אשמח שתרחיב, החשוד הבא שלי זה השסתומים (אציין שהראש מנוע שופץ לחלוטין במהלך האוברול אבל לא בעצמי.)
Printable View
תענה לגבי הפיח שעל הפלגים והעשן באגזוז.
אסייג את דברי בשני מישורים-
1. אני מכונאי חובב ברמה בינונית מינוס.
2. קשה לאבחן דרך האינטרנט...
ובכל זאת-
בוידאו שמעתי מנוע מאוד עגול וחלק. לא נשמע לי שסתומים. ניחוש.
עצם זה שלא כל הפלגים נראים זהה גורם לי לחשוב שזה לא דלק מפני שאחרת כולם היו נראים דומה.
הרכב לא סוחב או ממש נחנק ונכבה?
בזמנו הזמנתי קיט מאי ביי גרמניה שנקרא Suzuki Samurai 1.0 SJ410 Carburetor Gasket Jet Nozzle Repair Kit.
אצלי הבעיה הייתה במחט אותה החלפתי וכיוון של המצוף.
לגבי משאבת הדלק החשמלית, אני מניח שאנשים הולכים על זה כי היא זולה וקל למצוא אותה בכל מקום. את המשאבה המכאנית צריך להזמין מחו"ל (ממליץ בחום על מקורית אם החלטת ללכת על זה).
מאוד יכול להיות שצינורית ואקום סדוקה או חסרה ובעצם המנוע מתקה לינוק תערובת .
שני הצילינדרים הקרובים לקרבורטור עובדים ואילו הרחוקים מזייפים .
כמו כן - איך כיוונת הצתה ?
אילן
שמע, במנועים גם אני לא איזה גורו.. איך ידעתי? היה אצלי מישהו שמבין קצת יותר והוא אמר לי שזה אחד מהשניים (מצוף או המחט). הוא גם החליף את כל הקיט שיפוץ הזה, לי נשאר רק לכוון.
גם אצלי, כשהייתי מעלה סל"ד המנוע נחנק ונכבה, גם בסרק.
נסה להשיג קיט שיפוץ לקרבורטור (היזהר מחלקים של ההודים באי ביי). אם יש לך ספר רכב, הכל מפורט שם על החלפה.
לבלוק באחת ההברגות הפנויות. שים לב שאתה לא מחבר צמוד לסעפת פליטה.
הבנתי למרות שחשבתי שהבלוק יתחמם לאט כי הוא גוש מתכת גדול מאוד בסוף, למה דווקא לבלוק ולא לראש\לאזור התרמוסטט? הרי הראש הוא זה שרגיש לחימום יתר יותר מהבלוק,לא?
- - - Updated - - -
כלומר שווה לשלוח אותו למישהו שמבין בשיפוץ כאלו מאשר להתחיל לפתוח בעצמי, הבנתי נכון?
אצלי הבעיה שדווקא כשאני מעלה סל"ד תוך כדי עמידה במקום אין שום בעיה, רק בנסיעה לרכב אין טיפת כוח והוא עושה בעיות בהנעה לסירוגין.
ספר רכב יש כמובן ואני נזהר כבר מההזמנה הראשונה מהחלפים ההודים (אתה המלצת לי את זה בה"פ לפני חצי שנה;)).
ויכוח עתיק.. אתה יכול לחבר גם לראש. בסוף אתה תלמד את המפרטורת עבודה התקינה ותדע לי זה לכוון את האזהרה.
אם אני זוכר נכון זה מה שהיצרן של הוואטדוג ממליץ זה הבלוק. מבחינתי, הבלוק אולי יתחמם יותר לאט אבל שם הפיצוץ ושם נוצר החום.
- - - Updated - - -
אקדח הצתה זה דבר זול, ממליץ לך לקנות או להשאיל מאחד החברים באתר לצורך כיוון ראשוני (זה נקרא Xenon Timing Light Gun או משהו זה ועולה 20 דולר לדעתי).
אני בזמנו קניתי את הכי זול והוא עשה את העבודה (הייתי משאיל לך בשמחה, אבל אני לא בארץ..)
בוקר טוב וחג שמח,
https://youtu.be/I-sBkOho_gc
המנוע עובד מצוין ועגול סה"כ. מעלה טורים מצוין כשנותנים גז ושומר על טורים סרק יציבים.
מצאתי את הסיבה שאין לו כוח בנסיעה למרות שהמנוע "כאילו" עובד חלק.
**המנוע עובד על בוכנה מס' 1 בלבד**
בדקתי את שאר הפלאגים והם מקבלים ניצוץ.
הפלאגים לא רטובים כמעט, זה אומר קרבורטור שצריך כיוון/החלפה?
יש עוד בדיקות שיש לעשות?
תודה,
מתן
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
פחות סביר.
כשיש הבדל בין צילינדרים במנוע קרבורטור, האשם הוא בד"כ הצתה (או כשל רציני באחד מהם).
פלאגים נקיים לגמרי, ולחים, מעידים על צילידר ללא הצתה.
אתה צריך לוודא מחדש סדר הצתה,
אתה צריך לבדוק שהניצוץ הוא טוב (העובדה שיש ניצוץ, לא אומרת שהוא בריא מספיק בשביל להצית). זה אומר הצלבת כבלים עם הכבל התקין ולראות אם פתאום צילינדר איר הוא זה שעובד, בדיקת מכסה מפלג ורוטור וכו...
הלאה מכך, כבר נכנסים לבעיות יותר מורכבות (טיימינג שסתומים שבורים וכו....).
אגב,
המנוע בכלל לא נשמע חלק ועגול (אלא אם אתה מגיע מעולם האופנועים, בדגש על אופנועי סינגל).
אייל לדעתי צודק.
אם הפלגים רטובים אז אין ניצוץ או אין ניצוץ בזמן.
תבדוק סדר הצתה, חוטי הצתה ותקינות הפלאגים
פלאג מס 1 רטוב והוא גם נראה שעבד,
שאר *הפלאגים לא רטובים*
סימנים שהוא עובד על צילינדר 1 בלבד:
1. אם אני מוציא כבל הצתה מס' 1, הרכב מגמגם ונכבה. כשאני מוציא את כבלי הצתה מס' 2 , 3, 4 אין שום שינוי.
2. ניקיתי את הפלאגים הבוקר לפני ההנעה, וכשהוצאתי אותם לבחינה מס 1 היה שחור. מס 2,3,4 נראים חדשים.
תקן אותי בבקשה אם האבחנה שלי לא נכונה.
מתנצל אם אני שואל שאלות/מסיק מסקנות לא נכונות- אני בסוף שואל פה בפורום בשביל ללמוד
מתן
תעבור על פרק ההצתה בספר. משהו שם לא בסדר
אהלן,
הסדר הצתה באמת היה לא נכון בועז.( @boaz avrahami תודה על העזרה בטלפון!)
חזרתי לספר והבנתי שפשוט חוץ מכבל מס'1 לא מיקמתי נכון את הכבלים.
הרכב נוסע! ונוסע מצוין אפילו. נוסע בכביש (וקצת בשטח כי לא התאפקתי) וסהכ מרגיש מעולה.
ואני מתחיל לנסוע איתו קצת להרצה של המנוע החדש.
כמה דברים קטנים, המנוע לא עובד עגול. יש משהו שאפשר לעשות עד שיגיע אקדח הצתה?
והרכב נכבה ב:
- בלחיצה על הברקס הוא לא מעלה טורים ונכבה.
(ראיתי בפורום בעבר שמישהו נתקל בבעיה כזו אבל לא מצאתי את הפתרון)
- בעליות ארוכות. לדעתי זה הקרבורטור. @im_ri אתה גם נתקלת בבעיה כזו בדרך לרמת הגולן בטיול ראשון שלך לא? מה עשית בדיוק לקרב' שיפסיק להציף.
בנוסף האגזוז שלי זה אגזוז לא מקורי שמישהו הרכיב לו באחת הידיים שהרכב עבר, אגזוז פתוח שעושה הרב יותר מדי רעש, אני מחפש אגזוז מקורי/ אגזוז שמתאים מרכבים אחרים? מישהו מוכר אולי אגזוז יד2?
נ.ב בתמונה סמוס ונרקיסים בואדי ליד הבית שלי, אין דלת אחורית כי אני עדיין לא סיימתי לתקן אותה)
חג שמח
מתןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2c8deafe54.jpg