תגובה: כנראה שסמלת מביאים את הגלדיאטור ביבוא סדיר
נכון שהכל עניין של שיקול עסקי ועל זה אין מה להלין. אבל...
החוק בישראל מסנדל את הלקוח. אם הרכב עבר תקינה במפרט מסוים וכך הוא מיובא - הוא נידון להישאר ככה לדראון עולם - כל שינוי הוא כבר עבירה על החוק. אני מדבר כמובן על מידות צמיגים.
אבל מבחינתנו כלקוחות, השיקול היחיד שלנו צריך להיות גם כן עסקי - מה אנחנו מקבלים תמורת כספנו. מפרט טכני אירופי לא נכון הנדסית (מנוע 2.0T) דל (רמת גימור אחת) ומגביל (מידת צמיגים קטנה, גיר אוטומטי בלבד), או מפרט אמריקאי עשיר ונכון יותר טכנית (מבחר חבילות אבזור, מבחר מנועי בנזין ודיזל, גירים, צמיגים יותר גדולים ותאימות לשוק השיפורים האמריקאי). בג'יפים בכלל ובמשפחת הרנגלר בפרט זה מאוד משמעותי.
לגבי אבזור ותוספות - חבל שהיבואן הרשמי לא רואה את השוק הגדול לדברים האלה ולא מציע את האבזור הזה בעצמו - סדנה במתקן המסירה, שתתקין פגושים, כננות, הגבהות חוקיות, ג'נטים, צמיגי שטח, נעילות ושאר הצעצועים מכל-טוב קטלוג Mopar. אני לא נכנס לשיקול העסקי שלו ולחישובי הרווח שעשה או לא עשה, סתם חבל - כי במקרה של היצרן הזה והמוצר העיקרי/יחיד שלו שהוא באמת ג'יפ אמיתי (רנגלר/גלדיאטור), רשימת האבזור והתוספות היא אינסופית ואת החלל הזה ממלאות סדנאות פרטיות שעושות אחלה ביזנס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מצד שני, ברור לי שיש הרבה רוכשי רנגלר שקונים אותו כסמל סטאטוס/ ג'יפ מדרכות כשיכולות השטח לא ממש חשובות להם. השאלה המסחרית המעניינת היא איך מתפלגת החלוקה בין אוהבי שטח לאוהבי סטאטוס גרידה בקהל רוכשי הרנגלר.
הרוב הם קהל של סמל-סטאטוס. חד משמעית. זה אוטו שהוא חלומם של רבים - ואם הם יכולים להרשות לעצמם, הם רוכשים אותו וזה מבורך ואני מפרגן להם. מצד שני לרובם אין מושג טכני ולו קלוש. אפס ידע במפרט הטכני ובמשמעויות של מספרים ונתונים ובתכל'ס אתה יכול לדחוף להם כל דבר. הבעיה היא שרובם המוחלט גם לא מכירים את החוקים הדרקוניים כאן בישראל.
אילו סמל"ת היו קשובים לצרכי רוכשי הג'יפ הם היו יכולים ל"רקוד" על שתי החתונות ונניח להביא רק את דגמי הרוביקון במפרט אמריקאי מלא עם צמיגים ראויים ושאר הגודיז ואת שאר הדגמים במפרט אירופאי.
אני כמובן רק משער שקהל רוכשי הרוביקון הם יותר מוכווני שטח ויודעים למה הם רוכשים דווקא את הדגם הזה.
מבחינתם זו רק רמת גימור. אני נתקל בהמונים מהם שלא יודעים מה זה LOW ומה זו נעילה ומה זה יחס העברה. ובכל זאת איש המכירות הצליח לשכנע אותם שרוביקון זה הכי-הכי.
כהערה כללית הצרכן המוטורי הישראלי השתכלל עם השנים וכיום הוא קצת יותר מבין מה הוא רוצה ומה הצרכים שלו.
לצערך ולצערי שום דבר לא השתנה. בכסף תמיד הישראלים הבינו טוב מאוד, אבל בפן הטכני, הרוב המוחלט עדיין לא מבין כלום מהחיים שלו. עובדה שהדגמים הכי נמכרים הם תמיד אלה שהכי עלובים דינמית.
ראבק עברו כבר יותר מארבעים שנה מאז יצא גיליון טורבו הראשון שעשה רעש וגלים בארץ כשרוני אהרונוביץ' העז להכריז במבחן ההשוואתי שהתפרסם בגיליון הזה שאלפא סוד עדיפה על סובארו DL !!!!
עברו ארבעים שנה בדיוק.
השוק עדיין שופט את המכוניות ורוכש אותן לפי קריטריונים של עדר מוכה אמוק.
השיקול העיקרי נשאר כלכלי, ובמדינה כמו ישראל, זה בסדר וגם מתבקש.
הסובארו DL כבר מזמן לא איתנו. אבל יש לנו את ה-DL המודרניות - טויוטה קורולה ויונדאי איוניק וערב רב של קרוסאוברים, שהדבר האחרון שמעניי ןאת רוכשיהן זה איך הן נוסעות.
מכוניות טובות/מעניינות/דינמיות עדיין נמכרות במספרים זניחים עד מגוחכים.
איפה עיתונות הרכב היום?.... איפה רוני אהרנוביץ?.....
כל המגזינים למעט אחד, נעלמו לתהום הנשיה, כי ישראל היא שוק קטן ואין כאן קליינטים לעיתונות רכב.
עיתונאי שכותב רק על רכב מתקשה להתפרנס. רוב אתרי הרכב ברשת הם בלוגים שלקרוא להם "לא מקצועיים" יהיה אנדרסטייטמנט - ואני לא רוצה להרחיב ולפרט ולהביא דוגמאות ל"מבחני דרכים" מחמיאים עד חשד, שהכותבים שלהם לא מסוגלים להבחין בין בורג לאום, ובין מנוע אטמוספרי למנוע מוגדש (כבר נתקלתי באחד שהתבלבל שלוש פעמים בכתבה אחת בין דיזל ובנזין ומישהו אחר שכתב על "מנוע-טורבו-אטמוספרי". לא נציין כאן מי ואיפה. לא רוצה לבייש אותם) ומתמוגגים מ"יכולות השטח" של סובארו איבולטיס..... לא צריך שמות, אבל אתה יכול לחבר אחד ועוד אחד ועוד אחד ולקבל תמונה די מדוייקת של איך נראית "עיתונות הרכב" כיום.
חובבי רכב ואוהבי רכב אמיתיים נשארו מתי מעט - והם צורכים את עיתונות הרכב המקצועית שלהם מחו"ל - במיוחד היום כאשר כל המידע זמין ברשת וכבר לא צריך לכתת רגליים בין חנויות מגזינים נידחות כדי למצוא גליון של מגזין אמריקאי או בריטי עם מבחני דרכים אובייקטיביים ונטולי אינטרסים.
.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הרוב הם קהל של סמל-סטאטוס. חד משמעית. זה אוטו שהוא חלומם של רבים - ואם הם יכולים להרשות לעצמם, הם רוכשים אותו וזה מבורך ואני מפרגן להם. מצד שני לרובם אין מושג טכני ולו קלוש. אפס ידע במפרט הטכני ובמשמעויות של מספרים ונתונים ובתכל'ס אתה יכול לדחוף להם כל דבר. הבעיה היא שרובם המוחלט גם לא מכירים את החוקים הדרקוניים כאן בישראל.
כמה נוח לחשוב ככה, אבל מה לעשות שזה לא באמת נכון...
רק אתמול בערב, השתתפתי בהרצאת זום של מועדון רנגלר ישראל (מונה מאות חברים) שעסקה ב- drivetrain של הרנגלר.
במפגש הספציפי השתתפו כמה עשרות חברים.
רמת הדיון ועומק הדברים שנידונו בהרצאה היו לא פחות טובים מכל דיון טכני רציני שמתנהל כאן באתר.
כפי שכבר הזכרתם, היבוא האישי / מקבילי פורח ובצדק.
רבים מאלו שרוכשים רנגלר / גלדיאטור, מבינים היטב מה הם רוצים ולמה.
לגבי סמלת, לא ברור לי מדוע הם מתעקשים על מפרט אירופאי נחות (מעבר למחיר...).
האם מחוייבים לו עפ״י חוק?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
כמה נוח לחשוב ככה, אבל מה לעשות שזה לא באמת נכון...
רק אתמול בערב, השתתפתי בהרצאת זום של מועדון רנגלר ישראל (מונה מאות חברים) שעסקה ב- drivetrain של הרנגלר.
במפגש הספציפי השתתפו כמה עשרות חברים.
רמת הדיון ועומק הדברים שנידונו בהרצאה היו לא פחות טובים מכל דיון טכני רציני שמתנהל כאן באתר.
כפי שכבר הזכרתם, היבוא האישי / מקבילי פורח ובצדק.
רבים מאלו שרוכשים רנגלר / גלדיאטור, מבינים היטב מה הם רוצים ולמה.
לגבי סמלת, לא ברור לי מדוע הם מתעקשים על מפרט אירופאי נחות (מעבר למחיר...).
האם מחוייבים לו עפ״י חוק?
ברור שבקרב הגרעין הקשה של בעלי רנגלר, במיוחד אלה שנוסעים בדגמים הישנים יותר והם חובבי שטח שמשדרגים את האוטו, תמצא יותר הבנה וידע. אבל זה ככה לא רק ברנגלר.
כמה מבין רוכשי הרנגלר החדש אצל היבואן הרשמי אכן יורדים לעומק טכני?... מי מבין אנשי המכירות שם שוחה לעומק בחומר הזה?
מודרכים שלי ברנגלר 2021 חדש בכלל לא ידעו שהאוטו שלהם במפרט משונמך לעומת דגמי 2019-2020.....
זה כבר בכלל לא סוד שאם אתה בא מעולם השטח ויודע בדיוק מה אתה רוצה - והחלטת לרכוש רנגלר, תעדיף להזמין אותו בסופרג'יפ ולא בסמל"ת. ולא בגלל מחיר - המחיר הרי מאוד דומה וליבואן רשמי מבוסס עם רשת מוסכים וכו' בכל זאת יש את היתרונות המובהקים שלו. אבל רנגלר זה לא אוטו רגיל - ברכב כזה, לאותיו תהקטנות ולנתונים הטכניים הספציפיים יש חשיבות. ועבור ג'יפאי שמבין שטח, אצל היבואן המקביל/זעיר הוא מקבל מפרט טכני אמריקאי עדיף משמעותית, בעיקר בכל מה שקשור לתאימות עתידית לשיפורים.
אצ לסמל"ת תקבל את הרנגלר רק עם מנוע 2.0T ואת הגלדיאטור רק עם 3.6. הגיר אוטומטי בלבד. הצמיגים - הכי קטנים שהיצרן מציע - 31 בדגם ספורט, 32 ברוביקון. תיבת העברה - משונמכת, ללא מצב 4H AUTO שהיה בדגמי 2019-2020. סרנים מדגם ששום שיפור שנמכר בארה"ב לא מתאים להם. פגושים אירופיים נוראיים. הרנגלר מגיע בשלושה דגמים בלבד - ספורט, סהרה, רוביקון, שלושתם בחבילת אבזור אחת. את הגלדיאטור - רק בדגם רוביקון, חבילת אבזור אחת.
אצל היבואן המקביל/זעיר אתה יכול לבחור בכל דגמי הרנגלר מנוע (2.0T עם מערכת היברידית קלה, או 3.6 בנזין, או 3.0 דיזל), לבחור גיר (אפשר להזמין את ה-3.6 עם גיר ידני), תתי-דגם וחבילות אבזור שונות ומשונות, לקבל את הרוביקון/MOJAVE עם צמיגים 33 כציוד מקורי וחוקי, בקרוב גם את הרנגלר עם מנוע המי 392, להתקין את כל השיפורים והתוספות של Mopar וכל יצרן שיפורים אחר במקום אחד - One stop shop בסגנון דילר אמריקאי, מקום שמבין, אוהב ומתמחה בג'יפים אמיתיים ובתרבות השטח, שגם יכול לייעץ לך באופן מקצועי - ולקבל חבילה שלמה והולמת יותר לרכב נישה ייחודי ויקר כזה.
חבל. פשוט חבל שבסמל"ת, שהוא יבואן שאפשר לומר עליו רק דברים טובים בכל מה שקשור להשקעה ראויה לציון ולחיקוי בפעילות מועדוני לקוחות, טיולים, הדרכות, אירועים וכו', לא נותנים למותג הכל-כך חשוב הזה התייחסות טכנית-מקצועית יותר. הרי זה מותג שיש מסביבו תרבות שלמה, וגב חזק של היצרן בכל מה שקשור לתוספות, שיפורים ואיבזור - הכל ציוד מקורי מ-Mopar. זה משהו שהיה צריך להיות מוצג ונמכר באולם שלהם ומותקן בבונדד שלהם!
כנראה שכדי למכור מכוניות מספיק להיות סוחר - אבל כדי למכור Jeepים אמיתיים ואת החוויה השלמה שמסביבם, צריך להיות גם ג'יפאי, והם לא כאלה. חבל.
מבחן דרכים נוסף לגלדיאטור ישראלי:
https://www.calcalist.co.il/local/ar...898831,00.html
(קשה לי לסמוך על הבוחן הזה, שימו לב לצורה המוזרה שבה הוא מוזג "קפה" בתחילת הסרטון. אני חושד שמדובר בשוקו)
הרדיאטור. ... האוטו הלבן שמאחורי האיש ... על זה הכתבה ?