תגובה: מחיר ריאלי לרוביקון
לגבי מנוע 3.6 ממה שאני יודע ומנסיון של חבר שמטייל איתי בשנתונים הראשונים, הרבה סבלו מבעיה הקשורה לבעיה בשסתומים/גל זיזים, מיספיירים בצלינדרים, תיקון שבמקרה הטוב הסתיים ב 5 ספרות, כנראה שכיום למי שהיתה בעיה כבר טיפל בה, אז פחות רלוונטי, לגבי מנוע ה 3.8, אנמי יחסית, אך מאוד אולד סקול, עם יחסי העברה נכונים הוא מאיץ לא רע ומשייט במהירות סבירה, מרגישים את חוסר הכח בעיקר שיוצאים לעקיפה או בעליות, בכלל ה jk דור ראשון למי שמורגל כמוני בגראנד צ'רוקי ובטוארג רחמנה לצלן, נראה כל כך פשוט ולא מסובך לתיקון, מחשב אחד ראשי, תיבת פיוזים וצמות, הכל פשוט ונגיש, לא נראה לי שבהשוואה לסופה למשל ההבדל בחישמול גדול כל כך.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דווקא שאלת המנוע - 3.8 או 3.6, כן רלוונטית למי שמחפש רנגלר.
הפער בנתוני ההספק ובכלל באופי הפעולה של המנוע, מאוד מוחשי. ה-3.6 מנוע מאוד חזק והרבה יותר "חי" באופיו, הופך את האוטו לזריז ועצבני - אני בפירוש מעדיף אותו על ה-3.8 העצל והמנומנם. אבל שאלת האמינות משמעותית עבור מי שרוכש רכב משומש ומעמידה הכל באור שונה.
וזה לא רק מנוע. זה גיר (4 הילוכים מול 5 הילוכים), זה פנים הרכב שעבר מתיחת פנים (המקור הפשוט והתכליתי יותר מוצא חן בעיני מה"משודרג" עם כל הניקלים הזולים) וכו' וכו'. בגלל שמדובר כאן על רכב יקר להחריד גם כשהוא בן 13-14, יש משמעות לכל דבר.
מחיפוש ברשת:
בוידאו: (בתכלס אחרי 5 דקות)
https://youtu.be/1kNaVBkYe0Q
בכתוב:
https://tuningpro.co/the-4-most-comm...gine-problems/
בחיפוש: chrysler pentastar engine problems
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
נדב, ל 3.6 יש את האטלס…
יש עוד הרבה כתבות על ה 3.6 ורחמנא לצלן גם על ה 3.8.
בסופו של יום, הפנסטר הוא מנוע מוצלח למדי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אחרי 10 שנים עם הפנטסטר בשוק - עוד מדברים על מחלות הילדות שלו שנפתרו בערך אחרי שלוש שנים... שזה לחפש בכוח מה לא בסדר...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
נדב, ל 3.6 יש את האטלס…
אטלס אפשר להתקין כמעט לכל דגם של ג׳יפ, אבל אתה משלם על זה בהארכה של רכבת הכוח. היופי והאלגנטיות של הרוביקרולר זה שהוא יושב בתוך ההאוזינג הקיים של הגיר ולא מאריך או משנה מיקום של שום דבר. לא יכלו לעשות כזה גם לגיר הידני ??
אה-קיצר, מהשרשור למדתי שאין מחיר ראלי לרנגלר. בנתיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אטלס אפשר להתקין כמעט לכל דגם של ג׳יפ, אבל אתה משלם על זה בהארכה של רכבת הכוח.
הסבר?
אתה מתכוון לאטלס 2 שזה טרנספר נטו, או אטלס 4 שהוא טרנספר כפול שבאמת מאריך את רכבת ההנעה?
אני מבין שיכול להיות שהמידות החיצוניות של טרנספר אטלס לכשעצמו הן שונות מה-NP המקורי ויחייבו ייצור גלי הינע חדשים. גם המעבר מ-NP231J ל-NP241 בסופה, הצריך גלי הינע שונים במידות.
מצד שני החוזק של האטלס (שהוא טרנספר גלגל"ש הווי-דיוטי) + היכולת להזמין אותו עם יחסי העברה שמתאימים ספציפית למפרט ספציפי של האוטו הספציפי, מאוד קוסמת. טרנספר אטלס (ביחד עם סרן קדמי גיבור וצמיגים גדולים) הוא בהחלט אחת הפנטזיות שלי לעתיד. חבל רק שהוא כל כך יקר....
ברור שאטלס 4.
אטלס 2 הוא לא חלופה לרוביקרולר, את זה רק אטלס 4 נותן ובמחיר של הארכת רכבת הכוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
התאפקתי לא לרשום את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ברור שאטלס 4.
אטלס 2 הוא לא חלופה לרוביקרולר, את זה רק אטלס 4 נותן ובמחיר של הארכת רכבת הכוח.
אבל הוא יתאים גם לגיר ידני ובעצם לכל Jeep ולכל גיר באשר הוא.
וחוץ מזה, יער של ידיות ואינספור קומבינציות שילוב.... זה תמיד מגניב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תוכל להסביר מה זה המונח הזה "מחיר ריאלי" לרכב יד 2 בכלל ולרכבי שטח בפרט או אפילו לרוביקון במיוחד?
הרי בשוק חופשי כידוע המחיר נקבע על פי היצע וביקוש ובסופו של יום המחיר הסופי הוא מה שהוסכם בין קונה מרצון למוכר מרצון...
להבדיל ממחירוני רכב בחו"ל אצלנו המחירון השולט וכמעט היחידי הוא לוי יצחק וכשמדובר ברכבי שטח הקשר בין מחירון לוי יצחק ובין מחיר השוק בפועל לא קיים עד קלוש ביותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
תוכל להסביר מה זה המונח הזה "מחיר ריאלי" לרכב יד 2 בכלל ולרכבי שטח בפרט או אפילו לרוביקון במיוחד?
מחיר ריאלי = המחיר שהוא יכול להרשות לעצמו.
יש כאלו שעבורם טראנו בית-שימוש ריאלי בקושי, ויש כאלו שמבחינתם ריאלי זה התחבטות מייסרת בין ססקווץ' לריקון.
המחיר הוא ריאלי אם אתה חי בעולם של נחשים.
אז צר לי אם אני פוגע במישהו, אבל שוק הרנגלרים (דיפנדרים/לנדקרוזרים, יו ניים איט) מתחלק לחזירים מחד ומטומטמים מאידך.
כוחות השוק? כוחות השוק הם כוחות של רשע. לבקש על אוטו יותר כסף ממה ששילמת עליו כשקנית אותו, זה לא מעשה של אדם טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אז צר לי אם אני פוגע במישהו, אבל שוק הרנגלרים (דיפנדרים/לנדקרוזרים, יו ניים איט) מתחלק לחזירים מחד ומטומטמים מאידך.
כוחות השוק? כוחות השוק הם כוחות של רשע. לבקש על אוטו יותר כסף ממה ששילמת עליו כשקנית אותו, זה לא מעשה של אדם טוב.
זה נכון גם לגבי הבית שלך??
אני לא יודע איפה אתה גר, אבל אני מוכן עכשיו בלי בדיקה לקנות אותו ממך בכמה שקנית. אתה הרי לא בן אדם רע.
רציתם שוק חופשי, קיבלתם.
אף אחד לא צריך רנגלר, או לנדקרוזר, או דיפנדר, או סופה. או טויוטה סופרה משנת 95 שמישהו ביקש עבורה בלי להתבלבל 750,000 שקל!!!.... לא טעות, שלושת-רבעי מיליון.... אתה שוקל לרכוש אוטו כזה רק כי אתה רוצה, לא כי אתה צריך. אתה ממש לא מוכרח או חייב אחד כזה. אז יש מי שמוכר והוא יכול לדרוש כמה שבא לו - אתה לא חייב לשלם את המחיר הזה.
אם הוא כל כך רוצה למכור ואתה כל כך רוצה לקנות, אתם תשתוו היכן שהוא, או שלא - אולי כי מישהו אחר מוכן לשלם קצת יותר ממך.
זו מהותו של שוק חופשי. כן, הוא מתחלק לחזירים ולמטומטמים. המטומטם יהפוך אחר כך לחזיר בעצמו.
לגבי דירות ובתים ואפילו מזון, זה בדיוק אותו דבר - אם כי לדעתי האישית טוב היה אם היה מקבל התייחסות שונה (ואולי קיצונית/מהפכנית עד מאוד) מצד המדינה. כי דיור ואוכל זה משהו שאנשים כן צריכים ולא יכולים לחיות בלעדיו. אבל זה לדיון אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רציתם שוק חופשי, קיבלתם.
אני מעולם לא רציתי שוק חופשי.
ובית לא מתדרדר במצבו כמו אוטו. בהקשר הזה, כשהיה לי say לגבי שכר דירה שביקשו במשפחה על דירה, דאגתי שהוא יהיה נמוך משמעותית מהמקובל בשוק. (כשהמקובל בשוק הוא מעל חצי משכורת בשביל אורווה בגודל של תא שירותים). למה? כי המחירים שאנשים סביב ביקשו עבור קורת גג נראו לי חזיריים.
ונ.ב. נמרוד,
ביום שבו הבית שלי יועמד למכירה, אחרי מותי כנראה, אתה מוזמן לבוא לקנות במחיר בו קניתי. הבטחה. הדפס ושמור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
++1 על מה שאמר נמרוד.
לידיעתך, אני הייתי (ואולי גם עדיין) חזיר ורשע בכמה עיסקאות מכירת רכב שהרלבנטיות לאתר זה הן מכירת ניסאן פטרול מושקעת במחיר גבוה ממכיר הרכישה+ מה שהשקעתי ומכירת הרנגלר רוביקון הקודם שגם הוא נמכר במחיר גבוה ממחיר הרכישה+ההשקעה ברכב.
להערכתי ולצערי עם הרנגלר הנוכחי כנראה שלא אצליח להיות רשע וחזיר ולא אצליח למכור אותו במחיר הגבוה ממכיר הרכישה + ההשקעה, צופה הפסד כספי ניכר בבוא יומו להימכר אם בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני מעולם לא רציתי שוק חופשי.
ובית לא מתדרדר במצבו כמו אוטו. בהקשר הזה, כשהיה לי say לגבי שכר דירה שביקשו במשפחה על דירה, דאגתי שהוא יהיה נמוך משמעותית מהמקובל בשוק. (כשהמקובל בשוק הוא מעל חצי משכורת בשביל אורווה בגודל של תא שירותים). למה? כי המחירים שאנשים סביב ביקשו עבור קורת גג נראו לי חזיריים.
ונ.ב. נמרוד,
ביום שבו הבית שלי יועמד למכירה, אחרי מותי כנראה, אתה מוזמן לבוא לקנות במחיר בו קניתי. הבטחה. הדפס ושמור.
כיף לשמוע. כשתשכיר דירה או בית, תתקשר....
אבל מצבו של בית יכול להתדרדר יופי. פעם בכמה שנים נדרש שיפוץ, ואני לא מתכוון רק לצביעת הקירות.
שלמה,
יש הבדל בין השקעה בתחזוק הרכב לבין השקעה בשיפור הרכב. וכן, הסכומים שאתה וחבריך דורשים על רנגלרים, נראים לי חזיריים. אם השקעת בשיפור רכב 50 אלף ש"ח ואחרי חמש שנים אתה מבקש עליו עשרים וחמש מעל מחירון זה נראה לי הגיוני. אבל אם הגבהת בעשרת אלפים ואחרי חמש שנים אתה מבקש עשרים מעל מחירון כי "זה שוק חופשי" אז אתה חזיר.
ואם לדרור מותר לשבת בחושך ולשנוא את נציגי המדינה, לי מותר לשבת באור ולשנוא את אזרחיה.