תגובה: פשלות מכונאות מביכות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אם מותר להביא לתחרות פשלות של אחרים, אז מתוקף תפקידי בעבודתי הקודמת יש לי טונות כאלה.
למה לא?
אפילו אספר אחת.
פולקסוואגן פולו 77 נכנסתי לכיוון פרונט בעקבות פסילה בטסט.
החליפו לי בין השאר תפוח מרכזי (אולי זה היה כל המשולש)
בצד שמאל.
הם מסיימים, כותבים אישור, קבלה והנצרך.
אני נוסע משם איזה 500 מטר בכבישי באר שבע
פתאום באיזה סיבוב, הרכב עושה שפגט
ומתיישב על הגחון באמצע צומת.
מתברר שהם שכחו להכניס את הבורג מהצד שנועל את התפוח.
(למי שלא יודע, אין הברגה על הפין של התפוח)
היה לי נס שזה קרה במהירות נמוכה.
אז אם פשלות של אחרים.... הנה אחת שראיתי במו עיניי.
אחרי הצבא קניתי אופנוע DR350 האחד והיחיד.
קיצר, בא למוסך (לא נגיד שמות) לברר משהו ואני רואה את השוליה מחזיק מברג אימפקט במטרה לשחרר בורג אלן עיקש שמחזיק את הקליפר הקדמי, מכה אחת כלום, מכה שנייה משתחרר הבורג, ההוא שמח שהצליח לו.בא לפתוח בורג אלן נוסף שמחזיק את הכאילו מגן פלסטיק של הדיסק הקדמי, נותן מכה עם הפטיש על המברג אימפקט ושובר את ה"אוזן" במזלג שבה נמצא התבריג שמחזיק את המגן.
לא הצלחתי להתאפק ונפלתי מצחוק.
ההוא התבאס.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אם מותר לספר פאשלות של אחרים...
אשתי בתקופה של הפז'ו 206 היתה צריכה להיות בעל כורחה מכונאית לעת מצוא (כל פעם תקלה אחרת, בעיקר חשמל).
טעונה בבטחון עצמי היא התעכבה יום אחד להחליף גלגל ביציאה מהבית. הטלפון שקיבלתי ממנה הודיע לי שהאוטו תקוע 50 מטר מהבית אחרי שהיא שברה גוז'ון!?!? בנסיון פתיחה, ושהיא נסעה לעבודה בטרמפ. נשמע הזוי, אבל כבר יצא לי להתקל בגוז'ונים שפיתלו להם ת'אמא בפנצ'ריה והם תלוים על בלימה, ובכל זאת, הבחורה היתה קצינה קרבית בצה"ל.. שוין.
מגיע הביתה בסוף היום, מוצא אוטו על פנצ'ר, ו...
אחד מה"כאילו" גוז'ונים מפלסטיק של הטסה (מתאים בול במידה לגוז'ון האמיתי, ולכן גם המפתח התלבש עליו) מוטל שבור על הרצפה.
כמובן ששיקרתי לה ואמרתי שזה יכול לקרות לכל אחד וכו...
ואם אני מפסיק לכתוב פוסטים, ונעלם באופן כללי מעל פני האדמה.. תדעו שאחד מהחברים המשותפים לי ולאתר הלשינו לה.. .
אם מותר פה פשלות של אחרים, אז פתחתם פה תיבת פנדורה.
1.
הגיעה למוסך שלנו בגרירה משאית, וולוו fl10.
לא מניעה.
אני לא הייתי בלופ הזה. עבד עליה מאבחן ומכונאי.
עוברים שבועיים, שבהם הוחלפו בין היתר במשאית שישה מזרקים ומשאבת הזרקה. נזק של מעל 20k ש"ח בתור התחלה, לחלפים בלבד. מנהל המוסך מבקש ממני לבדוק מה קורה.
עולה לקבינה, מסובב מפתח, ורואה שכתוב (אבוי, באנגלית) על המסך שהאימובילייזר במפתח לא מזוהה.
אבל זה מפתח בלי אימובילייזר.
שיחה לבעל המשאית. הוא מגיע עם המפתח הנכון. המשאית מתניעה.
כבר הצבעתי. אבל הפשלה של אשתו של אייל
תופסת מקום של כבוד בהתמודדות על
התואר הפשלה המביכה ביותר.
אז הנה אירוע מביך למוסך ומעצים/מרים למין הנשי.
אי שם ב2006 היה לי טרופר ידני.
הייתה מתוכננת לי נסיעה של שבועיים לחו"ל, וזה היה זמן נהדר להכניס את הרכב למוסך להחלפת קלאצ.
יש זמן, בלי לחץ, שבועיים לקלאץ זה הממממוןן זמן.
טוב, אחרי 3 ימים מתקשרים אליי, הרכב מוכן, מבקשים לפנות את הרכב הוא מפריע. הגיוני.
אמרתי אני בחו"ל, ואתם יודעים, הכל פיקס? אמרו בטח! מעולה! המומחה שלנו לטרופרים עשה סיבוב, האוטו בונבון, פה התחלתי לדאוג [emoji6].
טוב... מבקש מהגברת שלי ללכת להביא את האוטו, אמרו מוכן.
היא מגיעה למוסך, ערמת חלקים בבגאז שולחת לי תמונה. הנה! החליפו!
אמרתי סבבה, סעי.
היא מתחילה לנסוע, אחרי כמה דקות טלפון:
"שמע, משהו ברכב לא בסדר, לא יודעת מה, הידית הילוכים, לא טוב, לא יודעת, אבל לא טוב!"
טוב, אני אומר, תסתובבי חזרה, שיעשו סיבוב יבדקו שוב.
חזרה... עשו... לא מצאו כלום.
היא אומרת לי, "שמע לא נעים, זו מילה שלי כנגד מילה שלהם, אמרו שהכל תקין!"
טוב... סעי הביתה, אני אחזור נראה.
אני חוזר, עולה (כמו שחנן כתב עולה לקבינה, טרופר מוגבה זה לעלות.... ואני לא קטן)
תופס ידית הילוכים.... וואלה.... חופשי יותר מידי. לא היה ככה.
נוסע למחרת למוסך, אומר לא טוב! לא הרכבתם את הכדור פלסטיק שיש בקצה הידית למטה בתוך הגיר!
אומרים אין מצב!
מפרקים ידית הילוכים? ואין!
נפל... נעלם.... בלעה אותו האדמה.
אמרתי להם, אשתי הבינה שיש בעיה ומוסך שלם לא!
תתביישו!
מוסך UMI חדרה ( כהן)
זו הפעם האחרונה שהייתי שם.
לא מגיע לרמה של הקודמים, אבל בכל זאת כמה של מבוכה/טמטום טהור :
- בצעירותי היתה לי אלפא סוד 82, וחלומי היה שיהיה לה מזגן. אחרי חפירות מרובות איתרתי גוויה של אלפא 33 שנת 86 בפירוקיה ולה היה מזגן (אולי אפילו מקורי). נו - מביא כלים ובלי להתבלבל ניגש לפרק את המזגן, רק שאז לא ידעתי שהגז במערכת הוא בלחץ וגם מלא בשמן, איך שפתחתי את הצינור הראשון מהמדחס יצא לכל הכיוונים גז ושמן בשפריץ איום שמילא אותי לחלוטין ואף חצי התעוורתי זמנית לאיזה דקה... נו מאז למדתי שיש גז בלחץ במזגן.
- לפני פחות משנה, פה כבר אין תירוץ של אי ידיעה, באתי לעשות טיפול שגרתי לשברולט אופטרה שיש במשפחה. מחליף פילטרים, מנקז שמן, ממלא שמן חדש ומשהו מוזר לי, נראה שהמפלס גבוה. מתחיל לנסוע, הכל בסדר. אחרי כמה מאות מטרים מרגיש לי משהו לא תקין בגיר... כאילו הוא מחליק.
עוצר בצד ובודק שוב, יש המון שמן מנוע - הרבה יותר מדי שמן. ברוב טמטומי איך שהוא ניקזתי את נוזל הגיר (ייאמר להגנתי שהוא היה כהה מאוד) ומילאתי כמה ליטרים טובים של שמן מנוע נוסף על מה שהיה כבר מלא. את המשך הטיפול עשיתי כבר בצד הדרך תוך שאני ממלא נוזל גיר מחדש, מרוקן שמן מנוע לתוך הג'ריקן הריק של שמן הגיר וכל זה לעיני העוברים והשבים במרכז עיר גדולה בגוש דן. - וכשהיה לי מוסו, איזה פעם עשיתי טיפול כלשהו שחייב פירוק גלגלים. בסיבוב הראשון אחרי היציאה מהחניה שמעתי איזה בום מוזר, האוטו קיבל זווית וראיתי גלגל שבא לעקוף אותי מצד ימין בלי לאותת. שכחתי להדק את ברגי הגלגל... למזלי הרב זה היה במקרה בדיוק מול פנצ'ריה ובעל הבית יצא עם ג'ק עגלה ותוך 2 דקות הגלגל היה חזרה במקום.
חמישי, טיול לילה שגרתי עם החבר'ה הקבועים בחורשן.
עולים, משתעשעים ונהנים.
יורדים ירידה אחת, די תלולה, שנגמרת במדרגה מעט יותר תלולה בחיבור לשביל ראשי.
חבר בלנדקרוזר חדיש יורד את המדרגה, ובקטע הכי תלול בום. הרכב נכבה.
מדרדר לשביל. פותחים מכסה מנוע.
בחבורה יש לא מעט חברה מבינים מאוד. חלקם מהתחום.
מנסים להניע, הסטרטר מנסה לתת עבודה אבל המנוע לא מסתובב.
בשלב מסוים, מתחיל בקטנה לצאת עשן מהסטרטר. עוצרים.
המגע של המצבר רותח.
מתחיל סבב עצות.
מוציאים רב מודד. פטיש, בוקסות, מברגים ועוד. מתחילים בדיאגנוסטיקה.
כלום לא מסתדר. לא מוצאים תקלה. סטרטר תפוס? למה הרכב נכבה בכלל? ולמה בירידה?
אחרי איזה שעה פלוס מבינים שאין ברירה. גוררים. לא רחוק יש מוסך שאחד החבר'ה עובד בו.
גרירת לילה לא קצרה והרכב מחנה אחר כבוד בפתח המוסך.
למחרת טלפון מהחבר המכונאי:
"בוא. הרכב תקין. איבדת במקרה מתאם אימפקט - בוקסה?"
מסתבר שכשהרכב היה באיזו התקנה של משהו, המתקין איבד מתאם כזה. וזה מצא את דרכו באותה ירידה בחורשן לפולי משאבת מים ועצר את המנוע מלכת...
להדגיש- החבר שמצא את התקלה לא קשור למי שיצר אותה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
נזכרתי בעוד אחד...
מתי שהוא ב2010 או 2009 שכולכם הייתם במפגש גיפולוג החלטנו לטייל במדבר יהודה.
התחלנו במעלה יאיר אחהצ מאוחר מדי כהרגלנו. באמצע המעלה יש איזו רחבה והחלטנו שזה רעיון טוב לעצור להפסקה של כמה דק.
בחבורה שני סמוראים וויטרה. ניגשים לרכבים להמשיך לעלות והמפתח הסוויץ של הויטרה לא מסתובב, תקוע.
איך שהוא החליטו שאני בעל הכישורי מכונאות בקבוצה. מנסים, משחקים, לא מסתובב. מתיזים WD40, תקןע. מתחילים לפרק מסביב לסוויץ את הפלסטיקה לחפש גישה, לא הולך. מתחילים לחפש איך להניע בלי סוויץ ולמרות שחבר אחד מבת ים הוא פספס את השתלמות הנעת רכב גנוב המתקיימת בעיר באופן סדיר. אני מחליט להיות חוצפן ולהרים טלפון לחבר פורום שאני מכיר, אושיית סמוראים ומכונאי לשאול מה. עושים (יום שיש וכבר די מאוחר). חבר הפורום שומע את תיאור המצב ואומר לי... תנער את ההגה וסובב את הסוויץ... ההגה היה נעול.
אני יצאתי אידיוט, לויטרה שלום. סוף הסיפור בלילה רווי וודקה בראש מעלה יאיר לחגוג את הסכמת זוגתי להנשא לי ויקיצה טבעית ב-11:00.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
עוד אחת:
פונה אליי מאבחן. הגיעה אליו משאית שלא עוברת את ה75 קמ"ש. המאבחן בדק במשך כשלוש שעות עם מחשב האבחון לחץ טורבו, כמויות הזרקה, קודי תקלה, לחץ סעפת וכו'. הכול נראה תקין.
כהרגלי, במקרה של תלונה על מהירות מוגבלת, אני לוקח את שעון הgps לריצה שיש לי. לא סומך על מדי מהירות.
יוצאים לסיבוב, לראות במה מדובר.
הנהג מאיץ. הילוך ראשון, שני... חמישי, הרכב מאיץ מצוין, אבל מפסיק להאיץ כשהסל"ד מגיע ל3000, הקו האדום, והמהירות 75 קמ"ש. גם השעון על היד שלי מראה 75 קמ"ש.
וואללה, הנהג צודק.
אני מבקש ממנו להעביר להילוך שישי. הנהג טוען שאין כזה. אני מצביע על סימון הH בידית ההילוכים שמראה בצורה ברורה שישה הילוכים קדמיים ורוורס. עוד ויכוח קטן ובסוף הוא מתרצה. מעביר להילוך שישי. המשאית מאיצה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
סוף הסיפור בלילה רווי וודקה בראש מעלה יאיר לחגוג את הסכמת זוגתי להנשא לי
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
חתיכת פאשלה מכונאית... [emoji12]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מעשה באחד הידוע בכינויו "אבו שפם"... וסיפור מלפני כמה שנים...
הנ"ל החליט לעשות טיפול לטרופר דיזל שלו לגמרי לבד... שאפו.
מסיים את כל המטלות ומתחיל למלא שמן במנוע... מצלצל אלי ביום שישי שעת צהריים(שנ"צ) ושואל כמה שמן ניכנס... אני עונה "תתחיל עם 7.5 ליטר".... הנ"ל עונה-"הכנסתי כבר 15 ליטר והמדיד ריק"... שניה שניה.... מה אמרת? 15 ליטר??? לאן הולך השמן לעזאזל?? מתחיל לחשוב ולהעיר את הגלגלים במוח, קם מדליק סיגריה.... ותוך כדי שואל אותו "תגיד יש גיגית מתחת לרכב?" אומר כן, למה? "אז תבדוק שסגרת הפקק באגן שמן...."
הנ"ל עונה: אהההההההה למה לא אמרת שצריך לסגור הפקק???
זה כנראה קרה לכולם.
רמת הגולן בחורף (ככה מתחיל כל סיפור מכונאות טוב), שלושה ג'יפאים גאונים - ג'ימני, wk וג'ימני נוסף.
מעבר מים שנוצר מאגן מים קטן על שביל, סמוך לנחל המשושים.
אני עובר, המים אמנם מכסים את כל הגלגל, אבל עובר (מכיר את המעבר הזה מלפני, והעדפתי להחליף מנוע מלבדוק את הדבר הזה רגלית בקור כלבים שהיה בחוץ).
אחריי הwk - עובר.
אחרון הג'ימני החדש והידני - נכנס בטעות בלי לשלב להילוך נמוך (לא מבין למה לא לנהוג בגימני בשטח תמיד בהילוך נמוך, אבל כל אחד ושיקוליו) ונעצר באמצע מעבר המים בגלל שהמנוע דומם.
שיט.
כל האוטו מתמלא מים מבפנים, אומרים לנהג בגימני לא לנסות להניע מחשש ליניקת מים לתוך המנוע ויוצאים במבצע גרירה.
מוציאים את הרכב מהמים, פותחים את חורי הניקוז בבודי, מפרקים פילטר אוויר ומגלים שהוא יבש לחלוטין. מה? אז למה המנוע דומם?
בכל אופן, מנסים להניע - לא מניע.
מה זה השטויות האלה? הלך המנוע?
פותחים מכסה שסתומים (גשם ורוח של 5000 קשר ברמת הגולן, כן?), מוציאים פלאג אחד לבדיקה - יבש.
מה יבש מה? אז למה אתה לא מניע יא אוטו קרציה?
בודקים חיבורי חשמל, הכל נראה תקין.
סוגרים הכל, באים להתקשר לחבר מכונאי חכם, אין מענה.
מתוסכלים, מתכננים את הגרירה לכביש ואת הזמנת הגרר.
אשתו של החבר סרבן הlow פתאום שואלת - תגידו, הקשתם את הקוד בקודן?
קודן?
מה קודן?
מכניסים קוד, מסובבים מפתח, מניע.
חבורה של מטומטמים.
נוסעים הביתה ונשבעים לא להגיע לרמת הגולן בחורף עוד הפעם.
כעבור שבוע נוסעים לשם שוב.
במוסך בקיבוץ שלמדתי בו היה בחור כוכב.
יום אחד מילא שמן גיר במניטו (מלגזת שדה). ממלא וממלא והמדיד לא עולה. אחרי כמה זמן שהוא תמהה הוא ניגש למכונאי ושואל אותו איך זה. הבחור מילא את המנוע פול...
בהזדמנות אחרת הבחור התעלה על עצמו ואחרי שקיבל ראצ'ט עם בוקסה תואמת והנחיה לפתוח מספר ברגים. סובב את הראצ'ט איזה שתי דקות על צד הריצ' רץ' שלו. כולם נקרעים ומסתכלים. שואלים אותו מה קורה והוא עונה ''הבורג הזה לא רוצה להגמר..''
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
רצית מכונאות ואפשר של אחרים... :)
אי שם בתחילת שנות ה 2000 הייתה לי ויטרה ארוכה. הימים ימי גיפטריפ העליזים ואני עדיין טיפלתי במוסך בחלק מהדברים.
הגעתי למוסך מאוד מוכר באותם הימים להחלפת ברקסים ומשאבת ברקס אחורית. יוצא מהמוסך, אחרי 200 מטרים מרגיש שאין ברקס...
המוסכניק אומר לי בטלפון, תחזור בזהירות עם ההנדברקס...
מפה לשם, שכחו לסגור ניפל ניקוז בלמים.
זה היה הטיפול האחרון שלי במוסך (למעט כמה חריגים...)
תקלה נוספת, הפעם שלי,
אחרי טיפול בספיידר, קצת שכחתי להדק את הגוז'ונים...
בנסיעה הביתה, הרגשתי קצת חוסר יציבות, אבל החלטתי שזה יכול לחכות עד הבית (רבע שעה נסיעה)...
באחד הסיבובים פתאום הרגשתי מכה וראיתי גלגל שעוקף אותי.
הגלגל האחורי ברח.
כמובן שהג'ק היה בכלל בחניה והייתי צריך לעצור רכבים שישאילו לי ג'ק ומפתח ברגים...
זה עלה לי בסט ג'נטים חדש :)
עוד פשלות של אחרים: הפעם של היצרן. רנו משאיות.
מגיעה משאית למוסך לאחר גניבה. נמצאה בחברון והובאה למוסך בגרירה. לא מניעה.
קוד תקלה שאומר שיש נתק בחוט מסוים בין מחשב הרכב למחשב לוח השעונים.
בודקים ולא מוצאים נתק. מחליפים את המוליך. מחליפים לוח שעונים. מחליפים מחשב רכב. לא זזה רוורס.
מזמנים את המנהל הטכני של היבואן. לא מצליח לעלות על הבעיה.
הוא מבקש ממחלקת הדיאגנוסטיקה של מוסך מקביל ברשת להגיע ולעזור. גם הם כושלים.
המחלקה הטכנית של היבואן יוצרת קשר עם היצרן. זה לא עוזר.
עובריים חודשיים של עבודה על הרכב.
בשלב כלשהו אחד מהאנשים הטכניים יוצא בהברקה ומבקש מהבעלים להביא עוד מפתחות אם יש לו.
הוא מביא והמשאית מתניעה. מסתבר שהוא נתן לגרריסט שהביא את הרכב מפתח ללא אימובילייזר.
מאז רשמתי לעצמי וכך היה בהמשך, שבכל פעם שבמשאית רנו מידלום מופיעה תקלה על הנתק הנ"ל הבעייה היא בקשר בין המפתח לאימובילייזר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
עוד פשלות של אחרים: הפעם של היצרן. רנו משאיות.
מגיעה משאית למוסך לאחר גניבה. נמצאה בחברון והובאה למוסך בגרירה. לא מניעה.
קוד תקלה שאומר שיש נתק בחוט מסוים בין מחשב הרכב למחשב לוח השעונים.
בודקים ולא מוצאים נתק. מחליפים את המוליך. מחליפים לוח שעונים. מחליפים מחשב רכב. לא זזה רוורס.
מזמנים את המנהל הטכני של היבואן. לא מצליח לעלות על הבעיה.
הוא מבקש ממחלקת הדיאגנוסטיקה של מוסך מקביל ברשת להגיע ולעזור. גם הם כושלים.
המחלקה הטכנית של היבואן יוצרת קשר עם היצרן. זה לא עוזר.
עובריים חודשיים של עבודה על הרכב.
בשלב כלשהו אחד מהאנשים הטכניים יוצא בהברקה ומבקש מהבעלים להביא עוד מפתחות אם יש לו.
הוא מביא והמשאית מתניעה. מסתבר שהוא נתן לגרריסט שהביא את הרכב מפתח ללא אימובילייזר.
מאז רשמתי לעצמי וכך היה בהמשך, שבכל פעם שבמשאית רנו מידלום מופיעה תקלה על הנתק הנ"ל הבעייה היא בקשר בין המפתח לאימובילייזר.
לא מכיר רכבי רנו...
מכיר ברכבים אחרים קוד תקלה ספציפי לגבי הנ"ל, משהו סטייל immobiliser wrong signal. ואז קודם כל מנסים מפתח ספייר/נוסף.
סתם דוגמה...