ה40 הוא בטמפרטורה מסויימת. כל הדרך עד אליה - הוא יהיה דליל יותר. מצד שני השמן מגיע מהר מאוד לטמם' עבודה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
ה40 הוא בטמפרטורה מסויימת. כל הדרך עד אליה - הוא יהיה דליל יותר. מצד שני השמן מגיע מהר מאוד לטמם' עבודה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף,
איך השמן יכול להיות דליל יותר בטמפ נמוך יותר?
בטמפ הנמוך הוא יהיה לכל היותר כמו בצמיגות של טמפ 40.
זה אמנם לא עם 0w40 אבל הכיוון מוצג.
שמן מינרלי בטמפ בסיס גם בארץ צמיג מאד במצב קר ביחס למצב חם.
זה אומר ששמן סינטטי עם טווח גדול מאפשר מפל צמיגות נמוך וטוב יותר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3a4de335da.jpg
ממליץ להשקיע קצת בקריאה בקישור, ובתגובה המסכמת שגם אסף חתם עליה.
שימו לב להתייחסות להבדלים בין השמנים והצמיגויות בטמפ שונות.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A8%D7%9F/page3
אתה מערבב כאן מונחים פיזיקליים/הנדסיים....ופרשנויות שונות ..
ה 0w40 הומלץ בזמנו על ידי המהנדס של UMI דרך מנהל המוסך כאשר המנועים היו עם נסועה נמוכה יחסית.
שוחחתי היום עם איש מקצוע ב UMI הוא טוען שאחרי שדרוג המזרקים שכיחות תופעת ערבוב סולר, נוזל קרור ושמן קטנה משמעותית אך עדיין קיימת לכן אותו גורם ממליץ על בדיקה שבועית של מפלס נוזל הקרור ונוכחות סולר או שמן בנוזל קרור בנוסף אותו גורם הזכיר חיישן מסילה....
ברוב הטרופרים מותקן המנוע השני או השלישי ולפעמים הרביעי וההתקנות שלעיתים נעשו על ידי אנשי מקצוע חפיפניקיים משאירות אחריהן שובל ליקויים .
לדוגמה לא מזמן סייעתי לחבר בהפנייה למכון גירים כדי לשפץ גיר של טרופר דיזל בו הותקן מנוע שלישי...התברר שהקולר הותקן הפוך וצמת הפעלת ה 4×4 היתה מנותקת ועוד...ד"א עלות שיפוץ הגיר כ 6000 שח.
הממממ.......
אם שני שמנים מוגדרים 40 "בטווח עבודה הגבוהה" , אז הם אמורים להיות באותה הצמיגות (בטווח הגבוהה), לפחות כך אני מבין את התקן.
כל הרעיון של להשתמש בארץ חמה מהמוצע, בשמן שמיועד לארצות קרות מהמוצע (בלי שאף אחד יכול לתת הסבר הגיוני), נראה הזוי ומתאים להרבה אילתורי סמוך, או "ההוא אמר"...
אני כן יכול לראות הרבה בעיות בשימוש בשמן דליל מדי (בתחילת הנסיעה), החל מבעיות לחץ ועד בעיות של יעילות שימון.
שווה לראות את הסרטון הזה, הוא מסביר את זה מאוד יפה, כולל את "הקסם" של עליה בצמיגות כאשר החום עולה (למרות שהיינו מצפים לירידה).
https://www.youtube.com/watch?v=aRvZyIPKR90
דוד תחזור לאותו "גורם" ותסביר לו ששמן לא מתערבב עם נוזל קירור במנוע הזה.
עוד תסביר לו שאין קשר לערבוב בין נוזל קירור/סולר ומזרקים, העירבוב נובע אך ורק מאטמי שרוול המזרק שמותקן בכלל... בתוך הראש מנוע...אם הוא רוצה לראות שיבוא אלי.
אין לי כוח לחזור בפעם המי יודע כמה על איך המנוע ומערכת ההזרקה בנויה...
מוזמן לחפור ברשת כרגיל. או לבוא אלי לראות מנוע מופשט.
הפוך..
שמן צמיגי במצב קר זורם משמעותית פחות טוב משמן בדרגת צמיגות טובה יותר במצב קר, ואותו שמן צמיגי מספק פחות שימון ולוקח לו יותר זמן לבנות לחץ שמן בשלבי ההנעה בהם המנוע יבש ויש הכי הרבה בלאי.
צאו מהמיתוסים הישנים, זה לא עניין של ארץ חומה/קרה.
שמנים סינטטיים במהותם מאפשרים טווח גדול.
זה מובנה ביכולת להנדס את המוצר להבדיל משמנים מינרליים שלא ניתן היה להגיע לביצועים כאלו.
בנוסף, חוזק מתח הפנים של השמן טוב יותר ומגן טוב יותר בכל מצב.
השמנים היום הרבה יותר טובים ממה שהיה כשהרכבים האלו יוצרו, והמחירים לא גבוהים כמו פעם.
מה גם שבגולן ובנגב אתה רואה ״0״ מעלות בלילה בחורף, ובמישור החוף עם פקטור לחות ורוח בחורף מגיעים גם ל 5 בקלות.
אז גם טיעון הטמפ לא תופס.
תשמע דוד, לא יודע למה אתה מתכוון נסועה נמוכה, אני את הטרופר הראשון שלי קניתי עם 160k ק"מ כשהמחירון של הרכב היה 80-90k ש"ח... והאוטו היה צעיר רענן ומקורי עד העצם.
הוא היה עדיין באחריות umi ואחרי ריקול מזרקים אחרון שהיה דאז... מהר מאוד הבנתי מה החירטוט שלהם לגבי כל העסק.
דורון,
כדי לחסוך את הפינג פונג הזה, צרפתי סרטון, ראית???
אתה מבין שיש גם בעיה בצד השני של הסקלה? שמן פחות מדי צמיגי? הוא פשוט לא עושה! על הנקודה הזו אפשר להסכים?
אנחנו מסכימים שאותה משאבה שמבוססת על גלגלי שיניים, תיצור פחות לחץ אם יזרימו דרכה שמן דליל (מדי) לעומת עם יזרימו שמן מתאים
(יותר סמיך)? בהנחה שבטמפ' עבודה הצפויה לשמן בצמיגות 30, יש מצב שהורדה של צמיגות השמן שהוא קר, מ5 ל 0 , תגרום לבעיית לחץ? בעייה שרק תחמיר עם השנים (ככל שמשאבה נשחקת)?
ראיתי והוא אומר בדיוק מה שרשמתי.
אתה רוצה שמן רב-דרגתי שבטמפ נמוך מגיע הכי מהר לכל פינה במנוע, ומונע את הבלאי בשלב הקר, ומנגד יודע לשמור צמיגות בטמפ הגבוה.
הפוך..
המנוע מתקשה לבנות לחץ במערכת כי השמן לא זורם.. תסתכל שוב על הסרטון וההסבר שלו.
בשביל זה יש את הדרגה הנמוכה.
היו כאן 2 נושאים שונים.
הראשון מנוע טרופר והמערכת ההידראולית בהזרקה, שאין לי שום התייחסות לגביו כי אין לי היכרות איתה.
ואם היה לי טרופר, אין לי ספק שנדב היה כתובת מבחינתי.
השני,
האמירה הכללית של נדב ובהמשך זיו לגבי אי סיכוך ובעיית דלילות ותכונות שמן בהגדרתו בטווח הטמפרטורה.
אכן הדוגמה של המשאב גלגלי שנים לקוחה ישירות מהטרופר, אבל שווה רגע להבין את בעיית השימון באופן כללי.
דורון,
האם אנחנו מבינים שיש גם עם שמן דליל מדי, וזה לא יחודי לטרופר!
מעבר להסבר היפה בסרטון ששמתי פה, אם אין בעיה כזו, אז למה בכלל ההשקעה בשמנים שגורמת לצמיגות לעלות עם הטמפ' ולא לרדת?