תגובה: Article: השקה מקומית: מיצובישי טרייטון PRO
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אבל בכל זאת חלק מהשאלות סופר לגיטימיות לגרסת שטח שיבואן רציני עומד מאחוריה.
1. בחירה בחישוק גדול, פחות מתאים לשטח.
2. צמיגים, למה אי אפשר לבחור בצמיג at אמיתי.... לbf אין גב? לגודייר? ויש עוד חוץ מהבדיחה הזו
3. לא מבין את ההתעקשות על אספיר.
אין גתוס? אין רסטה?
ולגבי המבחן, תודה יואב,
לי אישית חסר התייחסות לגיר החדש...
להתנהגות האלקטרוניקה בשטח (הבנתי שגם בטיחות אקטיבית נכנסה לטנדרים בשנה האחרונה) וכמו שנאמר מרווחי גחון בגרסה מוגבהת לעומת לא.
https://youtu.be/9wq4V_eV8po
בסרטון נראה שהוסיפו מערכת בקרת ירידה.. שעובדת גם ברוורס.
נראה לי תוספת נחמדה לבטיחות, בנסיגה ממכשול, כמו ניסיון עלייה שנכשל לדוגמא.
אנסה להוסיף מדידה שאני עשיתי, לצערי לא זחלתי לבדוק את הגחון...
2 טריטונים 2018, כמעט 100k, האחד סטנדרט (87סמ כנף קדמית) השני מוגבה סט אפ מלא אולדמן (92סמ כנף קדמית).
קובץ מצורף 129754קובץ מצורף 129755קובץ מצורף 129756קובץ מצורף 129757
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אנסה לענות,
1. מסכים. אני לא הייתי בוחר בחישוק הזה. רמי ענה על זה, כפי שגם אני הבנתי.
2. מסכים שוב. העובדה היא שאני עם הל"ק על BF-AT. צריך לראות זמינות של צמיגי BF או אחרים במידות האמורות. אין לי מושג.
3. עניתי ל zivo
4. הגיר החדש - עד כמה שיכולתי להתרשם, עובד מצויין. אבל התייחסות מפורטת, אנסה אחרי שאקבל את הרכב למבחן ארוך יותר.
5. אלקטרוניקה - זה מיצובישי לא .... אבל ברצינות, מה שעבד בשטח עבד טוב. אם אני זוכר נכון, מערכות הבטיחות המקוריות מתבטלות עם המעבר ל LOW.
6. מערכת בקרת הירידה במדרון עובדת טוב. אישית אני לא אוהב את המערכות האלה. בטרייטון יש פיצ'ר מגניב, בבסיס, המערכת יורדת במהירות של 2 קמ"ש. אבל אם אתה רוצה לרדת יותר מהר אתה נותן טיפה בגז, עולה ל 3 או 4 קמ"ש, והמערכת תשמר את המהירות הזו. שוב, התחלתי לרדת את אחת הירידות עם המערכת, ובגלל אופי הנהיגה שלי, מהר מאוד ביטלתי אותה וירדתי כשאני שולט במהירות. כאשר אקבל את הרכב - אבדוק.
7. לא מדדתי עם מטר. כאשר וכו'...
יואב
תודה רבה!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
לגבי העלויות. אם אספיר עשו בדיקות שיסתום והתאמה של קפיץ/בולם/רכב, זה עולה זמן וכסף, ומנסיון איתם (ועם שאר המתחרים) הם מכניסים את זה יפה יפה לתמחור הסופי. בלי לחלק את זה יותר מדי על כמות הערכות שהם ימכרו בעתיד.
ואתה כשתיגש לקנות בולם, ולא כערכה לרכב הספציפי, ייתכן ולא תשלם עליו את המחיר הזה.
1 קבצים מצורפים
המחיר של ה pro ניכנס למחירון של יצחק לוי כבר בדגם של הפג'רו...
אני יודע כי חבר קנה עכשיו פג'רו 2018.
קובץ מצורף 129770
חברים,
אני משתאה מהיכולת לקחת דיון ענייני על מוצר המוצע לציבור בתוספת תשלום, ולעשות מזה מלחמת עולם. בסופו של דבר, אם אתם רוצים חופש מוחלט, אל תקנו את החבילה, תרכיבו לעצמכם מה שאתם רוצים. או שתקנו באספיר רק חלקים מהערכה, כנראה יעלה לכם יותר.
ואין מה לשאול "למה בילשטיין, למה אספיר" כי בסוף - מישהו צריך לבחור. ואם זה היה פוקס ורסטה, אז מישהו היה שואל למה לא אספיר ובילשטיין. לגבי התמחור - תסמכו עלי שלא סמכתי על דברי היבואן. בדקתי לאחר ההשקה עם בעלים של סדנה מתחרה, חבר טוב שלי, והוא אומר ש-19,000 שקלים זה מחיר מצוין למכלולים, עסקה שווה. הוא גם אמר "אני לא הייתי בוחר ......", אבל זה כבר הדיון מתחילת הפיסקה.
זאת אומרת ש:
1. השווינו ולמדנו שהקיט משפר משמעותית את התנהגות הרכב (כולל הגבהת גחון מלפנים, לא מדדתי מול טויוטה).
2. הקיט שווה את מחירו, 19,000 שקלים.
3. נקיבת 35,000 שקלים היא כנראה במסגרת 'להג מכירות', בקצה הפחות מעניין של הסקאלה.
4. אני מעדיף פי כמה יבואן המציע לי ערכת שיפורים לשטח (לאחר שהשקיע הרבה עמל בהתאמתה וכיולה; יואב לא סתם מדבר, שוחחנו עם אותו בחור שבילה הרבה קילומטרים בכיול), מאשר יבואן שמציע לי ערכת קוסמטיקה מפונפנת.
לא צריך לחפש קונספירציה בכל מקום
- - - Updated - - -
אגב, מישהו שאל כאן על בקרת המשיכה ו-HDC, הם פועלים מדוייק ויעיל מאוד. בנוסף, יש גם נעילה אחורית, נשלטת חשמלית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
המחיר של ה pro ניכנס למחירון של יצחק לוי כבר בדגם של הפג'רו...
אני יודע כי חבר קנה עכשיו פג'רו 2018.
קובץ מצורף 129770
אם זה אכן כך, אני מבקש סליחה על הברברת, לי אמרו אחרת .
ואז קנייה של חבילה ב20000 שמוסיפה 35000 למחירון.... לא רע בכלל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
עדיין לא נהגתי בדגם הזה.
שאלה:
האם הפעלת נעילה אחורית עדיין מכבה את בקרת המשיכה?
כי אם כן, מדובר בתכנון שגוי, לדעתי.
תהיה:
"חבילת שטח" עם חישוק 18 וצמיגי חתך 60?........ הם עושים צחוק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
חברים,
אני משתאה מהיכולת לקחת דיון ענייני על מוצר המוצע לציבור בתוספת תשלום, ולעשות מזה מלחמת עולם. בסופו של דבר, אם אתם רוצים חופש מוחלט, אל תקנו את החבילה, תרכיבו לעצמכם מה שאתם רוצים. או שתקנו באספיר רק חלקים מהערכה, כנראה יעלה לכם יותר.
ואין מה לשאול "למה בילשטיין, למה אספיר" כי בסוף - מישהו צריך לבחור. ואם זה היה פוקס ורסטה, אז מישהו היה שואל למה לא אספיר ובילשטיין. לגבי התמחור - תסמכו עלי שלא סמכתי על דברי היבואן. בדקתי לאחר ההשקה עם בעלים של סדנה מתחרה, חבר טוב שלי, והוא אומר ש-19,000 שקלים זה מחיר מצוין למכלולים, עסקה שווה. הוא גם אמר "אני לא הייתי בוחר ......", אבל זה כבר הדיון מתחילת הפיסקה.
זאת אומרת ש:
1. השווינו ולמדנו שהקיט משפר משמעותית את התנהגות הרכב (כולל הגבהת גחון מלפנים, לא מדדתי מול טויוטה).
2. הקיט שווה את מחירו, 19,000 שקלים.
3. נקיבת 35,000 שקלים היא כנראה במסגרת 'להג מכירות', בקצה הפחות מעניין של הסקאלה.
4. אני מעדיף פי כמה יבואן המציע לי ערכת שיפורים לשטח (לאחר שהשקיע הרבה עמל בהתאמתה וכיולה; יואב לא סתם מדבר, שוחחנו עם אותו בחור שבילה הרבה קילומטרים בכיול), מאשר יבואן שמציע לי ערכת קוסמטיקה מפונפנת.
לא צריך לחפש קונספירציה בכל מקום
- - - Updated - - -
אגב, מישהו שאל כאן על בקרת המשיכה ו-HDC, הם פועלים מדוייק ויעיל מאוד. בנוסף, יש גם נעילה אחורית, נשלטת חשמלית
רמי,
רוב האנשים פה בדיון, פיקששו את הנקודה של מה שאמרתי.
אני לא אמרתי שזו עסקה רעה, אני רק אמרתי שהנימוקים הנילווים מקוממים.
בגדול, אנחנו מסכימים עכשיו על העובדות (החל "35K להג מכירות" ושהבחירה היא משיקולים מסחריים ולא טכנים , או חוסר יכולת של אחרים לעמוד בסטנדרד).
אז סתם מסקרנות , אתה יכול להסביר למה מי שמשלם על שידרוג לא יכול לקבל את החלקים שהורדו מהרכב שלו?
גם אתה מאמין שזורקים את החלקים האלו ולא נעשה בהם שימוש?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
היי דרור;
אני חייב להודות שלא בדקתי את השאילתה שלך אבל ככל שאני זוכר ממבחן קודם, הנעילה אינה מנתקת את ה TC הקדמי. אני מקווה שכך באמת...
שמע, זו "חבילת שטח" על בסיס הרישוי הנוכחי. אתה לא אמור לשנות את מידת הצמיגים גם ברנגלר, וכאן, זה מה שיש. הזכרתי למעלה ש"יכול להיות" שתוכל לקבל את ה'דקאר' עם חישוקי/צמיגי ה-16 אינץ' של ה'דזרט', ואז תקבל חתך 65. אם כי בקוטר נמוך במקצת, אני לא בטוח שזו עסקה טובה, במובן של יכולת הצמיג לאחוז. אפשר גם לחסוך לא מעט כסף ולבחור מלכתחילה ב'דזרט', ואז אתה מקבל חישוקי 16".
לגבי ה-TC, לא שאלתי סתם.
בכל פאג'רו/טריטון קודמים, הפעלת נעילה אחורית מנטרלת את ה-TC. זה מום אמיתי. זה באג מטומטם ביותר. אחד המטומטמים ביותר בהם נתקלתי בעולם רכבי השטח.
הפעלת R/D Lock? קיבלת סרן אחורי נעול עם שני גלגלים שדוחפים ב-90% ממצבי מעטפת ה"עבירות" של רכב כזה - אבל כולנו יודעים שלפעמים, צריך גם את ה-10% הללו מהגלגלים הקדמיים, במיוחד במיצובישים האלה, שמהלך מתלה יעיל אינו אחת מסגולותיהם. ואז מגלים שניטרול ה-TC מוציא אותם מהמשחק. את שניהם. כי אם אחד עולה לאויר ומסתחרר, השני לא יקבל כוח בשום מצב.
נתקלתי בזה הרבה יותר מדי בכלים של מיצובישי, כאשר קשה לך להחליט מה עדיף - TC או נעילה אחורית. כי שניהם מתקשים לספק את הסחורה לבדם. הם זקוקים זה לזה, לשת"פ/קרב משולב. אבל נאדה. אי אפשר. כאמור - מטופש להפליא. מחייב את מי שמתכוון לעשות שטח אמיתי, (לפעמים בעבירות קשה) עם הכלים האלה, להכניס שוב את היד עמוק לכיס ולהתקין נעילה קדמית אמיתית.
וכל זה עוד סוכר לעומת בעיית הצמיגים.
צמיג בחתך 60 הוא בחירה מטופשת אפילו הרבה יותר מסוגיית הנעילה/TC, לכל רכב שאמור לשמש בשטח - בין אם טיולים ובין אם עבודה.
אני יודע שהשיקולים לשימוש בצמיגי חתך נמוך על ג'נטים עצומים הם שיווקיים נטו - הן של היצרן ובוודאי של היבואן - אם קהל הלקוחות הנבער בטוח ש"ג'אנט ענקי זה הכי טוב לשטח", ושזה נראה הכי מגניב והכי קול והכי "מהיר ועצבני" (תפתחו קצת פייסבוק. תיקרעו מצחוק), אז זה מה שהם יספקו לו. זו מגיפה עולמית שכל היצרנים חולים בה, מגפה ששמה ללעג גם את הקורונה.
בפאג'רו PRO, הם סיפקו ג'נט 17 עם צמיגים בחתך 65 של הפאג'רו הבסיסי במקום ה-18 עם צמיגי חתך 60 של הדגמים היקרים יותר. אבל שם זה היה דגם בעל רישוי לצמיגים במידות האלה והם היו בגובה 31 אינץ' שהוא כבר מתאים בהחלט לשימושי שטח (וכן - הבדל של אינץ' אחד בלבד בין 31 ל-30 הוא בלתי מורגש מבחינת עומס על המכלולים, אבל הוא כמו שמיים וארץ מבחינת עבירות, מרווח גחון, זויות וכו').
בטריטון הם נצמדים כמו ח"כ לכסאו לגובה של 30 אינץ' - וזו כבר טעות בסיסית ברמת היצרן. מה הבעיה של מיצובישי ביפן/תאילנד לאשר לטריטון צמיגים בגובה נורמלי?... 31-32?.... שימו לב לגודל בתי הגלגל של הטנדר הזה - הם עצומים, הם מתוכננים לקבל צמיג גדול יותר.
אז החליפו לצמיגי AT. יענו "צמיגי שטח". אבל גם צמיגי AT יש קרביים יותר וקרביים פחות וגם צמיגי ה-AT היותר אגרסיביים לא אוהבים הפחתת לחץ אויר אם הדופן שלהם נמוכה כמו כאן. כל מי שחי בשטח יודע שכמעט כל הפנצ'רים והקרעים הם תמיד בדפנות, ולכן חתך 60 ומטה זה לא צמיג לשטח כי הוא לא יאהב הפחתת לחץ אוויר, גם אם הסוליה שלו היא "שטח-מלא" ברברית למראה. זה יספק רק הרבה פרנסה לפנצ'ריות.
מ"חבילת שטח" אני מצפה לטפל בראש סדר העדיפויות בעניין הכאוב הזה - ולא רק במשחקי קוסמטיקה של ג'נטים מושחרים (את זה אני יודע לעשות לבד עם גליל מסקינג-טייפ ופחית ספריי 2X שחור מט-משי של רסטולאום. סוגר את הסיפור ב-40 שקל).
מצטער על השפה הבוטה לגבי שני הפגמים הבלתי נסלחים הללו - אבל אני עומד מאחורי כל מילה. זו האמת לאמיתה.
היצרן, כל יצרן אגב, כולל טויוטה, Jeep וסוזוקי (שלושת יצרני רכבי השטח האמיתיים האחרונים בתעשיה) אינו אלוהים. מהנדסי היצרן הם רק בני אדם, בדרך כלל הם אנוסים על ידי מגבלות שיווקיות - וכן, הם גם סתם טועים לפעמים. במיוחד אם הם אינם אנשי-שטח-פרופר ולא מודעים לדקויות הללו של אינץ' לכאן או לשם בקוטר הצמיג או בגובה הדופן שלו - ואז הם טועים ממש המון.
עם הטעויות שלהם הלקוח נידרש להתמודד ועל תיקונן הוא נדרש לשלם - והרבה. במיוחד במדינה כמו ישראל שסובלת מרגולציה דרקונית והרסנית שאוסרת כל שינוי מבני ברכב בכלל ןבמידות הצמיגים בפרט - כי אם אסור לשנות מידת צמיגים וכדי להישאר חוקי ותקני ולא לדאוג מה יהיה במקרה תאונה וכו', רוב הלקוחות לא יחרגו מהמידות הרשמיות שאיתן הרכב הגיע מהיצרן - ולכן אני עלול לפסול רכישת רכב מסוים בגלל מידת צמיגים שלטעמי שגויה/מוטעית מהיסוד (ולא רק מיצובישי סובלים מהעניין הזה) וגם בגלל הנדסה שגויה לטעמי של נעילה/TC ואפשרות השילוב/אי השילוב ביניהם.
למי שחי בשטח, הדברים האלה הם בסיסיים. הרבה יותר מג'נט מושחר. לתשומת לב אנשי מיצובישי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
היי דרור;
אני חייב להודות שלא בדקתי את השאילתה שלך אבל ככל שאני זוכר ממבחן קודם, הנעילה אינה מנתקת את ה TC הקדמי. אני מקווה שכך באמת...
שמע, זו "חבילת שטח" על בסיס הרישוי הנוכחי. אתה לא אמור לשנות את מידת הצמיגים גם ברנגלר, וכאן, זה מה שיש. הזכרתי למעלה ש"יכול להיות" שתוכל לקבל את ה'דקאר' עם חישוקי/צמיגי ה-16 אינץ' של ה'דזרט', ואז תקבל חתך 65. אם כי בקוטר נמוך במקצת, אני לא בטוח שזו עסקה טובה, במובן של יכולת הצמיג לאחוז. אפשר גם לחסוך לא מעט כסף ולבחור מלכתחילה ב'דזרט', ואז אתה מקבל חישוקי 16".
הטענה ליבואן גם שלי וגם של דרור, היא שמותר לו חוקית וכנראה גם מצד היצרן, לאשר כל מידת צמיגים שהיא - כל עוד היא לא עולה בקוטר וברוחב על המידה הכי גדולה- וכנראה בלי שום בעיה גם לעלות במידה אחת מעל.
ליבואן מותר מה שלנו הלקוחות אסור
אז היו יכולים להרכיב צמיג 265/70R16 ולהרוויח לקוחות שטח אמיתיים, או להרכיב צמיגי חתך 60 על חישוק 18 ולהרוויח לקוחות 'פוזה של שטח'. וכנראה זה קהל היעד.
מרגע שהובילה כוללת את הבחירה הזו - היא לא באמת חבילת שטח, וחבל. למרות שכנראה יש פחות חובבי שטח מחובבי פוזה + מחיר מחירון גבוה - וזה בסדר לכוון אליהם.
ערכת המתלים המשובחת גם מטפלת בהתנהגות הקופצנית וזה בכלל טוב כי ההתנהגות הזו היא מה שמרחיקה הרבה לקוחות 'משפחתיים' מטנדרים. אז זה סוגר גם את הפינה השיווקית הזו.
ושורה תחתונה - שוב - אני שמח שיש יבואן שמצהיר שיש גרסה מכוונת לשטח, גם אם הביצוע הפעם לא לטעמי.
קצת מזכיר לי את גרסאות הצביעה ואבזור שהיו לדימקס בזמנו. כל פעם קישקוש פוזה אחר...
אסף
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
ZIVO,
אתה כותב
"הבחירה היא משיקולים מסחריים ולא טכניים , או חוסר יכולת של אחרים לעמוד בסטנדרט". מה רע בכך? כלמוביל הם סוחרי מכוניות, יש להם שיקולים מסחריים, מעולה. במה אתה עובד? אין לך שיקולים מסחריים? מה הבעיה?
השאלה היא לא אם הם שוחרי סיקסים או קפיטליסטים, השאלה היא אם הם מציעים לך חבילה איכותית, במחיר אטרקטיבי. לדעתי, התשובה היא כן, ולא אכפת לי (ואין לי מושג) אם הם מרוויחים עוד כסף ממיחזור החלקים.
אגב - אני לא עובד בכלמוביל (וגם לא אצלך...), אני לא מיחצן אותם, וכאשר קניתי יונדאי חדשה, הם נתנו לי הנחה אותה יכולים לקבל גם 30% מקוראי ג'יפולוג. לא ביקשתי, ולא קיבלתי גרוש מעבר למבצע המוני שוטף.
אז זהו, אני מחוץ לדיון על הטרייטון, לחשוב שזה העסק של אבא שלי...
רמי.. אין שום סיבה שתרגיש שאתה צריך להתנצל על דעתך הלגיטימית. בטח לא להסביר שאין לך עניין בעסקים של כלמוביל.
גם אם מישהו מהגולשים תוקף את כלמוביל דרכך... או דרך יואב... שכל 'חטאכם' הוא שנהניתם מההשקה.
ובדיוק כמו שכתבת קודם - מי שרוצה לקנות טנדר חדש ואז לשפר אותו לבד - מותר. חוקי.
וכיוון שההשקות האלה עבור שניכם הן יותר תחביב מפרנסה - אני אישית שמח שאתם חולקים איתנו את התובנות שלכם מיד ראשונה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
דרור - אני מסכים איתך ב-100% ש-TC מלפנים חיוני, קריטי למקרי קיצון. אין לי מושג אם הוא מתנתק.
בטריטון הקודם ובפאג'רו זה התנתק כמו גדול מיד עם הלחיצה על R/D Lock
אני ממתין להסבר של נמרוד למה זה נכון וטוב.
לגבי הדגם החדש - עוד לא נהגתי בו אז אין לי מושג. לכן שאלתי. מסתבר שגם אתה לא בטוח ואולי גם ליואב זה חדש.....
לא תהיה ברירה אלא לקחת את הטריטון PRO למבחן ולבדוק את כל הסוגיות האלה לעומק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רמי.. אין שום סיבה שתרגיש שאתה צריך להתנצל על דעתך הלגיטימית. בטח לא להסביר שאין לך עניין בעסקים של כלמוביל.
גם אם מישהו מהגולשים תוקף את כלמוביל דרכך... או דרך יואב... שכל 'חטאכם' הוא שנהניתם מההשקה.
ובדיוק כמו שכתבת קודם - מי שרוצה לקנות טנדר חדש ואז לשפר אותו לבד - מותר. חוקי.
וכיוון שההשקות האלה עבור שניכם הן יותר תחביב מפרנסה - אני אישית שמח שאתם חולקים איתנו את התובנות שלכם מיד ראשונה.
אסף.
אסף,
אני לא תוקף את הכתבים, אני הדגשתי את זה.
אבל, וזה אבל גדול...
שמישהו מעביר מסר מגוכח, ושיקרי ( למשל על החלפים שירדו מהרכב), למה אני צריך להגיד שזה גשם?
משהו בתרבות הצרכנית שלנו דפוק.
היבואנים מש.... לנו על הראש, וכולכם כועסים שיש מישהו שמסב את תשומת לבכם שזה לא גשם.
סתם בשביל הסקרנות, יש פה מישהו שמאמין, שעל כל רכב שעבר שידרוג, כלמוביל לוקח 4 צמיגים חדשים וזורק אותם לפח?
יש מישהו שחושב שיש תקנה של משרד התחבורה שאם מתקינים לי בולמים חדשים, אסור להחזיר לי את הבולמים שירדו מהרכב שלי ?
מה כל התיפיפות הזו ???
אני אשתף איתך רק את המידע הבא - אם ההתקנה מבוצעת ב pdi אז החלקים לא ייובאו לישראל ויש בעיה אמיתית 'להלבין' אותם כי לא שולמו עליהם מיסים.
אני נתקלתי בבעיה הזו בעבר. אני לא יודע אם כאן ההתקנה מבוצעת טרם השיחרור - אבל זו דוגמה לבעיה שהיבואן עשוי להיתקל בה. רק דוגמה.
ואני ממש לא כועס כשאתה או מישהו אחר שם מראה מול ההצהרות השיווקית של היבואן. אני עצמי הרמתי גבה למשל מול צרות המחשבה בבחירת מידת גלגל ל'חבילת שטח'. אבל אני כן מרגיש שמי שמוצא עצמו במגננה הם רמי ויואב - ואני לא רוצה שזה יהיה המצב. וזה קורה כי ניתן להבין מחלק מהתגובות כאילו בעצם העובדה שהם מביאים דברים בשם אומרם - הם משתפים פעולה עם המסר השיווקי. אז א. זה בסדר להביא דברים בשם אומרם, לשם כך הם היו בהשקה - וזה עדיף בעיני על כתבות אחרות מאותה השקה בה המסרים הועברו כתובנות של המדווח עצמו... ובחלקה מהמקרים בלי לומר שמדובר באירוע השקה אלא זה נראה כמו מבחן אמיתי. וב. מסר שיווקי נועד כדי למכור. זה מה שיבואן רכב עושה. וכתבי רכב הולכים להשקות כדי שהיבואן יוכל לשווק. זה המשחק ולא רק בעולם הרכב אלא בכלל בעולם, אני חושב שכולנו כאן מבינים היטב שזה המשחק, אז חבל לכעוס על זה - לא בריא.
אסף.