הניבה של גיא הייתה אוטו נהדר.
עליה התאמנו בחילוצים [emoji23]
פעם מתחת לכביש בצומת המוביל ( נ. יפתחאל) אבל לא רק... היה גם עוד איזה פעם פעמיים במוחרקה.
ימי פרלמנט תל קשיש עם דרור מאלון הגליל.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
Printable View
הניבה של גיא הייתה אוטו נהדר.
עליה התאמנו בחילוצים [emoji23]
פעם מתחת לכביש בצומת המוביל ( נ. יפתחאל) אבל לא רק... היה גם עוד איזה פעם פעמיים במוחרקה.
ימי פרלמנט תל קשיש עם דרור מאלון הגליל.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
התחלתי לכתוב את כל הסיפור .. פעמיים והתייאשתי . אנסה לתמצת...
בשנת 2003 בערך נרשמתי לג'יפולוג...
בזמנו הייתי לפני צבא, עבדתי במפעל תומקאר...אבל גדלתי והתחנכתי פה (וגם חפרתי לא מעט לזקני השבט... ) ....הכל מתועד בשרשורים רבים מספור.
משקיבלתי רישיון התחלתי לנהוג על מגנום 4x4 של אבא... דיזל אוטמת וכבד..
בהמשך נכנסתי להרפתקאה קצרה עם תומקאר חד מושבי.. שלימד אותי מה אני אוהב בנהיגה וכמה יקר התחביב הזה.
וקצת אחרי השיחרור מהצבא ..הגיע הזמן וקניתי את האוטו הראשון ....
מתוך אילוצים כלכלים נטו... נרכש סמו 98.
זה היה הזוי בשבילי ... בכלל לחשוב על רכב עם פחות סוסים מהתומקאר שטחנתי עליו צעירות... ומבחינתי עד אותו יום גיפ אמיתי לא שקל פחות מ2טון... ולרוב כפול.
הייתי בן 23... היום אני בן 34.
נשוי עם ילד... הסמוראי עדיין אצלי.
אחרי שנים על טנדרים כבדים... הרגשתי בעננים...הקלילות... הזריזות ...הניידות וכושר העבירות והתמרון... פשוט כבשו אותי והשריטה רק העמיקה עם השנים... החוויות רבות מספור... החל מתיירות שתופסות טרמפ באמצע המדבר על הציוד מאחורה (הספסל האחורי עף איך שקניתי את הסמו) ... ועד חילוצים עמוק לתוך הלילה מעומק הירקון...
הפעמים שחזרתי על גרר... אפשר לספור על יד אחת, ... באצבע אחת.
מצטער לבאס.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
קובץ מצורף 130364קובץ מצורף 130365קובץ מצורף 130366קובץ מצורף 130367קובץ מצורף 130368
התמונות לא עולות.
גם לי היה הסמוראי רכב שטח ראשון. לא רכב ראשון. הייתי בן 28.
סמוראי 86 פתוח. הייתי יד 17.
שתי נעילות. הגבהות בנדנדות ועירגול. כננת יאללה. פחד מוות.
לא חכמה.
היה לי אותו 4 שנים וקצת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ועכשיו?קובץ מצורף 130376קובץ מצורף 130377קובץ מצורף 130378קובץ מצורף 130379קובץ מצורף 130380
תמונות יפות, משום מה לא נראה לי שעונה להגדרת השרשור...
לא מבין...
גרוטאת סמוראי ואיך אפשר להנות...
זה בדיוק הנושא של השרשור... רק זווית קצת שונה.
אולי אני טועה, אבל מהתמונות עושה רושם שנמצא בידיים אוהבות מה שמבטיח טיפול נאות (הכי רחוק מאחזקת שבר)
ובכל זאת מדובר על גרוטאה
לפני כ שנתיים קניתי סמוראי 89 קצת פצוע.
אצלי הוא רכב מס3 הכי ישן הכי רועש היחיד שאתה לא בטוח אם יניע אבל גורם אושר הכי גדול.
בזכות בעיות תקציב אני מסדר את הרכב לבד וכול הזמן יש מה לסדר, יש מה להזמין, יש מה ללמוד, יש מה ללמד. אושר עילאי:).
כן כן. גרוטאה.... אני מתפעל בכל פעם מחדש מהגרוטאה הזו.
זה הכי רחוק שאפשר מגרוטאה!....
במה שהשקעת באוטו הזה, בכסף ובזמן ובחשיבה ובידיים מטונפות וזיעת אפיים (שגם אותם צריך תיאורטית, לכמת לכסף בסופו של דבר) כבר היית יכול להיות על משהו הרבה יותר חדש/גדול/נוח/מפואר/מרשים... הכל לכאורה. רק לכאורה....
זו אולי הדוגמה הכי טובה לאן אפשר לקחת רכב בסיסי וישן ולהפוך אותו לממתק אמיתי שהוא ההיפך מגרוטאה.
שאפו.
מה שניסיתי לומר... שאפשר אחרת.
אפשר למצוא רכב לטעמך ותקציבך...ולדבוק בו לעשור ויותר.. זה לא שב2020 מייצרים יותר מדי תחליפים ראויים לחובבי ההארדקור.
לא מחייב טיפול שבר... ולדעתי עדיף שלא.
ואולי פשוט... כמו שהגבתי בתחילת השרשור: "כל אחד וההנאות שלו"
אהלן:) חזרתי לקרוא בפורום ואני נהנה מכל הכתיבה והדיונים! השמשתי מחדש את שם המשתמש שלי, ואני חייב לשאול (סליחה שזה סוטה מהנושא של השרשור - אם זה מפריע, מתנצל ולא יקרה שנית).יובל, הטנדר GMC הלבן בתמונה האמצעית, אתה זוכר שלי מי הוא היה באותו זמן ואת מספר הרישוי? יכול להיות שזה הטנדר שעכשיו שלי ? אני בזמנו פתחתי עליו שרשור ישן כשקניתי אותו. אפשר לחזור גם בהודעה פרטית. תודה וסליחה על השאלה הלא קשורה.
הרכב הראשון שלי היה וויליס 58. נקנה ב-10,000 ש״ח מזומן עוד כשהייתי בסדיר ב-98.
אדום! פתוח! סקס אפיל בשמיים!!!
עליו למדתי לנהוג (גיר 3 הילוכים), עליו למדתי מכונאות (מכלולים שלמים נפתחו ונסגרו, גם בשטח), ואיתו למדתי לחלץ (וגם להיתקע).
הוא היה הרכב הראשי שלי בסדיר ובקבע. עמד בתקופות של לבנון ונסע יומיות בתקופה של קבע בפלמחים (80 ק״מ הלוך חזור 3 פעמים בשבוע).
אבל... וזה אבל גדול...
יחד עם הפורום המכובד הזה, היה לי גב של אבא מכונאי מטוסים (כשסיימנו לבנות את הרכב מחדש הוא היה עם מערכות כפולות [emoji16]) וגב של צמד שכנים מכונאים עם ליפט פרטי וויליס, לנד רובר ואוסף טרקטורים משלהם.
אני זוכר רק חוויות חיוביות... גם בתקיעות, שברים וחילוצים שנכנסו לארוחות חג.
עם הזמן רציתי יותר. חלונות שלא מטפטפים, ברקסים שבולמים גם כשרטובים, היגוי חד ויכולת לדבר עם היושב לצידך בנסיעה על כביש מהיר... ההיילקס הנוכחי עונה על ״רוב״ הדרישות [emoji16]
זה לא הידני מול האוטומט, זה לא החלון הנפתח או הסקסיות של ג׳יפ פתוח זה ה-State of mind.
לחלקנו זה היה וויליס, סמוראי, ניבה או דיפנדר. לחלקנו זה היה מגנום או טנדר סובארו... ולחלקנו זה היה ג׳ימיני שצחק על כולנו בין הסלעים ודילג על כל בור כשאנחנו ירקנו ציריות...
אפשר להנות גם בלי להיות מכונאי, אפשר להנות גם בלי השתלמויות חילוץ (אסף, מתי יש עוד אחת?) ואפשר להנות גם מרכב מודרני אוטומטי כשאתה בן 23 (מהשרשור המקביל)...
זה לא אני וכנראה לא אחוז נכבד מהפורום, אבל אפשר [emoji6]
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1200