברחבי העולם, תוך חודש:
* [emoji631] -26%
* [emoji636] -26%
* [emoji1063] -25%
* [emoji1054] -27%
* [emoji635] -20%
* [emoji1256] -19%
* [emoji1221] -16%
* [emoji1037] -24%
* [emoji1128] -14%
* [emoji1215] -17%
* [emoji1125] -12%
* [emoji2406] - 17%
עכשיו, התבונן בזה:
* [emoji630] (סין) + 0,3%
סין, יוצרת המגיפה, "התאוששה" באורח פלא, כמעט ואין יותר מקרים של נגיף קורונה.
רק שגם זה פייק ניוז. הבורסה הסינית בחודש האחרון לא עלתה, היא ירדה כ10%, ללא ספק מתון יותר מהבורסות האחרות, אבל בטוח לא עלתה.
מצ"ב גרף של המדד הראשי של ארה"ב S&P500 מול המדד הראשי הסיני, SHCOMP עבור החודש האחרון:
קובץ מצורף 128098
ואם מסתכלים על חמש השנים האחרונות, הבורסה הסינית מדשדשת, בעוד האמריקאית עולה בטירוף ושוברת שיאים - היה לה הרבה יותר מה לאבד, וזה בדיוק מה שקרה.
קובץ מצורף 128097