לפחות יש כאן הכרה בזה שמשהו מהותי במשטר הנוכחי לא תקין...
Printable View
לפחות יש כאן הכרה בזה שמשהו מהותי במשטר הנוכחי לא תקין...
ניר,
היום התקרבנו צעד נוסף לאנרכיה, תתחיל למלא את המחסניות :)
(ואם מישהו לא מעודכן, ראש הממשלה, שר המשפטים ויו"ר הכנסת קוראים שלא למלא צו בית משפט)
כתבה ממומנת...
הכותרת בומבסטית, אבל בסוף מבינים שמטרת הכתבה היא לקדם את ענייני המרואיין.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
עבר בסה"כ חודש מתחילת הסגר ואני כבר לא רואה איך יוצאים מזה על הרגליים.
אנרכיה ...
שווה קריאה מעמיקה
https://www.globes.co.il/news/articl...did=1001325046
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אכן כן. בהחלט שווה קריאה.
חשבתי שרק אני תמיד פסימי, סליחה, ריאלי.
מסתבר שרבים מאוד חושבים כמוני, כולל אנשים כמו מוטי שרף שזה מקצועם. רק לא אמרו את זה בקול רם בפומבי. ורק עכשיו זה מתחיל לצאת.
הוא מדבר על מרד מיסים שיוביל לאנרכיה וכאוס. מהסוג שכבר היה צריך להתחולל כאן 20 פעם.
אבל לא רק.
תוסיפו לזה את תחושת הקבס והמיאוס מההנהגה המנותקת, המתנשאת, זו בעלת זכויות היתר - ואני לא מתכוון רק לשכר המופרז ולהטבות מנקרות העיניים ומרתיחות הדם, שמשולמים מכיסנו כמו שעון שוויצרי מכוחו של חוק, גם לאלה שכבר מזמן לא בתפקיד.... בזמן שכלל המשק מובטל ויותר ויותר אנשים שעד אתמול התפרנסו בכבוד, מתדרדרים עתה לעוני. אלא גם ובעיקר להמשך ייבוא פרוע של חולי קורונה לישראל בטיסות מחו"ל ולאצילי השלטון כחולי הדם שזוכים לבדיקות מיידיות ולתשובות באותו יום כדי שיוכלו להמשיך לזלזל בפרהסיה, בהתנשאות מנותקת, בהנחיות שהם-עצמם גוזרים עלינו. דברים צריכים לא רק להיעשות אלא גם להיראות. הזילזול הזה מוציא מהכלים.
וזה בזמן שסבא וסבתא שלכם נמקים לבדם בערב החג, מתפגרים כמו זבובים בבתי האבות שהפכו לשדה קטל, ואף אחד לא בודק, לא מטפל ולא דואג להם. מה יש? שימותו! להיפך - שימותו בהמוניהם! הרי זה אינטרס של המדינה שהזקנים ימותו. הם מתים = פחות כסף לשלם על הטיפול הרפואי בהם, על הקצבאות והפנסיות שלהם. הרי כל זקן שמת עכשיו, משחרר עוד כמה שקלים שיופנו לעוד ועוד כספים קואליציוניים, לעוד ועוד העלאות בשכר הבכירים ובפנסיות המוטרפות של 60,000 שקלים בחודש לשופטים/מנכ"לים/ח"כים/שרים בדימוס. איך אמר מישהו כאן ספק ברצינות, ספק בציניות, אחד שמתפרנס, בואו ונאמר - מעל לממוצע ובכבוד רב - "מה יש? הם עבדו בשביל זה. מגיע להם".
עכשיו נניח ש"המצב" הזה נמשך עוד חצי שנה. או שנה, או שנתיים, או אולי שלוש?... עד שיהיה חיסון. רק לכו תדעו מתי יימצא החיסון. ועד שיהיה חיסון, שום דבר לא יוכל לחזור לשגרה.
אנשים בחל"ת/מובטלים. רוב החל"תים, כפי שאומר מוטי שרף, יהפכו למובטלים בקבע. אפס הכנסה. גם המענקים המצחיקים שהשקרן הראשי הכריז שיחלק (ובפועל אולי רק 15-20% זכאים להם) היו חד פעמיים והם ייאכלו וייגמרו תוך חודש-חודשיים. כי אנחנו חיים במדינה שיוקר המחיה בה הוא מדיניות מוכתבת מלמעלה, ויוקר המחיה הזה מגמד את המענקים האלה ושם אותם לצחוק. ללא הכנסה של פעמיים שכר ממוצע בחודש לכל הפחות לבית-אב, אי אפשר להחזיק כאן את האף מעל למים.
איך מוטי שרף חוזה? "החלשים ייעלמו".
ואני תוהה - לאן הם ייעלמו בדיוק?... עשרות ומאות אלפי משפחות שמתפרנסות בקושי משכר נמוך?... הם יתאדו ולא יהיו עוד? פוףףף?.....
טעות. הם יישארו. אבל בלי כלום. אני לא מדבר על רכב-שטח וחופשה בחו"ל אלא על אוכל וקורת גג. ואז יצטרכו לעשות הכל כדי לשרוד.
חייבי משכנתאות לא יוכלו להמשיך לשלם אותן.
שוכרי דירות לא יוכלו להמשיך לשלם את שכר הדירה.
הרי חלק מהמשכירים, הם בעצמם שוכרי דירות וחייבי משכנתאות.
הוצאה לפועל תגיע כדי לסלק לרחוב בכוח.
ואז חלקם ייזרקו לרחוב.
אבל רבים יותר ויותר יחושו שגבם אל הקיר ואין להם יותר מה להפסיד, יתנגדו בכוח. יסרבו לפנות את הדירות.
נתחיל לשמוע שחלק מבריוני ההוצאה לפועל קיבלו כדור בראש. לא שאני אתאבל על אף מקרה כזה, אבל זה יהיה ציון דרך. כי מכאן יתחיל כדור השלג להתדרדר במדרון ואי אפשר יהיה לעצור אותו.
כשההמונים ייצאו לרחובות, הפעם לא עם נר וגיטרה אלא עם נבוט ובקת"ב, המשטרה והיס"מ כבר לא יוכלו להתמודד עם מאסות הולכות וגדלות של אנשים זועמים שאין להם יותר מה להפסיד והם ייאלצו להשתמש בנשק.
כשזה יקרה, אל נא נתפלא שיהיו גם מי שיירו בהם בחזרה. ככל שירבו המהומות, יותר ויותר שוטרים ייפגעו.
מצב חירום. עוצר מלא. כבר לא רק משטרה, אלא צבא ברחובות. חיילים חמושים. נגמ"שים וטנקים.
הפעם לא הדרדלות של פיקוד העורף, אלא גולני וצנחנים וגבעתי ומג"ב ושריון.
מי שיעז לצאת מולם בכוח, יסתכן בירי חי.
אתם תגידו שאין דבר כזה. מי יעיז לפגוע בחייל צה"ל?.... אני בטח לא וגם לא אתם. כי להבדיל מהמשטרה, צה"ל הוא קודש.
צה"ל הוא קודש כי הוא אנחנו. עצמנו ובשרנו. החיילים הם הילדים שלנו - ולכן אני אומר: איזה חייל יעיז לירות באזרחים?...... הם אולי למדו להפעיל יד רמה על אוכלוסיה אזרחית עוינת באיו"ש ובעזה, אבל הם לא רובוטים. הם לא יעשו את זה אצלם ברחוב, בבית. גם לא בעיר אחרת. זה כבר יקרע אותם מבפנים. הרי במחבל אסור להם לירות, אז בשכנה שלהם הם כן יירו?............. מה פתאום.
אני חושש שנראה יחידות צבאיות שיתפוררו ויתפרקו וחיילים שיערקו. בהתחלה בודדים פה ושם, אחר כך זה עלול להגיע ליחידות שלמות.
איזה חייל יעמוד ברחוב ויכפה עוצר בכוח, כשהמשפחה שלו נזרקה לרחוב?.... מ"פים יגלו שאין להם פלוגות - פשוט הניחו את הנשק והלכו. אחר כך יסתבר שחלקם אולי גם הלכו עם הנשק.
הצבא הסדיר לא יעמוד בזה ולא יוכל לבצע את התפקיד. ייאלצו להוציא צוי 8. אבל רוב המילואימניקים פשוט לא יתייצבו.
נפלו כל המחסומים. הקריסה הכוללת לאנרכיה פרועה תהיה בעלת אפקט דומינו פרוע ומהיר לא פחות.
כדי למנוע את זה, לדחות את הקץ ולאחד את הציבור, ההנהגה חדלת האישים הדפוקה שלנו עוד עלולה ליזום איזו מלחמה. קטנה או גדולה, מי יודע.
יישפך כאן דם.
ושלא נגיד אחר כך שלא ראינו, לא שמענו, לא ידענו.
הכל כתוב על הקיר באותיות גדולות ושחורות והפוליטיקאים מתעלמים - וגם אנחנו. רובנו לפחות מתעלמים, כלומר כל מי ש"ממלכתי" ונותן אמון בשלטון ובמדינה האלה ושתק להם פעם אחר פעם, ושותק להם גם היום. כמה טיפשות, כן רק מצידנו - זה פשוט מדהים.
יש אשמים. יש את מי לשפוט ולדרוש ממנו מחיר כבר מזמן וגם עכשיו. אלה הפוליטיקאים. האנשים הנתעבים והמאוסים ביותר שהמין האנושי יכל להוציא מקרבו. ממשלות ישראל לדורותיהן ששיקרו, הזניחו, שדדו, גנבו וחמסו, בזבזו והפריחו טריליונים לכל רוח בישיבות, במקוואות, בהתנחלויות, בצוללות, במטוסי-לימוזינה, בשחיתויות, בשכר מופרך ותנאים שערורייתיים לבכירי המגזר הציבורי על חשבון הציבור שנאנק תחת העול ולא מצליח לגדל קצת שומנים ורזרבות ליום סגריר כי המדינה חומסת ממנו את הכל.
והנה - יום הסגריר כבר כאן. זה נראה כמו תרחיש דמיוני?...... הם זרעו את הרוח, עכשיו אנחנו ניאלץ לקצור את הסופה.
בשביל שתהיה אנרכיה צריך שיהיה יאוש.
שיהיו אדי דלק באוויר ושיהיה ניצוץ שיתפוס ויבעיר אותם.
בישראל יש הרבה כלכלה שחורה ויש הרבה אנשים שבעים שלא ילכו על כל הקופה.
הישראלים מקסימום בורחים ולא עושים מהפכות.
בגלל זה השלטון גם צוחק מאיתנו פעם אחרי פעם.
ראיתי את זה ממש מקרוב במחאת האוהלים.
בשניה פרקו את המחאה אפילו שהניצוץ תפס.
חוצמזה תראו איך כל הישראלים והלשעברים רצים לכאן בשעה זו כאשר כל העולם בבחאגן.
זה לבדו הצבעת אמון ברגליים .
בקיצור... תרגעו ותפסיקו לבנות פה אפוקליפסות כל פעם מחדש.
מגוכח לראות אותכם משקשקים מפחד.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
דרור לא משקשק. הוא ממלא ג'ריקנים...
אסף.
בועז, מי כמונו יודע שמחאת האוהלים היתה פוליטית.
אורגנה ומומנה על ידי גורמים פוליטיים מצד מסוים.
לא חיפשו שם קורת גג או מילקי בזול.... אלא להפיל ממשלה (טובה או לא, זה לא האישו בכלל) שנבחרה בבחירות דמוקרטיות.
את גודל החארטה אפשר היה לראות מדי לילה, כשהמאהלים לאורך השדירה התרוקנו כי רוב ה"הומלסים" והראסטות הלומי הגראס והבירות בחולצות צ'ה גווארה, הלכו הביתה להתקלח ולישון במיטה נקיה. התחלה היה וייב באויר. אחר כך אנשים התחילו להפנים שעובדים עליהם. שמאחורי המפגינים, סטודנטים לקולנוע "מחוסרי דיור" מכפר שמריהו ומרמת אביב, אין באמת מצוקה. רק אג'נדה פוליטית - ושהקרן החדשה בתכלס עומדת מאחורי זה.
את מחוסרי הדיור המסכנים האמיתיים במאהלים בג'סי כהן בחולון ובמשולש הרכבת בת"א, אף אחד לא ספר ואף תקשורת לא באה לסקר. נהפוכו - הם היו הראשונים שקלגסי הרשויות, אלה שכמו תמיד הם גיבורים על חלשים, נכנסו בהם בכוח.
אבל הפעם קורה משהו גדול. המשבר הזה אמיתי. לא פוליטי בכלל.
נגיף קטן ומניאק שלא עושה הבדלות.
הפעם זה על אמת. האבטלה אמיתית. הכלכלה באמת נופלת. לאנשים באמת הולך ונגמר הכסף.
אז אדי הדלק כבר באוויר.
השאלה רק אם יהיה ניצוץ או לא.
הפחד הוא שהרשויות ימשיכו לנהוג בחוסר הרגישות המאפיין אותן, ואז מישהו יוציא את המצית וידליק.
לך אין ילדים ואתה עדיין עובד, מה אכפת לך.
אבל יש מצב שאם העסק יתדרדר, אולי תצטרך להגן בכוח על מה שיש לך.
הצעה למען הדורות הבאים -
בתולדות האתר הזה יש כמה שירושרי אלמוות, מתקופת רכס ועד גיא והדאסטר.
אני מציע למנהלי האתר ליצור שירשור של הגיגי דרור.
זר לא יבין זאת :-)
דרך אגב, בגדול, אני מסכים אתך עם העובדות, אבל ממש לא עם הפרשנות.
וְכַאֲשֶׁר יְעַנּוּ אֹתוֹ כֵּן יִרְבֶּה וְכֵן יִפְרֹץ וַיָּקֻצוּ מִפְּנֵי בְּנֵי יִשְׂרָאֵל.
עובדתית, ככל שראש הממשלה הנוכחי מקיים פחות הבטחות, משקר יותר, ומתעמר יותר בבוחריו, התמיכה והאהדה אליו רק מתגברת.
הנה, היינו בסכנה של עשרות אלפי מתים.... והראיס הציל אותנו (זה שבשום מקום בעולם, אוכלוסיה של פחות מ 10 מיליון, לא הגיע ל 1000 מתים, זה לא מעניין לא חשוב ולא רלוונטי).
אם יש פה מישהו שמסוגל להביא הקלטה, שלמה! של ביבי, בלי לפחות שקר אחד, אני מפרסם התנצלות.
זה לא העניין של כמה מתים מהקורונה, אלא ההתעלמות המתמשכת מהקשישים עד הנחה לא דמיונית בעליל שלמישהו למעלה אולי יש אינטרס מובהק שהם ימותו כבר.... וגם הזילזול הבוטה בהנחיות של המורמים מהעם. אלה רק מלבים עוד ועוד כעס.
וכמובן - הקריסה הכלכלית שתדרדר המונים למצב הישרדותי - ועל זה יבוא הפיצוץ.
העם הזה בבסיסו צייתן. באופן אישי בקטנה כל אחד מנסה לתחמן ולשרוד מתוך תקווה שהכלב או הפריץ ימותו.
רבים מאלה שניזוקים הכי הרבה הם אלה שרואים את המנהיג כבן המשיח וכמתנת האלוהים בלי הגזמה (תקראו טוקבקים ופייסבוק). בחיים לא ימרדו בו אלה יצאו רק נגד המטרות שהוא מציב להם.
והוא עצמו ידע לתת את המתנות ולשחרר את הרסן לפני שתהיה איזו שהיא סכנה להתקוממות.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
בסיבוב הקודם מחקתי כמה תגובות ונעלתי את הדיון לפני שייסטה עוד.
אל תלכו לשם שוב בבקשה.
אסף.