זיו בחייאת זיו..
לא לכולם יש רצון או יכולת לבנות ערכה בחלקים שנותנת פתרון ל-90% מהצרכים בפשרות מעטות.
Printable View
זיו בחייאת זיו..
לא לכולם יש רצון או יכולת לבנות ערכה בחלקים שנותנת פתרון ל-90% מהצרכים בפשרות מעטות.
זו שאלה שהיתלבטתי בעצמי מאחר ואין התייחסות לזה בחוברת המשתמש. מניסוי קצר שעשיתי היה נראה לי שהסוללה לא נטענת כשהיא מכובה. היא נטענת בוודאות כשהיא דולקת. אחזור על הניסיון שוב אחרי שאפרוק אותה.
תודה. מחכה לאפשרות לנסות בשימוש "אמיתי".ציטוט:
תתחדש ! אני חושב שזה קונספט מעניין לאנשים שלא מעוניינים להתקנה נוספת ברכב ו/או רוצים שהמקרר יטייל בין רכבים ללא שינויים בצורת ההתקנה.
נשמח לשמוע רשמים גם בשימוש "אמיתי".
פרט מעניין שלא חושב שנענה
בזמן נסיעה אם המדחס לא עובד והמקרר מחובר לחשמל ברכב הסוללה ניטענת?
יש מושג כמה זמן לטעינה מלאה?
כן, אמור להיטען. על פי נתוני היצרן תוך 4 שעות.
הגלגלים הם 6" ונראה שבנויים טוב. על פניו נראה ששימושיים גם מעבר לרצפת שייש חלקה. תוספת הנפח יחסית לגודל המקרר די מינורית בעיני אך מאוד פשוט לפרק אותם ואת הידית הטלסקופית למי שזה מפריע.ציטוט:
מצטער, אני פחות מתלהב.
מקרר זו חתיכת קופסה גדולה שיוצרת אתגר מאוד גדול בסידור הרכב.
הוספה של סוללה, וגלגלים וידית...רק מגדילים ומסבכים.
במבחן השימוש האמיתי, אני בכלל לא בטוח כמה הגלגלים שימושים (לעומת פשוט להרים ולקחת).
דרך אגב, בעיות גודל והתמונות של המקרר, יחסית לדנפוס הנפוץ, המדחס של המקרר הזה מאוד קטן.
אם הוא גם אמין כמו הדנפוס, אז זה יתרון חשוב.
יש אחריות של שנתיים על המקרר והסוללה (לפחות בקנייה דרך סופרג'יפ) אז זה קצת נתן לי ביטחון בקנייה של דגם חדש שעדיין אין ניסיון איתו בארץ.
דורון, בחייאת דורון....
לא לכולם יש טנדר.
ומי שאין לו טנדר, הגודל של המקרר זו בעיה גדולה בארגון הבגאז'.
בסופו של הסיבה היחידה שנכנסתי לפרוייקט של בניית מקרר לבד, היה הסידור פנים של הרכב.
דרך אגב, זו גם הסיבה שאני חושב (שמי שאין לו טנדר) שעדיף מקרר של 30-32 ליטר ולא של 40.
ודרך אגב, הערה חצי פילוסופית לגבי ההתנהלות שלי בכל הפרוייקט הזה של רכב טיולים שמוגבל במקום-
אני חסיד גדול של עבודה עם יחידות (modules).
זה מתחיל ממעיל רוח פליז משולב ( שמאפשר פליז לחוד , מעיל רוח נפרד ומעיל משולב חם), עובר לסוללה אחת גם למקרר, גם לשאר הצרכנים וגם כבוסטר, התאורה שמתחברת למארז אנרגיה, היא אותה תאורה שמתחברת לרכב .
אפילו בכלי עבודה, בניגוד לעבודה בבית בסדנא, ברכב יש לי הרבה כלים כמו מפתח שבדי או ביטים מתחלפים.
זה פחות יעיל, ואולי טיפה יותר מסורבל בשימוש, אבל זה חוסך מקום ברכב.
מי שיש לו טנדר, לא יבין זאת :-)
3 שנים אחרי, יש דיעה לגבי המקרר הנ"ל?
עובד/לא, יעיל?
Sent from my LE2123 using Tapatalk
עובד ועושה את הנדרש.
לפעמים בימים חמים במיוחד נראה שיש מנגנון בטיחות שמסרב להטעין את הסוללה עד שהטמפרטורה החיצונית יורדת.
אני מניח שקניית מקרר רגיל ובניית מצבר קטן תהייה זולה יותר.
המקרר עצמו אינו כולל סלסלה פנימית והוא בעל תא אחד.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
יש צידניות מקרר של מקיטה שעובדום על הסוללות 18V
https://www.argentools.co.il/items/5...80-18V-Makita-
עם מדחס, עובדות גם על 12/24 ו 220.
לא מכיר, לא ניסיתי ולא ממליץ - פשוט ראיתי פרסומת.
אני מתנסה בזה ברבעון האחרון:
https://www.enl4x4.co.il/product/%d7...-alpicool-45l/
עד כה מאוד מאוד מרוצה.
גם מתא ההקפאה, יש שליטה נפרדת מהטלפון ובקרה (מאוד נוח כהמקרר בארגז של טנדר) יש סלסלאות, וניקוז, ומכסה שיודע לעבוד לשני כיוונים, גם מהסוללה סהכ מאוד מבסוט... אפילו יצא לי לנייד אותו לנק מרוחקת מהרכב בלילה סביב המדורה עם בירות חמות שמולאו וקוררו תוך כדי. זה היה שדרוג משמעותי לחוויה.
זה מקרר alpicool עם מדחס lg, יש לי ניסיון של שנתיים מאותה תוצרת אבל תצורה של מקרר מגירה, מאוד מבסוט גם עליו.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
1. כן
2. כן
3. לא טרחתי לבדוק ..
4. בקלילות.
מחדש את השרשור.
כבר שנתיים אצלי ברכב עובדת ההתקנה הבאה:
1) מקרר סנואמסטר 35
2) יחידת ליתיום של EcoFlow 600 שמחוברת למקרר ונטענת ע"י הרכב בצורה הבאה:
כבל כפול (פלוס ומינוס) מהמצבר למתג חכם שנפתח רק ב 12.8 וולט (נרכש באמזון)
CZH-LABS LVD Low Voltage Disconnect Module. (12V / 30Amp) https://a.co/d/huBBTY0
וכך רק כשאלטרנטור עובד, ה EcoFlow נטען.
הצריכה המירבית של המקרר היא 5A. הטעינה של ה EcoFlow היא 8A כך שכל עוד אני מונע המאזן חיובי.
סהכ מרוצה מהמערכת.
לאחרונה המתג החכם החליט להתפחם (הצד שיוצא ל EcoFlow) למרות שמוצהר שיודע לתת עד 30A.
בנוסף ראיתי מערכות בחו"ל שמשתמשות בהעלאת המתח ל 24וולט או יותר ובכך מדמות פנל סולארי ומגדילות משמעותית את קצב טעינת ה EcoFlow שהוא יחסית נמוך ב 12V DC.
דוגמא:
https://youtube.com/shorts/OMUHQXvvY...GQh0NlEnFwo4uo
המוצרים המומלצים שם של חברת Victron.
משתעשע ברעיון להתקין ממיר DC ל 24-30 וולט ולחבר לטעינה כמו חיבור פנל סולארי.
אשמח לדעתכם
חג שמח
Sent from my IN2013 using Tapatalk
כמה שעות יכול האקו-פלו להחזיק את המקרר עובד ללא חיבור לטעינה?
כמה זמן אתה רוצה להחזיק את המקרר עובד ללא מנוע רכב?
Sent from my mobile
למה לא להוסיף פאנל סולארי קבוע, שם 100וואט נגיד?