הללויה , הללויה !
Printable View
בגלל שאתה רע, אני אהיה רע בחזרה ... :)
1. כתבתי גראנד צ'רוקי ... אז מה הקשר ?
2. הצ'רוקי הנדון, שוכב מזה זמן מה בקרטונים מחכה לימים יפים יותר או ל ... משיח ? .. מבחינתי הוא לא שרד את השטח שהוא נסע בו .. אם השלדה התפרקה .. כנראה זה לא המקום הנכון לנסוע איתו :) ... סתם .. רק בגלל שאתה רע.
הסובארו בוידאו וגם שאר הרכבים הרכים שהיו בארוע ההוא, רובם חזרו על הגלגלים שלהם הביתה, למעט אחד, הוא חזר על גרר אבל !
את הדרך לכביש הוא עשה בעצמו, והנזק שמנע ממנו לעלות שם, קרה לפני המקום הזה .. ככה ששוב, אין קשר.
גם גראנד צירורי עד 2004 עובר שם כשכל הגלגלים על הקרקע. אפילו במצב סטוק.
הכול מתחיל מרגע שעוברים למתלים נפרדים ונכנסים לשטח.
זה עובר, זה נראה רע ולא במקום.
האם אפשר לטייל ככה?
כנראה שכן.
האם זה באמת רכב לשטח? נו, שויין... על זה הוויכוח ושכל אחד יסע עם מה שמתאים לו.
לפחות בנתיים זו מדינה חופשית לכאורה.
כמו שהסברתם לי לפני כמה ימים.
זה תלוי מתי עבר שם. מה היה מאז. ומה מצב השביל כרגע ... לכן לא רלונטי ;)
ובכל זאת מדינה חופשית ( בנתיים ) אז מותר גם לכם לטייל ברכב מתפורר ... [emoji23]
לגבי מתלים נפרדים ... אז גם היילקס מודל 2000 מרים גלגל ... גם פג׳רו למינהם ... גם הם כבר לא רכב שטח .... אויי. מה נשאר ? רק נ׳נ הוא רכב שטח אמיתי ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אפשר לרטון, אפשר לשפשף עיניים בתדהמה, אפשר אפילו להתעלם.
הקרוסאוברים חסרי היכולת שבנויים רע לשטח יכולים לטייל בחלק נכבד ממסלולי הטיולים בארץ (יותר לאט , בנהיגה זהירה, בניות מע״צ ומעקפים היכן שנדרש וכו׳).
הם לא בנויים לגרוס סלעים ולבלות את חייהם בשטח (אגב, כמו ה suv של רובכם כולל הלנדקרוזר) אבל בטיול או שניים בחודש עם נהיגה זהירה ומתאימה הם יכולים לשרוד ולהפגין אמינות טובה (בוודאי בהשוואה ל suv מתחילת שנות האלפיים).
לא.
אני לא הייתי רע באמת. היה סמיילי. אפילו שניים. ואמת הדבר הוא שהצ׳רוקי פיתח תפרים פתוחים. וזה קרה כי לקחו אותו רחוק מידי. ויש קונצנזוס שהוא ג׳יפ אמיתי. אחרון המוהיקנים ושומר הלהבה. עם סרנים חיים. ידית מכנית ומנוע עתיר סוסים צוהלים. ( ואם תפתחו דיון על איך זה לא בדיוק זה כי עשו ככה וככה וזה לא בדיוק מקורי וכו׳... אז יש תשובה גם לזה )
אגב. אני מכיר לפחות עוד ניבה אחת שבזמנו פתחה תפרים
...
אבל זה קצת נמאס לעמוד תחת התקפה מתמדת.
העובדה היא שכשהגיעו הטרופרים. אמרו זה לא יתפוס. אין סרן מקדימה. אני זוכר את זה. היום טרופר מתפורר מ 1994 זה *ה*רכב שטח !! ב׳ה׳ הידיעה. תפס באבוהבוה.
עכשיו זה דאסטר או סובארו.
זה אתר שטח. שטח זה או התחרעות סלעים או לטייל בארץ ישראל ( והגולה ) גם זה לגיטימי וגם זה לגיטימי.
אם כל פעם שאפשר דוחפים את הקטע של אי אפשר. זה מידע שמטעה את החדשים. ניסיתי במשך כמה שנים להראות את האיזון. להראות שאולי כתישת סלעים זה באמת לא המקום. אבל טיול זה כן וכן מאד.
יש פה כמה שקונים לחם מלהראות לאנשים איך אפשר טייל עם קרוס אובר בעדינות המתבקשת. ומילת המפתח פה היא לטייל.
אז זה רשמי.
יש את האוטו שלי שאסף אמר לפני כמה שנים שמעניין איך זה ישרוד. אז שורד נהדר. ואם זה תלוי בי ישרוד עוד כמה שנים. כי לא בא לי למכור עכשיו.
אז דיי. קבלו את המציאות. לא צריך לדון עכשיו 14 שנים איך יתפוס או לא יתפוס. כי זה כבר תפס. בלשון עבר.
אני בכל מקרה. מרים ידיים. לא אנסה לאזן יותר. זה מייגע.
בהצלחה לכולנו.
אוהב אתכם ;)
גיא אתה לוקח משא כבד על הכתפיים. מגינם של כל הקרוס-אוברים באשר הם, ללא תמורה ובעצם בלי סיבה. הלוואי ולקבוצות מוחלשות אחרות היה אביר כמוך.
טוב חברים יש תשובה על הכל אני פה מוכן להסביר....
לא עשיתי משהו מיוחד הפורסטר שלי חוץ מי נעילה אחורית על כל חלק רשום סובארו. והכי חשוב הכל מאושר ברישיון. זה רכב יומיומי שלי כן שאני מציע ילדים שלי לגן לבית ספר... אז היה לי חשוב מאוד שהכל יהיה בטיחותי.
וקבלו סרטון מלא עם איכות יותר טובה
https://www.youtube.com/watch?v=RQkfJhIYdg0
דרור איבדתי אותך.
הדיון מתייחס לסירטון, הסירטון הוא על קרוסאוברים ועל שטח קל.
ואתה מגיב באופן אבסולוטי, ללא נקודת השוואה ריאלית.
מתוך הקרוסאוברים - יש טובים בשטח ופחות טובים.
הסירטון מראה את הפורסטר בפוזיציה נחותה ממעמדו הטבע, לדעתי.
לאחר מכן אמרת שבעצם זה סוג של לא משנה כי בכל מקרה הוא "גרוע בשטח" (ביחס למה ?).
אני מתרשם מפעילות מועדון סובארו, הסירטונים המועלים מידי פעם (כולל פה בדיון, למרות שהוא משופר),
המסעות שגם אתם מארגנים, והמפגש בשטח...
שעל אף מגרעותיו וחסרונותיו, מדובר ברכב מוביל בקטגוריה (שני רק לדאסטר).
יתרה מכך, קראתי פעם עיתונאי רכב אחד, שכתב על הפורסטר החדש :
קוראים לו דרור ברלי.ציטוט:
הנהג עדיין צריך להקפיד לתכנן היטב את קו ההתקדמות, לא לעצור לפני מכשול ולשמר רצף תנועה, אבל כל העסק קל יותר לביצוע ואפקטיבי יותר במופגן – מבחינת נהגים שאינם מצויים בנבכי הפרטים הטכניים, פורסטר החדש הוא רכב שטח טוב קצת יותר מקודמו שגם הוא היה הטוב מכולם בקטגוריה וזה מספיק.
אבל לך תאמין לכל העיתונאים האלו :rolleyes:
הסובארו הישנה המשופרת שמטפסת שם בהצלבות - לא רק עם נעילות ועוד תופינים.
הגיר שלה אינו רציף אלא פלנטארי - וזה לא שיפור. ככה היא באורגינל. פרט שולי.
זה בסדר גמור להיות הכי טוב בקטגוריה.
רק שאיפה נמצאת הקטגוריה הזאת?..................
סובארו AWD - רכב כביש ושבילים מצוין. מאוד שימושי ונוח. מתנהג נהדר.
בשקלול כלל תכונותיו, הוא הרכב הטוב בקטגוריה.
ושוב - הדגש על בקטגוריה.
ואני מצטער אם אני נראה ונשמע קיצוני - כן, אני מאלה שמביאים הביתה את הלחם מהובלת טיולים, גם של קרוסאוברים. מהדרכות נהיגה, גם של קרוסאוברים.
אני מלמד נהגים/ות חדשים/ות של כלי רכב כאלה איך לטייל איתם ולשרוד איתם בשטח בלי שכל גיחה קצרה של שישי אחה"צ תעלה אח"כ שלושים-אלף שקל במוסך.
בכל שבוע אני מלמד אותם להתמודד עם המומים המולדים האלה - פגושים נמוכים ובולטים, פלסטיקים נושרים, גירים רציפים, צמיגי חתך נמוך, מתלים עם מהלך מגוחך, TC איטי ולא יעיל ועוד ועוד....
איך להתנהג ואיך לנהוג כשלוקחים פרייבט, מתקינים לו מערכת הנעה כפולה מוכוונת כביש - ואונסים אותו להיות "רכב שטח".
ב"צי הרכב" הצנוע שחונה כאן בחוץ, יש גם סובארו XV. כי אני לא ממליץ רק לכם על סובארו, המלצתי גם לאשה שלצידי - נאה דורש, נאה מקיים, והיא שמעה להמלצתי. XV אדום. יפה. עם מנוע 2 ליטר הוא גם נוסע טוב. זה אוטו נהדר.
פעם אחת ויחידה הגעתי ב-XV האדמונית להוביל הדרכת נהיגת שטח של סובארו.
השתדלתי מעל ומעבר שהיא תישאר יפה ותקינה - וגם הצלחתי.
אבל מאז, אנחנו לא מעיזים להוריד אותה לשטח. אני זה שמעדיף שלא. ואני חושב שזה אומר משהו.
חצי כוח.
אני שם בצד שרוטים שנועלים סובארו או קרוסאובר מקבילים, ואת גיא/תואם גיא.
לא משנה כמה מוכשר הנהג, הרכבים האלו במצב מקורי טוחנים ופוגעים בתשתית השביל כשהם מתחילים להתאמץ.
ה״עוד טיפה גז״ ו״רק קצת החלקת צמיגים ועברנו״ גורמת במצטבר להעמקת קוליסים ויצירת בורות קטנים שהולכים וגדלים בגלל הרכב הבא ובגלל שהטבע עובד חזק יותר בנקודת חולשה כזו.
והטחינה הזו באה לרעתנו בניראות גרועה מול הציבור מסביב של ״אלו עם ה-4x4 שקורעים תשטח״ וגם מול גורמי מקצוע שרואים בזה עוד תירוץ לאג’נדה קיצונית.
בהחלט לטייל בשטח, בכל צורה, וכמה שילדים יהיו בלי מסך רק יעשה להם טוב, ויכול לעשות אותם בני אדם טובים יותר.
אבל לבליץ העבודה בעיניים של מכירת קרוסאובר רכים כרכבי שטח אמיתיים יש גם היבט בעייתי.
יש מצב שזה הגל השני של מתקפת הדיזלים של תחילת שנות ה-90?
זה רק בגלל שדורון הזדקן :)
הוא שכח שרכבים עתירי מנוע ... קרעו וקורעים את השטח הרבה לפני שמישהו הזה את הרעיון של קרוס אובר ... :)
תראה .. אפילו אגרגט אחד לא זז שם ..
https://www.youtube.com/watch?v=gjMKX_Xj3Yk
( מקום שקבוע אנשים עם קרוס אובר באים לטייל בו )
עוד דוגמה שאף גרגר אגרגט לא זז שם ( מקום חביב מאד על בעלי סובארו )
https://www.youtube.com/watch?v=IB7e5IQn0HA
סתם שתי דוגמאות רנדומליות ...