תגובה: חיזוק "שלדה" בצ'רוקי XJ - בעד ונגד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אתה רציני?כל זה כתבת בגלל פחחות בעשיריה?
אתה מודע כמה עולה פחחות ייסודית? פי 3 בערך....
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ניכר שאתה לא יורד לסוף דעתי. העיניין אינו העלות. אני מניח שכשאתה ביצעת פרויקט כזה יצאת במחיר לא זול. הפעם האחרונה בה לקחתי מכונית (כביש) והכנסתי בה כלוב, מיכל דלק, חיזוקים לרגלי השלדה ובתי הבולמים וכו וכו-יצאה לי יותר בכיוון של 15 אלף דולר, כמובן ללא עלות הרכב ועלויות נלוות. אבל המכונית שאני הבאתי היתה מושלמת, לא התיחסתי לפרויקט כחיזוקים שמגיעים מאוחר מדי אלא כטיפול שהוא הבסיס לבניה של הרכב. אגב, אחרי שהיא נמכרה, הקונה שלי ריסק אותה וניצל בזכות הכלוב. המטרה כאן אינה העלות אלא שהרכב יחיה שנים רבות, וכפי שזה נראה, לפחות מהמקום בו אני עומד, יתכן שזה לא בר ביצוע ברמה משביעת רצון.
חברים, אתם חוטפים לי את השרשור, אנא חדלו.
אתם מוזמנים לפתוח שרשור "האם נכון להגביה צ׳רוקי ב-10 אינץ׳ עם זרועות קצרות ולהעמיס עליו טון ציוד" ולחפור בו כרצונכם. אולי אפילו אגיב שם לשם השעשוע.
השרשור הזה עוסק בצ׳רוקי ספציפי עם בעלים ספציפי, שאומר לכם בדיוק מה רלוונטי ומה לא רלוונטי ואין טעם להמשיך לחפור בו. אנא כבדו את הבקשה שלי, היא לא כל כך מורכבת.
לא תהייה הנמכה.
לא תהיינה זרועות ארוכות.
לא תהייה הפחתה במשקל.
לא יהיה שינוי במידת הצמיגים.
אנא קבלו את נקודות המוצא האלו כאקסיומה, ואם ממש חשוב לכם לדון בהן, אנא עשו זאת בשרשור אחר.
הדיון בשרשור הזה, כפי שכתוב בכותרת שלו, הוא בשיקולים בעד ונגד התקנה של חיזוקי שלדה לאורך ה"קורות" בצ׳רוקי.
אשמח אם נוכל להמשיך בנושא השרשור, כאשר הסוגייה העיקרית היא האם החיזוקים האלו יעשו לאוטו טוב או רע לאורך זמן, כאשר החשש העיקרי שלי לגבי החיזוקים הוא חלודות נסתרות ב"קורות" האין-שלדה.
ורק כדי לסבר את האוזן - עלות של החיזוקים האלו כולל כל מה שצריך "על הרכב" היא באיזור ה- 10k.
אפשר לחזור לנושא השרשור המקורי ...
בעד.
זה ייתן לכם הארכה של חצי עשור
... בלחץ.
לשאלה המקורית.
הקיטים האלה טובים באופן כללי. זה ספציפית נראה טוב ושלם.
אני פחות חושש מהריתוך שיחליש את הפח, הפחח שלך יודע מה הוא עושה.
לגבי החללים הפנימיים - מנקים צובעים - אין משהו אחר. זה למשל מה שיוסי עשה כשתיקן לי את התושבת בולם בקמפר. עוד 15 שנה זה יהיה בשבילך אתגר חדש לפחחות הבאה שהבודי הזה יעבור - ותנוח דעתך - זה יבוא.
המהדרין מרססים פנימה ATF - כל מיני פיאטים אספנות, תראה שמן נוזל להן מהבודי....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לך על זה. יתן לך עוד קצת שלוות נפש לפרק זמן מסוים
אורי,
בשביל חמש שנים אני לא שם את החיזוקים האלו.
באותה עלות אוכל לבצע 5-10 מחזורים של תיקוני סדקים, זה בטוח יקנה לי יותר זמן ולא יכניס לי את הסיכון של החלודות הנסתרות.
אסף,
בשביל 15 שנה, כבר שווה לשקול את זה.
את עבודת החיזוקים לא אתן לפחח לעשות, הוא לא מיומן בזה. אם זה יקרה, אז יעשה את העבודה מישהו ברמה של יוסי סימה/אסף הלוי/ארנון שושני, מה שמייקר את העסק משמעותית, אבל או שזה ייעשה כמו שצריך, או שלא ייעשה בכלל.
ועוד 15 שנה ? ואללה, זה כבר באמת רחוק מדי בשבילי, אולי זה יהפוך לפרוייקט לפנסיה [emoji16]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לגבי החללים הפנימיים - מנקים צובעים - אין משהו אחר. זה למשל מה שיוסי עשה כשתיקן לי את התושבת בולם בקמפר.
אני מבין איך מתמודדים עם זה במיקום נקודתי, אבל איך עושים את זה לאורך כל החיזוק ? זה הרבה מטרים של פרופילים ...
מתיזים הרבה צבע מכמה מקומות.
החשוב הוא לא!!! לנקות בהתזת חול, אלא רק שטיפה בחומרי ניקוי (לא בכימיקלים מאכלים ) ולחץ אויר לניקוי בסוף.
אם אתה חושש מאזורים שכבר החלידו, אז על רטוב, לרסס ממיר חלודה באותו אזור לפני הצבע.
אסף.
דיברנו על זה כבר בשרשור של הויטארה, קישרת סרטונים והמלצות על ממירי חלודה קצת יותר משוכללים מהשפורפרת של טמבור/יעקבי. קושר גם סרטון של בריטי שריסס את כל השלדה מבפנים עם ממיר חלודה, אחרי ששטף אותה מבפנים עם מים וקיטור.
אני חושב שאל לך לחשוש, אם אתה מחליט שאתה רוצה לחזק שלדה, לך על זה. שטוף טוב את הקורות עם לחץ אוויר, אחר כך מים ואחר כך רסס בממיר איכותי. כן, על עיוור, דרך פתחים קיימים או חדשים. אפשר דיזה של פיסטולט, על צינורית גמישה, או כל פתרון אחר.
אחר כך צבע לבחירתך (שוב, עדיפות לצבע שניתן לצבוע על חלודה). ואם אתה רטצה ללכת על בטוח, אז בסוף גם זפת או גריז (או שתדאג לנזילות קבועות מההגה, מנוע, גיר, טרנספר, סרנים כמו אצלנו בלנדרובר).
פתאום עלה על דעתי לאן לנקז את ה catch can...
אסף.
עכשיו אתם מעלים לי זכרונות מהג׳אווה [emoji16]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
פתאום עלה על דעתי לאן לנקז את ה catch can...
אסף.
בסובארו לאונה ׳91 זה ככה במקור..
ועל זה נאמר (מכה במצח..), למה לא חשבתי על זה לטנדר.
במיוחד אצלך בטנדר, הידוע בחלודה ששוברת את השילדה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
במיוחד אצלך בטנדר, הידוע בחלודה ששוברת את השילדה.
אסף.
או כשזורקים אותו מבניין של 30 קומות וכאן נפסיק לגנוב את השרשור..
תודה [emoji846]
בעקבות תקלת מקרר (הביתי, ולא נהפוך גם את השרשור הזה לשרשור מקררים..) לא הצלחתי להקדיש יותר מדי זמן לצ׳רוקי היום, אבל לפחות מיכל הגז בחוץ ...
המשך יבוא [emoji846]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a455925f59.jpg
קטונתי מלהמליץ בהיבט הטכני ומכבד בקשתך (על אף ששותף לדעה בעניין מיצוי הקיים).
מטייל קבוע עם שני צ'ירוקי XJ בוויכוחי המדורה הנצחיים מה עדיף..(במקרה שלנו רנגלר VS צ'ירוקי) לטענתם אחר היתרונות הכי גדולים של הצ'ירוקי בנוגע לעבירות/ זחילת סלעים היא גמישות השילדה...אני חולק על דעתם וסבור שהיתרון היחידי של הצ'ירוקי הוא בסיס הגלגלים וזווית הבטן הטובה יותר...
הפואנטה שלי היא שאולי בשיקולי הנגד צריך לקחת בחשבון שאובדן גמישות השילדה תגרע מיכולות וביצועי הרכב...אני מדגיש אוליי..
אני דווקא חושב שהיתרון של הצ'רוקי הוא אמנם בזווית הבטן העדיפה, אבל חשוב יותר לדעתי - במשקל. הוא משמעותית קל יותר, שוקל מאות קילוגרמים פחות מרנגלר חדש וזה בדיוק מה שניסו להשיג ביוניבודי. חיסכון משקלי. המחיר? שזה פחית. חד פעמי... זול... לגמישות שילדה אין יתרון אמיתי מרגע שיש מתלים שעובדים.
אסף.
צרוקי או גרנד לצורך עבירות קשה חייב לונגס ארמס, כל קיצור דרך או חיסכון בעניין יעלה בנזקי מרכב, את זה למדו מזמן האמריקאים, וגם בארץ, אותם אינדיאנים שעושים עבירות כולם עם לונגים.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
בואו רגע נעשה סדר גם בעניין הזה: רוב הטיולים שלי לא מתוכננים כטיולי עבירות קשה. אם נקלע משהו מעניין בדרך - מה טוב [emoji846]
הג׳ננה לטיולי עבירות תוקפת אותי 2-4 פעמים בשנה, והצ׳רוקי מספק את הסחורה בכיף גדול, אבל זה לא רכב שבכל סופ"ש יוצא לטפס על קירות כמו כמה שאני מכיר - אחרת כל מה שאורי חופר לגביו היה נכון ומתאים (וגם אז לא היה צריך לחזור על הדברים יותר מפעם אחת ...)
עודף היכולות הניכר של הצ׳רוקי חשוב לי גם משום שאני מרבה לטייל ברכב בודד (לא טיולי עבירות), וכבר כמה פעמים עודף היכולות של הרכב הוציא אותי ממצבים שעם רכב אחר הייתי נאלץ לחפש עזרה.
אז אין לי אשלייה שאם אתקן עכשיו את הסדקים הם לא יחזרו (או שייווצרו חדשים במקומם), אבל אני לא בטוח שזה יקרה בקצב שבו מנסים להציג את זה חלק מהחברים כאן. אם פעם בשנתיים-שלוש אצטרך לעשות סבב סדקים (כשהם עוד קטנים) בעלות של אלף-אלפיים זוזים, זה מחיר שאני מוכן לשלם כחלק מהתחזוקה השוטפת של הרכב.
כנראה אתה לא מבין אותי נדב,
אני המלצתי לך אחרי שהבהרת היטב שאינך מעוניין להתקין LA להנמיך את הרכב...
1. כי הדרישות שלך באמת הם לא זחילות סלעים מזוקקות...
2. כי המרכב יסבול פחות
3. יהיה לך נוח יותר ברכב.
ולגבי הוויכוח מה עושה את הצירוקי לכל כך טוב בזחילת סלעים... או לפחות יותר טוב מjk... זה לחלוטין המשקל.
נסעתי לא פעם ולא פעמיים עם צירוקי של חבר לזחילות סלעים וראיתי אותם עובדים אחד ליד השני על אותו מעלה עם נהגים מנוסים שמנגנים על הרכבים ... וזה ניכר שהמשקל הנמוך הוא הפקטור מרכזי. אפילו כשxj נעול 37 והjk 40...
ואגב זה לא מדויק של שLA זה מאסט לזחילת סלעים...
ממליץ לצפות:
https://youtu.be/ghDgtQQFenY