ממה שאני יודע זה קרה בזמן ירידה...כן המרזבה מסוכנת גם בירידה.
Printable View
ממה שאני יודע זה קרה בזמן ירידה...כן המרזבה מסוכנת גם בירידה.
במקרה הזה לא באמת קשור למדרגה (קרה עוד לפניה). טעות נהג.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
https://fb.watch/iFS4Nac1Tv/
Sent from my iPhone using Tapatalk
נראה כאילו לחץ על הגז במקום על הברקס.
בכל מקרה הצלם צריך לברך הגומל, שהנהג סובב את ההגה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
יום חמישי ביקרנו במרזבה,
2 ג'ימני נעילה אחורית מוגבהים 2 אינצ" צמיגי שטח גודל רגיל
אחרי כמה נסיונות כושלים שלי לעלות
עשינו שם עבודת מעצ רצינית, הבאנו כמה סלעים גדולים שישענו על הערמה הקיימת
מיד אחרי זה הצלחנו אחד אחרי השני בניסיון הראשון
מקווה שישאר ויעזור לבאים
אני כותב מה שאני כותב פה בידיעה שיש פה אנשים של הרט"ג שקוראים מה שאנחנו כותבים.
זה פשוט חוצפה ורשלנות פושעת מצד הרט"ג.
בעשרות (אם לא מאות) מקומות בארץ, הרט"ג סוגר צירים ומעברים בנימוק של סכנה.
והנה, יש מקום, שכל הזמן קורות בו תאונות, וע"מ לפתור את הבעיה, צריך או קצת עבודת חציבה נקודתית או 2-3 שקי מלט על ערמה של אבנים שכבר קימות.
אבל הרט"ג לא עושה כלום!!!
ולא, אל תקפצו ותגידו שהם יסגרו את הציר לחלוטין.
תפקידו של הרט"ג להנגיש לנו את הטבע ולא למנוע את הטבע.
הידיעה שיש בעיה, והחוכמולוגיות של לא לקחת אחריות ולא לטפל בזה, פשוט רשלנות פושעת.
אז אם הם לא "ידעו" שיש שם בעיה, הנה זה פה באותיות ברורות.
תלכו ותסדרו המדרגה הזו! למה אתם מחכים?
רט"ג לא צריכים להנגיש שום ציר בשום מקום נקודה!*
מקסימום לשים שלט בכניסה לציר שזהו ציר מסוכן.
למה לא לסלול את כל המעלות?
למשל,
מישהו שמתהפך בורדית ומתגלגל כל הדרך למטה? זה מסוכן הרבה יותר מהתהפכות במרזבה.
*לדעתי האישית בלבד כמובן. ודעה, כמו חור תחת יש לכל אחד. (למעט יהודים כמובן, להם יש דיעה וחצי).
זה בכלל לא בשמורת טבע, לא יודע אם יש לרט"ג סמכות כלשהי שם לסגור או לשפץ
ואם מישהו רוצה לעשות מעשה טוב למען הכלל - אפשר להחזיר את העגינות שהיו בסלע למעלה בזכות בחורינו המצויינים.
אסף.
א. זה לא שמורה..
ב. שלא יגעו בכלום. לקיחת אחריות שלהם=סגירה. שאנשים ייקחו אחריות על עצמם.
ג. כל ״תיקון״ שאינו גשר מפואר הוא בגדר פלסטר זמני בגלל תכונות השטח בנקודה.
דרגש סלע סדוק במנח אלכסוני לנציב, שהבלאי שלו מחזיר אותו שוב ושוב לאותו המצב.
לקשישים שביננו, מזכיר שהמעבר היום הוא בעצם מעקף של הנתיב המקורי שהיה היכן שהיום יש את ה״מעקף של המעקף״.
אז זה היה ״רק״ קשה, אבל לא מסוכן.
המפל התמוטט בשטפון חזק, שמבנה המרזבה העצים את העוצמה של הזרם, שפרק את המפל למצבו הנוכחי.
מאיפה הקשקוש הזה?
להנגיש?
אתה מתכוון עם קופה רושמת וגזלן בחסות?
לא מספיר הזוועה הזו של שורות אבנים בשבילים במידבר?
שיעזבו את הטבע ואותנו בשקט.
א. זה לא שמורה, לרטג אין שם סמכות.
ב. צריך להבין בין גן לאומי שמונגש לאדם לבין שמורת טבע שהרעיון שלה הוא לשמור על המצב הנוכחי ללא שינויים.
ג. כמו שיוני אמר, שכל אחד יקח אחריות על עצמו ולא יבכה אחכ בבית משפט שהרטג/ מועצות אזוריות וכש היו צריכים לטפל במפגע. זה מה שמוביל לסגירות/ חסימות והרחקת האדם מאזורים מסויימים..
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
גם אם זה לא היה מוביל לסגירה (ודנו בזה באריכות בעבר, אם ימצא הצדיק שימצא את השרשור ויעביר את הדיון הנוכחי לשם), כולם פה היו מתרגזים מאוד, אם יום בהיר אחד היו מגלים שכל המעלות נסללו עם בטון, או שוטחו, ושכל הדרכים נכבשו עם כורכר. ולא חסרים מקומות עם פוטנציאל לסכנה.
לא אכזבתם, ידעתי שהקיטור יצא :-)
1- תפקיד הרשות כפי שמוגדר בחוק. מבלי להכנס לכל התקנות החוקים וההיסטוריה ( זה איחוד של שתי רשויות, אז צריך למצוא את כל החוקים שחלים על כל אחד מהם), התמצית נמצאת פה - https://www.parks.org.il/about/
יש להם אחריות גם מחוץ לשמורות, אבל נכון שבשמורות יש להם סמכויות גדולות (שלפעמים נראה לנו שמנוצלות לרעה).
2. דווקא בגלל שזה לא שמורה, הסיכוי שהרט"ג יסגור, אפסית. אבל צריך לזכור, אנחנו לא בערב הפרוע, אין מטר מרובע שלא נמצא באחריות של מישהו. וכמו שהרבה הופתעו פה מסגירת כביש 171 (וכתוצאה מזה, למשל הצבא הפסיק את הנוהג של פתיחת כביש 10, אל תתכננו על פסח), בסוף (לפי השיטה בארץ, בסוף == אסון, הרוגים), מישהו יעשה שם משהו, ולא בטוח שנאהב את זה.
3. לא צריך להתלהם, ולא להסחף, לא הצעתי ליישר את כל המעלות. היו פה דיונים על כל מני מעלות (מהזיק ועד עשוש, כיפה, כמריר, עדשה....) ומעולם לא הצעתי להנגיש ולסלול.
4. מצד שני, לכל אוהבי הטבע והטהרנים, חלק גדול מהטיולים שלנו מתבצעים על דרכים שמישהו פרץ עם כלים הנדסיים. אבל שזה משרת אותנו, אז זה בסדר. לא ראיתי אותכם הולכים להפגין נגד השימוש בדרכים שנפרצו ע"י בריטים למשל.
ולפני מס' שנים, שהרט"ג סידר את הדרכים בהר רמון ופתח אותו לטיולים, לא שמעתי קולות מחאה.
5. ההצעה של רק להחזיר רק את העיגונים, היא בכלל הצעה שמייצגת חשיבה של איך אני שומר את המקום רק לעצמי ולחברים שלי....וכל מי שאין לו כננת, ולא יודע איך לעבוד עם כבלים ועיגונים, לא יוכל לעבור שם.....
ודרך אגב אסף, אני פניתי "ליחידה" והערתי להם על הברזלים שהן משאירים שם (תחפש טוב פה באתר, חלקתי תמונות איך מצאתי את המדרגה יום אחד מלאה בעיגונים שיכולים לחסל צמיג).
הטבע לא שייך לרט"ג, אבל הוא גם לא שייך רק לחבורה המסוקסת של ג'יפולוג.
6. תזכרו כמה פעמים הגעתם לציר מסויים\ מעבר מסויים, וגילתם שהוא עבר טיפול (לא רק בגלל שהצבא, או מישהו אחר, צריך את זה. פשוט כדי שלנו המטיילים יהיה יותר נח).
לא הצעתי שום דבר חדש שלא קורה כל הזמן, בכל הארץ, פשוט הצעתי להפעיל את זה על נקודה נוספת.
אז תקפלו את דגלי העקרונות, ותפעילו קצת את הראש, וקצת גמישות מחשבתית לא הזיקה אף פעם לאף אחד -
שיש מסלול שכולו ברמת קושי מסויימת, והוא עובר בתוואי מאוד יחודי ואין לו תחליף, ויש נקודה אחת שבה מתרחשות כל הזמן תאונות, זה פשוט מתבקש לפתור את הבעיה.
לא מדובר בפתיחת מעקף (שיגדיל את הנזק בטבע), מדובר בפעולת "בניה" בשטח של בערך 30 מ"ר .
אז גם אם זה יקח לכם את אחת הנקודות של הפרשת טוסטורון וסיפורי גבורה, אבל ימנע נזקים וחס וחלילה פגיעה בנפש, זה שווה.
ולפני שאתם עונים, אני מציע לכם לקרוא את זה -
https://www.jeepolog.com/forums/show...l=1#post352183
המשך שבוע רגוע.
זיו. לא קראת מה דורון כתב. ואם לא הפעם אז בפעמים קודמות. נדרשת שם עבודה רצינית. וגם זה לא יחזיק יותר מדי זמן.
פרקטית - חבל להתעסק עם זה עם כל מה שכרוך בכך.
אסף.
זה כבר דיון אחר (על מורכבות הפתרון והכדאיות, ולא אם צריך לפתור), אבל לא בטוח שאני מסכים איתו :-)
כתבתי עבודות בניה, אבל לא פרטתי.
אם עושה את זה גוף מוסמך (לא איזה עבודה פירטית) ניתן לטפל במדרגה עצמה, חציבה... קונגו... וכו'.
אם רוצים לעשות בניה, צריך להזיז את המערום אבנים הקיים ולקבע מס יתדות בסלע, ואז להחזיר את המערום אבנים ולקבע עם בטון.
האם זה יחזיק 2000 שנה? לא בטוח, אבל זה יחזיק עד הטיפול הבא.
עד השיטפון הבא.
אולי.
אסף.
מתוך סרטון ביוטיוב, נראה שהמעבר חזר למקור
https://www.youtube.com/watch?v=mXDX...nnel=yoavMalin
החל מדקה שלוש
כן. המפל התפנה מערמת הסלעים וחזר להיות המעלה.
אסף.