תגובה: קניית טנדר? רעיון טוב או רע
אישית מעולם לא ישבתי בהיילקס סרנים חייםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...92c786a96d.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ובעיקר.. אין יותר רכבי שטח משפחתיים בשוק - פשוט אין. פרט לטנדרים.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה קצת מוגזם. בכל זאת יש עדיין לנדקרוזר ופאג'רו משומשים שלא לדבר על רנגלר. ועכשיו, למרות שרשור הביקורת, יש עוד חבר חדש (הדיפנדר) שכרגע הוא אמנם יתאים רק למשפחה האמידה (מאוד) אבל עוד כעשור יהיה אופציה ראויה למשפחה הנורמלית (בעיקר אחרי שהפאג'רואים יתחילו להעלם לאט לאט מהשוק).
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
ברגע שלטנדר יש קפיצי עלים וארגז מטען ארוך מאחור נגזר גורלו להיות לא נוח ועם זווית נטישה בעייתית בהשוואה לרכב מסעות המצויד ב 4 קפיצי סליל או כריות אוויר ולא יעזרו מהותית הסרת הפגוש האחורי או שיפור המתלה.
מנגד נפח העמסה גדול ונוחות העמסה כן מהווים יתרון מהותי ומשמעותי למשפחה עם 5 נפשות וכלבלב שמטיילים מספר ימים במדבר שעבורם יש כאלו המוכנים לוותר על הנדסת אנוש טובה.
לכן, השאלה העיקרית היא מהם השימושים הנדרשים.
בנוגע ל LR, שום טנדר לא יתחרה בהנדסת האנוש הפנטסטית של הכרכרה :)
למען שלום בית, אם טיולים משפחתיים מהווים דרישה, חובה לבדוק איך המשפחה נכנסת בטנדר לפני הקנייה....
טויוטה, עד הויגו ב 2006, זוועה של תא נוסעים.
דימקס קצת יותר טוב (מרווח יותר) אבל זווית משענת אחורית 89.9 מעלות, בערך. וח@א של ספסל אחורי.
כל השאר לא יודע.
אם 2-3 אנשים באוטו, זה סיפור אחר ואז יש הקלות מסוימות.
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
אתה ממש לא רוצה להסיע משפחה בהיילקס סרן חי.
בטח לא עם ילדים בוגרים.
אלא אם זו משפחה של 1.80 ומטה.
תתעוררו מהחלום.
אתה יכול להתחתן עם אישה בת 60.
השאלה בן כמה אתה?
Sent from my AGM X2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zoharami
אתה ממש לא רוצה להסיע משפחה בהיילקס סרן חי.
בטח לא עם ילדים בוגרים.
אלא אם זו משפחה של 1.80 ומטה.
תתעוררו מהחלום.
אתה יכול להתחתן עם אישה בת 60.
השאלה בן כמה אתה?
Sent from my AGM X2 using Tapatalk
אני נוסע בהיילקס סרנים חיים עם משפחה בוגרת.
החוכמה היא לא לתת להם לחוות אפשרויות אחרות...
לגבי נשים מבוגרות, זה כמו ברכבים ישנים, הכל תלוי בתחזוקה!
https://rootavor.com/פותחים-את-הים-ב...עוברות-לביקינ/
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
ברגע שלטנדר יש קפיצי עלים וארגז מטען ארוך מאחור נגזר גורלו להיות לא נוח ועם זווית נטישה בעייתית בהשוואה לרכב מסעות המצויד ב 4 קפיצי סליל או כריות אוויר ולא יעזרו מהותית הסרת הפגוש האחורי או שיפור המתלה.
זה אחלה לזרוק מספרים באויר, שיטה נהדרת.
זוית נטישה של היילקס ישן טובה יותר מדיסקברי לדורותיו וזהה עד טובה יותר מדיפנדר כתלות בסוג הפגוש.
אבל חבל שזה מקלקל סיפור טוב, תמשיך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה אחלה לזרוק מספרים באויר, שיטה נהדרת.
זוית נטישה של היילקס ישן טובה יותר מדיסקברי לדורותיו וזהה עד טובה יותר מדיפנדר כתלות בסוג הפגוש.
אבל חבל שזה מקלקל סיפור טוב, תמשיך.
מהי זווית הנטישה של היילקס ישן סטנדרטי?
עם זוית הנטישה הבעייתית משהו ניתן להתמודד בהצלחה בעזרת ארגז אוסטראלי כך שאם טויוטה מאשרת, הסוגיה פתירה.
נראה שהשילוב של ויגו עם ארגז אוסטרלי, לעולם לא יפנק כמו דיסקו, אבל בהחלט יכול לשמש כרכב מסעות טוב מאוד עם אפשרויות זיווד כמעט בלתי מוגבלות.
קניית טנדר? רעיון טוב או רע
35 מאחור ו-40 מקדימה.
זה לקפיץ מקורי חדש.
אבל עברו 20+ שנים מאז שעלו על הכביש, אין חיה כזו, בוא נהיה מציאותיים.
עם פגוש כננת זה מעל 50 מקדימה.
הגבהה משפרת עוד יותר.
אצלי, צמיגי 31, עם פגוש אחורי זה 36 מאחור, 60 מול הגלגל מקדימה, ו-55 מול מרכז הרכב מקדימה.
הגבהה תקנית 2״.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
נראה שהשילוב של ויגו עם ארגז אוסטרלי.
האיש שאל על רכב ישן.
התקציב והרעיון מחוץ לאפשרות של ויגו, חבל לחרב לו את השרשור.
אם זה עדיין מעניין אותו, יש הרבה מה להרחיב בנושא.
האיש דיי נעלם...
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
35 מאחור ו-40 מקדימה.
זה לקפיץ מקורי חדש.
אבל עברו 20+ שנים מאז שעלו על הכביש, אין חיה כזו, בוא נהיה מציאותיים.
עם פגוש כננת זה מעל 50 מקדימה.
הגבהה משפרת עוד יותר.
אצלי, צמיגי 31, עם פגוש אחורי זה 36 מאחור, 60 מול הגלגל מקדימה, ו-55 מול מרכז הרכב מקדימה.
הגבהה תקנית 2״.
זויות פנטסטיות כמעט כמו של זיבר.
אין צורך להתאמץ בחישובים. קרש ארוך ואפליקצית קלינומטר בסמארטפון מאפשרים מדידה קלה שמביאה לתוצאות הנ"ל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
זויות פנטסטיות כמעט כמו של זיבר. חישבת עם טריגו?
דויד,
איזה רכב יש לך? ומה הזוויות שלו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אין צורך להתאמץ בחישובים. קרש ארוך ואפליקצית קלינומטר בסמארטפון מאפשרים מדידה קלה שמביאה לתוצאות הנ"ל.
שימושי מאוד. תודה.
אין ספק שהטנדרים האלו הם אלמותיים ומי שמוכן להתנייד איתם בימינו ביום יום או לנחל ציחור ובחזרה הוא קשוח למדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
נעזוב כרגע את המחיר, ועוד שנייה תבין למה.
אני אוהב לטייל ברכב בודד. עם המשפחה או עם אחת הבנות. בפעם האחרונה שנסעתי עם בתי כמה ימים בדרום יצא שירדנו את הזיק, ניסינו לעלות בשביל הכיף וירדנו ברוורס לאחר שלא הצלחנו. לעתים רחוקות יותר, כפי שמתועד בכתבות הטיולים, אני עושה עם חברים טיול מעלות. זיק, מחמל, חווה, מצלעות וכו'. אני משתדל להכניס לכל טיול פלפל או שניים של אתגרי עבירות. לפעמים יוצא לי לנסוע לבד ממש, כמו למשל בשבוע שעבר במשלט 21. מה שמאפשר לי לעשות את זה בבטחון הם סט קפיצים מוגבה של OLD MAN, שתי נעילות, שני מצברים, יחס העברה של 4.7 בטרנספר, כננת עם מתאם מלפנים ומאחור, גלגלים 31 בלחץ נמוך (והכול עובר מכון רישוי באותה הצלחה כמו האיי10 בן ה3 שלי) .
עד היום, 15 שנה עם הרכב, לא הזדמנה לי אפילו תקלה אחת בשטח (נעזוב גל הינע שעיקמתי על פינה של סלע, וגם הוא איפשר לי לצאת מהשטח) , ולכן הבטחון שיש לי בו לא מזכיר בשום צורה את הבטחון (או החוסר בו) שהיה לי עם כל רכבי השטח הקודמים שלי, או כאלו שהיו ברשותי, ביניהם חדשים לחלוטין. זה לא אומר שאין סיכוי שתקרה תקלה כזו, אנחנו אנשים בוגרים ומבינים את המציאות, אבל הסיכוי הוא נמוך, יחסית.
את זה הוא עושה בנוחות שמספקת אותי ואת משפחתי. הוא לא משמש ליומיום אלא לטיולים בלבד, ולכן כולנו אוהבים אותו על החוסר בחלונות חשמל, נעילה מרכזית, כריות אוויר וכאלה. המזגן טוב, וזה חשוב לי מאוד.
לצרכים האלה, בכלל בלי קשר למחיר, אני חושב שאין אפילו רכב אחד בעולם מלבדו שיכול לתת את התמורה שהוא נותן, אז אם הצרכים שלך זהים, ואתה מוכן לשלם את הסכומים, אין לך אופציה אחרת, לדעתי.
עם זאת, יש מציאות רחוב של קניית רכב משומש. האם ניתן לקנות דגם כזה בידיעה שהוא ברמה של רכב כשלי? למעט מקרים חריגים של רכב יד ראשונה שהיה כל החיים אצל בעלים שטיפל בו במוסך של הרשת, עם קבלות על חלפים מקוריים, זה יהיה מאתגר.
אני מאוד מתחבר לנושא הבטחון והאמינות/פשטות התיקון,
בתור אחד שהיה לו היילקס ועבר לטרופר לטובת נוחות המשפחה ונוחות בכביש (למי שגר בצפון, כל נסיעה למדבר בהיילקס היתה די מתישה) בעית האמינות של הטרופר שהוכחה בשטח בהחלט גורמות לי רצון לחזור להיילקס.
אני מכיר לא מעט משפחות שמטיילות עם היילקס ישן ואין להם שום בעיה עם הרכב והנוחות הספרטנית...
לאחרונה אני ממש משתעשע עם הרעיון להגיד לאשתי שתשאר בבית ואני אחזור להיילקס ישן (לילדים גם ככה לא ממש אכפת באיזה אוטו הם נוסעים)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tsachi Amiad
בתור אחד שהיה לו היילקס ועבר לטרופר לטובת נוחות המשפחה ונוחות בכביש (למי שגר בצפון, כל נסיעה למדבר בהיילקס היתה די מתישה) בעית האמינות של הטרופר שהוכחה בשטח בהחלט גורמות לי רצון לחזור להיילקס.
אני מכיר לא מעט משפחות שמטיילות עם היילקס ישן ואין להם שום בעיה עם הרכב והנוחות הספרטנית...
לאחרונה אני ממש משתעשע עם הרעיון להגיד לאשתי שתשאר בבית ואני אחזור להיילקס ישן (לילדים גם ככה לא ממש אכפת באיזה אוטו הם נוסעים)
המממממ....
בדיוק אותם שיקולים של אמינות, ורכב שבסה"כ עושה מעט ק"מ, אני על טרופר דיזל.
מעבר לבעיה "הידועה" של מזרקים, שמחייבת תשומת לב ומעקב, זה רכב פשוט ואמין להפליא.
לא יודע על מה אתה מדבר. תחליף אקזמפלר ו\ או תחליף מוסך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tsachi Amiad
מסתמן שמה שצריך לבחור זה את האשה הנכונה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8b7ba941f9.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
המממממ....
בדיוק אותם שיקולים של אמינות, ורכב שבסה"כ עושה מעט ק"מ, אני על טרופר דיזל.
מעבר לבעיה "הידועה" של מזרקים, שמחייבת תשומת לב ומעקב, זה רכב פשוט ואמין להפליא.
לא יודע על מה אתה מדבר. תחליף אקזמפלר ו\ או תחליף מוסך.
עזוב, זה נושא לדיון בפורום אחר...
כל אחד והחוויות שלו מהרכב בבעלותו
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אי אפשר להצליח בהכל...[emoji6]
Sent from my iPhone using Tapatalk
פותח השרשור נעלם,
אפשר להמשיך ולהתייעץ כאן על דינוזאור מבציר 93 או לפתוח שרשור חדש?