"הופה הופה, פה זה לא אירופה, פה זה ישראל, תתחיל להתרגל" (מרגול)
Printable View
לחלוטין לא דרוש רק מהשוטרים להפעיל.
נהגתי לא מעט רכבים איטיים בחיי, מטרקטורים דרך משאיות ועד סתם ענתיקות ותמיד היית עסוק בלמצוא את הזמן הנכון לרדת לשול ולאפשר עקיפה.
לא פעם נשארתי בנתיב כדי לחסום את אופציה לעקוף כי ראיתי רכב מתקרב מקדימה.
כל עוד יש טווח ראיה טוב, כמו באזור הקו הרצוף בסרטון, עקיפה ע"י רכב פרטי, אפילו עם חריגה לנתיב ממול היא הגיונית.
עם אוטובוס לא הייתי עושה את זה, וגם לא עם חיפושית, אבל במבחן התוצאה הוא סיים אותה די מהר, ולבא ממולו היה מספיק זמן לראות ולתת לו לעקוף.
חוקי או לא, זו התנהלות רגילה, מוכרת ולדעתי הגיונית בתחום מסויים.
דווקא אחר כך הוא עקף בצורה מסוכנת, אבל עלק חוקית.
דורון, לחלוטין נכון, זו לדעתי הבעיה העיקרית בנוהג הזה, בדרך כלל הרכב האיטי חוסם לעוקף את האפשרות לדעת מתי נגמר השול, תוסיף לזה את ההרגל לנסוע עם 4 וינקרים אז הנהג בכלל לא שם לב שאתה מאותת, ועצירה מבחינתך משמעותה עמידה בשול של כמה דקות עד שתוכל להשתלב שוב.
אני חושב שאם נפתח את הדיון הזה למדור תלונות על הנהג הישראלי, לא נצא מזה.
בחודשים האחרונים אני עובד חלקית בתור נהג משאית.
לפעמים אני כמעט מגלה אמפטיה כלפי נהגי משאית שלא רואים אף אחד ממטר.
הסיטואציה שדורון מתאר היא סתם עניין שבשגרה.
הנה דוגמא לתופעה שממש מוציאה אותי מדעתי-
זוחל במשאית בפקק בכביש דו נתיבי בנתיב הימני כמתחייב בחוק.
מימינך נתיב השתלבות מכביש צדדי.
מכוניות שנסעו מאחוריך לאותו כיוון מצטרפות לפקק שנוצר באותו נתיב השתלבות מימין בנסיון לעקוף 4 וחצי מכוניות. מימין. אני ביניהן..
כנהג משאית לא קטנה (עם גיר רובוטי מקולל) אתה לא יכול להיצמד לרכב שלפינך (חייב לזחול ברציפות מסויימת במהירות מינימאלית, אחרת תגמור את המצמד).
כל רווח, ולו הקטן ביותר שנוצר בינך לבין הרכב שלפניך מיד מנוצל ע"י רכבים מימין שמנסים להידחף בכל מחיר.
אז אני מנסה לצמצם את אותו רווח בקטנה (אחרת תתקדם אחורה. לנצח.).
והם לא מוותרים. נצמדים אליך מימין ודוחפים בכוח את פינת הפגוש השמאלית שלהם ממש לפני הפינה הימנית שלי.
בשלב הזה הם בשטח המת שלי. לגמרי. לא קיימים.
חלקם עושים את זה במהירות, מגיעים מרחוק בלי להאט ועוצרים ממש לפני הפגוש שלי.
אם אני לא רואה אותם מגיעים מרחוק במראה הימנית ו"נעלמים" פתאום אני עולה עליהם. ואז אני כמובן אשם.
זהו. הוצאתי.
רוצים להמשיך?
[emoji34]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
התשובה מאוד פשוטה.
קו הפרדה =לקיר הפרדה מבטון.
לא משנה מה אורך הפקק או קצב הזחילה.
בכל דיון אני שואך שאלה פשוטה.
האם היית נכנס עם הרכב בקיר בטון?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk