...
Printable View
...
מה שאתה חווה במכוניות ליסינג זה טיפול רשלני על סף ההזנחה כמקובל בחברות ליסינג.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ספורט לעומת רוביקון?
אף אחד לא באמת 'צריך' רוביקון. תכלס מי שלא מתכוון לעלות לצמיגי 35 ומעלה - ספורט יהיה מצויין עבורו. אני ממליץ כמובן על ייבוא אישי או מקביל (יש סוכנויות ייבוא מקביל מתמחות במותג ג'יפ) עם צמיגים במידה הכי גדולה שאפשר בדגם של ארה"ב ולא את הייבוא של סמל"ת שסובל ממידת צמיגים בעייתית ותאימות מוגבלת לשיפורים.
ספורט עם נעילה אחורית, רצוי עם ניתוק מייצב (אופציה שעולה כסף) , תגביה ב50 מ''מ ותטייל כמה שאפשר. לא יחסר לך כלום.
אסף.
אם יורשה לי להיות קצת יותר פרקטי.
רנגלר ארוך הוא לא רכב מתאים ל overlanding
אתה חייב רכב שיהיה לו הרבה הרבה מקום להעמיס.
ורנגלר אפילו ארוך הוא ממש לא כזה !
לי היה קצר והיה ממש חנוק.
טוב לטיול לשלושה ימים או ארבעה עם שני אנשים בלבד.
רנגלר ארוך יתאים בקושי לטיול של מספר ימים וארבע אנשים וזהו !
אין מקום למקרר אמיתי לציוד שטח לשבוע למיכל מים ענק.
רנגלר ארוך פשוט לא מתאים ל overlanding
ועל תתכנן שום דבר על הגגון, בגלל הסגירה אתה לא יכול להעמיס משקל.
מזרונים ושמיכות וזהו.
אז מה כן?
טנדר, או אם אתה ממש מגזים fullsize
טויוטה הייליקס יעשה עבודה מצוינת.
בזמנו הייתי בדילמה דומה, שהסתיימה ביבוא אישי של רוביקון מארה״ב (במחיר של רוביקון בן 3 בארץ). לדעתי זו האופציה המועדפת.
אופציה נוספת היא כמו שכבר כתבו לך; להיפגש עם יריב (סופרגיפ) ולשמוע מה יש לו להציע או עם כל יבואן מקביל אחר (אוטומקס ושות׳).
יתכן שבמחיר היבואן הרישמי תוכל לקבל גיפ משודרג.
לשאלותיך
1. נכון לעכשיו, לא שמעתי על בעיות מיוחדות עם מנוע ה 2.0. מתנהג מצויין בכביש ובסדר גמור בשטח (למרות השנמוך בארץ, בהעדר מנוע עזר חשמלי) ועדיין מדובר במנוע טורבו קטן (יחסית לרכב ולמשקל...)
2. למיטב ידעתי, ה JK מהשנים 2009-2011 מפגינים אמינות סבירה ואין להם מחלות מיוחדות. שווה לדבר עם רמי (grand) שרכש כזה לא מזמן.
הערה כללית, להפוך ספורט לרוביקון הרבה יותר יקר מלקנות רוביקון מלכתחילה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני חייב לציין שאני לא חושב שזה נכון. וזה מכמה סיבות:
1. אני מכיר כמה רנגלרים שנבנו ספציפית לאוברלנד כאן בארץ. עם אחד מהם אני מטייל. רנגלר עם אוהל גג מזמן אינו מחזה נדיר.
2. אם נשים לרגע בצד את הפוראנר והטאקומה הברורים, אפשר לראות בבירור שהרנגלר הוא הנשק המועדף בארה"ב. כפי שמודגם היטב בכל כך הרבה כתבות, יוטיוב וכו
https://www.youtube.com/channel/UC1A...W-1uEQBlUGXnww
3. לרנגלר יש סטוק כל כך מופרע של אבזור- שכל דבר שלא הגיע מהמפעל אפשר לקנות. אבל הכל. גגונים ענקיים לאוהל גג, מנשאים לדלת האחורית, מגירות, מגבות,משתנות, טוסטר משולשים. יש הכול.
4. אנחנו בישראל. מעל 3 ימים של אוברלנד ואתה ברצועת עזה או בירדן.
5. אני יוצא עם הגרוטאה שלי ליומיים שלושה ומעולם לא הזדקקתי ליותר מקום. זה עיניין של סידור נכון של הרכב. ומעולם לא חוויתי מחסור במקום. נהפוכו, הקטע של סידור רכב לאוברלנדינג הוא משהו שכל ג'יפאי נותן עליו את גאוותו. מבחינתי היום בו הצלחתי לסדר מקום מתחת למושב האחורי לארגז כלים נשלף דורג פלוס מינוס בעצימות זהה ללידת בתי הבכורה.
6. טנדר יתן יותר מקום. נכון. אבל יותר מקום למה? כמה זמן אתה חושב שתשב במדבר עד שישבר לך הזין?
תומר.
א. אתה צודק ולא כל כך נורא לטייל 'קל' יחסית.
ב. אתה מדבר על טיול סולו ברכב הוא מדבר על הרכב משפחתי של מטיילים.
ג. ובהרכב של יותר מ2 אנשים - עזוב מקום - הבעיה הופכת להיות מגבלת המשקל המותר.
ד. מה שמחזיר אותי ל-א' ותשומת הלב הנדרשת, שלא לומר מאמץ אמיתי - לשמור על כל הסידור קל משקל. זה לא בהכרח להתכלב אלא לבחור מה לוקחים לפי כמה זה שוקל. וזה אפשרי בהחלט.
אסף.
איפסתם אותי , האמת שאני כבר נהנה ללכת לראות את המכונות בשבועיים האחרונים , אז ההנאה כבר התחילה .
הרעיון של ספורט עם sway bar disconnect מעניין מאוד .
לגבי המקום , בהחלט הבנתי , ראיתי היום גיפ יפה ואדום , מזווד כולו עם מגירות מאחורה , כבר כך אין מקום לכלב המשפחתי וקשה מאוד להוסיף ציוד .
התחביב כבר מעניין ואפילו אין לי מכונה תחת היידיים ...
החלטות .... החלטות .....
במקומך הייתי לוקח את התחביב לאט, בטח אם אתה הנה מהחיפוש.
הייתי מחפש ג׳יפ טוב בתקציב שיש לך במזומן, לא מסתנוור משיפורים ודיגומים, אלא מתמקד בכלים שמורים ומטופלים.
כל מה שאתה צריך כדי לטייל זה ספורט עם צמיגי AT/MT.
קיט ניתוק ידני למוט מייצב עולה 150 דולר.
140k ק״מ לרכב מטופל זה בסדר גמור, תתחיל ותנסה, למכור תמיד תוכל.
אם הרכב ישמש רק לטיולים ולא רכב יומיומי, רנגלר חדש זה ביזבוז משווע לטעמי גם למי שיש לו עץ שמצמיח שטרות, jk מדור ראשון עם המנוע 3.8 הוא סבבה לגמרי, בדרך כלל הם מגיעים במקור עם נעילה אחורית וניתוק מהיר למייצבים, תמצא אחד משופר קלות, סיכוי טוב שהוא כבר יהיה מאובזר בהגבהה, בולמים טובים, כננת וצמיגי שטח, אם תחפוץ תוסיף נעילה קידמית, יחסי העברה ויישור קו, ויש לך אחלה ג'יפ סביב 150-170 כולל היישור, מנוע ה 3.8 עם יחסי העברה נכונים מאיץ לא רע, משייט נינוח סביב 100-110 קמש, אמינות די טובה, פה ושם ידרוש תחזוקה עקב בלאי הקיים בכל ג'יפ במיסבים, תפוחים וכד'
לפעמים תקלת חשמל קטנה, לא משהו להתרגש ולפחד מעלות גבוהה, עלויות החלפים מאוד זולות וזמינות בשפע.
לגבי מקום, כל עוד שלא חרגת מנוסע בודד או זוג שישן באותו האוהל אין בעיה, מעבר לזה לא יהיה מקום וחייבים גגון למזרנים וציוד שינה, גגון ברנגלר זה נושא בעייתי ומאוד יקר בגלל מורכבות ההרכבה על גג פיבר.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אני לא יודע אם ניתן לבצע אוברלנד למשפחה של ארבעה ברכב שאינו יונימוג. אני כמובן מקצין, אבל לקחת משפחה של ארבעה אנשים- לשלושה ימים בכל רכב שאינו איזה סאברבן נשמע לי כמו גיהנום.
משקל ההעמסה של רנגלר נמוך יחסית.
הרכבים המדוגמים האלו חורגים מאד מהמשקל המותר וזה עולה לא מעט בדיונים גם בערוצי יוטיוב וגם בפורומים כבעיה לא קטנה בלאי מואץ של מכלולים וסרנים מחייכים.
כי אתה בראש של יציאת גברים אינטנסיבית, לא טיול.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני לא יודע אם לראות בזה מחמאה לאוטו או עלבון לי :-)
לגבי כל היתר- יצא לי לטייל משום מה עם רנגלרים בכל המידות והגוונים ואני רוצה לחשוב, לפחות ברמת המחשבה שלי, שאת רוב המסלולים בארץ עשיתי בשנותי בשטח. רוביקון זה מגניב אבל תן לי JK ספורט או סהרה עם נעילה אחורית מקורית (או לא), קדמית לא מקורית, 2 אינץ הגבהה וצמיגים במידה מבורכת, ואני מחייך כמו עז בYELLOW. אני חי כבר לא מעט שנים עם הגרוטאה-עם טרנספר ביחס העברה הרגיל של ג'יפ- ה 2.72 ועם נעילה אחורית וקדימה סמי נעול (דטרויט טרוטראק) ומעטים הם המסלולים שלא עברו לי בסבבה. אז על רנגלר ספורט זה בכלל נשמע לי חלום.
דעתי כדעת רמי - אין טעם לרכוש רנגלר חדש שישמש כרכב שני ולטיולים בעיקר אלא אם ממש יש עודף כסף מיותר.
רנגלר JK שנים 2008-2011 רכב אמין יחסית אין מחלות ידועות של אמינות למעט אחת- גיר אוטומטי שנוטה להתחממות יתר ולצורך בשיפוץ קורה בעיקר מנסיעה מאומצת בהילוך לא נכון לתנאי השטח. המנוע אמין מאד וגם שאר המכלולים אמינים יחסית. יש כמובן בלאי / שברים של נסיעה מאומצת בשטח שאותם ציין רמי גרנד - אם הרכב מטופל אז אין דאגה בהיבט הזה.
חולק על רמי גרנד חלקית בעניין הגגון - נכון אם רוצים גגון שיתאים לנשיאת משקלים כבדים מאד כמו נניח אוהל גג אז כבר מדובר בגגון יקר ומסובך להתקנה שמחייב קדיחה בגג הפיבר או חיזוק חיצוני שיורד לגף/ שילדת הרכב. אבל בהחלט ניתן להתקין גגונים מסיביים שמספיקים לכל צורך שפוי ולמשקלים אפילו כבדים יחסית על גג הפיבר ראו https://youtu.be/AsqjNItTqHQגגון כזה שיוצר והותקן אצלי על ידי חבר - מוכן לייצר גם לאחרים תמורת 2,000 ש"ח בלבד.
הרנגלר בהחלט יכול לשמש כרכב אוברלנד למשפחה בת 4 נפשות וכלב למספר ימים במדבר - כל ציוד השינה, כולל אוהלים, מזרונים, כלי מיטה ואפילו הכיסאות יכול להיות מועמס על הגג בתיק גג גדול, בתא מטען אם יחולק באמצעות מדף רוחבי אמצעי ייכנס בכיף מקרר, מיכל מים, מזון יבש, כלי אוכל, שולחן, גזיה ועוד שיספיקו לשלושה ארבעה ימים למשפחה בת 4 נפשות.
שני הילדים והכלב במושב האחורי וההורים מקדימה.
כן זה יהיה קצת צפוף אבל בהחלט אפשרי ולא הרבה יותר צפוף מרכבי כביש שטח אחרים כמו לנדקרוזר וכו'
יש אופציות איחסון נוספות אם כי פחות מומלצות כמו התקנת מינשא מדף אחורי מעל הגלגל ספייר ועוד ועוד. כמו שנאמר שוק האפטר מרקט של הרנגלר הוא אין סופי
לגבי ספורט או רוביקון, עניין של מחיר רכישה, אם הפער פחות מ 20k הייתי רוכש רוביקון, ניתן לקחת ספורט, להוסיף נעילה קידמית בנוסף לאחורית, להגדיל יחסי העברה ולהגיע לרמה של רוביקון אך עדיין לרוביקון יש תיבת העברה טובה יותר בעלת יחס העברה גבוה המאפשר זחילת סלעים טובה יותר.
קולר גיר טוב, מופרד מהרדיאטור בנוסף להרגלי נהיגה נכונים ישמרו על הגיר,לא להתעצל, יורדים לשטח מעבירים להילוך כח, שבילים מהירים? עוברים לhigh.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
מה האוטו קשור לסיפור?
זה הקצב, והזמן.
בטיול אני לא מתייחס כמעט לקצב, הוא איטי.
ואז מסלול שאתה עובר ביום אחד יכול לעבור ביומיים או אפילו ב-3 אם נשארים בנקודה טובה יום שלם.
פתאום הארץ התמחתה לה עוד קצת.
יש לי חבר קבוע לטיולים עם רכב מדגם כמו שלך, נעילה אחורית ARB, הגבהה סטנדרטית וצמיגי שטח מלא.
הוא עובר בכל מקום במסלולי וטיול שלנו, נכון.
אבל העוד קצת קלות, שליטה ונונשלאנט של נעילה נוספת וטרנספר קצרצר.. אחח, זה אחרת.
וכאן נכנס הרוביקון.
פשוט מסודר מהחברה מבחינה מכנית.
נכון שתא המטען לכ כזה להיט, אבל כבסיס למכונת טיולים הוא מעל ומעבר ופשוט מוצר מוצלח.
טוב ,
על מנת לסכם את השרשור בצורה רלוונטית .
ראיתי אני חושב כ20 רנגלרים כולם מסביבות בציר 2008 - 2012 וטרחתי סביב זה לא מעט . אף אחד לא דיבר אלי מבחינת מחיר או שיפורים . מעט מאוד רכבים שלא עברו שינויים קיצוניים .
לא ברור לי בדיוק איך , אבל בסוף קניתי לאנד קרוזר 2008 , עם 250 אק"מ שנראה לי פלטפורמה נחמדה ובמחיר הנכון . לא ברור לי עדיין איך התגלגתי לזה אבל אני לא מתחרט בכלל , הרכב חף משינויים וחוץ ממיגון אין לו כלום .
כנראה אני אגיע לרנגלר אבל בדרך הארוכה .
תודה לכל הנחפרים ושנה טובה .
גלעזר
תתחדש ותהנה מהרכב...
לגבי שיפורים והתאמות (רעיונות וביצוע) - חפש את השרשור הארוך של יורם דרומי...