בהחלט פעיל אם כי בישראל אסור בשימוש ועלול לסבך את בעליו בעבירה של הכשלת שוטר.
אומי, ראיתי בסרטוני הדגמה של הגלאי כנגד לייזר צפצוף התראה רציף גם לפני לזירה ישירה וקשר עין בינהם.
האם אלומת הליזר מתפזרת ומתגלה גם בעת לזירה על רכבים בסביבה?
Printable View
מניסיוני האישי, היונידן לא רלוונטי ללייזר.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הקרן יוצאת מהלוזר צרה מאד (מילמטרים בודדים) ובהתאם למרחק ותנאים סביבתיים (איכות האוויר) היא מתפתחת לאלומה ועל המטרה היא בצורת כתם של עשרות סמ'.
אסור להציב על חצובה (אפשרות לפגיעה בעיניים של הנהגים) לכן הכתם "מטייל" לו על החלק הקידמי של הרכב (השוטר מנסה לכוון למשטח ישר כלפיו שזה אזור המספר) וישנה הקפצה ממשטח מכסה המנוע בדומה לסנוקר כמספר אלומות קרניים.
הרבה שוטרים מניחים את הלוזר על אדן הניידת כדיי לקבל יציבות (אין לי מושג אם מותר להם לבצע זאת).
לשאלתך,
כדיי שתקבל התראה ע"י קפיצת הקרן מרכב אחר, השוטר צריך עקרונית ללזור על חלק אחורי של הרכב שלפניך
(כמובן שזה לא הגיוני).
בפועל,
ההתראה המוקדמת היא בזמן טיול הכתם בין נתיבים ועד ההתמקדות על המספר.
בקיצור, שוטר עם פרקינסון מעולה לנהגים ...
רענן
אם כזאת רשימה ( מאיפה בא להם הביבי סיטר..)
למה תוקעים אותנו שעות במחסומים..
קובץ מצורף 132286
והן מרשות לעצמן לתקוע מחירים....בלי בושה ובלי למצמץ
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
ה"ילדה" שבאה אלינו בת עשרים וחמש, ובמידת הצורך יש מסמכים רשמיים מאיתנו שמעידים על מטרת הנסיעה. מה עושות ילדות אחרות? מענין לי תתחת. אני מקפיד על הכללים בד' אמותיי ואם האחרים רוצים להמשיך עם ריקוד הסגרים וההדבקות, שיבושם להם. שלא יבואו לבכות אחר כך.
מעבר לזה,
אתה מדבר על ילדות? חצי מהפורום כאן בכבודו ובעצמו מפר סגר בשביל להתאוורר. כשרוצים לחרטט שוטר ומכינים סיפור, אין באמת בעיה.
ה"בעיה" מתחילה כשאתה אדם ישר, ומספיק גבר להודות שנתפסת.
(ועל כך אני מוריד את הכובע בפני מי שצריך להוריד בפניו את הכובע. ובלי טיפת ציניות).