1 קבצים מצורפים
תגובה: בקרת אחיזה ונעילה - הילכו שניים יחדיו בלתי עם נועדו?
זיו זאת לא הנחה, זאת עובדה לפחות בדיסקו 2.
ישנו מודלטור abs (ד"א הידוע לשמצה) ששולט על כל זוג גלגלים על אותו סרן בניפרד. ולכן לדוגמה כאשר כשאתה נועל סרן אחורי הסוויץ' של הסרן הקידמי במודולטור ימשיך לעבוד ולבלום כל גלגל בניפרד בניגוד לאחורי כי אין שם הפרשי מהירות ביניהם. המערכת לא משווה הפרשי מהירויות בין הסרנים עצמם, רק בין הגלגלים על אותו הסרן.
ההנחה היחידה שלי ממה שראיתי בפג'רו עד כה שהמערכת עובדת על אותו עקרון.
קובץ מצורף 131015
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
זיו זאת לא הנחה, זאת עובדה לפחות בדיסקו 2.
ישנו מודלטור abs (ד"א הידוע לשמצה) ששולט על כל זוג גלגלים על אותו סרן בניפרד. ולכן לדוגמה כאשר כשאתה נועל סרן אחורי הסוויץ' של הסרן הקידמי במודולטור ימשיך לעבוד ולבלום כל גלגל בניפרד בניגוד לאחורי כי אין שם הפרשי מהירות ביניהם. המערכת לא משווה הפרשי מהירויות בין הסרנים עצמם, רק בין הגלגלים על אותו הסרן.
ההנחה היחידה שלי ממה שראיתי בפג'רו עד כה שהמערכת עובדת על אותו עקרון.
קובץ מצורף 131015
איך אתה יודע מה בדיוק האלגוריתם של הדיסקו?
ואני אומר לך באחריות, שככל שאנחנו מתקדמים, המערכות האלו נהיות יותר מסובכות.
ברכבים מודרנים, זה כבר מזמן לא כזה פשוט.
בדיסקברי 2 זה עובד פנטסטי.
כולנו נתפסים לסיטואציה של יצירת מומנט לגלגל שמאפשר זאת על משטח בעל מקדם חיכוך מספק ליציאה ממצב.
אולי מהנדסי הרכב תופסים שטח קשה(שבשבילו נועלים דיפ׳ אחורי) בצורה אחרת? אולי הם ערכו ניסויים בשלג או דרך חלקלקה מכוסה בקרח, או שאולי בוץ חלקלק? ששם כל נסיון של בלימת גלגל אחר רק גורם לאי התקדמות או לשיגוע של המערכת עם פינג פונג בין בלימת הגלגלים?
לא כל המדינות הן מדבר עם עליות בזוית 45 מעלות.
אולי?
דיונים על דיסקברי זה במקום אחר.
ולמה אני חושב שהבעיה הא 'רק' סוג של 'עצלנות' באינטגרציה? כי כבר חיברתם אינדיקציה לדיפ אחורי נעול... מה הבעיה לתכנת את המערכת שבמצב הזה היא עובדת רק על הגלגלים הקדמיים? למה לנתק את המערכת? כי זה פחות עבודה.
ואני מזכיר שוב שאנחנו מדברים על סרן אחורי נעול - לא קדמי.
אסף.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
כולנו נתפסים לסיטואציה של יצירת מומנט לגלגל שמאפשר זאת על משטח בעל מקדם חיכוך מספק ליציאה ממצב.
אולי מהנדסי הרכב תופסים שטח קשה(שבשבילו נועלים דיפ׳ אחורי) בצורה אחרת? אולי הם ערכו ניסויים בשלג או דרך חלקלקה מכוסה בקרח, או שאולי בוץ חלקלק? ששם כל נסיון של בלימת גלגל אחר רק גורם לאי התקדמות או לשיגוע של המערכת עם פינג פונג בין בלימת הגלגלים?
לא כל המדינות הן מדבר עם עליות בזוית 45 מעלות.
אולי?
בהחלט יכול להיות.
ועדיין... נעילה נעולה - המהירות נמוכה. מה כבר יקרה?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דיונים על דיסקברי זה במקום אחר.
ולמה אני חושב שהבעיה הא 'רק' סוג של 'עצלנות' באינטגרציה? כי כבר חיברתם אינדיקציה לדיפ אחורי נעול... מה הבעיה לתכנת את המערכת שבמצב הזה היא עובדת רק על הגלגלים הקדמיים? למה לנתק את המערכת? כי זה פחות עבודה.
ואני מזכיר שוב שאנחנו מדברים על סרן אחורי נעול - לא קדמי.
אסף.
- - - Updated - - -
בהחלט יכול להיות.
ועדיין... נעילה נעולה - המהירות נמוכה. מה כבר יקרה?
אסף.
אני בעד לא נגד, בדאציה זה עבד בלי בעיות.
אני פשוט מנסה להיכנס לנעלי מהנדסי הרכב ולקיחת החלטותיהם. בקרת אחיזה בשטח חלקלק זה חרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אני בכלל חושב ששורש הדיון לא רלוונטי.. במקום בו נעילה אחורית לא מספיקה, גם אם הtc יעבוד בסרן הקדמי בצורה מופלאה, זה במקרה הטוב יתן חיפוי קל על נהיגה פחות טובה. זה לא באמת יסיע בתרחיש עבירות קיצוני.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ראיתי (והייתי) בכמה וכמה מצבים שבהם מה שאתה כותב לא נכון.
קרי מצב שיש עליה ומדרגה עם סלעים שגורמים לגלגל קידמי אחד להיות באויר וקרקע דרתרתית מאחור. פראדואים נעולים מאחור לא הצליחו לעלות בגלל שהסרן הקידמי לא משך לעומת לנדקרוזרים רק עם tc שעלו.
כמובן יש גם מצבים אחרים שבהם הנעילה האחורית יותר יעילה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אני בכלל חושב ששורש הדיון לא רלוונטי.. במקום בו נעילה אחורית לא מספיקה, גם אם הtc יעבוד בסרן הקדמי בצורה מופלאה, זה במקרה הטוב יתן חיפוי קל על נהיגה פחות טובה. זה לא באמת יסיע בתרחיש עבירות קיצוני.
זה לא נכון. מניסיון.
יש לא מעט מצבים בהם הפג'רו מתקשה מאוד ואף נכנע עם נעילה אחורית. במיוחד כשמנסים לעלות רגוע ונשלט.
מאותו מצב בדיוק- יש לא מעט מקרים בהם שחרור של הנעילה והסתמכות רק על הטרקשן- והרכב פשוט מתקדם בלי דרמות באופן מעורר השתאות.
עכשיו תן לשתי המערכות האלו לעבוד יחד...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מה שכן-
וזו שאלה לאסף,
אני תוהה איך המצב החדש יתמודד עם נהיגה בשתי רגליים. ברקס וגז, מה שמאוד מקל בהרבה מאוד מצבים על נהיגה נשלטת ורגועה.
ואני חושב שבשני המצבים שתיארתם המשתנה הוא הנהג/ הנהיגה. באותו רכב ובנהיגה טובה, נעילה אחורית תיקח אותך יותר רחוק מהtc.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
ואני חושב שבשני המצבים שתיארתם המשתנה הוא הנהג/ הנהיגה. באותו רכב ובנהיגה טובה, נעילה אחורית תיקח אותך יותר רחוק מהtc.
יוני
אותו נהג, אותו רכב, אותו מכשול, אותה נקודה במכשול, אותו לחץ אוויר ואפילו אותו מזג אוויר.
שים לב מה כתבתי- מנסים לעלות נעול. לא הולך. עוצרים, משחררים נעילה, נותנים לטרקשן לעבוד- והופס האוטו למעלה. וזה לא מקרה בודד. ממש לא.
זה לא תמיד עובד. ממש לא. זה מאוד תלוי במכשול. אבל זה קורה ולא פעם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
יוני
אותו נהג, אותו רכב, אותו מכשול, אותה נקודה במכשול, אותו לחץ אוויר ואפילו אותו מזג אוויר.
שים לב מה כתבתי- מנסים לעלות נעול. לא הולך. עוצרים, משחררים נעילה, נותנים לטרקשן לעבוד- והופס האוטו למעלה. וזה לא מקרה בודד. ממש לא.
זה לא תמיד עובד. ממש לא. זה מאוד תלוי במכשול. אבל זה קורה ולא פעם.
אני חושב שמה שאתה מתאר קורה בסיטואציה של מגע מעצור עם גלגל קידמי אחד בסלע/אבן, הקידמי השני על דרדרת.
במצב כזה, נעילה קידמית או TC מסייעת מאד גם כשמאחור יש נעילה (האחוריים מתחפרים בדרדרת).
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אני חושב שמה שאתה מתאר קורה בסיטואציה של מגע מעצור עם גלגל קידמי אחד בסלע/אבן, הקידמי השני על דרדרת.
במצב כזה, נעילה קידמית או TC מסייעת מאד גם כשמאחור יש נעילה (האחוריים מתחפרים בדרדרת).
רענן
גם. לא רק.
אני מציע לא לנסות להפריך את הסיבה לפתיחת הדיון.
מי שיש לו נסיון עם פג'רו bk בשטח בינוני-קשה וסגנון נהיגה רגוע, ובדק את הנושא יודע על מה מדובר.
הדיון לא נפתח סתם.
ממליץ להשאיר אותו ברמה הטכנית שכותרת השרשור מתייחסת עליה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
בדיסקברי 2 זה עובד פנטסטי.
אין גבול ???
עד כדי כך, שכל האינטרנט מלא בסרטים ובלוגים איך לתקן ולעקוף -
http://www.robisonservice.com/articles/RonR_aug2006.php
https://www.youtube.com/watch?v=KM-t...RK%27SAQUATICS
https://www.youtube.com/watch?v=l7hZ...hannel=davby44
מעט מאוד מערכות ABS של רכבי 4X4 זוכות לכאלו תגובות.
דיסקו 2 זה רכב מעולה, אבל לשבח דווקא את ה ABS שלו, זה כבר להשתין מהמקפצה.
אהה.... וזה עוד לפני שמדברים על RECALL למערכות האלו-
All Discovery II models built before spring of 2003 are subject to the recall
זיו עזוב את הטרול.
זה המודולטור המושמץ שהתכוונתי אליו, ואגב הבעיה לא בו אלא בחיווט, ויש אינספור מידע מה ואיך לתקן את התקלה אחת ותמיד בעזרת חוט ובדיל.
בדיסקו זה קל יחסית, ברכבים אחרים תיזדקק למוסך ומעבדה.
בחזרה לנושא השרשור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני מציע להתמקד בעובדות....מערכת ה SLABS בד2 פנטסטית עובדת ללא תקלות מיוחדות או יותר נכון ללא תקלות...אממה צריך לדעת איך ולמה...ואם לא יודעים זאת בעיה.
לנדרובר, פורצי דרך טכנולוגים, המציאו לפני 23 שנים את הפטנט הזה שנקרא TC ובמהלך שלושת השנים הראשונות של הדגם הם/Wabco ביצעו מספר שידרוגים למערכת כולל שידרוגי תוכנה וגם החלפת פחית שמותקנת על המפצל/מודולטור שממנו מתפצלת הצנרת ההידראולית.
מדובר במערכת פנטסטית שאם יודעים לתחזק ולהפעיל אותה נכון היא עובדת ללא תקלות שנים ארוכות.
דרך אגב המשאבה והמודולטור של Wabco
( SRB101203) מותקנים גם בהאמר האזרחי וגם בפרילנדר.
המינוס הנוסף קיים/הותקן אצל אלו שבאיזשהו שלב איזה מכונאי חסר בינה ( והיו רבים כאלו ב 23 השנים האחרונות) דפק להם את המודולטור בגלל חוסר ידע...או מחשב דיאגנוסטיקה..
דויד אתה מוזמן להמשיך את הקו שלך באחד מעשרות השרשורים שיש לנו כאן באתר בנושא (רמז, חיפוש+פורום לנדרובר) כאן מדברים על איך ולמה זה עובד בפאג'רו. תודה.
לא ראיתי פה התייחסות ליתרון אפשרי נוסף של שליטה על בקרת האחיזה, לאו דווקא בעת נעילה אחורית.
למשל בנסיעה בדיונות או בבוץ, בהם בקרת האחיזה "מסרסת" את הרכב ועשויה למנוע ממנו להתקדם. האם זו נקודה נוספת עליה לא חשבו במיצובישי?
תזכורת - בחולות אתה נוסע רוב הזמן במצב 4HLc כלומר ב-High. ומה ש"מסרס" את הרכב בחולות זה ESP - בקרת יציבות. לא בקרת המשיכה (או TC, שבטעות מכנים אותה כאן שוב ושוב ושוב "בקרת אחיזה". עניין סמנטי לכאורה, אבל חשוב)
לכן חשוב לכבות ESP בכל כניסה לשטח. במצב 4LLc מערכת ESP מנוטרלת אוטומטית.