תגובה: דיסקו 4 - רשמים ראשוניים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אחלה תשובה.
אתה יודע, גם לא בעיה לתקן מעבורת חלל. לטכנאי של נאס"א שיודע ויש לו את הכלים הדרושים בהאנגר של נאס"א ביוסטון או בקייפ-קנוורל....
הלו, כדור הארץ למייג'ור טום - תנחת. זה לא מעבורת חלל. זה רק אוטו.
הרמת בודי כדי להוציא מגדש טורבו?.....
פירוק מנוע+גיר+טרנספר+כל הפרונט כדי להוציא אלטרנטור (טוארג)?....
הורדת סעפת יניקה כדי להגיע לפלאגים (פאג'רו בנזין)?....
מי שמתאים לו לשלם את זה - סלאמתו. שייהנה. אלה מכוניות מדהימות.
אבל כל מי שההגיון שלו לא אומר לו שהיצרן עושה כאן סיבוב מתוכנן-היטב על הכיס של הלקוחות, הוא כנראה תמים או טיפש או שניהם גם יחד.
לא כלים מיוחדים לא קבלי שטף... כדי להרים בודי צריך ליפט וכלי עבודה שיש בכל מוסך.
אני מבין את השוק הויזואלי של לראות רכב מפורק לשני חלקים אבל מה שחשוב באמת זה שעות עבודה. בכל רכב מודרני צריך לפרק הרבה דברים בדרך פשוט כי תאי המנוע צפופים.
לא חושב שיש דוגמה אחת לרכב מודרני שקל ונוח לעבודה עצמית בחניה של הבית. אתה חושב שזה סיבוב של היצרן ואני נזכר באוניות האמריקאיות משנות ה70 שהיה חצי מטר בין הרדיאטור לגריל והV8 היה מתגמד בתא המנוע הענקי שלהן. לא חושב שאנחנו רוצים לחזור לזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
לא חושב שאנחנו רוצים לחזור לזה.
כמי שחי ככה, עם 6 טורי-אורכי-בנזין שיש המון אויר מצדדיו ומלפניו, אני מודה שאני מתחלחל מכל רכב שבנוי אחרת. כולל מכלי רכב עם אותו לוגו-יצרן ואותו מנוע ממש, אבל בתוך תא צפוף וחנוק....
תנסה להיזכר איך כולם מקללים את תא המנוע הצפוף והמבולגן במכוניות הצרפתיות.... בזמנו, כדי להוציא אלטרנטור מהקליאו דור 1, נאלצתי לפרק גלגל, ביטנה, ורק אז להגיע לאלטרנטור. כמה קיללתי את הבני-זונות. אחר כך, התברר שזה עוד טוב. כי במגאן II אתה מפרק גלגל וביטנה וחצי מתכולת הפגוש רק כדי להגיע לחלק האחורי של פנס קדמי, רק כי צריך להחליף נורה. רק נורה....
מנוע עם טיימינג קדמי וטיימינג אחורי... עוד דוגמה טובה לתכנון עוין-ללקוח. ובאמת, למה שמשהו יהיה פשוט אם אפשר לסבך אותו?... רק כשמבינים שמנוע ה-TDV הוא התוצאה של לילה-חפוז-גורלי בין שני שיכורים (לנדרובר ו-PSA..... תמצאו אותו גם בסיטרואן C6 האוונגרדית, עוד משהו שנורא כיף לנסוע בו וסיוט להחזיק ולתחזק) אפשר להבין מאיפה זה בא ולאן זה הולך........
מה אני אגיד? נוחות וקלות הגישה לכל חלק הן עניין שיש לו חשיבות ברכב שטח. אבל זו רק דעתי.
גיא הזכיר שזו פרוצדורה של אחת ל-190,000 ק"מ. וזה מעמיד דברים באור שונה במקצת, למעט כשזה נופל במשמרת שלך.....
בוא ונאמר שלא זה מה שצריך לפסול רכישה של הרכב, אבל זה כן יכול לעצבן. במיוחד כשלא תעשה את זה לבד (חוץ מדוידל, שישר ירכוש לכבוד זה גם גראז', גם ליפט, מחשב דיאגנוסטיקה...)
דרור צודק.
ד3/4/5 אלו חלליות שצריך לתחזק ב NASA.
זה היה בציניות או שאתה אשכרה מסכים איתי?......
דרור, אני מסכים איתך לחלוטין. אתה צודק לגמרי.
אחרי הד2 ( אם אחליט לא להצעירו ב 20 שנים) אני לא משדרג לדיסקו או כל LR אחר מהטעם הפשוט שהרכבים ש LR מייצרים כיום נעשו אפילו עבורם מסובכים לתחזוקה ואחזקה. לדעתי הם מייצרים חלליות פנטסטיות שמתאימות ל NASA.
יש גבול כמה אנרגיות בן אדם יכול להשקיע באוטומוביל.
לכן אני בוחן מקרוב אלטרנטיבות אחרות ובניהן את ההיילקס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כמי שחי ככה, עם 6 טורי-אורכי-בנזין שיש המון אויר מצדדיו ומלפניו, אני מודה שאני מתחלחל מכל רכב שבנוי אחרת.
ועדיין אתה בוחר שלא להתנהל ביום יום עם רכב כזה. הנדסה היא אומנות הפשרה. תאי המנוע הצפופים של ימינו הם תוצאה של הרבה פשרות שחלקן גורם לנו לרצות לנסוע ברכבים מודרניים ולא בכאלו שתוכננו לפני 40 שנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תנסה להיזכר איך כולם מקללים את תא המנוע הצפוף והמבולגן במכוניות הצרפתיות.... בזמנו, כדי להוציא אלטרנטור מהקליאו דור 1, נאלצתי לפרק גלגל, ביטנה, ורק אז להגיע לאלטרנטור. כמה קיללתי את הבני-זונות. אחר כך, התברר שזה עוד טוב. כי במגאן II אתה מפרק גלגל וביטנה וחצי מתכולת הפגוש רק כדי להגיע לחלק האחורי של פנס קדמי, רק כי צריך להחליף נורה. רק נורה....
ניצחת. לא תמצא אותי אומר מילה אחת טובה על אוכלי השבלולים האלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה אני אגיד? נוחות וקלות הגישה לכל חלק הן עניין שיש לו חשיבות ברכב שטח. אבל זו רק דעתי.
נסה להיזכר מתי הפעם האחרונה שעשית טיימינג או החלפת טורבו בשטח. לי עוד לא יצא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גיא הזכיר שזו פרוצדורה של אחת ל-190,000 ק"מ. וזה מעמיד דברים באור שונה במקצת, למעט כשזה נופל במשמרת שלך.....
אז זהו שזה לא כזה יקר כמו שזה נשמע (או נראה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
ועדיין אתה בוחר שלא להתנהל ביום יום עם רכב כזה. הנדסה היא אומנות הפשרה. תאי המנוע הצפופים של ימינו הם תוצאה של הרבה פשרות שחלקן גורם לנו לרצות לנסוע ברכבים מודרניים ולא בכאלו שתוכננו לפני 40 שנה.
זה רק בגלל צריכת הדלק שלו. אם הג'יפ שלי היה יכול לנסוע 13 ק"מ לליטר בנזין כמו הפרייבט, לא הייתי מחזיק את הפרייבט בכלל.
ניצחת. לא תמצא אותי אומר מילה אחת טובה על אוכלי השבלולים האלו.
אני דווקא מאוד אוהב לנהוג במכוניות שלהם. הן נוחות מאוד ומתנהגות נפלא. ממש כפי שאני כל כך אוהב לנהוג בלנדרוברים. דינמיות ברמה גבוהה מאוד. אבל הצורה בה דברים בנויים מתוכננים שם בכל מה שקשור לשרידות/עמידות ולקלות/נגישות תחזוקה, לא רק של חובב אלא גם של מכונאי מקצועי במוסך מצויד היטב, היא בעיני לא טעות, אלא סוג של זדון. הכל בכוונה.
נסה להיזכר מתי הפעם האחרונה שעשית טיימינג או החלפת טורבו בשטח. לי עוד לא יצא
ומה עם אלטרנטור? רבים הורסים אלטרנטורים במעברי מים לדוגמה. החלפת אלטרנטור בתנאי שטח ברוב רכבי השטח הפשוטים יותר לא אמורה לקחת יותר מחצי-שעה עד שעה גם לבעל ידיים שמאליות, שמצויד בארגז כלים רגיל של חובבים. לגבי טיימינג - קטונתי מלהיכנס לראשו של המהנדס שתיכנן מנוע עם שתי מערכות טיימינג. ההגיון שלי אומר רק שמערכת כפולה (ועוד בצד השני של המנוע....) = צרות כפולות. אבל מה אני מבין.
אז זהו שזה לא כזה יקר כמו שזה נשמע (או נראה).
זה מחזיר אותנו להגדרה של "יקר". כמה זה "יקר"?.... זרקו כאן "שעתיים עבודה". למה נראה לי מוזר ולא הגיוני?.... נגיד שאני אזרום עם זה ואניח שמדובר באמת בשעתיים. לפירוק. ועוד שעתיים הרכבה. נגיד 400 שקל לשעת עבודה, כולל מע"מ. 1600 שקל פעם ב-190,000 ק"מ זה באמת לא נורא תמורת מה שהרכב הזה נותן בנסיעה. בכביש ובשטח.
....
מישהו כאן עוקב אחרי הערוץ של טיילר הובר ? הבחור הללא ספק רהוט ומשעשע עשה קריירה מלרכוש רכבי יוקרה מזדקנים במחירי רצפה ולהראות מה עלויות התיקון והתחזוקה שלהם לאורך שנה.
דרור, רשמת-
"... 1600 שקל פעם ב-190,000 ק"מ זה באמת לא נורא תמורת מה שהרכב הזה נותן בנסיעה. בכביש ובשטח.. "
היום, כשהרכב חדש יחסית זה פעם ב....
כשהוא יהיה ישן ויתחילו תקלות שיצריכו פתיחות נוספות?
כל פעם שאני במוסך יש שם לפחות רכב אחד מופרד (ויש כולה 3 ליפטים).
בגלל זה אני שמח שפתאום הרבה אנשים כאן הרימו את הראש והודו שיש להם כזה. עד שיבוא הזמן להחליט, אני מקווה שיצטבר כאן מספיק ידע.
כרגע אני ניזון בעיקר מפורומים לא רעים בחו"ל. (aulro).
6000 ק"מ אחרי, הכל טוב.
קודם כל ומאחר והנושא בוער בעצמותיהם של כמה חברים כאן, אעדכן על תקלות: מצבר שהלך (בעיתו, ככל הנראה). נורית אור נמוך (H7 המונית). פנצ'ר ממסמר עשר (מסתבר שעם ג'נט 19 עברתי לקלאס של 70 ש"ח לפנצ'ר, ביחס ל50 ש"ח ששילמתי בג'נט 16 הקודם). זהו.
צריכת הדלק השתפרה קצת עם פרוץ החורף וגם כמה נסיעות ארוכות, בערך 8.5 קמ"ל.
בשעה טובה התקנתי מיגוני סף וגחון של ראסטה (נראים נפלא), ומייד עשיתי סיבוב בכורה בנחל סדום ופרצים עליון.
למרות שידעתי למה לצפות, העבירות הרשימה עד מאוד: פרצים עליון מדרום לצפון זה מסלול נחמד מאוד עכשיו, עם שתיים שלוש עליות קצרות חפורות ומוצלבות כדבעי, פלוס מעברי אמבטיה מאתגרי פגושים.
הדיסקו עשה הכל בנונשלנטיות, בלי לעצור, בלי לכוון, בלי לפרפר ובלי לנגוע בשום דבר - פשוט לכוון את ההגה ולתת מעט גז קבוע.
העבירות בתוואי הזה משמעותית יותר טובה לזכרוני מהדיסקו 2 (כזכור נעול מרכזית ומוגבה 2"), אין צורך בתנופה ואין דרמות.
גם זוית הנטישה ומרווח הגחון בדיסקו 4 מרגישים עדיפים.
בקיצור, אושר גדול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
העבירות בתוואי הזה משמעותית יותר טובה לזכרוני מהדיסקו 2 (כזכור נעול מרכזית ומוגבה 2"), אין צורך בתנופה ואין דרמות.
גם זוית הנטישה ומרווח הגחון בדיסקו 4 מרגישים עדיפים.
בקיצור, אושר גדול.
אתה משווה רכב עם דיפ פתוחים לרכב עם בקרת אחיזה ונעילה?
לא כוחות..
התוואי של פרצים עליון גם הוא התמתן.
היינו בשבת עם פאגרו, ולמעט נפנופי הגלגלים בגלל מהלך קצר של המתלים הנפרדים, עבר בלי דרמות.
לא עניין של תחרות, רק חולק רשמים של המעבר בין דיסקו 2 משופר קלות לדיסקו 4 GS3 סטנדרטי.
פרצים עליון אכן סבבה, ויחסית מהודק - אין תלונות.
כל הסיבוב מצומת זוהר, סדום דרומה, פרצים עליון צפונה וחזרה לצומת זהר לקח פחות משעתיים, שזה יפה מאוד לSUV מפונפן.
לדיסקו 2 יש גם בקרת אחיזה, ובסוף... כן הוא משווה. כולנו צמאים למידע הזה שחסר כאן. אם בסופו של יום יש לו רושם שה4 עבר יותר בקלות מה2, זה מידע רלוונטי.
הכרכרות שלנו כבר לא צעירות, וגם אנחנו. יבוא יום ונחפש משהו צעיר יותר בעשר שנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
לא עניין של תחרות, רק חולק רשמים של המעבר בין דיסקו 2 משופר קלות לדיסקו 4 GS3 סטנדרטי.
פרצים עליון אכן סבבה, ויחסית מהודק - אין תלונות.
כל הסיבוב מצומת זוהר, סדום דרומה, פרצים עליון צפונה וחזרה לצומת זהר לקח פחות משעתיים, שזה יפה מאוד לSUV מפונפן.
ראיתי אותך ביציאה מפרצים, עשינו מצפון לדרום וחזרנו את סדום לצפון, דיסקו לבן(?) יפהיפה, תתחדש.
דורון, גם איתי יש פג'רו 2018, חבר שזה טיול רביעי שלו, עושה הכל בלי דרמות, צריך להיתרגל לנפנופי הגלגלים, מתלים ניפרדים זה מה יש עכשיו כמעט לכולם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
ראיתי אותך ביציאה מפרצים, עשינו מצפון לדרום וחזרנו את סדום לצפון, דיסקו לבן(?) יפהיפה, תתחדש.
אכן כן, תודה :).
תכלס אתגר נפשי לקחת תכשיט כזה לשטח, אני לאט לאט משתחרר ;).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לדיסקו 2 יש גם בקרת אחיזה, ובסוף... כן הוא משווה. כולנו צמאים למידע הזה שחסר כאן. אם בסופו של יום יש לו רושם שה4 עבר יותר בקלות מה2, זה מידע רלוונטי.
הכרכרות שלנו כבר לא צעירות, וגם אנחנו. יבוא יום ונחפש משהו צעיר יותר בעשר שנים.
טיילתי לא מעט עם חברים עם דיסקו 4.
הרכב עביר מאד.
המגבלה הייתה קודם כל הצמיגים.
אינספור קרעים, לא משנה איזה צמיג התקינו, החתך פשוט אפסי.
(שם בצד אחזקה, שגרמה לפחות לאחד מהם לנטוש).
גם מניסיוני, ה 4 מפגין עבירות יפה.
עקב אכילס הוא הצמיגים (שרירן בנעלי בלט...).
כמה חבל שהיבואן לא מספק פתרונות למידות צמיגים שפויות.
בדיפנדר החדש (דיסקברי על סטרואידים) יש כבר צמיגים יותר נורמאליים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הויטרה שלי עברה את פרצים ללא דרמה. והיא הרע משני העולמות - גם לא נעולה (מלבד דיפ' מרכזי) וגם מתלים אחודים. אז לא נראה לי שפרצים הוא מדד למשהו...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
פרצים הוא מדד נחמד למהלך מתלה
הוא לא בעיית עבירות לכל רכב עם בקרת משיכה
יש רק את ההבדל בין הרכבים שנוסעים עם על גלגלים באוויר וחרטום מזדקר ונופל , ובין רכבים שלא מנתקים גלגלים מהקרקע
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
פרצים עליון במצבו הנוכחי הוא שביל טיול יפיפה קצר עם כמה קטעים טכניים רכים (קרקע בלי סלעים) שכמו שנאמר, לא מאתגר רכבים עם בקרת אחיזה.