יש באתר מדור טיולים.
מסלולים, תמונות.
מעט מאוד מה שאנחנו נכנה 'טיולי עבירות'.
תן מבט, תגיד מה נראה לך מעניין - נגיד 5-6 מסלולים - ונגיד לך אם מתאים או לא מתאים לפורסטר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
יש באתר מדור טיולים.
מסלולים, תמונות.
מעט מאוד מה שאנחנו נכנה 'טיולי עבירות'.
תן מבט, תגיד מה נראה לך מעניין - נגיד 5-6 מסלולים - ונגיד לך אם מתאים או לא מתאים לפורסטר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
העניין שאתה צריך להגדיר לעצמך היטב לאן אתה מכוון.
אם זה כמו שכתבת בהודעה הראשונה, קרי שבילים קלים אז אכן השלישייה שציינת מספקת את זה. כל הרכבים הללו יכולים לרדת מהאספלט לטייל. אך הם בהחלט לא יכולים לטייל בכל מקום ואתה תצטרך לעשות שיעורי בית ולבחור מסלולים שמתאימים להם.
בגלל שכתבת בהודעות אחרות שאתה רוצה גם לעבור מדרגות ושאלת בתמימות האם יהיו מסלולים שלא תוכל בהם לעבור אז צריך לתאם כאן ציפיות. וזה בעצם הוויכוח שעוררת כאן. אם אתה חושב שתרצה ללכת לכיוון היותר אתגרי קרי אמנם טיולים אך עם יותר פלפל אז ראוי לחשוב גם על רכבים אחרים.
רק כדי להבהיר את הנקודה - ברכבי 4x4 נהוג להבדיל בין רכבים עם הילוך כח לרכבים בלי. משפחת הסובארו והדאסטר הם ללא מה שממצב אותם הרכבים רכים.
חזרה לשאלה שלך, לדאסטר יש יכולת שטח טובה יותר (וגם יש לו אפשרות שדרוג גדולה יותר של נעילה אחורית) והוא רכב עם חסידים רבים אך במהותו הוא בנוי הרכב לאו קוסט והגרסה הטובה יותר לשטח היא הידנית דיזל.
משפחת הסובארו (שניתן להוסיף לה גם את האאוטבק) עד לבואו של הדאסטר נחשבה כג'יפונים הטובים יותר וגם איתם נהג טוב יוכל להגיע רחוק (במיגבלות).
מבין הרכבים הרכים של ה5 שנים האחרונות אכן אלו החלופות. אם הולכים לכיוון של הרכבים הקשוחים אז ישנם חלופות אחרות אבל יש לזה משמעויות לחיוב ולשלילה.
עוד הערה כללית, בתור נהג מתחיל מומלץ לקחת הדרכת שטח וגם לטייל בקבוצה אלא אם זה מסלול ממש מוכר ופשוט.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אני רוצה ברשותכם להביא דוגמה שקרתה לי. אתמול.
הכירופרקט (המעולה) שלי בהוד השרון וכמדי חודש, סגר או לא סגר, קפצתי אליו לכיוונים וכדי להרגיע את הדיסק הבולט שלי-במקרה האמור זו אפילו יציאה לקבלת טיפול רפואי. בדרך חזור עשיתי מה שאני תמיד עושה: נכנסתי לירקון במשתלה שבנוה נאמן, לנסוע עד אבו רבאח, לחצות את הירקון ולצאת באזור תעשיה סגולה תיק תק הביתה.
למי שמכיר- נוסעים עם השביל עד שעוברים את "מחסום הפרייבטים" הראשון- חציית הנחל ליד נווה נאמן. אחר כך, קילומטר במורד הדרך איפה שהאקליפטוסים יש ירידה לעוד ערוץ נחל, עם הצינור הגדול, שכחתי את שמו. אני יורד ומופתע לגלות שיש מים, ככה 20 סנטימטר עומק. פיכס, מריח רע. בא לעלות, אופס, לא עולה. טוב נו, משלב הנעה קדמית, לא עולה. העליה חלקלקה. טוב נו, משלב LOW, זוחל החוצה, עוד 3 שניות מהזמן שלי. ולמעלה פותח את הקפה.
אחרי 2 דקות מגיע פורסטר, מהדור הקודם, מה שיוצר בערך ב2015. משפחה, ילדים חמודים, בטח מהוד השרון. יורדים לאט, עולים. לא עולה. מנסה שוב, לא עולה. מנסה ברייס, לא עולה. נכנס לזווית, האוטו באלכסון לרוחב העליה, האישה צורחת. סחבק שולף את הרצועה, לא בעיה.
למה דווקא זה קרה לו? בגללי. אני עשיתי שני ניסיונות לעלות: בהנעה אחורית וללא LOW ופשוט הרטבתי את העליה במים. חל שינוי מזערי לכאורה במסלול שרוב החבר'ה כאן יכולים לעשות עם ניסאן מייקרה. שינוי ממש קטן, שהופך מסלול בשניה מ"משפחתי קליל" ל"חלקלק ודורש LOW". והנה-הוא נדפק ואלמלא היו לי רצועות, הוא היה צריך ללכת להזמין חילוץ. מדובר בשינוי מזערי במסלול שהוא לחלוטין לא קשה בחודשי הקיץ, "מסלול של פורסטר".
כשאני התבחבשתי שם, שילבתי LOW ושלום. אחד כזה שיצא עם המשפחה למה שמבחינתו הוא מסלול קליל, כמעט מצא את עצמו עם פורסטר הפוך בטיול שבילים קליל.
בכל מסלול קל לכאורה, במיוחד בנגב יש את אותו עוקץ שיחרבש לך ולחברים שמטיילים איתך את הטיול עם אותם רכבים שהוזכרו, כדי לצלוח את אותם מסלולים בדאסטר שגיבור יותר מפורסטר או xv אתה צריך להיות נהג מנוסה עם ביצים, וגם לאחר שביצעת בדאסטר שיפורים במיגון קפיצים וצמיגים, עדיין באתגרים פשוטים יחסית, נניח בדרך הבשמים יהיו נקודות שהוא יפרפר עד לאיבוד יכולת תזוזה, מתסכל לטעמי לעכב שיירה בגלל שטות כזו.
לא חייבים ג'מוסים ומפלצות בכדי לטייל בנינוחות, רכבים רכים יחסית כמו ליברטי או גרנד ויטרה משנתונים מתאימים יעשו את העבודה יותר טוב בפלח של הקומפקטיים.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
עכשיו תשובה לפותח שרשור.
אפשר חד משמעית לעשות את מה שאתה מחפש עם דאסטר ידנית 4@4.
גם בלי נעילה
כן ממליץ הגבהה ומיגון גחון. כמעט חובה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בגדול, מטייל עם 3 קבוצות (בלי קשר לטיולים המודרכים, שמצריך state of mind שונה לחלוטין):
1. חברים טובים, עם גיפונים.
2. החברה ״האחרים״ (עם רכבי שטח משופרים עד 32״).
3. ה- 35״+
אתחיל ואומר שיש מספיק מסלולים לכל הקבוצות, חלקם אפילו חופף (בחלק גדול מהמסלול). כמובן שהקצבים ואתגרי העבירות שונים לחלוטין.
עם כולם אני נהנה (מודה שעם הגיפונים בעיקר מהחברותא בהפסקות....)
ערבוב לא מושכל בין הקבוצות או ללא תאום ציפיות, יגרום לבעיות עבירות ולחוסר שביעות רצון - של כולם.
אגב, וסתם בשביל הקוריוז, חבר עם היילקס טיולים מהשנים האחרונות (נהג מנוסה עם הרבה שנים) התעקש פעם להצטרף לטיול של ה- 35״+.
ניסיתי, התחננתי, הסברתי. לא עזר.
מעבר למשיכות והנזקים, זה היה לא נעים בלשון המעטה....
זהו, הולך למכור את הרכב הרך יחסית ולקנות רכב רך טוטאלית
קובץ מצורף 131088
תומר, כולנו תוצרים של משהו רך שהפך לקשוח [emoji16]
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7715665d36.jpg
בחייאת. פאטתי ...
לכל רכב יש את הסלע שיעצור אותו. גם למגה פלצת של שלמה.
שמעו קטע. טויוטה שהתבחבש ונתקע בעליה קלילה. ניסה מפה. ניסה משם. לאט לאט התחיל לקבל זוית לא נעימה. לא באבו ראבח. באמצע מגה פוליס תל אביב. אלא באמצע המדבר.
סחבק מפרק חצי תא מטען. שולף את הרצועה היריקה. ומתיל את המצב. הבחור והטויוטה.
והכי קטע. הוא שילב ל low... סחבק לא ( טוב .. אין. )
בחיי שחייבים הפגנה כדי לסגור את הסגר הזה.
זה יותר גרוע מהחופש הגדול :(
האמת, דיון מעניין מאד וכנראה שאין אמת אחת מוחלטת.
יכול להעיד על עצמי שתמיד מעדיף יתירות ביכולת רכב השטח לעומת מסלולי הטיולים.
פשוט להיות תקוע באמצע השטח (ועוד עם משפחה) זה סיוט לא סימפטי.
מצד שני, כשרכב השטח (ויטארה) היה יום יומי, טיילתי הרבה יותר (ספונטני בלילה לבד בחזור מהבסיס, או במסגרת קבוצה).
לצורך היתירות, השתדלתי שתהיה "חמושה" ככל שניתן לאתגרי השטח .
אני מניח שזאת הסיבה לפופלריות של הלנדקרוזר/פראדו שיכולים לשלב את שתי העולמות
(רכב יום יומי , יכולת לא רעה בשטח) עם מינימום מגבלות לכביש והשטח.
לבעלי הג'יפונים ללא הנעילות והילוך הכוח,
הייתי ממליץ להצטרף רק לקבוצות בעלי רכב זהה ואם אפשר גם בעלי אותה יכולת נהיגת שטח.
למתחילים, בכל מקרה לא הייתי ממליץ לטייל ספונטני לבד (למרות שזה הרבה פעמים קורץ לעשות זאת).
רענן
תמיד יהיו את האנקדוטות האלו. יש נהגים לא מנוסים שלא נאמר גרועים שיצליחו להיתקע במקומות טריוויאלים. גם הצמיגים משחקים כאן.
נתקלתי בכאלה עם לנדקרוזר שנים שלא היה להם מושג מה התפקיד של הידית הקטנה ומה הכפתור של הנעילה המרכזית עושה. אמיתי.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk