אכו גודל מעולה!
המילואימניק האמיץ בעל מנוע בנזין שיביא אחד כזה במפגש יקבל בתמורה אינדיקטור לפילטר אויר :rolleyes:
Printable View
בתור אחד שקשור לצבא כרגע וגם הטבע ומיחזור מאוד מעסיקים אותי, אני רוצה לתרום את השנקל שלי לדיון.
כעיקרון על הנייר- צריך ואפשר למחזר והיחידה שתחזיר תקבל כסף לעוד תחמושת עבור כל תרמיל של קליעית (לפי משקל) ועבור כל ברוס/ארגז פעולה.
בפועל- קשה מאוד להגיע לאותו מישהו בצבא שאחראי על זה ואפשר לתאם איתו איסוף בצורה מסודרת. ולכן הברוסים, ארגזי הפעולה, והתרמילים נצברים בערמות בבסיסים במקרה הטוב או בשטח במקרה הרע והנפוץ (כי מי יאסוף תרמילים ושאריות בסוף תרג"ד?? זה לא מעניין אף אחד לצערי).
לסיכום רוב הערמות הללו בבסיסים מוצאות את מקומן בפח הצפרדע הקרוב-כי איזה רסר הבין שזה נראה לא טוב ויש ביקורת קרובה.
אני מצאתי פתרון ביניים (תקף לכל אלו שרוצים ברוסים חדשים במצב טוב ולא אלו שזרוקים בשטח שאותם בוודאות חייבים לאסוף,אל תדאגו זה לא שצהל היה בדרך והקדמתם אותו) :
אני פשוט מבקש מהאחראי תחמושת/המג"ד לקחת מהערמה בבסיס, אם הם מרשים לי לקחת.. מי אני שאתווכח.
מתן
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
הגיעו מגרמניה ערמה של משאיות. על כל אחת שני ג'ריקנים סולר ושניים מים. מיותר לציין - לא תקניים בצה"ל.
בקיצור.. מכל משאית מורידים את הג'ריקנים ושמים בערמה יפה. שאלתי מה הולכים לעשות איתם - לפח כמובן.
עבר עוד יום והערמה עדיין שם. ניגשתי לנגד האחראי ושאלתי אם אפשר לקחת. חלק לרכבים הצבאיים שלי (אפילו שזה לא תקני) וחלק בשבילי. הוא הסתכל עלי במבט מוזר. ואז אמר לי - ברור שאפשר. כבר לקחו מלא. אבל אתה הראשון ששואל......
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני עדיין רואה אותן בכבישים..
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בקיצור, תביאו למפגש ארגזי תחמושת וג'יריקנים שקיבלתם אישור לאסוף...
אני מניח שיהיה ביקוש.
נשלח מהנייד