תגובה: רכב ראשון וכניסה לעולם הג'יפאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9E%D7%99%D7%9D
אם בדאסטר עסקינן... כדאי לדעת מה ההוצאות הצפויות אם יצטרך לעשות החלפה של הנ"ל והוא לא מומחה בהזמנת חלפים מחו"ל...
לגבי יעילות של ידני מול אוטומט קטונטי, ראיתי כבר נהגים לא מנוסי שטח שנוסעים על ידני, זה לא נגמר טוב...
אוטומט יותר "סלחני" לטעויות של מתחילים, נכון שזה נשמע הפוך ממה שמכירים ונדמה שלהתחיל עם ידני זאת הדרך... אבל זה לא תמיד ככה.
אני גם בדעה שאם כבר אז ג'ימיני אוטומטי ייתן לו מענה מעולה לצרכים ומעבר לזה, הבעיה כמו כל שרשור כאן שניפתח בנושא הזה זה לאתר ולמצוא אחד לא נבלה....
נהגים/ות לא מנוסים/ות מחרבים את האוטו. נקודה. ידני או אוטומטי, היינו הך.
"לא מנוסה" יכול להיות גם אחד/ת שנוהג/ת כבר 40-50 שנה, כן?..........
אלה, לך תשכנע אותם להיפרד מהרגלי נהיגה גרועים שהשתרשו והפכו לברירת מחדל.
בידני הם מחסלים קלאצ'ים בקצב מהיר. מזה נגזר לעתים גם נזק לגיר.
באוטומטי, שלכאורה סלחן לטעויות, יש כאלה שממש אין להם מושג ונוסעים בשטח במצבי עבירות קשה/עליות קשות/טכני ב-HIGH (!!!...) ומטגנים את הגיר. אני נתקל בכאלה כל שבוע בהדרכות ובטיולים..... בהדרכה מילא, כי באו ללמוד. אבל בטיולים זה ברמה של לגשת ולוודא פיזית ששילבו LOW. כי אם לא אבדוק, הם לא יעשו זאת. או שלא ישתלב להם כי לא עצרו עצירה מלאה והזיזו את הבורר לניוטרל. או שיתייחסו ל-"L" בבורר ההילוכים כאל "LOW".......
גיר אוטומטי הוא מכלול עדין ורגיש יותר ללא ספק. אבל זה לא גורף - יש גם גירים אוטומטיים חזקים ואמינים מאוד שמאריכים ימים להפליא.
גיר ידני באופן כללי יותר אמין אבל זה לא נכון לכל דגמי הגירים. יש לא מעט גירים ידניים פחות מוצלחים - עדינים/חלשים/רגישים/מורכבים/דורשי שמנים מיוחדים ויקרים וכו'.
גיר ידני בדרך כלל גם חסכוני יותר בדלק אבל זה כבר תלוי בצורת נהיגה.
עם גיר ידני, ביצועי הרכב עם אותו מנוע נתון, הם יותר זריזים (מצד שני, נהג לא מיומן יסחט ביצועים טובים יותר דווקא מגיר אוטומטי).
בנהיגה נכונה ומודעת של נהג מנוסה, קלאץ' יכול לשרוד מאות אלפי ק"מ רבים ואני לא מגזים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מחירי חלפים של דאסטר יורדים עם הזמן .. יש יותר יבוא של חליפיים טורקים וסיניים .. מתגלים גם יותר חלקים שתואמים עם דגמים פחות סקסיים אחרים ולכן המחיר שלהם נמוך יותר ..
להציע לאדם שאין לו כסף ונסיון לקנות אוטו בן 20 זה נשמע לי כמו להציע לו לעשות מסיבת אסיד על הגג של בניין עם 20 קומות .. כיף פחד .. ואחרי הנפילה לא זוכרים כלום ..
אתם לא מצליחים להבדיל בין טיול וללכת לשבור את האוטו.
ואתם בכוח מנסים לשכנע אחד את השני כל הזמן שמה שטוב לכם, טוב לכולם.
לא קשור לטיול או ללכת לשבור את האוטו, תפריד ותחשוב שאתה עכשיו חסר ניסיון בכלל ומחפש רכב לטייל איתו איפה שמתחשק לך בלי להיזדקק לעזרת חילוצים על כל שטות, בתקציב הזה.
ובלי קשר לדעתי קורס נהיגת שטח רצוי במקרה הנדון(דבר עם דרור אחרי הרכישה אולי).
צריך להיתייחס ל 2 נקודות, האחד זה התקציב המוגבל, השני זה מה אפשר לקנות בו.
אז הוא יכול ללכת על רכב בן 20 שחוט מת, טראנו, פראדו וכו' עם 10 ידיים קודמות ויישור קו מכאן לאוסטרליה, הרכבים הטובים לא נימכרים במחירים האלה, יתבעס על הרכב, על עצמו, ועל כל מה שאפשר, ימכור ויברח.
או שיכול ללכת על רכב ממוצע קטן יחסית בגודל אבל עם יכולות לא מבוטלות שיעזרו לו ללמוד לנסוע בכל סוגי השטח יחסית בקלות וסלחנות.
אתה רואה כל הזמן בשטח וגם כאלה שמציינים נקודות בעמוד ענן על "מדרגות" לא עבירות, מגיע לשם ולא מבין על מה ההיתרגשות, אתה גיא בעל ניסיון ואין לך בעיה, אחד אחר יגיע עם רכב בגודל מלא והילוך כוח ולא מבין על מה המהומה בכלל, אבל אם אחד חסר ניסיון עם רכב שמראש לא מוגדר "חזק" יגיע לשם אז מבחינתו מה שתיארו זה בדיוק תואם המציאות, אז או שיסתובב ויחזור או שינסה וישבור או שינסה ויעבור אם יתמזל מזלו, ואז יחשוב מחשבה שניה למה קניתי רכב "נחות"? אז מראש למה להיכנס לפינות האלה? וניתקלתי בזה לא פעם אחת כבר, לא מזמן באחד הנחלים בדרום ובסוף גם אותו בחור (שראה אותנו עם רכבים חזקים)שהיה מבוהל לאן שניכנס עם הרכב קיבל ליווי ועזרה לאורך כל המסלול.
בקיצור אני חושב שג'יפונים ללא הילוך כוח זה למתקדמים באמת שנוהגים ויודעים מה היכולות שלהם ושל הרכב, מי שמתחיל ורוצה לטעום צריך רכב שלא יבעס אותו ויתמודד עם השטח בקלות יחסית, ככה גם פחות ישבור וסיכוי לנזק יקטן, וגם כי עם האוכל בא התיאבון וראיתי את זה לא פעם אחת כבר.
אני חושב נדב שמה שאתה חושב על ג'יפונים ללא הילוך כוח הוא לא רלונטי .. אל תעלב. בבקשה ..
אבל אולי אני שושנה בין החוחים .. חד קרן שירד מגדולתו על שני סרנים חיים נעולים על SPOA לג'יפון ירחם השם בלי הילוך כוח ...
אבל בקבוצות ואצאפ יש 99.99999% מהאנשים שקנו דאסטר או פורסטר כרכב שטח ראשון והם .. תחזיק חזק ... מטיילים !!!! בכל הארץ.
הם לא נסעו לזיק או זרון או מרזבה ( לפעמים כן .. אפילו לא ידעו שהם לא יכולים לעבור שם ואחרי זה גילו את גודל הגבורה והטיפשות ) והם מטיילים ...
אולי דווקא ההוא שנוהג על מפלצת עבירות הוא זה שלא יודע לנהוג ? .. מה כבר יש לו לעשות ? לשים ראשון קצר ולהחזיק את ההגה שלא יזוז ?
כל השאר יעשה האוטו ... ואילו ברכב פחות גיבור אשכרה צריך ללמוד לנהוג ! שומו שמיים ...
בכל מקרה, מבחינתי בן אדם שיכול להרשות לעצמו לקנות נבלת דיזל גדולה בת 20+ זה אך ורק בן אדם שכבר גם עם כל השאר ( ילדים / משכנתא / לימודים / חתונה וכו' .. ) כבר טייל בעולם וכבר התברגן .. יכול להרשות לעצמו רכב שלישי נבלה סרוחה.
כל אותם אלו שעדיין נוסעים לעבודה בבוקר ומטיילים בשבת .. צריכים אוטו שפוי .. אוטו שלא יגום לך לפחד לפני כל התנעה ( למשל ג'יפ לבן כלשהוא ששודרג עד מוות ושמענו את בעליו חי בפחד מאשתו וממנהל הבנק והכחשה ) ...
ההצדקות של חלק מהאנשים פה למה ואיך זה בדיוק הדבר הנכון לקנות טראנו בנזין בן 30 כרכב יום יומי ... זה פשוט מדהים.
אולי דאסטר לא האוטו המתאים לכל אחד, הוא כן יתאים לצרכים של הבחור הזה. כי זה הכי הרבה אוטו ( מכונית ) שאפשר לקנות בסכומים האלו ועדיין לטייל ב 99% מהטיולים המקובלים בארץ
ולא, מחמל וכמריר לא נכללים שם.
הבחור הזה ישתמש באוטו לצאת עם החברים הקצינים שלו למיושבת הקרובה לבירה .. צריך מקום ..
הבחור הזה יצא עם בחורה / ות לטייל סופ"ש בים המלח ץץ יצטרך מקום לדברים ומזרונים ..
הבחור הזה יעלה צפונה וירד דרומה על פני מאות קילומטרים .. ויסיים את הנסיעה עם גב שלם, ראש נקי, ומיכל דלק מלא ברובו ..
אז אין לו שלדת סולם כמו בג'ימני ולא טרנספר .. אבל הוא לא צריך את זה בשביל הדברים שהוא יעשה עם האוטו.
ברח לי בהודעה הקודמת 99.9999% מהקונים של הג'יפונים הם טירונים גמורים שזה להם רכב שטח ראשון ויש להם אפס או פחות נסיון בשטח.
מעבר לקליברים שלוקחים שיעור חד יומי אצל דרור וחבריו .. השאר פשוט בורים לחלוטין בנושא .. ויחד עם זאת מטיילים !!
אם אני אראה לך לאן הגיעו אנשים עם דאסטר רובוטי 2 על 4 .. או סטפוואי .. אתה תתפלץ... אני עצמי לא האמנתי עד שלא ראיתי סרטונים ..
ויחד עם זאת אין להם ולא יהיה להם בחיים רכב שטח עתיק ומתפורר אבל "נכון" אליבא דג'יפולוג לשטח ... והם לא צריכים את זה ..
בכלל לא נעלב, ההפך, ואפילו מחזיק מכאלה שיודעים מה הם עושים ולאן הולכים, אבל על כל אחד שתיים כאלה יש עשרות שלא יודעים, ניכנסים לשטח ו....
לא מתפלא בכלל מה עושים עם הכלים האלה.... ואמרנו כבר שדאסטר זו חיה אחרת.
אבל גם אני מצאתי כאלה מפוזרים בשטח פה ושם ולא יודעים איך לצאת.... למשל בירידה לנחש צמא ואפילו בלי מים... כאילו מה חשבתם לעצמכם? ואם ניינו מחליטים לדלג על הנקודה הזאת הייתם מתייבשים למוות?
כבר אמרנו פעם שהרכב שטח הכי טוב זה ליסינג... זה לא אומר שזה נכון לעשות מה שעושים...
לא המלצתי ולא ממליץ על טראנו, פראדו ושות' בני 20.
הבן אדם השקיע ומילא את הטופס הקדוש בשלושה עותקים ואמר במפורש שלא מחפש אתגרים, רוצה לטייל בכיף וברכב שלא זולל דלק.
ישר הופכים פה כל דבר לוויכוחים ומנסים לחנך את כל העולם.
יש פה המון רצון לעזור ואני אישית למדתי ולומד פה הרבה, אבל תפסיקו לזלזל באנשים.
יש אשכרה כאלו שבסה"כ רוצים לטייל בכיף בלי לחפש ריגושים מעבר לריגוש ולכיף שבטבע.
ישר מגיעים לדקויות שבניגון על הגיר הידני והרגש שבקלאץ'.
גם אתם הייתם נהגים מתחילים פעם ואיכשהו שרדתם לספר את זה.
+++
(רואים שהתחנכת בפולגז של פעם ;) ).
בבית מדרשו של קפטן ג'ק R1😉
שמח שהבקשה מעוררת כזה עניין ואמוציות בקרב אנשים פה
יצאתי עם מיקוד לכמה רכבים (ויטרה, ג׳ימיני, דאסטר וטריוס, ואני מודע לזה שהגעתי עם המיקוד הזה), וגם עם ידע טכני, וידע לגבי יותר מה אני מחפש וצריך
תודה לכולם על כל ההלצות וההתפלפלות
אם יש למישהו עוד רכבים מעבר למה שציינתי אשמח לקרוא ולשמוע על עוד
שבוע טוב, ורק אוויר נטול קורונה לכולם
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
אם החלטת שג'ימיני קטן לך מדי, ואתה רוצה איכות חיים טובה יותר בכביש על חשבון יכולת שטח, אז כדאי לבדוק האם גרנד ויטארה קצר נכנס לך בתקציב, 2008 וצפונה.
מגיע עם מצב low בגיר, גלגלי 16 ואיכות חיים לא רעה בכביש.
חסכוני הוא לא, יכולת שטח טובה יותר מדאסטר, וגם לו יש מחלות ידועות כמו לכל רכב, חפש בפורום סזוקי את המדריך קנייה של יאקי.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
נפל דבר. קצין צעיר הרפתקן, בוחר בקלנועית בתור רכב שטח ראשון.
אין ספק, רגע מכונן.
נראה שהפחות צעירים כאן הם היותר ילדותיים כאן..
The older I get the better I was...
שחררו, תקראו מה הוא שואל ובין אלו רכבים מתלבט.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yarons1994
יצאתי עם מיקוד לכמה רכבים (ויטרה, ג׳ימיני, דאסטר וטריוס, ואני מודע לזה שהגעתי עם המיקוד הזה), וגם עם ידע טכני, וידע לגבי יותר מה אני מחפש וצריך
אתה צעיר עם ברכיים וגב שלמים.
ג׳ימני.
פלטפורמה נהדרת לגדילה ולימוד שטח.
או שייתן לך תיאבון לגדול, או שתתבגר ותתברגן.
טריוס/דאסטר הם פשרה שמגיעים אליה כשלא רוצים/יכולים להחזיק רכב שטח מלא.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yarons1994
אני חושב שאופציית הטריוס (אני מתכוון לדור שני, סביב 2008) לא קיבלה פה מספיק מקום וחבל. טריוס נותן שקט מבחינת אמינות, ויש סיכוי גבוה יותר בהשוואה לסוזוקים למצוא אחד שחי חיי שלווה ונעם. הוא נוח כמו רכב משפחתי "אמיתי" שזה חשוב בנסיעות צפון דרום, או בעיר ויש לו תא מטען סביר.
מבחינת עבירות אני לא רוצה להשוות ישירות לרכבים האחרים כי אני לא בטוח איך עושים את זה, אבל באופן כללי אפשר לדעתי לומר שהוא לא מאוד שונה מהדאסטר ושני הסוזוקים, וכאמור זה גם לא בראש סדר העדיפויות שלך.
אני חושב שמה שצריך להכריע כאן זה השוק - אילו רכבים יהיה קל למצוא במצב שמור יותר (ובזה דווקא הרכבים שפחות אוהבים בג׳יפולוג כנראה יהיו בעדיפות).
הייתי הולך על סופה, יהיה לך יותר כיף....
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
הטריוס בהחלט יכול לעמוד בדרישות שהוצגו על ידי פותח השרשור והוא כנראה יכול להיות דומה ביכולות השטח לדאסטר (אבל לא נכנס לוויכוח בנושא זה), אבל לא מסכים לקביעה שהוא דומה ביכולות השטח גם לגימני או גרנד ויטרה בעלי הילוך כח.
בקריאה חוזרת של הגדרת הדרישות (ותודה לפתח השרשור שהדגים יפה כיצד מצטרף חדש לפורום צריך לנהוג - חיפוש, לימוד, הודעה ברורה במקום המתאים עם כל הנתונים הדרושים) ושל כל התשובות שניתנו, באמת יש תשובות שניתנו מתוך נקודת מבט אישית של הכותב בלי להתייחס ישירות לדרישות אבל אולי אפשר להבין זאת בפורום כזה. צריך רק לוודא שפותח השרשור מבין שהתשובות ניתנות קצת "מתוך פוזיציה" ושינסה לבחון בעזרתן שוב את הדרישות והאפשרויות העומדות בפניו כפי שכבר נאמר בחלק מהתגובות - בחור צעיר, אוהב לטייל, עדיין בלי משפחה וייתכן וירצה לשקול רכב שיאפשר לו להגיע רחוק יותר עם תחביב נהיגת השטח מאשר כיוון בהגדרת הדרישות.
נשלח מהנייד
[QUOTE=erezgur;901707]הטריוס בהחלט יכול לעמוד בדרישות שהוצגו על ידי פותח השרשור והוא כנראה יכול להיות דומה ביכולות השטח לדאסטר (אבל לא נכנס לוויכוח בנושא זה), אבל לא מסכים לקביעה שהוא דומה ביכולות השטח גם לגימני או גרנד ויטרה בעלי הילוך כח.
[i]
צודק, הקביעה הזאת הייתה לאור הדרישות שלו וזה לא היה ברור. עניין העבירות לא מגביל אותו ספציפית באף אחד מהדגמים האלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Raccoon
צודק, הקביעה הזאת הייתה לאור הדרישות שלו וזה לא היה ברור. עניין העבירות לא מגביל אותו ספציפית באף אחד מהדגמים האלה.
אחרי 10 ימי שבילים עם מעט נגיעת שטח אמיתי בטריוס ידני, לדעתי הוא לא בר-הקבלה לגימני בשטח.
אתה צריך לתכנן ולקחת בחשבון דברים שקופים לג׳ימני, ויש מקומות שזה יהיה מלחמה קטנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אחרי 10 ימי שבילים עם מעט נגיעת שטח אמיתי בטריוס ידני, לדעתי הוא לא בר-הקבלה לגימני בשטח.
אתה צריך לתכנן ולקחת בחשבון דברים שקופים לג׳ימני, ויש מקומות שזה יהיה מלחמה קטנה.
התייחסתי להגדרה הזאת לשטח:
"לא חושב שמתוכנן מעלות קשים או מדרגות סלע רציניות, המקסימום זה איזה ירידה חדה עם מעבר פרות, לא משהו מעבר לזה."
לאור הניסיון שלך נתקלת בבעיות בתוואי מסוג זה? כי קשה לי להאמין.
ברור שבאופן כללי ג׳ימני עביר בהרבה מטריוס, זה פשוט פחות רלוונטי כאן.
אני רק שאלה...
לא מכיר את הרכב אבל במקרה נתקלתי באחד הלוחות - יונדאי טוסון 2010.
לכאורה, נראה לי שעונה על כל הדרישות של פות"ש לא?