סתם דוגמה:
https://www.jeepolog.com/forums/show...321#post995321
Printable View
גימני הקצר כבר עולה 150
אז ארוך לא יהיה פחות מ200 בארץ לפני תוספות
מעניין כמה תא מטען יהיה לו לגראנד ויטרה 4 דלתות יש תא מטען מכובד מאוד
Sent from my iPhone using Tapatalk
מעניין איזה רכבת כוח תהיה לו....
סופסוף!
מברוק לסוזוקי.
הפרקטיות היומיומית קפצה כמה וכמה מדרגות וזה הופך לרכב יומיומי מאוד לגיטימי גם למשפחה לא מפונקת, עם כל היתרונות של בסיס גלגלים ארוך:
הרבה יותר קל להיכנס ולצאת
כבר יהיה קל להכניס ולהוציא ילדים ומושבי בטיחות.
למבוגרים יהיה קצת יותר מקום לברכיים
נוחות נסיעה תשתדרג מאוד - הרבה פחות טלטולים ובעיטות
יציבות כיוונית במהירות גבוהה תהיה הרבה יותר טובה
כנראה רגישות פחותה לרוחות צד וגלי-אספלט וכנראה גם פחות רגיש לשפ"צ
מצד שני, תגידו שלום לקלות מציאת החניה ולאופי הזריז והשובב של ג'ימני קצר קלאסי בעיר ובשטח
המכניקה נשארת זהה + יותר משקל = יאיץ קצת פחות בנחישות ויצרוך קצת יותר דלק
יגרד הרבה יותר את הגחון ואת תושבות מוטות הרדיוס שהולכים לחטוף ולסבול הרבה יותר - הגבהה תהפוך להכרח ולא תישאר בבחינת משהו שלא בדיוק חובה ורק נחמד שיש.
תא המטען עדיין קטן מאוד (200 ליטר +) אבל זה יותר מפי 2 ממה שיש היום (85 ליטר על הנייר, בפועל תא המטען לא קיים)
המושב האחורי עדיין מיועד לשני מבוגרים בלבד.
סה"כ שדרוג גדול וכמובן שהכל תלוי במחיר.
אבל אם מכשירי תנועה לא יהיו חמדניים מדי, זה יהיה להיט גדול כאן. בזה אני בטוח ואין לי שום ספק בזה.
אני מהמר שעל כל קצר שיימכר, יעיפו 4-5 ארוכים.
מחכים לו בקוצר רוח. אבל קודם שיעמוד בדרישות תקינה אירופית ויגיע לכאן.
סגור על זה שהמושב האחורי הוא ל 2 מבוגרים? ז"א יש רק 2 חגורות?
מחליף ראוי לויטארה הקשישה [emoji4]
(ידני כמובן)
הקצר כבר עולה 165 על הכביש, ולא עומדים בביקוש, בכל העולם.
את הארוך בטח ימכרו סביב ה 200.
ממתק אמיתי, ומאחרוני המוהיקנים עם סרנים חיים.
החסרון - הגודל כמובן, ומנוע חלש לנסיעות ארוכות.
משהו בזויות שלו ובעיצוב הרטרו ממש יפים בעיניי.
לפחות מהדגם הקצר, אני מוכרח לציין שהמנוע אמנם לא בריון אבל ממש לא מרגיש חלש.
הוא לא מהיר, אבל אין לו שום בעיה של סחיבה בעליות. קל לחוש שכל היחס בין כוח מנוע למשקל הרכב, יחסי העברה וקוטר גלגלים, מחושב היטב. הוא נוסע ממש טוב, לפחות כשהוא לא עמוס. לפחות הדגם הקצר-ידני מרגיש מאוד "חי" ומאוד "שמח", כזה שקל מאוד לנהוג בו באגרסיביות ולהיות ראשון בכל רמזור, לפחות בתאוצה לעשרות המטרים הראשונים.
הוא כן "עסוק" ורועש-עד-צורח במהירויות גבוהות, תולדה של יחסי העברה כוללים די קצרים וזה בסדר גמור בהתחשב במבנה ובייעוד. זה לא אומר שהוא לא יכול להאיץ ל-140 על השעון וגם קצת יותר, אבל ממילא הוא מרגיש כמי שלא מיועד לשייט במהירות גבוהה יותר מ-110 עם נגיעות פה ושם ב-120. זה לא רק הצרחות מהמנוע אלא תחושת יציבות ויציבות כיוונית גבוליות, רגישות גבוהה לרוחות צד ועצבנות כללית. בדגם הארוך זה כנראה ישתפר.
מה זה משנה כל הספקולציות כן יסע לא יסע, כן יעלה, לא יעלה, אם הוא לא מיועד להגיע לכאן :(
אני מנחש שאם יפתר נושא התקינה, כבר יגיע... אם לא היבואן הרשמי אז יבוא מקביל.
כנראה בשביל זה צריך שיהיה ביקוש במדינות אירופאיות ויהיה מספיק מלאי בייצור.
או עוד תקופה טובה וחמימה ביחסי ישראל-הודו :)
אם יש תקינה לנוכחי הקצר , למה שלא תהיה לארוך?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
יגיע גם יגיע
כזה אני רוצה מוגבה ונעול כפול - מושלםםםם
בכתבה כתוב שהוא לשווקי המזרח, אוסטרליה ודרא"פ
ממה שקראתי אז יש לו: ויש לו תמונות מהתערוכה אז זה לא פוטושופ :
https://www.youtube.com/watch?v=US0m...nnel=OVERDRIVE
2 מושבים מאחורה ותא מטען של 200 אז לפחות יהיה מקום כמו בתא מטען של הרנגלר הקצר ....
ועם מנוע של הסוזוקי קרוסאובר 1.4 טורבו וזה מנוע שאני נוסע איתו מעל 3 שנים ומעל 100k קמ כבר ,ונסעתי עם 4 נפשות ומלא ציוד וסחב יופי בעליות ונסיעות לאילת וחרמון בקלות .
ולדעתי הקרוסאובר יותר כבד מהגימני 5 דלתות ...
מרגש שלפחות סוזוקי מוציאה עוד דגם ,ונקווה שיגרום לירידה של הקצר חזרה למחיר האמיתי שלו לפני 3 שנים = לחלום לא עולה .
הלוואי ופשוט יעלה כמו שהקצר עולה היום והקצר ירד ל100 ....זה יעשה רק טוב לכל מי שכמוני שחושב שרכב טיולים מעל 100k זה מוגזם גם במדינת יוקר המחיה .(ואולי לא אצטרך להתפשר על רנגלר קצר בן 10 כי אין לי תקציב ליותר בארצנו אחרי הליברטי)
יאללה עוד דגם התוסף ונקווה שיגיע לפה =מבורך