בגי״ה: אפשר להתפרנס מחקלאות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נדב, אתה יכול להתיחס ענינית למה שרשמתי ?
אם לא דייקתי במשהו בוא נדבר עליו.
אין פה שום בטן מלאה. מעשית אני בצד הנהנה אבל רואה את התמונה המלאה.
תראה לי מגזר עירוני שקיבל הטבה דומה מהמדינה. תיזכר קצת בהיסטוריה ובסוף תתנצל על מה שרשמת ״בטעות״.
https://he.m.wikipedia.org/wiki/הסדר_חובות_המושבים
אולי תתאפק (אתה ונוספים כאן) אם האג’נדה שלא קשורה בשום צורה לנושא השרשור?
פתחו לכם שרשור מושבניקים גזלנים ותפרקו שם.
תגובה: בגי״ה: אפשר להתפרנס מחקלאות?
למה זה מרגיש כמו הגנת העדר שמפחד שידברו על נושאים מסוימים?
אני רשמתי תגובה ענינית בנושא השרשור ואז מגיעים כל מיני מגיני ההתישבות האובדת ומתחילים לבצע לי ניתןח אופי על בסיס עובדות כוזבות.
וחוצמזה, כיום כשאין ממש חרלאים במובן הקלאסי הישן והיפה, כדאי לדבר על מה שמדברים ולהזכיר בפני מי ששוקל להיצטרף לחונטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
זה לא עניין רק של בועז
נהדר. תפתחו לכם שרשור הוצאת קיטור בנפרד. זה לא קשור לכאן. בן אדם שואל על היכולת להתפרנס מחקלאות, למה אתה עונה לו על תחנת כוח ???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
נהדר. תפתחו לכם שרשור הוצאת קיטור בנפרד. זה לא קשור לכאן. בן אדם שואל על היכולת להתפרנס מחקלאות, למה אתה עונה לו על תחנת כוח ???
קשור וחצי.
זה שלא נעים לשמוע את האמת בפרצוף, לא הופך אותה לפחות אמת.
ענו לו כבר מזמן שאי אפשר להתקיים מחקלאות.
הסבירו לו גם למה.
התחנת כוח זו דוגמא לחקלאות של חברי קיבוץ מדושנים שסוחרים באדמה לא שלהם על חשבון בריאות של אחרים.
זו החקלאות היחידה שעובדת במדינה הזו.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
קשור וחצי.
זה שלא נעים לשמוע את האמת בפרצוף, לא הופך אותה לפחות אמת.
לא נכנס אתך לדיון על מה אמת. זה לא קשור לכאן.
אם אתה רוצה, הבמה פתוחה, פתח לך שרשור ותעלה בו את משנתך/כאבך.
פה יש שרשור עם כותרת ברורה ושאלה ברורה: האם אפשר להתפרנס מחקלאות אמיתית, משטח חקלאי של משק אחד במושב ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לבועז יש "בטן מלאה" על מושבניקים ונכסים ומה עושים בנכסים, וזה מוכר פה לא מהיום, אבל שאלת הדיון הזה היא האם אפשר להתפרנס מחקלאות.
סבי וסבתי התפרנסו כל חייהם מחקלאות במשק רגיל במושב. הם התחילו מגידולי שדה שבהם השיווק הוא יחסית מהיר אחרי ההשקעה, וככל שהצליחו לחסוך אוויר לנשימה הם הוספו מטעים, אח"כ לול ואח"כ רפת.
צ׳מע סיפור שסבתי סיפרה לי בדיוק לפני שבועיים: בשנה הראשונה שמטע האבוקדו הראשון שלהם התחיל להניב, הם לקחו מכל והתארגנו בשמחה לצאת לקטיף הראשון. קמו בבוקר, עלו על הטרקטור, הגיעו למטע ו... אין אפילו פרי אחד לרפואה. לא על העצים ולא על הארץ. במילים פשוטות: נשדדו.
נראה לך שמישהו פיצה על זה ??
וזה יכול להיות שוד, חמה, קרה מכות שמש, מכת ארבה, מחלות או מזיקים. לא חסר. על מכת בכורות בכלל לא מדברים פה, כי זה גם סבתא שלי, גם אמא שלי, וגם אני. שלא תדעו מצרות.
למעט מקרה השוד, על חמה, קרה, ארבה ומזיקים דווקא יש הגנות כמו קנ"ט, למשל. זה ביטוח שעולה כסף ומפצה בכך וכך אחוזים. עדיף על כלום.
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
לא ראיתי שכל כך מקפידים בגיפולוג על הנושא כמו בזמן שרוצים לסתום למישהו את הפה כשהנושא לא נח למישהו.
הועלו כאן נושאים קשורים ומי שהסיט את הדיון היה דווקא אתה אז או שתתיחס למה אמת ומה לא אמת או שתשב בשקט ואל תתערב.
וכן, זה המשך טבעי של הגישה של מי שרואים עצמך בני מלוכה מעל פשוטי העם שבעיר.
המתנחלים והדוסים בעינהם הם שודדי הקופה.
הולכים עם צוללות על החזה ושוכחים את השוד הגדול של עצמם.
אין גבול לצביעות?!
ואגב, לשאלה עצמה אין תשובה חד משמעית פשוטה כי לא לכל האנשים אותו המזל והתבונה.
אין דמיון בין אזור אחד למשנהו בארץ מבחינת אפשרויות החקלאיות.
אין דמיון בין מטעים לפרדסים לגידולי שדה או חממות או בקר רפת ולולים.
לכל אחד מאפינים משלו.
סתימת פיות ? חס וחלילה.
כתבתי ואני חוזר על זה: פתחו שרשור רלוונטי.
ואולי מישהו מהמנהלים יעשה את הדבר הנכון ויגזור את כל זה מכאן לשרשור נפרד.
מבטיח להשתתף, יש לי תשובות לבועז ורועי, אבל לא כאן המקום. שרשור נפרד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
1. עובדתית ברוב המושבים רק מיעוט הם חקלאים.
2. לרוב הילדים של אותם מושבניקים אין אפילו רשיון טרקטור אלא אם הם מחזיקים טרקטורון...
3. המדינה לא ממש דופקת את החקלאים היא פשוט הפסיקה להתיחס למגזר כאל נסיכים מאותרגים.
4. רוב מכריע של המושבניקים מחזיקים בנכסי קרקע, מגרשים לבניה והם מסודרים כלכלית הרבה יותר טוב ממקביליהם בעיר.
5. אצל מקצת החקלאים החקלאות היא ענף נוסף במקביל לעבודה כשכירים ואלו שעיקר תעסוקתם בחקלאות בדרך כלל כבר לא ממש עובדים פיזית. הם סוג של מנהלים/ סוחרים.
בשורה התחתונה כדאי שתבדוק מקרוב איך זה נראה מקרוב.
אולי תתנסה בתור עובד במושב כלשהו באזור אליו אתה מכוון. תשכור בית ותתנסה.
אני לא שולל אבל זה לפעמים נראה ממש שונה וקשה ממה שזה נראה.
בהצלחה!
בועז, זה כנראה נכון למרכז ולאזורי +/- חדרה-גדרה.
ממש אבל ממש לא נכון לערבה ואזור נצנה/רמת הנגב אליו התייחס פות"ש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
בועז, זה כנראה נכון למרכז ולאזורי +/- חדרה-גדרה.
ממש אבל ממש לא נכון לערבה ואזור נצנה/רמת הנגב אליו התייחס פות"ש
אתה מוזמן עדו לתקוף סעיף סעיף וננהל על זה דיון.
שלילה גורפת לא משרתת את העניין.
כמו שכתבתי כבר למעלה,
אני במקור מהערבה.
שם 90% לפחות (לא ספרתי) מהתושבים (כולל הורי ואחי) חקלאים.
אבא שלי, בן 76 קם מידי בוקר ב 0500 ויוצא לשטח (כן, עם התילנדים וקומץ ישראלים צעירים שמוכנים לעבוד בחקלאות). אח"כ חוזר הביתה ועוסק בתחזוקה, תיקון כלים וכד'.
אני גר במושב בחוף הכרמל.
אצלנו, הרוב הגדול של המשקים אכן מתפרנס גם או בכלל לא מחקלאות.
מכאן ההתיחסות - אני בהחלט מקבל את מה שכתבת, רק שזה לא נכון לאזורים אליהם התייחס פות"ש.
והיות ומדובר במושב, קשה לי (בהקשר זה) להתייחס להערות על קיבוצניקים גזלנים, שמקימים תחנות כוח על הקרקע וכד'. יש המון דעות והערות, לא רלוונטי כאן.
אני חוזר לשאלה המקורית ולהתלבטות של פות"ש:
לאחרונה נחשפתי יותר לעומק לנושא של אמון אישי.
אשתי סיימה קורס מאמנים, כרגע בפרקטיקום תחת ליווי ובקרה של מאמנת בכירה ובמקביל בקורס מתקדם.
תהליך האימון יודע לסייע בקבלת החלטה על שינוי כוון, התלבטויות אישיות, חיזוק אישי וכד'. מכאן גם גם באירוע של התלבטות כמו שלך.
שמים את השאלה על השולחן, מנתחים יחד בכלים מקצועיים את הסיבות, חוזקות, חולשות, תהליכים פנימיים וחיצוניים וכד' שמביאים למחשבות אלו ומסייעים בקבלת ההחלטה.
המאמן לא יקבל בשבילך את ההחלטות אבל יסייע לך לבגיע לתובנות החשובות ולשים את הפוקוס במקומות שלך חשובים.
אשמח לחבר אותך אל המרכזת שלה שתצרף אותך לאחד מבוגרי הקורס הנמצא כרגע בתהליך הפרקטיקום.
זהו תהליך קצר - 8-10 מפגשים. 15-20 ש"ח למפגש (אמיתי!) ובסופו אתה נמצא במקום אחר עם הרבה כלים שיעזרו לך לקבל את ההחלטות.
התהליך מבוצע, ד.א. רובו ככולו בZOOM (וזה חלק מההערכות שלה ושלי לקרירה הבאה ולפרישה המוקדמת שלנו).
ראיתי תוצאות של 2 חברות שלה שעברו כזה אימון (לא אצלה מן הסתם). מומץ מאוד.
חזרה להתחלה.
אני לא חקלאי. ולא הייתי. אבל מכיר מקרוב מאוד כמה וכמה.
אז... לא. אי אפשר.
ויותר מזה - מי שמנסה להתפרנס מחקלאות - לדעתי חולה נפש. לקחת כל מה שיש לך פעם בשנה ולהשקיע אותו בהשקעה מסוכנת על גבול לא אחראית, לעבוד עונה שלמה ובסוף.. ההימור מצליח או לא מצליח ובסבירות גבוהה איבדת הכל. ואז מתחילים שוב. וככה כל שנה או כל עונה.
מחלת נפש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חזרה להתחלה.
אני לא חקלאי. ולא הייתי. אבל מכיר מקרוב מאוד כמה וכמה.
אז... לא. אי אפשר.
ויותר מזה - מי שמנסה להתפרנס מחקלאות - לדעתי חולה נפש. לקחת כל מה שיש לך פעם בשנה ולהשקיע אותו בהשקעה מסוכנת על גבול לא אחראית, לעבוד עונה שלמה ובסוף.. ההימור מצליח או לא מצליח ובסבירות גבוהה איבדת הכל. ואז מתחילים שוב. וככה כל שנה או כל עונה.
מחלת נפש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה בדיוק מה שהתכוונתי שהיה המוטו של אבא שלי, אבל אף פעם אין עונה טובה ותמיד מפסידים.
ואם כבר הרווחת, המדינה לוקחת לך מה שהרווחת או שאתה מקמבן מיסים בדמות טרקטור חדש משאית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
למה זה מרגיש כמו הגנת העדר שמפחד שידברו על נושאים מסוימים?
אני רשמתי תגובה ענינית בנושא השרשור ואז מגיעים כל מיני מגיני ההתישבות האובדת ומתחילים לבצע לי ניתןח אופי על בסיס עובדות כוזבות.
וחוצמזה, כיום כשאין ממש חרלאים במובן הקלאסי הישן והיפה, כדאי לדבר על מה שמדברים ולהזכיר בפני מי ששוקל להיצטרף לחונטה.
זה לא הגנת העדר, אתה פשוט מחרב לחלוטין לחבר אתר את הדיון שלו על משהו אחר לגמרי.
מינימום אדיבות.
אף אחד לא סותם לך את הפה, פתח שרשור על נושא שמעניין אותך ותתחיל שם דיון.
בסופו של דבר,זה עסק. וכמו בכל עסק, צריך מיומנות קודמת. גם בתחום העיסוק הקודם לא התחלת ללא ידע מוקדם. ובעסק, כמו בכל עסק, יש בעלי עסק מוצלחים ויש פחות. מכיון שמדובר בעסק מורכב מאוד עם מרכיב סיכון גדול, כדאי לבא מוכן ולרכוש הן ידע חקלאי וטכני (אתה לא רוצה לרוץ למומחה על כל תקלה, ראה מקרה ג׳ון דיר) והן ידע בתכנון תקציב, ניהול כ״א, שיווק וכו׳.
אגב, שאלתי אגרונום שעובד בחברה חקלאית (מגדלת, לא מתווכת) שמגלגלת כמה מאות מליונים בשנה, והוא אמר שלתוספת הכנסה זה נחמד, אבל להתפרנס מ- 30 דונם אי אפשר.
הערה קטנה לבועז. תמיד חשבתי שהאתוס המתנחלי הוא שהגבול עובר היכן שעוברת המחרשה. פעם זה היה נכון (...) וההתיישבות, לא לקחה מהמדינה, היא נתנה אותה. על מגש של דם יזע ודמעות. כאמור, זה נושא לוויכוח אחר.
מצד אחד, זה סופר קשה, וסופר מסוכן, כמו שכבר כתבתי בתגובה הקודמת שלי.
מצד שני, קשה לי להסכים עם האמירות שמדובר בהפסד בטוח.
הרי בסופו של דבר אנחנו מכירים מעט חקלאים שחיים מזה מגיל של אחרי צבא ועד המוות. עובדה. בשביל למנוע את הטיית המשפט שלי אומר מראש שאני לא מדבר על אלו שמתפרנסים מתעשייה ותיירות, או מתן שירותים לחקלאים.
זה מזכיר לי את התקופה שבמסגרת העבודה שלי הסתובבתי הרבה במוסכים.
אתה שומע יללות מבעל המוסך על ההפסדים מפה ועד הונולולו, אבל אתה רואה בן אדם שחי מזה כל חייו, ויום אחד אתה מגלה שהוא פתח עוד מוסך, או שלושה. בשביל מה? להגדיל את ההפסדים? ואז אתה לומד לסנן את עוצמת היללות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא הגנת העדר, אתה פשוט מחרב לחלוטין לחבר אתר את הדיון שלו על משהו אחר לגמרי.
מינימום אדיבות.
אף אחד לא סותם לך את הפה, פתח שרשור על נושא שמעניין אותך ותתחיל שם דיון.
דאגתך לנושא הדיון נוגעת ללב.
חזור לקרוא את תגובה 35 שלי שגררה את השטויות של נדב ושלך וראה שהיא עניינית ביותר אבל לא נעימה לכם לאוזן.
ומאותו רגע אתם מסיטים את הדיון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דאגתך לנושא הדיון נוגעת ללב.
חזור לקרוא את תגובה 35 שלי שגררה את השטויות של נדב ושלך וראה שהיא עניינית ביותר אבל לא נעימה לכם לאוזן.
ומאותו רגע אתם מסיטים את הדיון
יצחק(?)-
אני מסכים לחלוטין עם האתוס של המחרשה ובלבד שאוחז בה יהודי שמפריח את השממה ולא סוחר שמספסר באדמה.
עובדי אדמה ציוניים הם אכן נסיכים מבחינתי.
נושא לדיון נפרד כמו שאמרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עובדי אדמה ציוניים הם אכן נסיכים מבחינתי.
נושא לדיון נפרד כמו שאמרת.
בועז, נראה לי שהתבלבלת קצת.
בן-אדם שרוצה להיות עובד אדמה ציוני הוא-הוא נושא השרשור הזה. ואם אתה לא סגור על זה פשוט קרא את הכותרת והודעת הפתיחה
תחנות כוח וספסרי אדמות הם אלו ששייכים לשרשור אחר, וכמו שכבר כתבתי אם ייפתח כזה אגיב בו בשמחה. או שאתה פוחד להיתקל באמיתות שלא יהיו לך נעימות לשמוע ?