מה הקשר 30 שנה? אצלי זה אומנם רק 10 אבל תדירות גבוההההה מאוד. בין 24-36 פעמים בשנה ואני לא מגזים.
מסכים המדרגה התעמקה קצת, לא אמרתי שלא. אמרתי שזה לא מה שאתם עושים ממנה, מזכיר ש2 המקרים לא קרו בכלל במדרגה.
המדרגה עבירה לכל רכב קצר ארוך רזה ושמן. צריך היכרות בסיסית של הרכב ומרכז הכובד שלו שלא זהה אם אתה לא עמוס בכביש לבין אם אתה עמוס בזווית בירידה, מה לעשות אלה חוקי הפיזיקה..
אם אתה רוצה שכמעט ונפגע, למה שלא תחליף נתיב ירידה? אני אוהב לרדת צמוד למצוק כי ככה כל המכווינים שהיו איתי היו אומרים לי לרדת. נכון מפחיד יותר אבל לא מדגדג לסיקס הנוכחי, או דגדג לפראדו הארוכה/היילקס הותיקה ואפילו לטראנו הקצר והמסכן שלי.
כמות המטיילים שסוטים משבילים בגלל הסחות דעת זה מדאיג ( תתפלא כמה נכנסים בעץ במסלול ללא מכשולים בשנה) וזה חלק מהעניין. החלק השני זה כמו שנאמר מעלי, אם לוחץ על הברקס אתה יכול להתהפך, אז למה לא לקחת קורס נהיגה? למה לא להתרענן למרות שאתה נוהג כבר 30 שנה? הרי עדיף לשלם לקורס כזה מאשר לשלם על רכב הפוך אבל אנחנו בישראל גברים, אין דבר כזה, לועסי שטח וסלעים ומצד שני מתביישים להודות מתי קשה ומתי צריך רענון כי מה לעשות כולנו 99% מהזמן על הכביש בכלל ששם הכל שונה..
דעתי שאתם קצת קוברים את המעלה הזה שהוא לא מאוד קשה אפילו לא מאוד בינוני...