תגובה: עזרה בהתלבטות בין Cooprt STT PRO לבין BF KO3
באותה הזדמנות..
כשמבטיחים 4 שנים אחריות, מה זה אומר? אחריות על מה בדיוק?
עזרה בהתלבטות בין Cooprt STT PRO לבין BF KO3
[QUOTE=wonderd;898902]באותה הזדמנות..
כשמבטיחים 4 שנים אחריות, מה זה אומר? אחריות על מה בדיוק?[/מהי האחריות לצמיג ?
תנאי האחריות:
1. האחריות חלה 4 שנים מיום הקניה.
2. הצמיגים שרכשתם מיוצרים לפי התקנים בינלאומיים:D.O.T האמריקני ו/או J.I.S היפני, ו/או E-30 (נוסעים, E54 (משאיות) האירופאי.
3. צמיגים שיתגלו בהם פגמי יצור, או ליקויים בחומרים, בתקופה של 4 שנים מתאריך הרכישה ואשר יוכרו ע"י היצרן הצמיגים- יזכו את רוכשיהם בהחזר יחסי על בסיס PRO-RATA - (לפי היחס שבין עומק החריצים הנותר בסוליה לעומת העומק המקורי בצמיג חדש).
4. האחריות אינה חלה על פגמים וכישלונות הנגרמים על ידי:
שימוש בצמיגים שלא לפי המלצות יצרן הרכב (עומס יתר, לחץ ניפוח נמוך/גבוה, מהירות מרבית), נזקים מפגיעות חיצוניות, חיתוכים, תקרים, חבלות שנגרמו על ידי גורמי חוץ, תאונות דרכים, ליקויים ברכב, הוספת חומרים נוזליים לאטימת פנים הצמיג, ג'נטים פגומים, הרכבה לקויה (שימוש לא נכון בצמיג, שימוש באבוב שאינו מתאים לגודל הצמיג הדורש אבוב), שחיקה בלתי אחידה כתוצאה מפגמים בכיוון זוויות הגלגל או ברכיבים מכניים הקשורים לגלגל, שחיקת מדרס הצמיג או חלקו מתחת לעומק 1.6 מ"מ של תעלות הדגם, שחיקה מופרזת בדפנות, שימוש כתחליף שאינו מאושר על ידי משרד התחבורה, פגמים מנסיעה על כבישים משובשים ואתרים קשים, התנגשות, שריפה, גניבה, שחיקת סוליה מופרזת, צמיגים שפג תוקף אחריותם או שמכרו כמשומשים ואי איזון מעל ל-8 שבועות מתאריך הרכבתם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
"אחריות".
עושים הכול בשביל שהצרכן ירגיש מוגן.
ב 2003 יצא חוק שחייבים לתת תעודת אחריות של ממש עם כל רכישת צמיג.
אני משתוקק לפגוש את האדם שמימש אחריות על צמיג כלשהו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בקיצור אין אחריות אלא אם הסולייה מתפרקת וגם אז ימצאו למה הנהג אשם.
לפני הטויו היה לי סט bf שהתקלף בדופן, ביקשתי לממש אחריות..לקחו את הצמיגים והחזירו אחרי שבועיים, אמרו תקין..
זיו,
ה BFG יותר כבדים מהטויו ופחות גבוהים ( יותר רחבים)
אלעד, לא היתה בחירה לתאריך. הייתה רק אפשרות אחת.
אני לא בטוח שיש בעיה עם צמיג שישב שנה וחצי על המדף. בכל מקרה במחיר של הסט הזה אם הם יחזיקו אצלי 2-3 זה יספק אותי.
אם לא אז שילמתי שכר לימוד לא מאוד יקר בשביל לחוות את הקופר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עושים הכול בשביל שהצרכן ירגיש מוגן.
ב 2003 יצא חוק שחייבים לתת תעודת אחריות של ממש עם כל רכישת צמיג.
אני משתוקק לפגוש את האדם שמימש אחריות על צמיג כלשהו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מתוך סט של 4 קופר at3 שקניתי שניים היו מאד לא מאוזנים (היה צריך להוסיף הרבה משקולות וגם אז לא מאוזן). לאחר כשנה הוחלפו באחריות.
המקרה אולי קצת שונה כי במעמד הקניה הובטח לי שאם זה לא יסתדר אז יוחלף.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
מתוך סט של 4 קופר at3 שקניתי שניים היו מאד לא מאוזנים (היה צריך להוסיף הרבה משקולות וגם אז לא מאוזן).
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
משהו שלמדתי מחבר ביל פנצ׳ריה:
יודע אם ניסו לסובב את הצמיג על החישוק?
לעיתים הבעיה בחישוק ולא בצמיג.
סיבוב הצמיג על החישוק למיקום אחר יכול לעשות הבדל גדול מאד במשקולות.
זו פעולה שדורשת קצת יותר מאמץ מה פנצריה, כי צריך להוריד אויר, לשחרר את הצמיג מהחישוק ולמקם על עיוור שוב ושוב.
קצת זובור אבל זה ההבדל במקצועיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זיו,
ה BFG יותר כבדים מהטויו ופחות גבוהים ( יותר רחבים)
אלעד, לא היתה בחירה לתאריך. הייתה רק אפשרות אחת.
אני לא בטוח שיש בעיה עם צמיג שישב שנה וחצי על המדף. בכל מקרה במחיר של הסט הזה אם הם יחזיקו אצלי 2-3 זה יספק אותי.
אם לא אז שילמתי שכר לימוד לא מאוד יקר בשביל לחוות את הקופר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אחרי בדיקה בכמה מקומות לא יודע איך הגעת למחיר הזה..690 שקל הכי זול שמצאתי כולל התקנה ואיזון כמובן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
משהו שלמדתי מחבר ביל פנצ׳ריה:
יודע אם ניסו לסובב את הצמיג על החישוק?
לעיתים הבעיה בחישוק ולא בצמיג.
סיבוב הצמיג על החישוק למיקום אחר יכול לעשות הבדל גדול מאד במשקולות.
זו פעולה שדורשת קצת יותר מאמץ מה פנצריה, כי צריך להוריד אויר, לשחרר את הצמיג מהחישוק ולמקם על עיוור שוב ושוב.
קצת זובור אבל זה ההבדל במקצועיות.
מקצועיות? דוגמא לחאפריות ששולטת בענף שפנצ'ריה שמרכיבה כמו שאמורים להרכיב היא חריגה בנוף.
יש על רוב הצמיגים סימון ברור איפה צריך להיות הוונטיל. בהרבה מקומות הערתי לבחור שמרכיב שהסימון לא במקום והוא פטר אותי בזלזול רק כדי לריב דקה אחרי זה עם מכונת האיזון.
היתה לי אותה תופעה בדיוק עם ה BF
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מקצועיות? דוגמא לחאפריות ששולטת בענף שפנצ'ריה שמרכיבה כמו שאמורים להרכיב היא חריגה בנוף.
יש על רוב הצמיגים סימון ברור איפה צריך להיות הוונטיל. בהרבה מקומות הערתי לבחור שמרכיב שהסימון לא במקום והוא פטר אותי בזלזול רק כדי לריב דקה אחרי זה עם מכונת האיזון.
צודק לגמרי - ברוב אם לא כל הפאנצ'ריות בארץ מתעלמים לחלוטין מהנקודה הצהובה על דופן הצמיג שמסמנת את מיקום הצמיג ביחס לונטיל בעת הרכבתו על החישוק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אחרי בדיקה בכמה מקומות לא יודע איך הגעת למחיר הזה..690 שקל הכי זול שמצאתי כולל התקנה ואיזון כמובן.
הוא קנה צמיגים מ 2018, יש משמעות לזה במחיר.
דבר שני הוא 245 ואתה 31'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הנקודה המסמנת את הונטיל היא נקודת ייחוס התחלתית גם כדי להחזיר את הצמיג לאותו המקום אחרי פרוק ותיקון.
אם לא מצליחים לאזן צמיג חדש על חישוק ותיק, אז מתחילים לסובב.
עוד אפשרית היא מקרה של איזון מחדש של צמיג ישן שהתבלה בצורה לא אחידה, וצריך איזון.
וכאן נכנס מרכיב המקצועיות או לחילופין חאפריות/עצלנות.
הקופר האלו דרשו ב 3 חישוקים 5-20 גרם.
גאנט רביעי 50 גרם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94