בדיון הקודם ששאלת על זה - צירפתי את המפרט...
http://www.tichonet.com/BRPortal/br/...sp?arc=1337076
אנחנו כאמור קנינו מחשב טיפה יותר חזק, עם שני דיסקים ומסך גדול יותר, בערך באותו מחיר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
בדיון הקודם ששאלת על זה - צירפתי את המפרט...
http://www.tichonet.com/BRPortal/br/...sp?arc=1337076
אנחנו כאמור קנינו מחשב טיפה יותר חזק, עם שני דיסקים ומסך גדול יותר, בערך באותו מחיר.
אסף.
אגב... עוד כמה ימים כשיפרסמו את ה'מתווה' שלפיו בגדול לא חוזרים לבית הספר ליותר מיום בשבוע - תהיה שוב התנפלות על מחשבים ניידים.
(רמי, אני מקווה שהכנת מלאי ומבצע 'חזרה לבית הספר' )
אסף.
אני גם צריך מחשב לילדה, וגם רבים מכם ועוד לא הפנמתם את זה...
בקיצור מפרט מינימלי שאני רואה בבתי הספר הוא פחות או יותר אחיד - 8GB RAM/256GB SSD מעבד i3/i5 במהירות סביב 2000. מסך גדול ומקלדת רחבה נראים כתוספת מועילה.
המחיר סביב 2100 למחשבים גודל 14 של acer או hp.
רמי ושאר מי שבעניינים המסחריים - יש צפי לבעיית מלאים כמו שהיה בתחילת הקורונה? ויש סיכוי להשיג מחירים טובים מול כמות של לקוחות?
אסף.
קניתי השבוע שניים במפרט שכתבת אסף, אסוס, 2180 כל אחד כולל מ.הפעלה ואנטיוירוס. בחנות מקומית קטנה. לא נראה שיש מחסור.
כן.. ישנו ביקוש גדול שהחל השבוע לניידים, בינתיים יש מלאים, יתכן שככל שנתקדם באוגוסט יהיה חוסר בעיקר בדגמים הבסיסיים והזולים,
מציע למי שזקוק לנייד לילד לא לחכות לתחילת שנת הלימודים אלא להצטייד כמה שיותר מהר.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אסף,
SSD של 256 הוא קטן מדי. גם אם אפשר, ואפשר, להתקין בהתחלה, זה מהר מאוד מתמלא.
הוספה של שטח נוסף זה בלאגן לא קטן. מציע לך לא להתפשר על פחות מ 400-512.
I3 לעומת I5 זה הבדל שלא הייתי מזלזל, כדי להיות יותר מדוייקים מה עושים עם המחשב.
היום כבר בחטיבה מתעסקים עם תיכנות וגרפיקה, ואז I3 יכול כבר להיות חלש.
אם הילדה במגמות הומניות, בשביל תנ"ך וספרות, I3 מספיק:-)
לגבי המעבד אתה צודק.
צריך לחשוב 3 שנים קדימה.
לגבי האחסון - בדקתי והם לא מאחסנים כמעט כלום על המחשב בשלב הזה.
אסף.
אפשר להשתמש גם בכרטיסי זיכרון 128-512 ג״ב.
המערכת מלמדת את הצעירים להתמסר לה ולדחוף הכול לענן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לגבי המעבד - יותר חשוב מi3 לעומת i5 הוא דור המעבד.
היום מוכרים כבר דור עשירי (המספר שלאחר המעבד מתחיל ב-10). לפחות בדור 8 הייתה קפיצה משמעותית לעומת דור 7, לא עקבתי בשנתיים האחרונות.
נשלח מהנייד
אנחנו מלמדים אותם לעבוד מול הענן (וזה מאוד נכון), אבל רוב התוכנות מתחזקות מטמון מקומי.
אופיס מחזיק מטמון תחת USER DATA , והדריבים (One Drive & Google Drive) בספריה מקומית מוגדרת.
זה נכון עבור ביצועים, וזה נכון כי אתה לא יכול לסמוך 100% על חיבוריות.
בנוסף, עם השנים, כל שידרוג משמעותי של מיקרוסופט (מערכת הפעלה, אופיס), צורך מקום (בעיקר בגלל שהם מאפשרים לחזור אחורה. וצריך לדעת לשחק עם זה).
זה נכון במיוחד לגבי שידרוגי מערכת הפעלה. מעבר לעידכונים שוטפים, פעם בשנה שנתים מיקרוסופט מוציאה עדכון גדול. עדכון כזה יכול "לשרוף" 80-100GB בלי בעיה. מי שמכיר ויודע, יכול אחרי כמה זמן (שהשידרוג עבר בהצלחה, והכל עובד), למחוק את השאריות של ההתקנה המקורית, אבל זה כבר מצריך ידע.
בד"כ מה שקורה, מתחילים עם דיסק קטן, ואז שהוא מתמלא, מוסיפים SD CARD , אבל אז יש בעיה של להתחיל להזיז תוכנות ומיקומים, ופיצול (למשל הוספה של D:/Program Files).
SD Card הוא פתרון לגיטמי ונכון, אבל צריך לבדוק כמה הוא יותר זול לעומת פשוט להגדיל את ה SSD, והכי חשוב, לעשות את זה מההתחלה ולארגן את התוכנות נכון מההתחלה.
דוגמה - נחזור לSurface. כל ה Surfaces שקניתי היו עם SSD של 256, והיה יותר זול להוסיף SD CARD (ולא להגדיל SSD). אז לכולם יש הגדלה של 512. אבל מהיום הראשון, ה One Drive וה Google Drive , והMy Documents , יושבים על הכרטיס (ולא על SSD).
אתה לא רוצה להיות בסרט של להזיז את ה One Drive של מיקרוסופט.
בד"כ SD CARD יהיה טיפה יותר איטי (ולכן צריך למשל לשים לב שהמטמון של חלונות ומערכת ההפעלה, לא משתמשים בו), אבל אפשר להעביר אותו למחשב, או כל שימוש, אחר.
לאחר שבוע וקצת של חפירה לעומק .. קצת אבדתי עניין במחשבים של מיקרוסופט.
מה גם שאין את הלפטופים שלהם במלאי בשום מקום ויש להם מחיר מאוד פרימיום ... בעוד שיש מוצרים דומים עד זהים מבחינת חומרה שאינם בעלי שם כל פרימיומי .. מקבוק פרו 13 יותר זול מאינטל לפטופ 3 -13 ... בכמעט 2000 שח.
ויש להם אותה חומרה בדיוק.
זה אומר הרבה. לדעתי.
עכשיו אני חוקר את HP ספקטרה X360
שוב, אותה חומרה כמו במקבוק פרו ב 2/3 מחיר וכולל מסך מגע / 2 ב 1 אפשר להפוך את המסך ומגיע עם עט ועם USB נורמלי...
יש דגם חדש לכולם מהשנה האחרונה 2020.
ולא, אני לא רוצה לקנות מאמזון. מחיר המחשבים הללו זהה למחיר במוסקבה וזה מבחינתי סימן שהמחיר סוג של הוגן. אפילו אם בארה"ב זה יותר זול ב 1000 שח.
יש במקרה פרסום באבא פגום על מחשב אסוס P1440FA שעומד ב MIL-STD
עם המפרט הבא:
מסך נפתח עד 180 מעלות.
מעבד אינטל כמובן i5 דור 10, זיכרון 16 גיגה ראם, כונן קשיח SSD M2 בנפח של 512 גיגה, מסך 14 ברזולוציית FHD 1920X1080 עם ציפוי נגד השתקפות. יש חיבור רשת קווי יש יציאות מסך HDMI/VGA, יש 4 חיבורי USB וכולל כולל חלונות 10
במחיר של 2600 עד 5 תשלומים ו 2450 במזומן.
אין לי שמץ של מושג כמה הוא טוב או לא, אישית אני מעדיף לאפטופים של Lenovo.
אבל זה על פניו נראה כמו הצעה טובה (גם במחיר וגם במפרט) לילד.
לא מכיר את המוכר, לא קניתי אצלו ולא יודע כמה המחשב הזה באמת טוב. ראיתי אז מעלה פה.
גיא,
אני מאוד מסכים עם הגישה של לבדוק ולא לרוץ אחרי המותג, אבל...
וזה אבל גדול.
מאחר והתעניינת ב Surface , אז שים לב לשתי תכונות שלא מספיק אם הן במפרט, חשוב לנסות בעצמך (או לשמוע ממישהו שיש לו את הדגם שאתה רוצה לקנות)-
1- אלו מחשבים שיכולים לעבוד עם מקלדת, ובלי מקלדת. צריך לראות שהמעבר חלק, תקין המחשב לא נתקע. חשוב לבדוק את תפקוד המקלדת על המסך (מתי שאין מקלדת).
2- עט. צריך לנסות את העט ולראות שזה באמת עובד כמצופה. צריך לראות שיש פונקציית מחיקה ושהיא עובדת טוב.
אם אתה לא צריך את שתי התכונות האלו (עבודה ללא מקלדת ועט) אז מצבך באמת הרבה יותר פשוט (ואז בכלל עולה השאלה למה מסך מגע).
סטודנטים ותלמידים שצריכים לכתוב ולצייר פונקציות, צריכים עט, לא בטוח כמה זה שימושי לאחרים?
כשתצטרכו שרות אתם עלולים להצטער על חלק מהבחירות הזולות.
תבדקו טוב איזה שרות קניתם ומי מספק אותו.
זה לא פחות חשוב מהדיסק הקשיח.
במיוחד כשמדובר באיכות קונסיומר ולא עיסקית.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ל hp יש. כך מתברר אחריות 3 שנים באתר הלקוח.
כמובן זה בזמן הקניה. מה יהיה אחר כך [emoji2372]
מה אני צריך ?
מחשב 486 עם putty.exe
מה אני רוצה ?
מחשב קטן. קל וסקסי בצבע כחול קובאלט מאלומיניום אנודייז ... עם מסך שצף באויר כמו באיירון מן. וסוללה שמחזיקה 3 שבועות.
ושכל זה יעלה 2000₪ מקסימום.
עריכה: כדאי גם שיוכל לטוס אלי ... לפי קריאה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
יענו מחשב דאסטר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נו, נו...
יש פה בעל עסק שבא לו להרים את הכפפה ולהציע כמה אפשרויות רלוונטיות של לפטופ וטאבלט?
אם כן, נשמח, לפחות אני...
סביון