תגובה: למה הכוונה במושג "שבילים מסומנים"?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
ראיתי, ובוא נחזור למציאות.
אין נציגים, הדבר הכי קרוב הוא הועדה לסימון שבילים (עבור הנושא הזה).
אז גם בזה לפגוע בגלל צדקנות משפטית?
אומי (?),
אין פה עניין של צדקנות וחבל שאתה נגרר, בכוונה או שלא בכוונה, לשיח הרדוד הכה פופולארי בעניין הזה.
מדובר בחקיקה שיש לה משמעות מרחיקת לכת. עבירות על חוק רשות הטבע והגנים הלאומיים, למרות שאנו נוטים לזלזל בהן, הן עבירות פליליות לכל דבר ועניין, שיכולות להסתיים במאסר בפועל (מכיר באופן אישי מקרים כאלה).
תסכים איתי שלשלול את חירותו של אדם (אתה יודע מה? אפילו "רק" לקחת את כספו) על סמך החלטה של ועדה, שבמקרה הטוב, מעמדה החוקי לא ברור ובמקרה הפחות טוב, אין לה מעמד חוקי כלל, הוא עניין בעייתי ולא עניין של "צדקנות משפטית"?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
אומי (?),
אין פה עניין של צדקנות וחבל שאתה נגרר, בכוונה או שלא בכוונה, לשיח הרדוד הכה פופולארי בעניין הזה.
מדובר בחקיקה שיש לה משמעות מרחיקת לכת. עבירות על חוק רשות הטבע והגנים הלאומיים, למרות שאנו נוטים לזלזל בהן, הן עבירות פליליות לכל דבר ועניין, שיכולות להסתיים במאסר בפועל (מכיר באופן אישי מקרים כאלה).
תסכים איתי שלשלול את חירותו של אדם (אתה יודע מה? אפילו "רק" לקחת את כספו) על סמך החלטה של ועדה, שבמקרה הטוב, מעמדה החוקי לא ברור ובמקרה הפחות טוב, אין לה מעמד חוקי כלל, הוא עניין בעייתי ולא עניין של "צדקנות משפטית"?
רק תוספת - אני לא דרור ואני ממש לא אפוקליפטי בגישתי, אבל חייב להגיד שמנסיוני ומהתרשמותי, המקצועית בעניין הזה, יש הקצנה בלתי פוסקת ברמת הסנקציות אותן מפעילה רט"ג כנגד מטיילים "פורעי חוק" (לגישתה) וברמת הענישה לה היא עותרת בפני בתי המשפט. כפי שהיום מוגשות בקשות לחילוט ציוד טיפוס של מטפסים שעברו על החוק, כך לדעתי לא ירחק היום בו בית המשפט יתבקש לחלט כלי רכב של ג'יפאים, שבאמצעותם נעברה, כביכול, העבירה. Time will tell.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
אומי (?),
אכן אומי זו דרך מקובלת לקרוא לי.
הכל נכון, אבל אם תעיר את הדובים, מה ייצא מזה ?יותר שבילים? פחות אכיפה? הרי ברור שזה רק יהיה עוד תרוץ להרחיק אותך מהשטח, אז כן זו צדקנות משפטית במקרה הטוב, ושום דבר טוב ללא ייצא לציבור המטיילים מהכרחת הרשות לבחור שבילים לבד.
והכי גרוע שאותו אחד שיעיר את הדובים, וזה כנראה יקרה מתישהו, לא ישא בתוצאות לבד.
ואגב, אני מכיר אין ספור מיקרים של אכיפה ע"י אנשי הרשות, לא מכיר מאסר בפועל של מטייל.