תשובת המוכר - "ברור שכן"..
למה? יש בעיה עם רישוי לבולם כזה?
ומה הכוונה בולם עם מיכל?
Printable View
בולם שהגז נמצא במיכל חיצוני מחובר בצינור לגוף הבולם.
אסף.
אלו לא הבולמים שהותקנו בחבילת היצרן ב2006, בטוח. קפיצים אולי כן ואולי לא. אבל זה לא משנה, רכב מוגבה בגדול זה טוב, חסכו לך הוצאה. אם הבולמים טובים או לא - תרגיש בעצמך בנסיעת מבחן. כן חשוב שההגבהה תהיה רשומה ברשיון (לא משנה מה ומי מותקן, שיהיה רשום ברשיון "מותקנת הגבהה 50 מ"מ"... דברים השתנו מאז טיילת בסמוראי לפני שנים).
אם זה בתל אביב תגרור את asafk שיסתכל על הרכב. הוא מבין בפאת'פיינדר, הצליח להלביש אחד כזה אפילו על אח שלו, זה אומר שהוא מאמין באמת ברכב. או שיש משהו פתולוגי ביחסים בתוך המשפחה.
ומה שסימנו בתור חשד לסדק נראה כציפוי תחתי של המרכב.
תלוי. במבנה של תא הגז. לכל יצרן הוראות משלו.
אסף.
תודה רבה לכולם!
נמרוד, כבר גררתי את אסף לראות רכב אחד, אני חושב שבכך הוא כבר מילא את ימי המילואים שלו.. זה לא מובן מאליו שבנאדם שלא דברת איתו יותר מ 15 שנה מגיע לראות איתך רכב אחרי שכתבת לו ואטסאפ.. (הזדמנות להגיד לאסף שוב תודה רבה!).
לגבי הסדק - נבדוק לעומק. תודה על תשומת הלב.
https://www.youtube.com/watch?v=pT4C-Cpwzww&t=462s
בחור שמחזיק ומשפר פאתפיינדר.
הוא מסכם פה שנה של אחזקה ומתאר את כל הבעיות שהיו לו...נשמע שהיו לא מעט למרות שהוא מראש אומר שהוא קנה רכב לא במצב טוב.
בכל מקרה נחמד לראות איך הוא התאים צמיגי 35 לפאתפיינדר :)
אחרי שהסתכלתי על כמה רכבים ובדיקה של אחד, אני מעלה פה אופציה שאשמח מאד לשמוע את דעתכם.
הפציינט:
פאג'רו 2008 דיזל.
300,000 ק"מ.
נקנה על ידי סוחר רכב ממכרז. (לא מגרש רכבים. זה אדם פרטי שעושה את זה כעבודה נוספת..)
נצבע בלבן (היה בצבע חאקי צבא) על ידי המוכר. (הרכב היה מסומן באיקסים כדי שייצבע ולא ישאר בצבע הצבאי בשוק האזרחי).
הוחלף לו מנוע לפני 6 שנים במהלך שירותו הצבאי.
יש בדיקת מכון שעשה קונה קודם שלא קנה (זה סיפור ארוך וכשר. הכל בסדר שם).
בגדול הרכב תקין מלבד שני בולמים אחוריים תקולים.
בדיקת המנוע מראה שהמנוע במצב מצויין.
צמיגים דורשים החלפה.
אין מיגון. אין הגבהה.
מצב הרכב מבחינה קוסמטית מעולה. פנימי וחיצוני. יותר טוב מאחרים שראיתי בשנתון הזה.
בעקרון בעבר לא העזתי להסתכל על רכבים צבאיים, אבל במקרה הספציפי הזה הצלחתי (לא משנה איך) לקבל מידע על הרכב ולכן אני יודע שהוא היה בפיקוד העורף מיומו הראשון עד שנקנה במכרז. עושה רושם שגם לא היה רכב שטח כיוון שאין עליו שום סימנים של התקנת מכשירי קשר.
בנוסף - הבנתי שרכבים כאלה עוברים בוחן רכב פעם בחודש ומטופלים בזמן עם חלפים מקוריים בלבד במוסכי מיצובישי, ככה שמבחינה מסויימת יש מצב שאלה רכבים שטופלו יותר מטוב מרכבים מ4 ידיים פרטיות..
ממה שאני רואה בשוק הפאג'רואים בחודשיים האחרונים, הם נמכרים סביב ה70 אלף לשנתון 2008. המחירון הוא 62,000.
הוא רוצה 57,000.
בכל מקרה - אני לא אקנה אותו ללא בדיקה במוסך שאני סומך עליו.
אשמח לשמוע גם את דעתכם על עניין הקילומטרים מבחינת מכירת רכב (לא שאני קונה כדי למכור, אבל היה ובעתיד כשארצה למכור), האם אני מכניס את עצמי למצב שלא אוכל למכור רכב עם כ"כ הרבה קילומטרים (שהיה רכב ממשלתי..)
מאד אשמח לשמוע את דעתכם בנושא אם משעמם לכם בסופ"ש..
אני לא ממליץ על פאג'רו עם עבר צבאי. חיצונית קל לעשות לו קוסמטיקה בשביל למכור.
אבל המנוע עבר בכל זאת 300K קמ, בצבא, אצל נהגים צעירים וטופל בצבא...
בנוסף, העבירות של פאג'רו בשנתון הזה היא לא משהו.... בכלל משנת 2001 העבירות של פאג'רו לא מה שהיתה בדגמי ה Q.
הלנדקוזר יותר עביר, ולדעתי עדיף לרדת בשנתון ולקחת לנדקרוזר ללא עבר צבאי. (לי היה פאג'רו ובכל זאת...)
300000 ק"מ ל12 שנה זה 25 אלף לשנה, לא כזה יוצא דופן (זה הקצב גם שלי).
הבעיה שלך תהיה למכור רכב צבאי לשעבר.
לדעתי אתה צריך להוריד אותו עוד הרבה במחיר.
אגב לפני קצת יותר משנה מכרתי פאת'פיינדר 2007 ב45 אלף ש"ח רק שתהייה מודע להבדלים במחירים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
רכב עם עבר צבאי מורידים הרבה יותר במחיר לדעתי...
גם כשאתה תרצה למכור יהיה לך קשה ותצטרך להוריד, קח בחשבון.
היה לי בעבר הרחוק רכב שהיה משטרתי.
לקנות פאג'רו צבאי לשעבר... אה...
קובץ מצורף 128893
הכל נכון חוץ מהמחירים שציינת ידידי.
כלים שמורים (ויש כאלה) נמכרים סביב ה 80 ואפילו יותר.
יש כאלה (2008-2010) עם פחות מ 200k קמ, שמורים מבחוץ ובפנים שלא ראו שטח, אבל נמכרים בהתאם.
רוב הכלים שאתה רואה למכירה ביד 2, הם כלים שחוטים, אחת לתקופה מגיע כלי מלוקק.
קח את זה בחשבון, אני חושב שהמחיר שכתבת הוא כבר נמוך
בתור בעלים לשעבר של BK 2008, ארוך דיזל, אחלה אוטו, החזקתי אותו כשלוש שנים וטיילתי לא מעט ולא היו לו שום בעיות מיוחדות.
שניסיתי למכור אותו, לפני שנתיים וחצי בערך, לא הייתה התעניינות, ביקשתי אז מחיר סביר מאוד לרכב יחסית שמור, מוגבה וממוגן, מדרגות וו גרירה ועוד, אבל תכלס, לא נמכר חודש-חודשיים ויותר, בסוף נמכר, במחיר נמוך בגלל שהייתי צריך לממן את הרכב הבא, ואחרי שהבנתי שאין הרבה "קופצים". אחרי בדיקה במוסך עם תוצאות מצויינות.
עברו שנתיים וחצי, היום אין כמעט שוק בגלל הקורונה ואנשים לא מוציאים כסף.
יודע מעוד אנשים שלא קל למכור את האוטו הזה, אפילו שהוא מצויין.
נראה לי שתוכל למצוא עסקאות מצויינות, תמשיך לחפש.
בינתים ממה שאני רואה אנשים לא מוותרים על הרכבים האלה בקלות.
הרכבים ביד 2 עומדים שם לא מעט, אבל עדין אנשים מאד עקשנים על מחירים גבוהים. במיוחד בדגמי הדקאר והלימיטד, שמתומחרים גבוה בגלל סאן רוף, כסאות חשמליים, ריפודי עור וכו..
לשמחתי אני מעוניין בדזרט הפשוט. לא רוצה לשלם כמה אלפים יותר בגלל התוספות האלה - לא רוצה סאן רוף (שאגב סובל מבעיית חלודה. יש תביעה ייצוגית בנושא), לא רוצה ג'אנט 18, ולא רוצה ריפודי עור. וממש לא רוצה כיסאות חשמליים. (אף פעם לא הבנתי כסאות חשמליים). לצערי, יש פחות דגמי דזרט למכירה.
בנוסף, מאד קשה להבין מה עבר עליהם ב3, 4 ידים.
נמשיך לחפש.
הסבלנות משתלמת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בהחלט משתלמת! שב על יד2, תהיה מוכן עם מזומן בחשבון ואל תהסס לקפוץ ולבדוק מציאות ברגע הפרסום שלהן בכל קצות הארץ (לפני הרבה שנים טסתי לאילת וחזרתי בהיילקס בנסיעה).
רכבים נמכרים מכל מיני סיבות ולאו דווקא בגלל שהם דפוקים ולאו דווקא ביוקר
בזמנו ראיתי רכב עם נתונים מדהימים - הייתי הראשון לראות אותו 3 שעות אחרי שהתפרסם ורציתי לילה לישון על זה. למחרת הוא כבר נחטף.
עד היום החוויה זכורה לי לטובה ולרעה
לטובה כי הצלחתי להימנע מפזיזות
לרעה כי פספסתי רכב באמת טוב וביקשו עליו מחירון + 300 שח לעגל למחיר עגול
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson