תגובה: למה מערכת בקרת אחיזה (TC) מתנתקת בשילוב נעילה?
מצרף קישור לבלוג על בחור שמציע פתרון ל-"בעיה מוכרת בפראדו 2018" שבו שילוב נעילה אחורית מבטל את בקרת המשיכה קדימה. לדבריו המוח של ה-VSC לא מקבל חשמל במצב של נעילה אחורית משולבת ופשוט צריך לתת לו מקור 12V קבוע ואז בקרת המשיכה פועלת מלפנים גם כאשר הנעילה משולבת.
https://www.aaronoffroader.com/post/...fflock-engaged
הוא אומר שזה שיפור מקובל מאוד בקרב בעלי fj cruiser
אין שם אף מילה על ביצועים או בעיות שיש בעקבות השינוי הזה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני חושב שיש פה הבנה והסכמה שאם יש נעילה, אסור להפעיל TC על הזוג גלגלים האלו (סרן חי או מתלים נפרדים).
לא מבין למה אתה חושב ככה.
אם יש נעילה, ה-tc הוא שקוף לחלוטין ולא ייכנס לפעולה (לפחות ברכבים שאני מכיר- בהם הtc מזהה הפרשים באותו סרן).
אני לא מכיר את המערכת בהאנטר/טרייטון, אבל אני בספק אם היא נועלת יחדיו גלגלים בהצלבה. אין בזה הגיון כי בהרבה מקרים שני הגלגלים האחוריים הם עם אחיזה, אפילו אם אחד הקדמיים מתנפנף לו באוויר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני חושב שיש פה הבנה והסכמה שאם יש נעילה, אסור להפעיל TC על הזוג גלגלים האלו (סרן חי או מתלים נפרדים).
ן.
אני לא שותף להבנה או ההסכמה הזו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הסתכלתי בתרשים ככה ברפרוף.
נראה שמחשב astc מקבל אות מנעילת דיפרנציאל, ומפסיק לעבוד. באותו זמן מחשב abs מקבל את אותו אות מהנעילה ומנתק את המתח למערכת abs. מן הסתם כשabs לא מקבל מתח - בקרת האחיזה לא יכולה לעבוד.
זו מגבלת חומרה הכי פשוטה שנובעת מאילוץ.
אין מה לבטל את הביטול של ה tc כי הabs מכובה וכשהוא מכובה ממילא אין מה שיפעיל בלמים כלומר אין בקרת אחיזה. אם נרצה שהבקרת אחיזה תעבוד צריך לעקוף את הניתוק של ה abs ואת זה אנחנו לא רוצים.
פשוט טפשי וברור.
אסף.
כמו בדגמים הראשונים של הדיסקו 2 בשילוב הטרנספר למצב diff-lock. אלא ששם ניתן לעבוד על המערכת ע"י קונפיגורציה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הסתכלתי בתרשים ככה ברפרוף.
נראה שמחשב astc מקבל אות מנעילת דיפרנציאל, ומפסיק לעבוד. באותו זמן מחשב abs מקבל את אותו אות מהנעילה ומנתק את המתח למערכת abs. מן הסתם כשabs לא מקבל מתח - בקרת האחיזה לא יכולה לעבוד.
זו מגבלת חומרה הכי פשוטה שנובעת מאילוץ.
אין מה לבטל את הביטול של ה tc כי הabs מכובה וכשהוא מכובה ממילא אין מה שיפעיל בלמים כלומר אין בקרת אחיזה. אם נרצה שהבקרת אחיזה תעבוד צריך לעקוף את הניתוק של ה abs ואת זה אנחנו לא רוצים.
פשוט טפשי וברור.
אסף.
אבל מהו האילוץ? ולמה כשמתקינים נעילה ברכב שאין לו במקור אז אין בעיה?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אני לא מבין איזו בעיה יש לכבות או להשהות את פעולת ה-abs מבלי לכבות את חיישני ה-abs ובכך לאפשר המשך פעולה של ה-tc
גם לא הצלחתי להבין למה tc מקדימה בשילוב עם נעילה מאחורה גורם לטחינה של דיפרנציאלים
גם איזה הלם נגרם לציריות מפעילה רגילה של הtc? עצם הבלימה של הגלגל? זה פחות או יותר אותו הלם שהציריות מקבלות בכל פעם שאתה לוחץ על הבלם בנסיעה רגילה. אולי קצת יותר כי אתה במקביל מזין מעט דלק והגלגל אולי תפס קצת מהירות בזמן שהתחיל לפרפר אבל לא נראה לי הגיוני לתכנן רכב שעצם השימוש בבלמים (יזום או אוטמטי) מהווה איום על הציריות
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
האילוץ להבנתי הוא כיבוי abs במצב נעול - כלומר אין מתח למשאבת abs ואז אין מה שיפעיל את הבלמים לטובת בקרת האחיזה.
צריך להסתכל על זה יותר לעומק אם למישהו יש זמן ומוטיבציה
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אבל מהו האילוץ? ולמה כשמתקינים נעילה ברכב שאין לו במקור אז אין בעיה?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
וברכב שאין לו נעילה מקורית אין בעיה... כי זו לא בעיה.
כשאין נעילה מקורית, אין חיבור בין מחשב בקרת ההנעה לבין מחשב abs ואין את הבעיהה הזו.
אפשר פשוט לעקוף את האות הדיסקרטי הזה ולראות מה קורה.
אסף.
אבל ABS לא מתנתק כבר בשילוב LOW?
לא ברור מה ההבדל. אין לי חומר טכני מעבר להסבר כללי. נראה שנעילה מנתקת את המתח למשאבת abs והילוך נמוך רק מנתק אותו לוגית.
כאמור... אפשר לבדוק - מה שבטוח אפשר לפרום בקלות את הקשר הזה וזה מה שהאוסטרלים עושים.
אסף.
תגובה: Article: השקה מקומית: מיצובישי טרייטון PRO
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
+1
נראה לי שרשמתי בעבר, בשילוב low ונעילה אחורית(4LLC) ה tc מנוטרל כי tc שעובד רק מקדימה כשגלגל באוויר או אין אחיזה הוא טוחן דיפ' חופשי, במקרה הזה המהנדס ממש לא טיפש, אני מאמין שאם הוא היה בוחר שלא לנטרל את ה tc והדיפ' היה מחזיק ככה מעמד אחרי תקופת האחריות ורק אז מתפוצץ, אותו מהנדס היה מקודם לקומה העשירית בביניין בגלל הכמויות של הכסף שהיצרן היה עושה על חשבון הרוכשים.
דרור, אני מאמין שראית כמה דיפ' בחייך שמתפוצצים בגלל שימוש רק ב tc, גם אצלי בדיסקו קרה אותו דבר, בהתחלה האחורי שתפסתי בזמן, אחר כך הקידמי שהמשיך לעבוד גם כשנעילה המרכזית והאחורית נעולות וטחן את הדיפ' עד שהתפוצץ והוחלף קומפלט אחר כבוד לנעילה נשלטת והכל חדש.
Tc זאת לא מערכת מושלמת ולא "נעילות" כמו שהרבה אנשים קוראים לזה, זה סה"כ מערכת עזר לעבור מכשול פה ושם, וככל שהמערכת מגיבה מהר וחזק ככה היא טוחנת יותר.
בדיסקברי 2 בו יושם לראשונה TC, בית הסטיליטים חלש ולא בנוי לקבל את האימפקט האגבי של ה TC. תכל'ס בדיסקו 2 ה TC מתפקד מצוין עם מוגבל החלקה לכן השילוב הטוב ביותר זאת נעילה שיש בה גם החלקה מוגבלת. זאת גם הסיבה מדוע בדיסקו 2 מומלץ לנעול דיפנציאל מרכזי בכל ירידה לשטח.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא מבין למה אתה חושב ככה.
אם יש נעילה, ה-tc הוא שקוף לחלוטין ולא ייכנס לפעולה (לפחות ברכבים שאני מכיר- בהם הtc מזהה הפרשים באותו סרן).
.
צודק
[QUOTE=נמרוד;897632]הדיון נגזר מתוך הדיון על השקת מיצובישי טריטון PRO
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116391
אני חושב שזה לא יחודי למיצובישי ושיש סיבות ..."
יתכן והמהנדסים חששו מחוסר התאמה שעלול להיווצר בין סרן אחורי נעול קבוע שדוחף קדימה ברציפות לסרן קדמי בו גלגלים ננעלים על ידי חיישנים, תוכנה וזמני תגובה...לא רציפים.. ואז עלול להיווצר מצב בו הסרן האחורי דוחף את הרכב קדימה במהירות גבוהה יחסית לזמן התגובה של ה TC ומסיבות שונות אחד הגלגלים הקדמיים ננעל בטעות על ידי ה TC כשעדיין יש לצמיג אחיזה טובה עם הקרקע והופ נקלענו למצב בעייתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני לא שותף להבנה או ההסכמה הזו.
אסף.
כי זה לא עוזר בכלום, בשום מצב.
אבל אם תהיה בעיית קריאה \ סנסור, זה מלחמת עולם.
אני מאוד אתפלא אם יש איזה יצרן שמעיז להשאיר את זה עובד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
אני לא מבין איזו בעיה יש לכבות או להשהות את פעולת ה-abs מבלי לכבות את חיישני ה-abs ובכך לאפשר המשך פעולה של ה-tc
גם לא הצלחתי להבין למה tc מקדימה בשילוב עם נעילה מאחורה גורם לטחינה של דיפרנציאלים
גם איזה הלם נגרם לציריות מפעילה רגילה של הtc? עצם הבלימה של הגלגל? זה פחות או יותר אותו הלם שהציריות מקבלות בכל פעם שאתה לוחץ על הבלם בנסיעה רגילה. אולי קצת יותר כי אתה במקביל מזין מעט דלק והגלגל אולי תפס קצת מהירות בזמן שהתחיל לפרפר אבל לא נראה לי הגיוני לתכנן רכב שעצם השימוש בבלמים (יזום או אוטמטי) מהווה איום על הציריות
אין קשר בין נעילה דפרנציאל אחורית ל"טחינת" בית סטיליטים של הדפרנציאל הקדמי.
תופעת ה "טחינה" קיימת למיטב ידיעתי בדיסקו 2. ה TC שלעיתים נועל ומשחרר את הקליפר בתדירות גבוהה תוך כדי תנועה מזיק = "טוחן" את
הסטיליטים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
אין קשר בין נעילה דפרנציאל אחורית ל"טחינת" בית סטיליטים של הדפרנציאל הקדמי.
תופעת ה "טחינה" קיימת למיטב ידיעתי בדיסקו 2. ה TC שלעיתים נועל ומשחרר את הקליפר בתדירות גבוהה תוך כדי תנועה מזיק = "טוחן" את
הסטיליטים.
אז זה נטו עניין של כיול של מע' tc ספציפית
תודה על ההסבר
גם בואו, השימוש במינוח ה-tc טוחן את הבית סטליטים הוא קצת קיצוני.
לאורך מאות אלפי קילומטרים הוא מאיץ את הבלאי שלו. בדיפנדר 90 tdi300 זה היה קורה גם בלי tc אחרי 300-400 אלף קילומטר למי שהיה משחק בעבירות. וכאמור, הנזק מציריה מסבסבת שמקבלת עומס מלא בשניה הוא הרבה יותר גרוע.
וגם,
תורידו את ההיגד שtc קדמי עם נעילה אחורית הוא רע. אין קשק בין השניים, ולתחושתי אפילו הפוך. כשיש נעילה מאחורה ובאים כמו שבאים עם נעילה (יען כי- לאט), הסרן הקדמי יראה עומסים קטנים בהרבה. עד כדי כך, שמערכות tc מסוימות בכלל לא יגיעו לנעילה של הגלגל הסורר.
שורה תחתונה- אם ה"בעיה" היא שהרכב מקבלל אות מהסרן האחורי לבטל את הקדמי זאת בשורה משמחת, כי את האות הזה ניתן לשבש.
יש אפשרות, והיא אפילו לא מסובכת מידי ע"י ג'ימפור לבטל את ביטול ה TC מקדימה בפג'רו בשילוב נעילה אחורית.
על הדרך הם גם מבטלים את ה ACS ברגע שנועלים דיפרנציאל מרכזי, הלינק הבא מסביר את זה:
https://www2.pajeroclub.com.au/forum...ontrol+off+mod
את הביטול TC אני לא מוצא כרגע, יש איזה אוסטרלי שמוכר ערכה כזאת, רק שצריך להירשם לקבוצה ב FB שאני לא זוכר איזה.
בסרטון הזה:
https://youtu.be/O6lq-RtOzYM
הבחור מסביר איך להתקין מתג 3 מצבים בפאג'רו BK להפעלת/ביטול tc בצורה יזומה:
1. המערכת עובדת לפי הגדרת יצרן
2. הפעלת tc כאשר הדיפרנציאל האחורי נעול
3. ביטול tc על מנת למנוע בלימת גלגל כאשר הוא מאבד אחיזה רגעית