תגובה: שאלה לחשמלאים בינינו. הצליבו לי הארקה עם חוט מינוס. איך לגלות מה זה מה
אז אוסיף למה שכתבתי למעלה, ואת הבדיקה של הפחת עצמו יש לבדוק באופן תקופתי, למשל עם תקע כמו שצירפתי.
לכל דבר יש עלות. היתרון בדוד דלוק 24/7 ברור: מים חמים זמינים 24/7 בלי לתפעל כלום.
החסרונות הם גם עלות של אובדן האנרגיה בדוד: עד כ27 ש"ח בחודש ולמי שיש קולטים אז גם אובדן אנרגיית השמש, לכל הפחות חלקית.
אם נוריד מהפרק עבודות רשלניות, אז אני מקבל גם את התרחיש של זוהר: זרם דלף כתוצאה מבלאי שלא עובר את סף הפחת. מישהו יחטוף דגדוג.
הטרמוסטט יתקלקל ויפגע בדוד. אפשרי.
אפשר גם להוסיף את עלות הזמן שלוקח לבדוק את הארקת הדוד באופן תקופתי.
שכל אחד יחשב את העלויות לעצמו ויחליט מה טוב לו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
אני מכבה את הדוד כי גם 30 מילי לשבריר שניה אולי לא יצלו אותך אבל הם ממש ממש לא נעימים בפרט לילדים קטנים.
30 מיליאמפר זה מספר גנרי המתאים לאדם בוגר גנרי.
במחקרים גילו שילדים קטנים מאד פגיעים ב 30 מילי אמפר,
לכן יש גני ילדים כבר עם פחת של 10 מילי אמפר.
כמו כן ידוע שנשים יותר פגיעות מגברים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
לכן יש גני ילדים כבר עם פחת של 10 מילי אמפר.
או,
עכשיו באמת יצא משהו טוב מהשרשור הזה ...
פרטים ?
קישור למוצר מומלץ (בזה לא חוסכים...) ?
תלת פזי מבחינתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
או,
עכשיו באמת יצא משהו טוב מהשרשור הזה ...
פרטים ?
קישור למוצר מומלץ (בזה לא חוסכים...) ?
תלת פזי מבחינתי.
החלטת לפתוח פעוטון / גנון בסוף העולם שמאלה ?
פחת חד פזי לדוגמה
https://www.erco.co.il/7327402.html
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
וגם,
כשאתה מתחשמל מהברז אתה אוטומטית מושך את היד.
בעת חישמול הרפלקס הטבעי של השרירים הוא התכווצות ולא הרפיה . קרה לי לפני מס' שנים במנהרות הרכבת בי-ם . היד אחזה כלי לא מבודד , קיבלה מתח 230/400v ונלפתה סביב הכלי . מערכות ההגנה לא עבדו . היה לי שברירי שניה/שניות להבין שאם אני לא מצליח לשחרר את הלפיתה/אחיזה מהכלי , אני יכול לעלות ישר להר המנוחות שהיה מעלי . זה מה שעלול לקרות למי שיחזיק ידית ברז .
לפות'ש ונותני עצות אחרים , תנו לאיש מקצוע עם רשיון מתאים בתוקף לעשות כל עבודה ולו הקטנה ביותר . הטעות הקטנה ביותר וגם אם לא טעית היא עבירה פלילית לפי חוק החשמל ומעבר לנזק שאתה עלול לגרום לרכוש/חיי אדם אתה חושף את עצמך מול חב' ביטוח/רשויות במקרה של אירוע.
יש אנשים שהחיים שלהם שווים פחות מביקור חשמלאי.
חבל על האנרגיה אפילו לשכנע אותם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
ומפני שאני לא יודע מתי זה יקרה אני מכבה את הדוד כי גם 30 מילי לשבריר שניה אולי לא יצלו אותך אבל הם ממש ממש לא נעימים בפרט לילדים קטנים.
לדעתי עלית פה על סטארטאפ.
כבר הרבה זמן שאני מחפש דרך לקצר את המקלחות שלהם...שעה של מריבות שיכנסו, ואז שעה של צעקות שיצאו כי הם גומרים את המים החמים.
שורה תחתונה, איך מיישמים את זה?
ליאור
אני שוקל ברצינות להתקין עוד דוד, ולחבר אותו רק למקלחת שלי. זה הסיכוי היחיד שלי למקלחת חמה בימי שישי בחורף וכוס אומו המיליאמפרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
לדעתי עלית פה על סטארטאפ.
כבר הרבה זמן שאני מחפש דרך לקצר את המקלחות שלהם...שעה של מריבות שיכנסו, ואז שעה של צעקות שיצאו כי הם גומרים את המים החמים.
שורה תחתונה, איך מיישמים את זה?
ליאור
יותר פשוט לסגור להם את המים החמים.....
היה לי שכן בבית שערים שכשהוא בנה את הבית הוא שם ברז סגירה למים החמים במקלחת מחוץ לחדר אמבטיה. היו לו רק בנות...
באופן יותר פרקטי נמרוד, תתקין במאתיים שח יחידת שליטה כמו הסוויצ׳ר שמתממשקת דרך הטלפון להפעלת הדוד. זה באמת נותן יופי של עבודה. בין אם בבניית פרופילים של שימוש ובין אם אתה רוצה להדליק את הדוד מרחוק. אחרי כמה שנות שימוש אני ממליץ בחום
הדוד פועל בועז, כמו אצל חנן, דלוק כל הזמן...
זה לגמרי עניין של ספיקה וקיבולת. אם נשווה לקומפרסורים ומיכלים, אז אצלך בבית יש אקדח פופו שעובד מדי פעם - אצלי לפעמים זה קו יצור עם ארבע עובדות חרוצות שלא מניחות את הפטיש אויר מהיד :rolleyes:
היה לי בזמנו סידור diy לבניית תוכניות עבודה והדלקת הדוד בטלפון.
מאז עברתי להאמין בזכותי, בשנת 2021, להנות ממקלחת של מים חמים מתי שבא לי, ללא תכנון מוקדם. בקיץ אני מתקלח לפעמים גם 4 פעמים ביום.
ואם צריך בשביל זה להתקין פחת מיוחד עבור הדוד, 10 מילי, שיהיה. אימצתי.
נמרוד, מערכת חימום מים על גז תיתן לך מים חמים כמה שאתה רוצה, כל עוד יש גז במיכל ומים זורמים.חלקם יעבדו גם כשאין חשמל.
היה לי כזה פעם, אבל לא אהבתי את החוסר יציבות בזרימת המים החמים(לדוגמא טיפה החלשת את הזרם קיבלת קרים) הבנתי שבחדשים זה כבר לא קורה, בכל זאת, אצלי בבית יש דוד שמש-חשמל "רגיל"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ה-סיפור של הדיון הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ואם צריך בשביל זה להתקין פחת מיוחד עבור הדוד, 10 מילי, שיהיה. אימצתי.
אחרי שיחה פרטית עם רענן, הסיבה שפחת 10 מיליאמפר לא נפוץ היא שהוא רגיש מדי וקופץ גם כשאין באמת בעייה, בעיקר כאשר יש גופי חימום מעורבים בתמונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אפשר לומר את אותו הדבר על התייעצות טכנית לגבי הבלמים/מתלים/ווטאבר בג׳יפ וללכת למכונאי מוסמך. ועדיין אנחנו עונים ומנסים לעזור.
נדב, זה לא אותו דבר בכלל, בדרך כלל הסכנה לא ברורה ומיידית כמו פה.
במושגים שהעלת - זה שווה ערך למישהו שמעלה תמונה של גלגל בזווית קאמבר של 45 מעלות ומתקשקשים איתו בפורום
על כמה ק"מ אפשר לנסוע ככה עד שזה ישבר, במקום פשוט להאיץ בו חד משמעית לעשות זאת על גרר.
מתיאור המקרה שלו אין ברירה אלא לקבוע שטכנית אין הארקה בקו הזה או בבית בכלל, ויתכן שיש עוד תקלות.
זאת סכנה ממדרגה ראשונה.
אפשר להגיד את זה על כל רכיב מסכן חיים שמשחק בו מי שאינו בקיא היטב ברזי המערכת.
כן, גם בלמים.
במקרה הנוכחי מדובר גם בבית שבו נתוני הפתיחה רעים וקשה לדעת אם יש הארקה ופחת תקינים אבל פה בניגוד לבלמים הוא יפגע רק בעצמו או בבני משפחתו ולא בעובר דרך תמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
מתיאור המקרה שלו אין ברירה אלא לקבוע שטכנית אין הארקה בקו הזה או בבית בכלל, ויתכן שיש עוד תקלות.
אני לא זוכר שראיתי עדות לכך במה שנכתב עד כה על ידי פותח השרשור. אבל אני כבר שבוע חולה ומסטול ואולי פספסתי, אשמח אם תצטט פה את הטקסט הרלוונטי.