תגובה: התייעצות -מעונין לקנות 4x4 למדריך טיולים (7 מקומות) יד שניה, 70-100 אלף שקל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
אתה בטוח לגבי הסוואנה?
ה 4X4 שלהם הוא רישיון עד 4 טון למיטב ידיעתי. אולי במעבר לרכב מדברי הוא מקבל עוד משקל...
(הסוואנה שלי היא 2X4 , רישיון ב)
ע"מ להסיע נוסעים בתשלום, צריך להפוך את הרכב ל"מדברי". רכב מדברי מעל 3.5 טון דורש רישיון נהיגה לאוטובוס.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תגובה: התייעצות -מעונין לקנות 4x4 למדריך טיולים (7 מקומות) יד שניה, 70-100 אלף שקל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
ע"מ להסיע נוסעים בתשלום, צריך להפוך את הרכב ל"מדברי". רכב מדברי מעל 3.5 טון דורש רישיון נהיגה לאוטובוס.
באתר אגודת אשכול, כתוב שדינו של רכב סיור מדברי עד 5 טון,
הינו כדין כל רכב סיור שמצריך דרגה D1 בלבד.
https://www.tourcar.org.il/2302-2/
כל הכבוד לאגודת אשכול.
במקרה דנן אנחנו מדברים על רכב מדברי שאינו רכב סיור, זה בדיוק מה שפות"ש רוצה לעשות.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
כל הכבוד לאגודת אשכול.
במקרה דנן אנחנו מדברים על רכב מדברי שאינו רכב סיור, זה בדיוק מה שפות"ש רוצה לעשות.
דווקא פות"ש כתב בהודעתו הראשונה רכב סיור מדברי.
בנוסף, יש 3 רכב מדברי.
אחד, פחות מ-3.5 טון המוגדר כ-M1
מצריך רישיון B בלבד
שני, עד 5 טון המוגדר M2
מצריך רישיון D3 לפרטי ו-D1 לציבורי
שלישי, מעל 5 טון
מצריך רישיון D
צילום תקנות התעבורה
קובץ מצורף 129525
שמעון, נכון. בהמשך הוא כתב שהוא רוצה להימנע מרישיון למונית ומכאן אני מבין שהוא לא יכול לנהוג ברכב סיור.
שים לב שהתקנות שהבאת מגדירות את סיווגי הרכבים, אך לא מציינות איזה רישיון נהיגה נדרש.
ראה בתגובה מס' 10 בשרשור הנוכחי, תקנה הדורשת רישיון D לרכב מדברי שמשקלו עולה על 3500 ק"ג.
באתר משרד התחבורה כתוב ש- D1 רשאי לנהוג ב-M2
https://www.gov.il/he/Departments/Gu...hapterIndex=4#
אני דיי בטוח שבכתיבת התקנה שהבאת, חלה טעות דפוס.
במקום 5000 כתבו 3500.
גם אתה ששאלת אם אנו יושבים כשהבאת את התקנה הנ"ל מבין שזה לא הגיוני.
מותר לנהוג במיניבוס 5 טון על כול נוסעיו, ואסור 3.5 בגלל שהוא מדברי?
זה מה שכתוב.
גם במובאה שאתה הבאת, כתוב שבעל רישיון D רשאי לנהוג גם בטיולית וברכב מדברי במשקל כולל של מעל 3500 ק"ג.
אז אני מקווה שאתם יושבים, וגם חגורים. לא מגיע לז׳בוטינסקי גיברת.
כנראה שאין רכב שעונה על כל הדרישות, על אף שתיאורטית זו לא אמורה להיות בעיה להושיב לדוגמה בלנד קרוזר 6 נוסעים ונהג, מעשית לא יותר משלושה+נהג נוסעים יישבו בנוחות וכמובן שכל תייר מגיע גם עם כמה מזוודות.
אם מה שאתה רוצה הוא להיות מורה דרך ולהסיע 7 תיירים, יש לך את האפשרויות הבאות:
לקנות רכב אשכול יד-2 כמו סוואנה, ויטו, או I800 ולשכוח מנסיעות בשטח.
כדי להיות רשאי לנהוג ברכב אשכול, תצטרך לעבור קורס נהיגה ברכב ציבורי-מונית או אוטובוס לבחירתך ואז מבחר המכוניות והמחירים יהיה יותר טוב.
מסתובבים בארץ כמה סברבנים שעבדו כרכב אשכול וגם כמה דיסקו 3-4 אבל אם אתה עובד עם סוכני תיירות, הם יעדיפו רכב דוגמת I800 על פניהם כי הוא יותר נוח להסעת נוסעים, אם תהיה המשווק של עצמך, תוכל למכור סיורי ג'יפים לתיירים במקומות עניין וזאת בנוסף להסעה ברכב הסעות.
כמובן שלצערנו הכול תיאורטי לחלוטין כי התיירות מתה לשנה הקרובה....
יש לי סורנטו דיזל 2013 והוא מספיק מרווח בשורה 3 לאדם ממוצע. לא לג'מוסים. מקפלים את המושב שלידו ויש תא מטען מכובד. יש רלסים על הגג ואני מעמיס אותו מזוודות שמוצמדות לרלסים עם רשת קפיצית. קל. גם יש לו מזגן נפרד עם בורר עוצמה רק לשורה שלישית. אכן ממש לא לטפס איתו את מעלה ורדית אך הוא מאוד נוח, קרוזר שקט ובנוי כרכב אמריקאי מפואר ומכוון נוסעים. יש לו 4×4, אני משער שזה יותר למדינות צפון אמריקה לצאת מהחניה בימים מושלגים.