חוזר: שימוש בכננות ,טעויות חמורות!!
קיד ,
לצערי אני חושב שאתה טועה, אבל את המשך הדיון בגין חישוב עומסים נמשיך בפרטי...
מטרת השרשור היתה לנסות ללמוד שימוש נכון ובטוח בכבל ובכננת..לא???
1 מנהלים:אפשר לכתוב מאמר או כתבה על הנושא,,,,
2 אני יכול לנסות לארגן הרצאה בנושא, בבית ספר לתחבורה באשדוד..מישהו מעונין???( אגב מי שמעביר את ההרצאה בנושא חילוץ, חבר'ה ותיקים יוצאי יחידת החילוץ של ציוד כבד.)
3 אפשר לפתוח כאמור שרשור נוסף ולהתחיל מהתחלה...כבלים,כננות,חישוב עומסים,חישוב התנגדות וכו....
אגב
3.3 טון עומס עבודה למשיכה,( לא להרמה, למנוף יש חישוב אחר) ועד לקריעה יש מקדם של 10 אחוז ,לא יותר (בין משיכה לקריעה אין הפרש של 26 טון)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גבי כהן
קיד ,
לצערי אני חושב שאתה טועה, אבל את המשך הדיון בגין חישוב עומסים נמשיך בפרטי...
מטרת השרשור היתה לנסות ללמוד שימוש נכון ובטוח בכבל ובכננת..לא???
1 מנהלים:אפשר לכתוב מאמר או כתבה על הנושא,,,,
2 אני יכול לנסות לארגן הרצאה בנושא, בבית ספר לתחבורה באשדוד..מישהו מעונין???( אגב מי שמעביר את ההרצאה בנושא חילוץ, חבר'ה ותיקים יוצאי יחידת החילוץ של ציוד כבד.)
3 אפשר לפתוח כאמור שרשור נוסף ולהתחיל מהתחלה...כבלים,כננות,חישוב עומסים,חישוב התנגדות וכו....
אגב
3.3 טון עומס עבודה למשיכה,( לא להרמה, למנוף יש חישוב אחר) ועד לקריעה יש מקדם של 10 אחוז ,לא יותר (בין משיכה לקריעה אין הפרש של 26 טון)
1. אפשר בהחלט. כינון וחילוץ זה נושא כבד לכתוב עליו בצורה מלאה (אבירם ברקאי הרי כתב ספר שלם), וזה משהו שתמיד היה ברשימת הto-do שלי ושל חנן. נשמח מאד להעזר בך גבי, ובקיד, ובמומחים אחרים - אם זה מתאים לך, תתחיל לאסוף חומר, לכתוב טיוטה ראשונית, שלח אלי ואז נתחיל לדסקס ולבנות את המדריך הזה.
2. ניתן לחברים להביע את עניינם
3. בהחלט.
אבל יש נקודה רביעית והיא החשובה לי להעביר - ספורט זה ספורט. לא יכולות להיות לו תקנות בטיחות מחמירות כמו שיש בצבא או לכם העוסקים בגרירה וחילוץ.
הדרך היחידה להפחית/לחסל את סכנת הכננות היא להקטין למינימום ואף לחלוטין את השימוש בהן - ראו תחרויות זחילת סלעים בארה"ב, שם לא משתמשים בכננת כמעט בכלל. שימוש בכננת זה חירום, זה אומר שמישהו בעצם מוותר על המכשול, בערך כמו ברוך במכשול החמישי שלו בתחרות האחרונה - הוא ידע שהוא חייב לסיים את המכשול בזמן נתון כדי לנצח את התחרות, אבל אם הוא נוגע בכננת, הוא מפסיד. אז הוא והצוות כשהתיישבו על הבטן ניסו את כל הטריקים שבספר מכל הכיוונים (ובסוף לא עמדו בזמן :sad: ). בעיני זה גם הרבה יותר מעניין, ללא הכננות, ברגע שפותחים כננת זה די ברור שהצוות יעבור את מה שלא יהיה, רק שזה לאט-לאט ומשעמם... זה בעצם ההבדל בין קטגורית האקסטרים לסטנדרטים.
ראשית הדיון חזר לפסים סבירים
שנית זאביק
בכל דבר ועניין יש משהוא לימודי,
לא הצופים בפורמולה אוט אדיוטים כמוני שתמיד מנצלים שהות בארה"ב להיות צופה במרוצי אינדי לא לומדים נהיגה בהתכתבות .
אבל כינון , רואים אצל החברה, רואים בתחרויות ומבינים שכך צריך לנהוג,
גם החתום מטה לא חף מטעויות אבל כתוצאה מקורסים והכשרות משתרש אצלי לפחות
נושא הבטיחות ואני אומר לך באחריות מלאה כי בטיול האחרון שהיה צורך בכננות וניהלתי את העניין עצרתי הכל וגם שצריך הערתי למישהוא ולא דווקא בעדינות שייצא מטווח הסכנה ורק אז המשכנו בחילוץ ,
נכון ,אולי אגו של מישהוא נפגע , נכון לא קרה כלום אבל לטעמי לפחות עדיף משנה זהירות על פני המאצואיזים המצוי
הנה כמה חברה הרימו את הכפפה ,
כבר התקדמנו
עוד לא נקרעה לי אף פעם רצועה, או נשבר שאקל, תקני או לא, אחרי מאות חילוצים. אחת הרצועות שלי איבדה חלק מרוחבה כי איזה מהנדס אווירונאוטיקה אחד שחילצתי, דרס לי אותה כאות תודה :-P
כשזה קורה, זה כמעט תמיד קורה מהשיטה הפסולה של חילוץ במכות. לא כתוצאה ממשיכה זהירה ומחושבת.
מי שם כסף שמישהו שם "לקח תנופה" ?