מחילה מכבודך. כמו שהודעתי לך בשרשור השני - ניצחת.
Printable View
מחילה מכבודך. כמו שהודעתי לך בשרשור השני - ניצחת.
אז למי הם כן חותמים? למי שמשלם להם יותר?.....:confused:
אבל ברצינות, עזוב לרגע את דעתי על מוסד השגחת הכשרות.
אני אמנם לא דתי, למעשה אתאיסט מוחלט - אבל מכבד את מי שמאמין ורוצה הכשר בד"צ (רק שלא יכריחו אותי). רק תסביר לי מה הקשר בין כשרות והיגיינה?...............
לא התייחסתי להגיינה. כתבתי על התוספים.
כשכתוב על האריזה 100 אחוז פלפל שחור.
בפסח לא יוסיפו לו כלום כשהוא בהכשר בד"ץ שמכבד את עצמו (לא כול הבדצי"ם)
גם ידוע שהרגישים לחלב, גם אתאיסטים, יקפידו לקנות מוצרי פרווה
בהכשר מהודר שמבטיח היעדר חלב.
קמח מנופה בהכשר מהודר, יהיה נקי מחרקים.
לא יהיו תולעים בדגים בהכשר מהודר.
הגיינה... גם יש על הדרך במקרים רבים ובעיקר במוצרי בשר.
כשמכשירים מוצרי בשר, המשטחים של השטיפה והמליחה חייבים כשרותית
להיות נקיים לחלוטין מהליין הקודם
כך שהבשר בוודאות לא סופח שאריות שמי יודע כמה זמן
חנו שם קודם
בעברי התעסקתי עם הכשרה של שתי טחנות הקמח היחידות שטחנו קמח כשר לפסח ( למצות).
אחת מעפולה ואחת מיפו.
עבדתי מול המון כשרויות וכולן עשו עלי רושם נורא והיו עסוקים בעיקר בכסף וג׳ובים למשגיחים.
יוצאת דופן וחריגה לטובה, להפתעתי הגמורה, היו בד״צ העדה החרדית.
הם היחידים שהתעסקו בתכלס ובדקו אפילו חרקים.
אף בד״צ אחר לא התעסק בעיקר מלבדם.
אני כאמור רחוק מאמונה ומענייני דת אבל אם יש כשרות אחת שהייתי סומך על החותמת שלה גם בעניני איכות המזון זה הם.
כל הפרטיות ואפילו מח׳ החרושת של הרבנות הם סדרני ג׳ובים ועסקנים לפי נסיוני.
ולחילונים שביננו שאינם מבינים בתחום- כשרות לפסח היא כפי שהבנתי מהמשגיחים, דרגת הכשרות הגבוהה ביותר.
שם אין ״בטל בשישים״.
צריך לנקות בצורה כמעט מושלמת (״ככול שיד האדם מגעת״) ששה אומר לפרק טחנת קמח של 5 קומות עם עשרות מכונות ואלפי צינורות לגורמים עשרוניים ולהיפטר מכל הקמח לרבות האבק המיקרוני שהוא מייצר.
פרוייקט לא פשוט בכלל כשבודקים את התוצאה עם סמרטוט שחור....
מאידך, אם הייתם יודעים איך מאוחסנת התבואה היה לרובכם בעיה לאכול מוצרים מבוססי קמח.
כמות החולדות והיונים המתות שמגיעות לטחינה היא גדולה ביותר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אחרי כל הדעות הסיפורים והפולקלור...
אתם לא מאמינים שאפשר בישראל לקנות בשר שהוא לא בשר פיגולים?
אתם באמת חושבים שיש בעיה עם הבשר של מקדונלס למשל??? ואני אתן רמז מה אני חושב - בודקים אותם אלפי פעמים ביום, ברחבי העולם כולו, ואם תהיה בעיה הכי קטנה, יש להם נזק של מיליונים.
במקום לבזבז את הזמן על מה לא, אולי תתחילו לספר מה כן.
מי יודע להגיד איפה קונים בשר טוב?
(ואני בכוונה לא אגיד איפה אני קונה. אני לא אוביקטיבי ואני כן מכיר אנשים מהתעשיה הזו, שעובדים מאוד קשה על האיכות של המוצר שלהם).
ניהלתי מפעל ייצר חומרי גלם לתעשיית המזון.
הכשרויות איתן עבדתי היו רבנות, בד"ץ העדה החרדית, בעל"ז, בית יוסף, אגודת ישראל, רובין, לנדא, OK, OU, מנצ'סטר.
ולפסח - כשל"פ רבנות, בית יוסף, אגודת ישראל, רובין, OKP, OUP.
16 רבנויות סה"כ...
לכל אחד הטריקים, השטיקים והקומבינות שלו...
לגבי התבלינים - עמילנים, פולפה, קליפות קפה, קמח, שמן ועוד - כל אלו תוספים, שעד % מסויים כותבים על התבלין 100%.
ד.א., לפעמים התוסף מאריך את שמירת האיכות של התבלין ומונע דהיית הצבע או התנדפות אדי השמנים האתריים (שהם הטעם של התבלין).
תבלין לא טחון - שומר הרבה יותר טוב על הטעם.
גם תבלין עם % מסויים של עמילן הוא תבלין טוב.
ובשר איכותי (אנטריקוט ומקביליו, סינטה, פיקניה וכד') - במיוחד אם לא קולקל ע"י המשגיח, יהנה ממלח בלבד (ואולי גם פלפל, אני אישית לא אוהב)
איטליז יובל בהוד השרון, כשר.
לא יודע מה המקור שלו.
יודע שהעופות תמיד טריים (קל להריח) ונקיים ברמות שלא נתקלתי בשום מקום אחר - אין שיירי נוצות/שומן/שברי עצמות, מהמגש ישר לבישול [emoji846]
בבקר הם לא מחזיקים את כל סוגי הנתחים (למשל שפיץ צ׳אך אני קונה 100 מטר מהם בטיב טעם), אבל מה שיש הוא טוב, נקי, ומטופל היטב.
ועכשיו אשבור לכם מיתוס: הבסיס לקבבים שלי הוא בד"כ תערובת הקבב של האיטליז. לא ניתן לקנות אותה טרייה בכל יום אלא רק מחמישי אחה"צ עד שישי בשעת הסגירה (בשאר השבוע אפשר לקנות קבבים קפואים). הם טוחנים ומכינים את התערובת במקום (רואים את החדר האחורי מהדלפק), וזה תמיד טרי (אני טועם את התערובת בבית לפני שאני מוסיף את הטוויסטים שלי).
המקום לא פלצני, אבל גם לא זול.
בכל פעם שהתעצלתי לנסוע אליהם וקניתי בשר אצל קצב בכפ"ס (וניסיתי כמה וכמה), הצטערתי. את 20 דקות הנסיעה להוד השרון שילמתי אח"כ בריבית דריבית על ניקוי הבשר ...
רהט.
משחטה וקצביה בבית פרטי.
דלת מפרידה בין המשחטה לבין חנות נקיה ומטופחת למשעי.
בעיקר בשר כבש ועוף. בקר כמעט שאין. המחירים סבירים בהחלט, יותר זולים מקצביות שאני מכיר.
קבב מוכן בטיבול ערבי, מענג חיך.
לא כשר.
רהט זה מקום גדול.
מיקום מדויק? טלפון?
תודה.
קניתי היום בשר במסעדת 'דוניה רוסה' הסגורה, על פי הזמנה באתר מראש.