רון חולדאי מסר: "לא לא בבקשה לא, אל תעשה לנו את זה, בבקשה לא".
Printable View
כולם יחזרו לטנדר סובארו בנזין.
היו גם קצת איסוזו ו מיצובישי מונעי בנזין.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
קיטבג?
אם לא שאלתי / שאלו בעבר.
מה דינו של רכב מזהם שהפך לאספנות?
הוויליס אספנות שהיה לי (מודל 58) היה פטור מבדיקת זיהום / עשן.
אז כשההיילקסים יהפכו לאספנות...
אולי הגיע הזמן להפסיק להתעלם ולבטל את ה"מיעוט".
מיעוט זה לא אויר, זה לא שקוף. זה בני אדם. אנשים קשי יום ומצומצמי פרנסה. אנשים שאין להם כסף להחליף רכב חדש כל שנתיים-שלוש.
גם למיעוט יש צרכים.
נזכרים בהם רק לפני בחירות. כדי לשטוף את מוחם ולשכנע אותם לשים את הפתק הנכון.
ובכלל, אם כל כך אוהבים לחקות את חו"ל, שיתנו גם את הפתרונות של חו"ל. כמו תחב"צ יעיל?.... או זיכוי ממס על מכוניות נקיות?.... אבל אלה חלומות באספמיה. לי כבר אין ציפיות מאלה שמנהלים את המדינה שמטפלים גם בזיהום האויר כפי שהם מטפלים בקורונה.
הפוליטיקאים ופקידי המדינה הם חלאות מושחתים ומנוולים שמנותקים מהמציאות. מבחינתי הם אויבים, איום קיומי עלי כאזרח - איום פיזי, איום כלכלי, איום לחופש שלי. במקום אחר, בזמן אחר, הם ראויים לסיים את הקריירה שלהם כמו צ'אושסקו. לצערי הרב אני עדיין אזרח שומר חוק ולכן איני יכול לטפל בהם או לתמוך בטיפול בהם, בדרך שראויה להם (בדמוקרטיה שלנו אפילו לחשוב על דברים כאלה זה כבר עבירה), ולכן אני נאלץ להרכין ראש ולבחור.
אני בחרתי להרוויח את זמן האיכות שעוד נותר לי, לפני שגם כל המכוניות שלנו בכלל ונסיעה בשטח בפרט ייאסרו לשימוש על פי חוק - ולהתנתק מגוש-דן בכלל ומת"א בפרט. זה הצעד המשמעותי והטוב והנכון ביותר שעשיתי בחיי. מומלץ לכל אחד, גם כי פשוט מחוץ לגוש דן האוויר הרבה יותר נקי.
השארתי את גן העדן הכלכלי-תרבותי הלח והמצחין של חולדאי לעכברי עיר מופלאים וחסיני סחוניה כמו תומר למשל, שאני מודה שאני ממש מקנא בהם איך דיאודורנט-פשוט פותר להם את הבעייה (תראו אותו פעם מגיע על האופניים שלו בקיץ, עם תיק גב שבתוכו סטים של בגדים להחלפה, כנראה שלא תשתכנעו....) ולחכמולוגים פוליטיקלי-קורקטיים שמצקצקים בשפתיים על "אוויר נקי" שפתאום ייאלצו למכור את ההיילקס שלהם כי כבר לא יוכלו לנסוע בו הביתה. או לעבור דירה. והם לא מבינים (או גרוע מזה, מבינים ומתעלמים) מזיהום-אווירה שצעדים כאלה יוצרים, שגרוע בהרבה מסתם זיהום אוויר.
אז עכשיו בעלהמלאכה שנוסע בברלינגו לא יוכל להיכנס לעיר. שנתיים אחר כך, גם עם פוקוס בת עשר כבר אי אפשר יהיה לבוא בערב לקונצרט או הופעה בעיר הנקייה שלכם. רק עם מרצדס E300e פלאג-אין נקייה בחצי מיליון שקל או S560e ב-800,000 שקל. שזה אגב בדיוק נמרץ, חתך האוכלוסיה שמר חולדאי מכוון ורוצה בעיר הפרטית שלו. כי אין לו כוח לעניים, לקשי יום ולסתם תפרנים ממעמד הביניים, שמקלקלים לו את התמונה הנוצצת של העיר הקוסמופוליטית, הליברלית, המתקדמת הנקייה והיקרה להחריד שהוא מוכר בעולם.
שלא תדאגו - גילה גמליאל, השרה לאיכות הסביבה שגם אם ייצא לה עשן מהגולגולת, לא תצליח לנחש איך נראה אוטובוס מבפנים (היא מכירה בעיקר מחלקות עסקים במטוסים), תמשיך להגיע לת"א ברכב שרד בזבזני ומזהם שאתם שילמתם.
דברים כאלה יכולים להתרחש רק כי אנשים שותקים. וככל שתשתקו יותר - כך זה יהיה יותר דרקוני ויותר מהיר. בהצלחה.
דרור תסלח לי שלא קראתי כל מה שכתבת.
אבל דבר אחד חשוב בהקשר של אותם אחוזים בודדים - אמרתי מיעוט ואמרתי שזומבעיה אמיתית. אתה מצטט רק את החלק הראשון כאילו אני אומר שאפשר להתעלם מבעיות של מיעוט
ועדיין מדובר באחוזים בודדים. תבדוק כמה - באחוזים - מכלל כלי הרכב, הם 'רכב מזהם'.
בכל מקרה אם אני הייתי צריך להצעיר את צי הרכב הפתרון היה אחר - לא קנס לרכב ישן, מזהם- אלא הורדת המיסים על רכב חדש ולא מזהם.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אבל אז היית פוגע בתזרים המזומנים של הממשלה, כנראה שזה כואב יותר מאשר סוגיית זיהום האוויר (וגם לא היה עוזר לי עם היורו-3 כיוון שנבחר רכבי השטח שאני יכול לרכוש מאד מאד מצומצם, גם אם ירד המחיר).
נשלח מהנייד
אם אפשר גם וגם אז למה לא?
גם קנסות, גם להמציא איזה בולשיט על מסנן הזוי שעולה כמו עוד רכב(שלא לדבר על הנזקים למנוע ולרכב על הדרך), וגם מיסים על רכב חדש. הכי טוב מהכל.
- - - Updated - - -
איך רואים שת"א בועה.
בינתיים מלונות נסגרים, תפוסה של 20-30% כי אין תיירים.
בזמן שאילת והצפון עמוסים. לא הכי אידיאלי בזמן קורונה אבל מה אנשים יעשו כשאין חו"ל...
הכל מתחבר. כי כל אלה רק דוגמאות.
רכב הבנזין לא זול יותר לאחזקה מהברלינגו. שזה אגב בדיוק מה שמפריע לשלטון כאן עם הדיזלים - שהם חסכוניים יותר בדלק ולכן על אותה נסועה, מכניסים לאוצר פחות שלמוני מיסים.
הכל מתחבר, כי הם מנסים לחקות את החוקים הסביבתיים של חו"ל, רק בלי לתת לאוכלוסיה פתרונות כמו בחו"ל.
אבל האמת היא שאנחנו מתעצבנים רק ע להעיקרון. בתכל'ס מי שממעיט/מוותר על ת"א ככל יכולתו, לא באמת מפסיד משהו.
אתמול לפנות ערב במקום לחזור צפונה, הייתי צריך להגיע מהרצליה לדרום ת"א/גבול יפו. איזור בלומפילד. סידור קטן מחוסר ברירה. איילון היה סתום ועומד במקום כהרגלו. וייז הציע לי מסלול שחוצה את הכרך המסריח באלכסון. כבר חודשים רבים שלא הצגתי כף רגל או סוליית צמיג בתחומי ת"א שמעבר לקצה הדרומי של רח' שוקן (המשרד של אתר השטח) ואשכרה הרגשתי שאני בארץ אחרת, זרה ומוזרה - התנועה בעיר העברית היא סיוט גם כשאינה פקוקה. זו פשוט מלחמה עם המוני אוטובוסים, קורקינטים, אופניים חשמליים וכל מיני טיפוסים מזוקנים נשיים ומוזרים שמשוטטים על הכביש.
פתחתי את חלון הפוקוס הממוזגת והוצאתי ראש החוצה. משקפי השמש נאטמו מיד באדים רטובים וחמים. סחוניה נוזלית, לוהטת ודביקה אפפה אותי. ואז דמיינתי לעצמי את תומר מדווש על האופניים המצחיקים שלו בתוך סיר מרק האפונה המבעבע הזה, כשהוא חמוש בדיאודורנט בלבד ומנסה לשכנע אותנו שהתוצאה לא תהיה רדיואקטיבית ממש....... עוד חשבתי לי - המוני מטומטמים מתקוטטים על הזכות לשלם מיליונים כדי לחיות כאן בצנטרום של הגהינום הזה. משוגעים, בחיי. אם זה מה שאתם אוהבים - זה מה שמגיע לכם ולי אין מה להתעצבן בכלל - תאסרו את הכניסה לרכב?.... לכו על זה. מי בכלל רוצה לבוא לכאן?.... באוטו או בלעדיו?...
ממילא לא משנה לי בשיט. תהנו.
שוקן זה דרום ת"א די קרוב לבלומפילד. אתה בטוח מכיר יותר טוב ממני.
דבר שני כמו שאתה מרחם על רוכבי האופניים הם מרגישים עוד יותר ככה לנהגים.
שבוע שעבר הייתי בחופשה בתא-יפו וברגע ששמתי את האוטו בחניון העיר התהפכה והפכה לנעימה (יחסית.. הקיץ). ולי קשה לסנגר על ת"א.
מרחקים קצרים לא נורא בכלל להתנהל ברגל בטח אם יוצאים מהשפעה של מזגן, ויש פתרונות - נסה לקחת קורקינט חשמלי לכמה נסיעות (אנחנו בירושלים יכולים רק לחלום על עושר כזה בכלים ושבילים) ותראה איך זה לעקוף רחוב פקוק שלא זז כאילו כלום. פתאום הנהגים שיושבים בקופסאות הם אלה שנראים לא שייכים.
לא בטוח שזה יעלה יותר מהדלק וזה בטוח יותר אקולוגי מה שמחזיר לכותרת השרשור.
Sent from my H3123 using Tapatalk
מילים כדורבנות, דרור.
כשהכריזו על אטי נקי בחיפה, מייד כשסיימתח להחנק מהאוקסימורון, אמרתי אותו דבר. מה יש לי לחפש בחיפה.
אבל.
כלי הרכב הזעירים הם לא הבעיה. הם הפתרון. וזה שאתה או כל אורח אחר נוסע בעיר גדולה - כל עיר גדולה - ברכב ללא צורך (לטכנאי או מוביל או חשמלאי יש צורך) - זו בעיה.
זה שמחליטים על גזירה בלי גזר - לאותם אחוזים בודדים שזה יזיז להם את נקודת האיזון למקום שלא כדאי לעבוד - זו בעיה אחרת. אבל שוב, במספרים אמיתיים - רוב הברלינגואים שאתם רואים הם יורו 4 ומעלה. גם אם הם נראים גרוטאות. הכמות האמיתית של הטנדרונים יורו 3 היא ממש קטנה ומי שפרנסתם תלויה הגרוטאה בת 20 - לא זו הבעיה האמיתית שלו. תכלס רוב המכוניות הן בנות עד 5 שנים, יש סטטיסטיקה מאוד מדוייקת למי שמעוניינות אותו גם עובדות.
מכוונים כאן יותר לרכבים גדולים יותר. משאיות חלוקה, רכבי הסעות וכו'. כאלה אין שום סיבה שיהיו גרוטאות מזהמות.
ובניגוד לחיפה, בתל אביב וירושלים אין מקור זיהום מסיבי נוסף. זה לא כמו שכתבת, דרור 'כאילו הזיהום הוא מתחבורה'. רידינג כבר לא פולט עשן. גם את שדה דב פינו (אתם יודעים כמה זיהום מטוס פולט במכת גז אחת?). נשארו האוטובוסים והמשאיות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני תוהה לעצמי איך יושפעו מאות המוסכים ב"ערים הירוקות" שמתפרנסים מבעלי רכבים "מזהמים" .
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
בואו לשם הספורט נעשה סקר. מי שנפגע באופן ישיר מהתקנות האלו - כלומר יש לו רכב שמוגדר מזהם, שהוא תלוי בו לפרנסתו או הגעה לפרנסתו, ונמנעת ממנו הכניסה לאזורים המסוימים האלו בחיפה, ירושלים, תל אביב. שיקום, ויספר את סיפורו. צריכים להיות כאלו כמה פה בקרב חברי הפורום.
אני, בקטנה, ממש בקטנה.
עד הקורונה באתי מאיזור לכיש לעבודה בצפון תל אביב, ברכבת ואופניים מתקפלים.
מאז הקורונה נאסר עלינו להגיע בתחב"צ לעבודה, כשמשלמים לנו את הוצאות הרכב.
אז בד"כ אני מגיע עם האיי10 בן ה4 לעבודה, אבל פעם ב, כשהבת צריכה את הi10, אני מגיע עם ההיילקס בן ה25. האופציה הזו תרד מהפרק.
בנוסף, נעזרים בהיילקס שלי בשביל לגרור את הרכב שאנחנו עובדים עליו, לניסויים במסלולי מירוצים.
גם האופציה הזו יורדת מהפרק, ומקום העבודה ירכוש כנראה טנדר חדש יותר, עם מחשבה על סילברדו. זה לא משהו שפוגע בי אישית. להיפך. הגרירות הן תיק קטן עבורי וזה מכפיל בסדר גודל את העומס השנתי הממוצע על הטנדר החלש והעתיק, בגרירת מטען כבד ובקילומטראז'.
בראיה רחבה, אני רואה באופן חיובי את התקנות האלה. טכנולוגיית הדיזלים עברה שינוי פנטסטי ברמות הזיהום. ברמה של 1/50 ואף פחות ממה שהיה לפני 15 שנים לאותה כמות עבודה. חובה לנצל את זה. כל מה שיעזור לתושבים לנשום אוויר נקי יותר, מבורך.
מהפכה פנטסטית?
איך, כשהפתרון הוא הרס עצמי של המנועים?
אני לא מתכוון להתקנת האפטרמרקט אלא ליחסי זיהום האוויר בין יורו 6 לאין-יורו.
- - - Updated - - -
אפרופו האפטרמרקט, אשתי שאלה על האופציה הזו להיילקס ותגובתי האינסטינקטיבית היתה "זיבי".
יש כבר חוות דעת של משתמשים ותיקים לגבי התוצאות? לא רק השערות ושמועות?
להבנתי יש זיהום של שמן המנוע בדיזל ברכבים מודרניים לחלוטין. ולא באפטרמרקט.
מצחיק,
באיסוזו טרופר לפני 20 שנה זאת היתה תקלה שעשתה הדים.
באיסוזו דימקס הנוכחי זאת שיטת עבודה..