-
תגובה: דיסקו 4, מספר שאלות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
אם לדיסקו התפוצץ צמיג בסמ"ש האדום שיוצא משיבטה אז כנראה שהצמיג עלה על רסיס פגז כל שהוא....
הוא היה השלישי או הרביעי בנסיעה אז כולם עברו על התוואי לפניו, אני דווקא מהמר על חתיכת צור.
וזה לא הפעם הראשונה, אין כמעט טיול שלא גומרים עם פנצ’ר או צמיג גמור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הוא היה השלישי או הרביעי בנסיעה אז כולם עברו על התוואי לפניו, אני דווקא מהמר על חתיכת צור.
וזה לא הפעם הראשונה, אין כמעט טיול שלא גומרים עם פנצ’ר או צמיג גמור.
הבעיה שזאת המחשבה של כמעט על מי שמחזיק דיסקו 3/4 עם המידת צמיג המגוחכת הזאת, לשים צמיג לא יקר כי גם ככה תחטוף, זאת הטעות לדעתי, דווקא במידה הזאת צריך את הצמיג הכי חזק שתמצא, זה או גודייר דורטרק או ג'נרל שגם איתם אנשים אומרים שסבבה.
עזוב אותך נו, אני מחכה לשמוע אחרי הטיול השני או השלישי עם הגודייר מה קורה.
-
נדב,
רק בשביל להבין את הדיון.
ונגיד ובטיול הבא, וגם הבא אחריו, הוא יחזור בלי פנצ'ר....
מה זה אומר, שאנחנו מעדכנים את ההנחיות לרכבים שטח, ואומרים שזה מומלץ לנסוע על חתך 60 ולא להוריד אוויר בשטח?
מה אנחנו מנסים להוכיח בדיון הזה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נדב,
רק בשביל להבין את הדיון.
מה זה אומר, שאנחנו מעדכנים את ההנחיות לרכבים שטח, ואומרים שזה מומלץ לנסוע על חתך 60 ולא להוריד אוויר בשטח?
זיו, רק בשביל להבין.
יש הנחיות רשמיות לרכבים בשטח?
הן מחייבות? יש אכיפה?
ואתה חבר בוועדה שכותבת אותם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נדב,
רק בשביל להבין את הדיון.
לא.
ולא מנסים להוכיח כלום.
זה אומר שאם באיזשהו שלב מכל סיבה שהיא תהיה מעוניין להחליף את הדינוזאור שלך לרכב "חדש" יותר אז אין לך הרבה ברירות בבחירת חתך צמיגים, אבל יהיו לך תובנות איזה צמיג טיפה יותר מתאים לטייל בחתך כזה.
והחתך הזה זאת בעיה של רוב המותגים בשנתונים האחרונים שלא תטעה.
-
מחשבות על 4 ו 1 , טרי מאתמול
קופץ לרמי הלוחש לכרכרות לקפה, בדרך מנורה אדומה עם תקלת יניקה. בפחד גדול ממשיך לרמי בבחינת "תמות נפשי עם פלישתים" ו "בטוח הלך מנוע" ו "לך תסביר לאישה למה שברת את תוכנית החיסכון של הילדים" רמי מחבר מחשב, פותח מכסה ומצביע על צינור טורבו עליון קרוע. כמובן שהוחלף לסיליקון מה שאומר שרוב הסיכויים שהרכב ימכר לפני שיוחלף שוב (תודות לג'קי על ההתקלה וההקפצה). אבל מה העניין, ב 1 ה"טיפש" צינורית לחץ גדישה שנעלמה (התפוררה ויושבת במקום שלא רואים אותה) גרמה לנזק לטורבו וסדק בסעפת. אז מה עדיף ? רכב חכם או רכב טיפש...... חייב לציין שגם ב 4 וגם ב 1 לא הרגשתי שינוי במהמלך הנסיעה, ה 4 פשוט אמר לי שיש משהו לא תקין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gradar
קופץ לרמי הלוחש לכרכרות לקפה.
+1
תצחקו כמה שתצחקו, אבל חלק מהכיף של בעלות על לנדרובר זה התרוץ לבלות מדי פעם בוקר בזולה של רמי במקום לנסוע למשרד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נדב,
רק בשביל להבין את הדיון.
לא..
אבל אם זה יעבוד, זה אומר שיש פלסטר סביר לבעיה מהותית ברכבים עם מידה בעייתית כזו.
ספציפית לדיסקו 4:
מתלי האויר של הרכב הזה מאפשרים שיכוך מצוין גם בלחץ אויר גבוה יחסית, ובקרת האחיזה מפצה חלקית על אבדן אחיזה בשטח בגלל לחץ אויר גבוה.
(לא מתייחס כרגע לבלאי עקב העברת המכות למתלה).
זה מראש לא רכב לעבירות, אבל מידת הצמיג הבעייתית גורם לו להיות גבולי גם למסלולים רגועים, וצמיג מתאים מחזיר אותו למגרש הזה.
-
רדו מנושא הצמיגים. מי שהסתדר עם דיסקו 1-2 מבחינת צמיגים (חתך לא גבוה וקוטר בקטגוריה של חלק מהג'יפונים) יסתדר גם עם 3-4. כל אחד ימצא את הפתרון המתאים לו, חוקי, חצי חוקי, או אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
רדו מנושא הצמיגים. מי שהסתדר עם דיסקו 1-2 מבחינת צמיגים (חתך לא גבוה וקוטר בקטגוריה של חלק מהג'יפונים) יסתדר גם עם 3-4. כל אחד ימצא את הפתרון המתאים לו, חוקי, חצי חוקי, או אחר.
במקום שכל אחד ישבור את הראש לבד, לא יותר יעיל לשתף מה כן עובד?
-
תסתכל על רוב הדיסקו2 שאתה רואה סביבך (בשטח). תגיד לי אם המידה שלהם רשומה באוטודאטה. אני עם מידה מקורית, ובכל מפגש ג'יפים אני חריג. אגב,
זה רלוונטי לעוד כמה suv ואפילו ג'יפים של ממש. חלקם פשוט כל כך ישנים, שהם מנצלים את העמימות שהיתה בתקופה בה הם יצאו מהמפעל.
לגבי צמיג קרוע על דרך טובה, אין קשר לחתך 60 או 65. ברכבים הללו, ובדרכים כאלה לא מורידים יותר מדי אוויר. (אני 65 at. הפעם היחידה שבה קרעתי צמיג היתה דווקא על mt235/85/16).
במאמר מוסגר ועם סטיה מהנושא,
זרקו פה הערה על לקרוע צמיג בנקרות. ובכן, זה קל מאוד לקרוע צמיג בנקרות, כי כשאתה מעלה קצב ומתחיל ליהנות, אתה מתישהו תתלבש על איזו אבן רעה ששתולה בדשדש ומחכה לך. גם עם צמיגים גיבורים (וראיתי לא מעט חוכמולוגים שגם עיקמו שם ג'אנטים עם סופות ודיפנדרים).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא..
אבל אם זה יעבוד, זה אומר שיש פלסטר סביר לבעיה מהותית ברכבים עם מידה בעייתית כזו.
ספציפית לדיסקו 4:
מתלי האויר של הרכב הזה מאפשרים שיכוך מצוין גם בלחץ אויר גבוה יחסית, ובקרת האחיזה מפצה חלקית על אבדן אחיזה בשטח בגלל לחץ אויר גבוה.
זה מראש לא רכב לעבירות, אבל מידת הצמיג הבעייתית גורם לו להיות גבולי גם למסלולים רגועים, וצמיג מתאים מחזיר אותו למגרש הזה.
Home run...
בסוף עשינו סיבוב וחזרנו להתחלה.
כל האש נדלקה בגלל הסרטון של LR במשלט 21.
הבעיה הכי בולטת, הפחד שלהם להוציא אוויר, והאחיזה.
אלקטרוניקה זה טוב, ולרכבים האלו יש כנראה אלקטרוניקה טובה , אבל עם התוצאות קשה להתווכח ( ודרך אגב, אם אני מבין נכון אלו מערכות שונות לגמרי).
מבחינתי, המהות של כל הדיון הזה, זה איך לא להכנס לבעיה הזו ולא על הפלסטר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
תסתכל על רוב הדיסקו2 שאתה רואה סביבך (בשטח).
הדיון הוא דיסקו 4, והמידה נמוכת החתך החוקית שלו, לא מבין מה קשור דיסקו2 לעניין.
ברגע שהחלטת שאתה ללא חוקים, הדיון אחר לגמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לגבי צמיג קרוע על דרך טובה, אין קשר לחתך 60 או 65. ברכבים הללו, ובדרכים כאלה לא מורידים יותר מדי אוויר.
אתה מוריד אויר בכניסה לשטח, ונוסע.
אז יש באמצע קטע קל, ומיד אחריו סלעי, אני בטוח שאתה לא טורח לנפח/להוריד בכל קטע מחדש.
ואז, מקבלים צביטה אווילית גם מאבן שמוטבעת בכתף הקוליס.
כזו שצמיג בחתך גבוה יותר לא מתרגש.
הקצב שלנו בטיולים איטי למדי, משפחות, אין ״ספרינטים בנקרות״ או במקום אחר, ויש פנצרים בלי סוף בצמיגים בחתך כזה.
אתה באמת סבור שצמיג בחתך 60/55 לא רגיש יותר מצמיג בחתך גבוה יותר בהורדת אויר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gradar
מחשבות על 4 ו 1 , טרי מאתמול
קופץ לרמי הלוחש לכרכרות לקפה, בדרך מנורה אדומה עם תקלת יניקה. בפחד גדול ממשיך לרמי בבחינת "תמות נפשי עם פלישתים" ו "בטוח הלך מנוע" ו "לך תסביר לאישה למה שברת את תוכנית החיסכון של הילדים" רמי מחבר מחשב, פותח מכסה ומצביע על צינור טורבו עליון קרוע. כמובן שהוחלף לסיליקון מה שאומר שרוב הסיכויים שהרכב ימכר לפני שיוחלף שוב (תודות לג'קי על ההתקלה וההקפצה). אבל מה העניין, ב 1 ה"טיפש" צינורית לחץ גדישה שנעלמה (התפוררה ויושבת במקום שלא רואים אותה) גרמה לנזק לטורבו וסדק בסעפת. אז מה עדיף ? רכב חכם או רכב טיפש...... חייב לציין שגם ב 4 וגם ב 1 לא הרגשתי שינוי במהמלך הנסיעה, ה 4 פשוט אמר לי שיש משהו לא תקין.
תקלה ידועה... אם חפרת בפורומים בחו"ל(או שרמי היה מעדכן אותך לגביה) היית מיישר איתה קו במסגרת הטיפול שעשית...
לפחות השקעת בסיליקון, הבעיה שרובם מרכיבים צינור של 2 גרוש וניקרע אחרי חודשיים שוב, אני מכיר אחד שהיה נוסע עם צינור כזה ספייר תמיד 😂
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא..
ספציפית לדיסקו 4:
לדעתי הרכב מגהץ בכל מצב, ונסעתי עליו ובדקתי גם.
לא יודע איזה מכות אתה מתכוון אבל בוקסות משולשים חייבים לשדרג מי שמתכוון באמת לטייל, זה דבר ידוע במתלים ניפרדים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לדעתי הבנו את הרמז אפשר לחסוך בהודעות הבאות.
-
אז תסביר בבקשה לדורון. הוא לא הבין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אז תסביר בבקשה לדורון. הוא לא הבין.
דיברנו על פתרון חוקי וזמין לבעיה.
הצעת פתרון לא חוקי, של רכב אחר, בלי לפרט כלום.
אז נכון.
לא הבנתי איך הפנייה לפתרון לא חוקי עלום מקדם פתרון לבעיה.
זה בערך כמו להגיד שכוס מים טוב לבריאות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז נכון.
מה שברשיון - חוקי. כמו בכל רכב אחר.
ובהבנה הזו אפשר לעבור הלאה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז נכון.
אני רק מנסה לחלץ ממך הודאה שדיסקו 2, גראנד צ'ירוקי, ועוד מספר רכבים בסגנון, אינם מתאימים לטיולי שטח (ואם רק להסתכל על המידות, אז גם כל הטנדרים שנבחנו במבחן ההשוואתי האחרון, למעט, אולי, ההיילקס).
-
אסף, תרגע.. אתה עם השטויות שלך, טוארג, דיסקו4, עם כל הכבוד, למי שמורגל ברכבי שטח אחרים תהיה בעיה לעבור לפורמט הזה של 4 מתלים נפרדים
בטיולי מדבר רגילים תחיה בחרדה מתמדת, מהיכן תבוא ההפתעה...
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
כן... אתה צודק... ואני יודע שעוד שנה וחצי אני כבר אשכח מהדיון הזה... אבל פותח הדיון לא זוכה בעצמו לעזרה, חשבתי לדרבן את החברים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk