דרור,
מבחינת קשיחות ויכולת שטח (לא כביש ולא בטיחות וצעצועים),
הטריילהוק שווה ערך / נחות מויטרה דור 1 (בהנחה שלויטרה מותקנת נעילה אחורית) ?
תודה
רענן
Printable View
אכן, קצת פרופורציה.
אפשר להתווכח על זוב שמן מה ההגדרה "מתאים" או "לא מתאים". כל אחד עושה את השיקולים שלו. זו האחריות שלו והוא משלם אחר כך. אני רואה מה קורה תכל'ס בשטח.
"להתנפץ בצורה מופרעת על סלע" זה לעתים סגנון הנהיגה היחיד שמעביר כלים כאלה במקומות מסויימים. זוכר את כל גיבורי העשוש?....
צל"ש או טר"ש. עובר או שובר. לא תמיד עוברים ומקבלים צל"ש. לעתים קרובות שוברים ונשארים עם הטר"ש...
השאלה רק אם מודעים וערוכים לאפשרות הזו. לדוגמה: אם כבר מזכירים את עשוש, המעלה נמצא היום במצבו הרע והחלקלק ביותר מזה שנים רבות. אפילו לנדקרוזר מוגבה על צמיגי BF-AT בלחץ נמוך יחסית, מתקשה לעלות לא באלימות. אבל מחר תגיע קבוצת פורסטרים ודאסטרים שנהגיהם ראו יותר מדי סרטונים ביוטיוב ובאים להוכיח משהו.... יהיה שמח.
כנ"ל כל הגיבורים שיצאו לקניון הלבן ברכב 2X4 ואפילו פרייבט. כן, אפשר. כדאי להיות מודע לעובדה שיהיו גירודים ואולי יהיו גם נזקים. שאולי יהיו גם תקיעות ויהיו גם קריאות לעזרה. כל עוד זה לא לבד - ניחא. אבל חכם ואחראי?... זה לא.
לפחות מי שנוסע ברכב 2X4 מודע שזה לא חכם ולא אחראי ונזהר יותר. אבל אלה שחושבים שקרוסאובר AWD זה "SUV 4X4 אמיתי", הם מבחינתי בקבוצת הסיכון הכי גדולה. הנעה 4X4 לוקחת אותם רחוק יותר ממה שחלמו, אבל מסביב ל-4X4 יש פרייבט, וזו פצצה מתקתקת.
יכולת עבירות נטו?.... טובה יותר מויטרה. חוץ מהנעילה אל תשכח מנוע חזק פי 3 מהויטרה דור 1 הסטנדרטית הכי חזקה ששווקה בישראל, LOW קצר יותר ב-50%, בסיס גלגלים ארוך יותר, קוטר צמיגים גדול יותר ב-3 אינץ' ובקרת משיכה יעילה.
קשיחות? זה קרוסאובר. חד משמעית נחות מויטרה. מבנה מתלים מורכב (מולטי-לינק) שמיועד לכביש, עם חלקים דקיקים ועדינים. מכלולי גחון פחות מוגנים, מהלך מתלים אחורי זעיר. ויטרה בנויה בקונספט הישן והטוב של רכב שטח אמיתי וחד משמעית שורדת טוב יותר אינצידנטים אלימים מול אבנים.
רשמתי שאני מכיר מקרה אחד באופן אישי.
המקרה ההוא היה נהג שנסע מהר על שביל .. התעסק בלא יודע מה, סטה מהשביל במהירות שלא מתאימה לנסיעה בשטח .. ונכנס בסלע שתלש את הגלגל ממוט ההיגוי.
הוא נהבל , נתן רוורס פול גז וביצע וידא הריגה למכלל כולל למשולש ..
זה מקרה קיצון. אין על זה ויכוח, זה לא התפרעות כדי לנצח את העשוש. חד משמעית.
אני מספיק ותיק פה לזכור מקרים שבהם אנשים נסעו עם רכב הכי גיבור שאפשר במהירות שלא מתאימה לשטח וזה נגמר במסוק חילוץ.
קצת פרופורציה.
ההוא שהתפרע בעשוש יצא משם ללא נזקים, מתברר שהוא מאז התפרע בעוד כמה עליות מפגרות לגמרי .. והאוטו עדיין נוסע .. אז אולי אפשר להתפרע אם יש שכל .. האוטו עדיין נוסע בכוחות עצמו.
אם תרצה אני אשלח לך כמה סרטונים שלו בואצאפ.
גם אני שמכיר טיפה את האוטו לא מאמין שהוא מעיז לעשות את הדברים האלו .. אבל .. הנה ..
גיא,
תרשה לי הערת שוליים לדיון המעמיק הזה.
המפרט הטכני של הדאסטר מחייב בהרבה מקומות נסיעה מהירה יותר מרכבים אחרים, ומאותו רגע, בדיוק כמו שדרור כתב, זה צל"ש או טר"ש.
יש במשוואה הזו מרכיב גדול מאוד של יכולות הנהג, אבל גם ניהול סיכונים מתמשך.
ב 2008, הרבה לפני שהדאסטר פרץ לעולמנו, אני התחלתי לנסוע על GV 2006, ארוכה.
אני זוכר שכל "המומחים" פה קטלו את הרעיון של לטייל בשטח עם רכב כזה (ול GV, בניגוד לדאסטר, יש הילוך כח).
נכון, הגעתי לרוב המקומות שאני מטייל גם היום עם טרופר.
כל הפעמים חזרתי כל הגלגלים שלי, ואני חושב שזה רכב אמין בלתי רגיל.
אבל זה הצריך הרבה עבודת מע"צ והרבה תשומת לב בנהיגה.
למה כל הסיפור הארוך הזה - להגיד משהו נורא פשוט - יש נהגים, מעטים, שיכולים להגיע עם דאסטר רחוק מאוד.
אבל המרכיב של יכולות הנהג, הרבה יותר דומיננטי וחשוב מרכב שטח שהוא קצת יותר חסון וגבוהה.
ואת זה, יש הרבה שלא מבינים.
לא
אתה חוזר על המנטרה הזאת שוב ושוב ומכניס את ה GV שוב ושוב .. ואת הנסיון האישי שלך שוב ושוב .. ואין לאף אחד מהם שום קשר למקרים האלו.
ההקשר היחיד הוא הפריים הספציפי החד חד ערכי בשניה של השבר.
כל אוטו נשבר, אפשר לכתוב את ההמשפט הזה בהרבה אופנים. ואפשר לתת אלפי דוגמאות מכל הרכבים שיש פה ובכלל .. דיסקו נשבר, טוארג נשבר, סופה נשברת, CJ נשבר דאסטר נשבר .. כ-ו-ל-ם נשברים.
מה עשה הנהג המפגר שניה לפני מאד קשור לשבירה. גם מה הוא עשה לפני שנתיים קשור .. וגם מה קרה עם הסלע שניה לפני או הרכב הקודם קשור.
טרופר שובר את המוט מקשר של ההגה בקלות רבה יותר מאשר הדאסטר שובר אותו, איך ? .. כמה נשברו פה וכמה נשברו שם ? .. יש לזה קשר עם העובדה שהטרופר יותר כבד ויש לזה קשר שלוקחים את הטרופר מעבר לגבולות מעטפת שלו .. ואללה .. זרקתי קופסת שימורים למדורה ... עובדתית, הציריות של לנדרובר נשברות הרבה יותר מאשר הציריות של דאסטר ... למה ? .. כי לוקחים את הרכב מעבר למעטפת מגבלות שלו .. סופה / CJ שובר יותר תיבות הגה או שלדות מאשר דאסטר .. למה ? .. כי לוקחים את האוטו מערב למעטפת מגבלות שלו ..
לכל רכב יש מעטפת אחרת, ולכן הל"ר ישבור את הציריה במקרה יותר קשוח מאשר הדאסטר .. .ההמ .. בעצם לא .. גם בסתם עליה .. ולכן הטרופר ישבור את המוט מקשר שלו במדרגה יותר קשוחה מאשר הדאסטר .. ההממ .. בעצם לא ..
עוד לא שמעתי על דאסטר ששבר מוט מקשר מנקרות לעומת זאת ראיתי 2 כאלו במו עיני עם טרופר .. למה ?
חוץ ממני אפאחד לא שבר ציריה בדאסטר .. ולעומת זאת כולנו ראינו מליוני ציריות נשברות בדיסקברי / דיפנדר .. למה ? ...
בקיצור, שחררו כבר.
אפשר לטייל עם קרוס-אובר / כביש-שביל / פייק SUV / ואטאבר ..
אז באחד מהם נופלים גלי הינע בדרך ובאחר נופלים הפלסטיקים מהדלת בדרך .. so what ? ..
אפשר לתת דוגמא לכל אוטו בכל מדרגה איך לקחו את האוטו רחוק מידי. זה לא אומר שאותה המדרגה תהרוג את כל הרכבים .. אבל לכל אוטו יש את המדרגה שלו.
הנהג הוא רק חלק מהמשוואה וגם גיא לא נולד עם הגה ביד.
זקני האתר זוכרים את גיא הנהג המהולל רועד מפחד במעלה עין גב עם סמוראי גיבור .. מה זה רועד מפחד .. יצאתי מהאוטו ובכיתי עם דמעות .. כמו ילדה עם קוקיות ! ותכלס לא היה שם כלום. סתם על באמת שום דבר. יש אפילו תמונות טרום דיגיטליות.
גיא של היום כנראה הרבה יותר מנוסה מגיא עם הקוקיות [emoji846]
הסקה אינדוקטיבית אפשר לעשות רק אחרי שיודעים שהמקרים הפרטיים מייצגים את הכלל.
במילים אחרות, זה שיש כמה מקרים שראינו או שמענו עליהם, לא אומר ש'כולם' כאלה' (או רובם).
ממה שאני רואה בקהילות הדאסטרים, רובם מודעים היטב למגבלות הרכב ואלו שלא מודעים, בד"כ שואלים ומקבלים תשובות מאוד ענייניות. אין עידוד 'לקחת את הרכב לקצה' - נהפוך הוא.
אינני יודע מה קורה בשאר הקרוס-דרסרים, אבל מהמפגשים האקרעיים שלי איתם בשטח ובכלל, לא קיבלתי רושם שהרוח הכללית שם חסרת אחריות.
עזבו...קרוסאוברים זה לא רכבי שטח....
ירידה משבילים זה מחוץ למעטפת...
Sent from my iPhone using Tapatalk
גיא הנהג המהולל (היום) צבר 20 שנות נסיון מאז הסמוראי.
גיא של אז ניפץ סמוראי ודיסקו והיילקס והיה מנפץ את הדאסטר לחתיכות בתדירות הרבה יותר גבוהה.
סיפור זרועות ההיגוי של טרופר הוא באג ידוע כבר שנים רבות, מאז שהטרופר נולד. כנ"ל סילברדו. גם הציריות בדיפנדר.
החלפת זרוע היגוי לטרופר/סילברדו בתנאי שטח זה משהו קליל ומהיר. כנ"ל ציריה בדיפנדר ובסופה.
יש זרועות היגוי מחוזקות לטרופר בשוק, כבר לא ביוקר. גם לסילברדו (כן ביוקר. כ-3.5K)
מטייל אחראי בטרופר מחליף לזרועות מחוזקות או לחילופין, לוקח איתו זרוע ספייר וסט כלים בסיסי. זרוע היגוי תופסת מקום באוטו כמו עוד מכשיר סלולרי. סט כלים בסיסי? כמו עוד ערכת קפה. עוד לא שמעתי מישהו שהתלונן שחסר לו מקום אחסון בטרופר.....
במסלול נתון עם קשיי עבירות נתונים, כל קרוסאובר, כולל דאסטר וצ'רוקי KL טריילהוק עם הנעילה וה-LOW שלו, רואה מאמצים גדולים פי כמה מטרופר או כל SUV אמיתי אחר (בלי מרכאות) ופי מאות גדולים מסופה או דיפנדר או סמוראי/ג'ימני או כל רכב שטח טהור אחר. וכן, אני מכניס כאן גם את פקטור המשקל ועייפות החומר של רכב ישן. מעולם לא שברתי את הסופה גם בואדיות השומרון הקטלניים ביותר ואני מכיר גם טרופריסטים ודיפנדריסטים שמעולם לא שברו זרוע היגוי/ציריה. וכשהם שברו, כמו בשומרון, זה במקומות שגם בדאסטר נעול, גם הנהג הכי מטורלל לא היה מנסה אפילו.
אני מאוד מחזיק מהדאסטר, הוא בכמה רמות עביר ושורד מכל קרוסאובר ממוצע, אבל........ עדיין קרוסאובר. דווקא היכולות הגבוהות גורמות לנהגי דאסטר להעיז יותר ולהסתכן יותר. זה נהדר והם נהנים ומי כמוני מפרגן - אבל יש לזה מחיר. כמו שגילו בשבת האחרונה בכרכום ובערוד.
זה אומר שבשוק הישראלי יש פרדוקס אשר כנראה לא מתקיים בשוק העולמי.
הסבר,
מצד אחד יש הרבה מעוניינים לצאת לשטח לפי הקבוצות שאתה ואחרים מובילים וכן יחידים ולא מאורגנים.
אך כנראה שהם מעוניינים לרכוש רכב שטח שיהיה מודרני וישרת אותם נאמנה בכביש.
והכי חשוב, ללא עלות אסטרונומית.
בעבר הויטרה כולל הגראנד עד 2003 , ספורטאז' (ובטוח שכחתי עוד) נתנו תמורה דיי הולמת לכביש ולשטח,
ובמחירים שלא היו גבוהים משמעותית מפרייבט, וכמובן לא היו קרובי ל SUV מלא (לנדקרוזר, פג'רו, טרופר ועוד).
היום אין בנמצא כלי כזה (הג'ימני קטן למשפחה, הדאסטר חסר גיר אוטומט והילוך כוח).
ולכן קונים מכל הבא ליד כל עוד מבטיחים בפרסומות שהוא 4X4 ו SUV אמיתי ושאר הבלה בלה ...
אם היינו שוק גדול, או לחילופין הייתה דרישה עולמית,
אני מניח שאנשי השיווק היו לוחצים לפתח ולייצר רכב שטח כזה מודרני.
רענן
מה יש או מה אין, זה מצב נתון.
אני יודע שאני לכאורה כורת את הענף עליו אני יושב, אבל זו האמת - מי שבאמת רוצה לטייל בבטחון ברכב נוח ומפנק, עושה שגיאה כשהוא בוחר פורסטר חדש או דאסטר חדש, על פני לנדקרוזר בן כמה שנים באותו סכום. וכן, אני יודע שלהחזיק לנדקרוזר בשוטף עולה יותר ואני לא נכנס לאף אחד לשיקולים הכלכליים, אבל מספיק ניפוץ אחד של מכלול יקר כמו מתלה או גיר, והתמונה תתאזן.
אתה לא טועה.
ההסבר לפרדוקס הוא המיסוי הגבוה.
בארה"ב, מי שרוצה רכב שטח חדש יש - רנגלר (גם גרסאות זולות), ברונקו, פוראנר וכמובן שפע הטנדרים, במחיר מקביל למה שעולה בארץ דאסטר במונחי כח קנייה (בהתחשב במשכורת ממוצעת וכו' וכו'). אז הוא לא צריך להתפשר.
פה טנדר 4X4 בגרסא הכי זולה עולה 230 אלף שקל, כפול מדאסטר. בעייה. צריך להתפשר - או דאסטר חדש, או רכב יותר קשוח - אבל לא חדש.
זה תלוי רק איפה מטיילים
יש המון שבילים בהם פורסטר או דאסטר יכולים לטייל ללא חשש מניפוץ מכלולים או מבלאי מוגזם (מואץ כן אבל לא מוגזם) של מכלולים.
מה שחסר בקהילה הזו של בעלי קרוסאוברים זה שני דברים
1. יכולת להבחין מתי שביל מסוים כבר לא מתאים לכלי (ובהתאם לעקוף או להסתובב)
2. חינוך לטיפול ושימוש נכון ברכב מטייל קרי צמצום מרווחי טיפול, צמיגים נכונים, לחץ אוויר נכון, נהיגה נכונה, בחירת קו התקדמות, מערכות עזר, בדיקה לפני ואחרי טיול וכו'.
בתכלס אלה בדיוק אותן דרישות מבעל רכב קשוח
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לכן, בסל בשיקולי עלות החלטתי שלי אישית מתאים לרכוש דיסקו מזדקן.
לדעתי, מבחינת עלות וחוויה, לי בחשבון שלי דיסקו מזדקן מתאים יותר.
אני סקרן מאיפה לקחת את האבחנה הזאת.
האם אמא של הסבתא של ההכללות ...
וזה פשוט לא נכון.
קודם כל יש המון !! הדרכות נהיגה. בכל שנותיי עם רכבים גיבורים לא ראיתי חצי מדריך. כמעט אין נהג קרוס אובר שיוצא לטייל בלי חד יומי להכרת האוטו. יעיד על זה המדריך שעושה ממון מזה.
שנית. דווקא כל הרכבים הכבדים עם המון מנוע ומשקל מטורף .. שם כל נגיעה לא זהירה בגז שוברת חצי אוטו מועדים לפורענות גדולה יותר.
שלישית.
בשיקלול של עלות תועלת. נסיעה של כמה ימים פעמיים בשנה בנבלה זקנה מתפוררת שכל הכיף בה הוא לשכב תחתיה כל השבוע להכין אותה לשטח ואז לשכב תחתיה כל השטח להכין אותה לצליעה לכביש.
או להבדיל. נסיעה יום יומית באוטו כיפי ולטייל מתי שבא לי בלי להתכונן ... ולצאת לטייל כל סופ׳ש .. ולחזור הביתה ולצאת מחר לעבודה.
באמת .. בשיקלול שלי. אני יודע מי מנצח. בנוק אוט מטורף.
;)
Sent from my iPhone using Tapatalk