תגובה: הטריוס של שחף - לאתגר את האנדרדוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא מאמין שבנהיגה שקולה ועדינה תשבור משהו מכני, כי זה רכב קל עם מנוע לא מספיק חזק כדי לפתל ולסחוט מכלולים, אבל לנוכח המכשולים/מאמצים שהאוטו שלך חווה, כן תגמור גיר די מהר. כי אין הילוך כוח ובסופו של דבר אתה מטגן את הגיר האוטומטי שלך. מומלץ להוסיף קולר נפרד לגיר, לא יקר ויחסוך לך הרבה כסף ועוגמות נפש בהמשך.
עוד שים לב לטמפרטורת המנוע - מנועי האלומיניום של דייהטסו ידועים ברגישותם לנוזלי קירור לא איכותיים ובנטייתם להתחמם מהר ובבת אחת. תהיה רגיש ועירני מאוד לזה, במיוחד בטיולים בקיץ, כשגם המזגן מצטרף לחגיגה..... גיר אוטומטי שמתחמם יגרור איתו גם התחממות מנוע - ומנוע שרתח הולך לזבל.
נכון לחלוטין וחשוב לציון, תודה דרור!
כבר יושב אצלי בבית חיישן לחום מנוע שהזמנתי ועוד לא הוספתי (לא בטוח איפה) ומתכנן להזמין קולר גיר יש המון מקום לקולר גיר אני בהתלבטות האם לחבר את הקולר גיר בנפרד או בטור, ראיתי את הדיון פה בפורום בנושא ועוד לא הגעתי להחלטה.
בקיץ כל עוד לא יהיה קולר ומד חום מנוע לא מתכנן טיולים רציניים
לגבי חיישן ותצוגת חום מנוע - שים כזה שיש לו התראה קולית, כך לא תצטרך למסוע כל הזמן עם העיניים על שעון החום ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shahaf_
נכון לחלוטין וחשוב לציון, תודה דרור!
כבר יושב אצלי בבית חיישן לחום מנוע שהזמנתי ועוד לא הוספתי (לא בטוח איפה) ומתכנן להזמין קולר גיר יש המון מקום לקולר גיר אני בהתלבטות האם לחבר את הקולר גיר בנפרד או בטור, ראיתי את הדיון פה בפורום בנושא ועוד לא הגעתי להחלטה.
בקיץ כל עוד לא יהיה קולר ומד חום מנוע לא מתכנן טיולים רציניים
המלצה שלי,
בנפרד, רק אם אתה קונה קולר גדול.
כמה גדול ? כמה שנכנס.
רענן
נו שחף, איך עבר היום? ואיך הנעילה?
אחרי שנפגשנו כמעט עשיתי פניית פרסה כדי לראות את הטריוס עם הנעילה בעליה...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לא הבנתי... טריוס עלה והיילקס ירד?!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כך יצא....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הטריוס הצליח. ההילקס שיפר לאחור.
נשלח מהנייד
2 קבצים מצורפים
עדכונים!
קובץ מצורף 133531
לאחר ביקור בתחילת השבוע הקודם אצל פרוג׳יפ הפגוש קוצץ מעט והותקנה כננת warn axon 55-s
כננת 5500 ליברה, כבל סינטטי, ביקורות טובות, חברה אמינה ומחשבה לעתיד שהכננת תשמש אותי לרכבים הבאים.
דבר נוסף שחיפשתי לא מעט הוא נעילה אחורית, אני מאמין השילוב של נעילה מרכזית קיימת ביחד עם נעילה אחורית יכול לשפר את העבירות של הטריוס במידה רבה, ראיתי כבר סרטונים על נעילה ממועדון הטריוס היווני והמלזי אך לא הצלחתי להגיע ליצרן שמוכר אותם באופן סדרתי ואני לא יודע האם היה החלפה מלאה של הסרן האחורי.
לאחר מאמצים וחיפושים רבים בגוגל וממש על סף התייאשות הגעתי לפורום של מועדון הטריוס ברוסיה, התחלתי לחפש ולקרוא עם גוגל טרנסלייט והגעתי לדיון שהם מיוזמתם שלחו דיפרנציאל ליצרן רוסי של נעילות אוטומוטיות Differential Automatic Krasikov (או בקיצור DAK) והוא ייצר בשבילם נעילה אחורית לטריוס ולמכור אותה באופן מסחרי, האתר עצמו גם דרש גוגל טרנסלייט.
לאחר קצת מחקר עצמאי על הנעילה יצרתי איתם קשר במייל והזמנתי את הנעילה האחורית שהגיע והותקנה שבוע שעבר גם! (מאמין שאופן עבודת הנעילה דורש דיון נפרד) (+- 1200ש״ח, כולל משלוח ומסים, התקנה 2000 ש״ח)
קובץ מצורף 133532
בסופ״ש האחרון עשינו טיול נחמד של יומיים בגולן שכלל את מעלה סוסיתא (העלייה לבני יהודה העתיקה), מעלה סמך ירידה לנחל כנף משושים והסתיים בשביל המוסכים הדרומי
כבר בתחילת המעלה של סמך פגשתי את אסף (הייתי כל כך המום מזה שזיהית אותי ויצאת להגיד שלום ששכחתי לשאול לשמך אבל זה מה שניחשתי לפי ההיילקס)
המעלה עבר בקלילות מפתיעה, לצערי לא נראה לי יש צילומים, בזמן שפינינו דרך לאסף לעבור הל״ק והג׳ימיני מלפניי רצו קדימה ואז עזרו לכוון טאראקן בירידה, אחרי שאסף עבר התקדמתי מהר מדי בשביל שהג׳ימני מאחוריי יצלם ואני פשוט חיכיתי לקטע הקשה שאני יעצר בו ואצטרך מכווין כדי לעבור - אבל הוא לא הגיע.
פעם ראשונה שלא הייתי הגורם המעכב בטיול, עברתי את כל הטיול ללא הכוונה ומעט מכות במיגון. (שדורש יישור אחרי מעלה רמון והטיול האחרון)
חייב לציין ששביל המוסכים הדרומי אכזב אותי מבחינת הציפייה שלי לעבירות בינונית-קשה, הוא היה לטעמי קל-בינוני, רכב לא מוגבה יסבול שם בכמה קטעים, אך לא היה אתגר טכני משמעותי בנסיעה וסיימנו אותו מהר מאוד.
תמונות וסרטונים בהמשך! (מחכה שישלחו לי)
מניח שהכל רץ מהר כל כך גם כי אין הילןך נמול אמיתי... אבל שאפו!
בעיקר מראה לדעתי על היכולת שלך כנהג... ופחות של המכונה.
הייתי שמח אם היית מפרט קצת על הכננת,
מחיר? מחיר התקנה? האם זה כלל אישור ברישיון? את המגש היה להם מוכן או פיברקו פתרון ייעודי לטריוס?
אני מתעניין על אותה כננת בדיוק לסמו שלי.
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מניח שהכל רץ מהר כל כך גם כי אין הילןך נמול אמיתי... אבל שאפו!
בעיקר מראה לדעתי על היכולת שלך כנהג... ופחות של המכונה.
הייתי שמח אם היית מפרט קצת על הכננת,
מחיר? מחיר התקנה? האם זה כלל אישור ברישיון? את המגש היה להם מוכן או פיברקו פתרון ייעודי לטריוס?
אני מתעניין על אותה כננת בדיוק לסמו שלי.
הכננת עלתה 5000 ש״ח, פיברקו פיתרון קאסטום לטריוס + התקנה + אישור ברישיון - 2000 ש״ח (לא כולל)
ניסיתי לצלם את העבודה, מקווה שעוזר!
קובץ מצורף 133534קובץ מצורף 133535קובץ מצורף 133536
דווקא אופן הפעולה של הנעילה הזו ממש מעניין. במבט ראשון זה נראה כמו מוגבל החלקה כלשהו.
ועדיין זה לא פותר את עניין היעדר הילוך הכוח. אתה נע מהר מכפי שהיית רוצה וגם הגיר שלך סובל קשות - והוא המועמד העיקרי לכשל, במיוחד כשמזג האוויר יילך ויתחמם. והקרנת החום מהקרקע תהפוך לעניין קריטי לגירים אוטומטיים.
להבדיל, טריוסים ידניים יתקשו מאוד בסיטואציות הללו כי ידוממו מנוע על כל בולדר וכדי למנוע את זה יצריכו מהנהג להחליק את הקלאץ' בתדירות גבוהה - מה שיביא לשריפת והחלפת מצמדים על ימין ועל שמאל...
ציר המוסכים אינו מאתגר דווקא מבחינת עבירות (כשאין בוץ).
הקושי שם נובע מהטילטולים לרכב ולנוסעיו ומהחבטות בגחון מכל מיני בולדרים בולטים (לכלי רכב נמוכים).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דווקא אופן הפעולה של הנעילה הזו ממש מעניין. במבט ראשון זה נראה כמו מוגבל החלקה כלשהו.
ועדיין זה לא פותר את עניין היעדר הילוך הכוח. אתה נע מהר מכפי שהיית רוצה וגם הגיר שלך סובל קשות - והוא המועמד העיקרי לכשל, במיוחד כשמזג האוויר יילך ויתחמם. והקרנת החום מהקרקע תהפוך לעניין קריטי לגירים אוטומטיים.
להבדיל, טריוסים ידניים יתקשו מאוד בסיטואציות הללו כי ידוממו מנוע על כל בולדר וכדי למנוע את זה יצריכו מהנהג להחליק את הקלאץ' בתדירות גבוהה - מה שיביא לשריפת והחלפת מצמדים על ימין ועל שמאל...
ציר המוסכים אינו מאתגר דווקא מבחינת עבירות (כשאין בוץ).
הקושי שם נובע מהטילטולים לרכב ולנוסעיו ומהחבטות בגחון מכל מיני בולדרים בולטים (לכלי רכב נמוכים).
כרגע לקיץ מתוכננת הפסקת טיולי שטח לטובת קמפינג בנקודות מים, מקווה שבסתיו יהיה כבר קולר גיר כדי למנוע את הנזק הפוטנציאלי הזה.
(מתוכנן איזה פרויקטון diy חשמלי מקווה לעדכן בהמשך בפורום הרלוונטי, בקיץ מתוכנן רק אבטיפוס)
וזה מביא אותי לעוד נקודה - בעלייה לבני יהודה קרה משהו מוזר, אני לוחץ גז עד הסוף והאוטו נוסע בקושי על 5 קמ״ש חשבתי שמשהו תקול באוטו עד שכיביתי את המזגן ואז הכל רגיל
עוד חיסרון של הטריוס: אי אפשר לטייל בטריוס עם מזגן בחום מעבר לשבילי עפר, האוטו פשוט לא סוחב.
״אתה נע מהר מכפי שהיית רוצה״ - נכון, בעקבות זה יותר עבודת בלמים, יותר החלפת רפידות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shahaf_
וזה מביא אותי לעוד נקודה - בעלייה לבני יהודה קרה משהו מוזר, אני לוחץ גז עד הסוף והאוטו נוסע בקושי על 5 קמ״ש חשבתי שמשהו תקול באוטו עד שכיביתי את המזגן ואז הכל רגיל
יש לך נורית התראת חום גיר ?
בכל מקרה, כדאי לך מאד לבדוק את השמן גיר (צבע וריח)
כי מה שאתה מתאר גם קורה כששמן הגיר רותח.
רענן
בתור אנדרדוג ידוע ..
לי זה נראה כמו לאנוס את האנדרדוג ;)
שמח שאתה נהנה. קולר שמן גיר וונטה גדולה ... דבר ראשון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
זקנה בת 100 נכנסה לתחנת משטרה וביקשה להגיש תלונה על אונס.
"מי אנס אותך גברת?... ומתי זה היה?"
"...אההה, באו קוזאקים. לפני 85 שנה"
"ולמה חיכית עד עכשיו?..."
"סתם נעים להיזכר...."
אולי גם האנדרדוג נהנה?............:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
יש לך נורית התראת חום גיר ?
בכל מקרה, כדאי לך מאד לבדוק את השמן גיר (צבע וריח)
כי מה שאתה מתאר גם קורה כששמן הגיר רותח.
רענן
אין, יש רק נורה אדומה של "מנוע חם מדי עצור הכל עכשיו או שהוא מת", קודם אתקין את המד חום מנוע של דיקסל שיושב לי פה על השולחן, ובהמשך עם הקולר גיר אוסיף חיישן לחום גיר
בינתיים כל סוף טיול אני בודק את צבע הנוזל (עשיתי לי נוהל יום שאחרי)
ריח? אמור להיות לו ריח? בדקתי עכשיו אחרי שאמרת ולא שמתי לב שיש ריח כלשהו בכלל
ספציפית למקרה הזה, זה היה עוד ב9 בבוקר לפני שנהיה ממש חם ממש ברבע שעה הראשונה של הנסיעה בעלייה לא טכנית רק קצת תלולה וכיבוי המזגן נתן הבדל מיידי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shahaf_
אין, יש רק נורה אדומה של "מנוע חם מדי עצור הכל עכשיו או שהוא מת", קודם אתקין את המד חום מנוע של דיקסל שיושב לי פה על השולחן, ובהמשך עם הקולר גיר אוסיף חיישן לחום גיר
בינתיים כל סוף טיול אני בודק את צבע הנוזל (עשיתי לי נוהל יום שאחרי)
ריח? אמור להיות לו ריח? בדקתי עכשיו אחרי שאמרת ולא שמתי לב שיש ריח כלשהו בכלל
בטוח שאתה מריח את המדיד שמן גיר ?
מה צבע השמן ?
עדיף לבדוק לאחר הנסיעה המאומצת שהמנוע עוד פועל ולא יום אחרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shahaf_
ספציפית למקרה הזה, זה היה עוד ב9 בבוקר לפני שנהיה ממש חם ממש ברבע שעה הראשונה של הנסיעה בעלייה לא טכנית רק קצת תלולה וכיבוי המזגן נתן הבדל מיידי
גם בחורף בקור ניתן "לטגן" את שמן הגיר.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shahaf_
אני לוחץ גז עד הסוף והאוטו נוסע בקושי על 5 קמ״ש.
לארוחת צהרים טיגנת גיר...קוראים לזה לעשות מו. אתה לוחץ גאז והמנוע עושה מווווו
ההשקעה בנעילה והכננת זה מדליק לאללה ובהחלט לוקח אותך למקום אחר מבחינת יכולת. אבל כפי שנכתב כאן, אין ספק שהגיר יסבול. היתי מתקין מהר מצנן עם וונטה ובכל מקרה נזהר מאוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בתור אנדרדוג ידוע ..
לי זה נראה כמו לאנוס את האנדרדוג ;)
שמח שאתה נהנה. קולר שמן גיר וונטה גדולה ... דבר ראשון.
אבל זה בהסכמה 😁
אני עכשיו מתחיל לקרוא את הספר שלך, עכשיו הבנתי מה זה באמת "שרשורפלצת"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
בטוח שאתה מריח את המדיד שמן גיר ?
מה צבע השמן ?
עדיף לבדוק לאחר הנסיעה המאומצת שהמנוע עוד פועל ולא יום אחרי.
גם בחורף בקור ניתן "לטגן" את שמן הגיר.
רענן
בטוח שזה המדיד, הנוזל גיר בצבע סגול בהיר
אשמח לדעת אם אני טועה,
מה שהבנתי על טיגון גיר שזה שילוב של תנאים×מאמץ×זמן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
לארוחת צהרים טיגנת גיר...קוראים לזה לעשות מו. אתה לוחץ גאז והמנוע עושה מווווו
ההשקעה בנעילה והכננת זה מדליק לאללה ובהחלט לוקח אותך למקום אחר מבחינת יכולת. אבל כפי שנכתב כאן, אין ספק שהגיר יסבול. היתי מתקין מהר מצנן עם וונטה ובכל מקרה נזהר מאוד
מסכם את כל מה שאמרו,
אשקיע בקולר גיר רציני, מזל שיש מלא מקום מול הרדיאטור
ד"א, אני לא יודע אם זה נתון רלוונטי, לחצתי על גז עד הסוף והסל"ד נשאר נמוך (גם זה עד שכובה המזגן)
https://izh-techno.ru/categories/blokka/
אולי גם פה יש נעילות.
יש לסובארו .. ולפרוזה. לא חיפשתי יותר.