אממ,
שאל את הארמנים "שזכו" להכיר באופן ישיר מאד (מהאוויר) את פיתוחנו ויכולתנו ...
Printable View
למיטב זכרוני גם בגבולנו נחתו פעם פגזים עם כיתוב עברי. עברו בדרך את אירן ולבנון.
ועדיין, החלופה מפחידה יותר.
לא לזה אני מתכוון,
התגובה בעצם גם למה שכתב דרור.
הסבר,
כשאתה מפתח מע' אוטנומית שמחליפה את הנהג
(קוראת את תנאי השטח, מגיבה בהתאם ואפילו לומדת ומשכללת את עצמה באופן מתמיד),
הדרך לרחפן , רובוט לוחם, כלי שייט אוטנומי מאד קצרה ומסירה מאיתנו את
נקיפות המצפון בהתאם לערכים שנוסחו עם המצפן עמוס עוז (שמסתבר שגם מצפן מזייף).
בקיצור, מפחיד שגם יבוא היום שיהיה שיטור ואכיפה רובוטי
רענן
כל אינטראקציה עם מכונה היא בעלת השלכות מפחידות.
למכונה אין רגשות. אין אמפטיה. אין מצפון ואין מוסר.
היא תדע לנתח נתונים ולהגיב בהתאם כפי יכולת הניתוח שלה, אבל לא תהיה לה שום יכולת "להבין" או "להתחשב" ובהתאם לזה לפעול אחרת ממה שתכנתו אותה לעשות. מבחינתה לא תהיה פקודה בלתי חוקית בעליל. מה שתכנתו אותה לעשות, היא תעשה.
אם היא תדע לזהות אדם נושא נשק מתקרב לגדר, היא תצלוף בו?... או שתירה רק באוויר לאזהרה?...
ואם זה ילד שנושא RPG, כמו שנתקלנו הרבה בלבנון בשנות ה-80?... האם אתה כלוחם היית מוריד אותו?... האם הרובוט יוריד אותו?....
רכב אוטונומי - אם יצטרך לבחור האם הוא מקריב את נוסעיו כדי להציל הולך רגל? או להיפך?... במי יבחר?...
מל"ט אוטונומי מתאבד, חמוש בפצצה של טון, בדרך ליעד, ננעל על המטרה - בית בעזה או בדמשק או בטהרן. ילדים משחקים בחצר הבית. האם המל"ט ימשיך לצלול אל המטרה או יבטל?....
ברור לכולנו, בכלל אין ויכוח, שאסור לנו לפגר אחר פיתוחים טכנולוגיים של האויב, כי זו תהיה התאבדות. השאלה היא מתי הטכנולוגיה הזו שלנו לא תופנה נגד אויבים, אלא נגדנו-אנו. ואני לא מדבר על נשק ישראלי אלא על פיתוחים טכנולוגיים "תמימים" לכאורה, שבהיסט כפתור מופנים כנגד אזרחים מהשורה.
סנוניות ראשונות של זה חווינו באיכוני השב"כ האחרונים בתחילת משבר הקורונה. טכנולוגיה שפותחה לצורכי בטחון ומלחמה בפשיעה, הופנתה ללא היסוס כנגד אזרחי ישראל הרגילים, הנורמטיביים, אנחנו-עצמנו. תגידו שזה שטויות, שזה לטובת הכלל, שיש לזה סיבה מוצדקת ובכל מקרה מדובר "רק" בחדירה לפרטיות ושהכל בשליטה אנושית. אבל "שליטה אנושית" יכולה להיות גם בעלת אינטרסים אחרים/חורשת מזימות ובכלל מה ההמשך של זה, כאשר המערכת תהיה אוטונומית לחלוטין ותקבל החלטות באופן עצמאי?......
מפחיד חנן. מפחיד מאוד.
חנן, יש לזה אופציה של ניהוג ידני ?
כן.
לפי מה שאני מבין ,ניהוג ידני by wire, כולל היגוי לכל צד בנפרד ללא קשר מכאני.
זה כולל גם בלימה by wire?
אחלה סרטונים ואחלה קונספט.
נראה שמאוד מעניין וכיף לך [emoji106][emoji106][emoji106]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ברכות חנן.
בהצלחה והלוואי ושתעשה שם מלא כסף
אני חושב שהגיע הזמן שחנן (התותח!) יקנה לחבר'ה איזה שישה בירה, או גלדיאטור חדש.
בקרוב סניף של ג'יפולוג באוסטין ???
https://finance.yahoo.com/news/ree-a...110000147.html
סחתיין ובהצלחה!
תוכל לפרט קצת מה תהיה האפליקציה המעשית? איפה אפשר היום להפעיל רכבי משלוח אוטונומיים דרגה 5?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לגבי החלק הראשון אתה מפגין בורות ממש במה שקשור למכונות לומדות' זה שם גדול למכונה שמקבלת נתונים של מיליוני החלטות של בני אנוש ויכול לחזות בדיוק מפחיד מה תהיה ההחלטה הבאה. פעם קראו לזה אינטליגנציה מלאכותית. היום מבינים שזה שם לא מוצלח וההתקדמות בינתיים היתה אדירה.
לגבי החלק השני - כן. זה שטויות. ואני כותב את זה רק כי אתה כתבת 'הופנתה נגד אזרחי ישראל'. אתה יכול לומר שהמערכת עבדה חרא.. שהיתה לא אמינה... שהטרידה והפריעה... אבל הביטוי שאתה בוחר להשתמש בו הופך כל התייחסות עניינית למה שכתבת למיותר ומבחינתי שם אותו בצד שהיטבת לתאר - שטויות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk