תגובה: מצבר לקטנוע Joy Rider שמאריך ימים.
בתמונה בדיקה של כרטיסון שהגיע אליי לניהול סוללת קובלט בודדת. מחובר בצד הכניסה לווסת מתח, וביציאה לנגד הספק.
שיחקתי עם מתח הכניסה כדי לוודא שהכרטיסון מתאים לקובלט. מנתק מוצא ב3.29 וולט, ומחבר חזרה ב3.33 וולט.
לשם השוואה, הכרטיסונים של הlifepo4 שיש אצלי מנתקים ב2.49 וולט. זה מתח שאם תא lev40 מגיע אליו הוא כבר נפוח והרוס לחלוטין.
https://imageshack.com/i/pnaPXu3pj
סיבה מהמעלה הראשונה להשקיע בבקרים עם אבא ואמא
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כן, עדיף להיות עשיר ובריא :rolleyes:
כשאתה קונה מכשיר בודד, ניחא. קנה בחנות היצרן כרטיסון ממותג. גם אותו אני מציע לבחון לתפקוד והתאמה: יצא לי למצוא מזרק של משאית 13 ליטר, בוולוו 7 ליטר חדשה, כמו גם רכב חדש ללא אטם ראש מנוע במותג אחר.
לעומת זאת, כשאתה בונה עשרות מכשירים והפער בין כרטיסון noname לממותג מגיע למאות שקלים, אתה מחויב לבצע את האיזון שמתאים לכיס שלך, כי המכפלות מצטברות לסכום גבוה.
באופן אישי, עוד לא נתקלתי בכרטיסון bms סיני תקול. נתקלתי, כאמור, במוכרים שלא מבינים מה הם מוכרים ומקשקשים.
בכל מקרה, מה שלא תקנה, בדוק תפקודים.
מן הסתם, אחד ההבדלים הבולטים בין noname לממותג זה בתיעוד הנלווה.
מניח שמפעל שמשקיע בתיעוד המוצר משקיע בעוד כמה בדיקות , תכנון מוקפד יותר ו qc.
לא יודע מה הבדלי המחיר מבחינתך אבל אני שוקל גם את פוטנציאל הנזק מרכיב זול.
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
לדעת המלומדים: בחיפוש שעשיתי וכדי לחסוך לעצמי את הבניה והתאמת הרכיבים השונים מצאתי לדוגמא את זה https://www.aliexpress.com/item/4000...74952e0e92D9Tm
אני חושב ללכת על 7A-BS . לפי החנות הנתונים 12V 7AH CCA260A. כרגע בקטנוע יש לי 12V 9AH מצבר עופרת.
1. האם סביר לקחת סוללה מוכנה כולל BMS סיני מושתל? מבחינת המחיר כבר זהה לבניה עצמית עם BMS טוב.
2. האם יענה לצרכים שלי?
עברתי על הפרמטרים. נראה לי בסדר.
חנן, שאלה אליך.
רוצה לשמוע גם את דעתך בנוגע להודעה הזאת של סטרלוק שהעתקתי
מהשרשור בפולגז, הדגשתי באדום את העיקר:
"כן, ייצוב מביא כל תא ל3.6 שזה טעון סופית.
אם תמדוד ותראה שכל המארז הוא 14.5 הכל טוב
אם תראה שכולם אותו מתח ,מעולה גם.
אם אחד חסר אפשר להטעין רק אותו (זה מה שעושה ייצוב)
או שהייצוב פורק את 3 תאים האחרים למצב של הפרוק.
אבל ייצוב זה לדאוג שכולם אותו מתח בערך.
אגב בגלל תכונות הכימיה ייצוב זה לא נחוץ"
.
אצלי כאמור התקנתי מול העיניים שעון מתח שאני יודע שהוא מדוייק (מוודא כל כמה
שבועות מול רב מודד).
אני יודע בדיוק מה אמור להיות המתח בסרק ובנסיעה (עם אורות/בלי אורות, עם חימום ידיות בחורף וכו'...)
ומבחינתי זו אינדיקציה מספקת.
תמיד שמח לשמוע עוד דעות.
בינתיים הכול בסדר. מדדת שכל התאים במתח זהה. זה סוג של מוניטורינג ידני, שאני בעצמי נוקט בו במקרים מסוימים, אבל זה מחייב בקרה מאוישת קבועה.
בשלב מוקדם או מאוחר יתפתחו הבדלים בין התאים. פגם בייצור, הזדקנות, לא משנה. מתישהו זה יקרה. טבע הדברים.
בשלב הזה התא הפחות טוב, יעלה מתח לפני כל השאר בזמן טעינה, ויוריד מתח לפני השאר בפריקה. יש לי מצבר ליתיום קובלט שאחד התאים בו מתנהג ככה.
אתה עדיין תראה 14.6 וולט במחוון שלך, כי זה מה שהאלטרנטור נותן, אבל יתכן שהתא הזה על 0 וולט, והשאר על 4.93 וולט, או שהוא ב5 וולט, והשאר ב3.2 וולט. קיבלת תאים במתח לא בריא וקיבול כללי ירוד. אני לא אומר שזו סכנה כמו בקובלט, כי הטענה היא שהטכנולוגיה הזו לא מסוכנת, אבל טוב זה בטח לא. רוב ככל היצרנים של הטכנולוגיה מנחים על שימוש בbms, וכולם רושמים שלתאים אסור לרדת מתחת ל2 וולט או לעבור את ה4.2 וולט.
עד כאן לגבי איזון. הbms ממלא עוד פונקציות כגון הגנה ממתח כללי נמוך מדי. גבוה מדי. זרם קצר. מי מגן אצלך על התאים מכל אלה?
מצד שני, לא מזמן פתחתי שרשור על יצרן צ'כי (gwl) של סוללות lifepo4 שכותב באתר שלו שאין צורך בבאלאנס (הוא לא פוטר את בונה המצברים משאר ההגנות) . זה היה משונה בעיניי ולכן שיתפתי. לא קיבלתי תגובה שמסבירה את זה.
לסיכום, אני חושב שכן נכון לעבוד עם bms. המחיר שלו גם נמוך יחסית למחיר התאים, אז מה אתה חוסך כאן חוץ מעוד 20 דקות עבודה?
תודה על התשובה המפורטת,
כנראה שאתקין BMS
(האמת שדי איבדתי את החשק לרכב לאחרונה).
דרך אגב, אני בודק בקביעות (פעם בחודש בערך) כל תא בנפרד,
ומקפיד על מערכת טעינה תקינה (תמיד יש לי על המדף וסת טעינה/מיישר זרם חדש).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מצד שני, לא מזמן פתחתי שרשור על יצרן צ'כי (gwl) של סוללות lifepo4 שכותב באתר שלו שאין צורך בבאלאנס (הוא לא פוטר את בונה המצברים משאר ההגנות) . זה היה משונה בעיניי ולכן שיתפתי. לא קיבלתי תגובה שמסבירה את זה.
לסיכום, אני חושב שכן נכון לעבוד עם bms. המחיר שלו גם נמוך יחסית למחיר התאים, אז מה אתה חוסך כאן חוץ מעוד 20 דקות עבודה?
אני חי כבר כחודש עם מצבר הlifepo4 בהיילקס, עם מד מתח שהוספתי בלוח השעונים. מופעל ע"י מתג קפיצי שהוספתי, שנותן מתח אך ורק עבורו, וכך לא סובל מנפילות מתח מצרכנים אחרים, וגם לא מעלה את צריכת הזרם הפרזיטית כשהרכב עומד ללא שימוש. בנוסף הוא מקבל מתח כל זמן שמתג ההצתה בacc. שני מקורות המתחים מופרדים אחד מהשני בדיודות.
https://imageshack.com/i/pngBoqsXj
מעקב על המתח הזה איפשר לי ללמוד טוב יותר את התנהגות התאים האלה, ואני חושב שאני מבין טוב יותר את הצהרת היצרן הנ"ל.
בזמן שהמנוע עובד המתח הכולל הוא 14 וולט, מתח כל תא כ3.5 וולט.
המתח הזה יורד מעצמו, ללא צרכנים, ל3.3-3.32, לאחר כ24 שעות.
לכן גם אם נוצר פער מסוים בקיבולת התאים, לאחר 24 שעות הם כולם יחזרו לאותו מתח, אז נושא האיזון מתייתר ביישום מעין זה, כפי הנראה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני חי כבר כחודש עם מצבר הlifepo4 בהיילקס, עם מד מתח שהוספתי בלוח השעונים. מופעל ע"י מתג קפיצי שהוספתי, שנותן מתח אך ורק עבורו, וכך לא סובל מנפילות מתח מצרכנים אחרים, וגם לא מעלה את צריכת הזרם הפרזיטית כשהרכב עומד ללא שימוש. בנוסף הוא מקבל מתח כל זמן שמתג ההצתה בacc. שני מקורות המתחים מופרדים אחד מהשני בדיודות.
https://imageshack.com/i/pngBoqsXj
מעקב על המתח הזה איפשר לי ללמוד טוב יותר את התנהגות התאים האלה, ואני חושב שאני מבין טוב יותר את הצהרת היצרן הנ"ל.
בזמן שהמנוע עובד המתח הכולל הוא 14 וולט, מתח כל תא כ3.5 וולט.
המתח הזה יורד מעצמו, ללא צרכנים, ל3.3-3.32, לאחר כ24 שעות.
לכן גם אם נוצר פער מסוים בקיבולת התאים, לאחר 24 שעות הם כולם יחזרו לאותו מתח, אז נושא האיזון מתייתר ביישום מעין זה, כפי הנראה.
איזה סוג של דיודה?
האם אתה לוקח בחשבון את מפל המתח על הדיודה?
לא יודע. מה שמצאתי בארון שלי. מה שחשוב לצורך העניין זה ששתיהן נלקחו מאותה אריזה אז הן מאותו סוג, ושכיילתי את מד המתח כך שהמתח הנמדד יהיה נכון.