תגובה: מישהו מקושר באאוטבק ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ההערכה של אאוטבק היא שהשבר נגרם עקב עומס צידי, אולי עקב הידוק יתר, והם אומרים את זה בגלל צורת השבר.
ניתוח מאד הגיוני! הכוונה להידוק יתר של האום על הפין בחלק העליון. אין שם מיסב קצה או אפילו עין גומי רגילה. התכן המקורי של הרכב בנוי על מהלך מתלה מסוים שמאפשר לבולם לקבל זויות מסוימות. כשהרכב מוגבה ועם מהלך מתלה מוגדל, טווח הזויות של שנדרשות מהנקודה הזאת גדל, אבל התכן של הפין עם הכריות לא השתנה. אם מוסיפים לזה מעיכת יתר של הבושינגים העליונים, זה ההסבר ההגיוני ביותר לשבר בדיוק בנקודה שהוא אכן התרחש.
לא יודע להגיד כמה צריך להדק, הידוק חסר גם לא טוב (מדידת מומנט לא נראית לי רלוונטית בהידוק מול כרית גמישה). זו נקודת תורפה של בולמים עם חיבור פין.
את הניתוח הזה הם עשו מבלי להכיר את הרכב הספציפי אלא רק על סמך התבוננות בבולם השבור.
חיזוק נוסף לתיאוריה הזו מגיע מכיוון מיסב הקצה של זרוע A בחיבור למרכז הסרן האחורי, שנשבר פעם אחר פעם עד שהוספתי high-misalignment washer בעצת החברים פה.
כשיחזור הבולם אבדוק את החופש בשני הצדדים, וגם אנסה לחפש סימנים מקדימים לשבר בבולם השני.
קצת קשה לקבוע באופן חד משמעי ע״ס תמונות, אך אם מזהה נכון, נראים 2 איזורים של התעייפות (״קווי חוף״) משני צידי הבורג ואז איזור מרכזי של שבר בעומס יתר.
בהחלט יתכן שהרכבה לקוייה גרמה להתפתחות מאמצי כפיפה על הבורג.
יש לצפות לממצאים דומים גם בבולם השני.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הבולם תוקן (חולץ הגדם השבור והוחלף לבורג חדש), לא גובים ממני על התיקון [emoji846]
היום בערב או מחר הוא כבר אמור להיות אצלי, ואז אבדוק את חופש התנועה הצידי בשני הבולמים, וגם אם יש סימנים מקדימים לשבר דומה בבולם השני ...
תודה לכל המסייעים [emoji846]
חדשות מעולות!
לדעתי ששווה בדיקה,
https://www.jimnybits.com/suzuki-vit...r-spacers.html
אני חושב שתושבת תחתונה כזו מורידה עומס מתושבות הבולם עם מהלכי מתלה מוגדלים...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אורי,
העומס איתן יישאר זהה בהצלבה.
תפקיד התושבות האלה בויטארה הוא להרחיק מעט את הבולם מהסרן,
ולמנוע מעיכה של גוף הבולם על הסרן עצמו בפתיחה או הצלבה.
(בגלל תנועת מוטות הרדיוס הקצרים).
רלוונטי בעיקר בבולמים ארוכים.
חשוב לזכור שהתושבת אמנם מאריכה ומוסיפה לבולם עוד 1.5" בפתיחה,
אבל גם משנה ומקצרת את נתון הסגירה של הבולם ב1.5" ביחס לשילדה.
מהסוף להתחלה,
לגבי האורך, לא פוסל שייתכן וצריך בולם קצר יותר, בעיקר כדי לא לקבל דרופ-קיט/קפיץ שמתנתק מהתושבת שלו.
לגבי הסגירה, לא אמורה להיות בעיה מאחר ודרושה שם הנמכה רצינית לבאמפסטופ, לפחות של 50ממ.
לגבי הערות על התושבת עצמה, אני חושב שאולי אתה מתבלבל עם התושבת הנ"ל:
https://www.jimnybits.com/vitara-rea...elocators.html
שבהחלט מיועדת כמו שאמרת לבולמים ארוכים ושמנים...
אבל הקישור שאני נתתי אמור לשחרר עומס מהתושבות בולמים, זה מה שכתוב וזה מה שאני מבין.
למיטב הבנתי החופש תנועה הנוסף משפיע על התושבת התחתונה כמו שכתוב אבל בהכרח מוריד עומס גם מהעליונה בהצלבה או בקצה המהלך החדש.
במידה ונדב ידווח שיש בלאי זהה גם בבולם השני, תיקון שלו לא ימנע מהתופעה להופיע בשנית.
לדעתי המתקין היה צריך להצליב ולבחון את זווית העבודה של הבולמים ואם משהו נראה לא סביר היה צריך להתייחס לזה.
בכל מקרה עדיף מאוחר מלעולם לא...
דעתי בלבד, מוזמנים לחלוק עליה.
חשוב לבדוק שהקדח בתושבות העליונות בקוטר מעט גדול יותר שיאפשר חופש תנועה בכל הכיוונים
נשמע לי קצת אילתור להגדיל את החור.
בתוך החור מתיישבים בושינגים משני הצצדים. צריך לוודא שהם תקינים וממרכזים את הפין.
מהיכרותי עם בולמים שמסתיימים בפין אם החור/הבושינג היו גדולים מהפין... הוא רועד וזז ומתחיל "לאכול" את הגומי ובתושבת ברזל ולהגדיל בעצמו את החור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
.
בתוך החור מתיישבים בושינגים משני הצצדים. צריך לוודא שהם תקינים וממרכזים את הפין.
למיטב זכרוני הגומיות היו דיסקות פשוטות ושטוחות בלי שום אלמנט של מרכוז. הבולם יהיה אצלי מחר בערב, אבדוק את זה שוב.
אגב, שאלתי אם יש מידה מומלצת להידוק האום על הבורג, התשובה היתה "ברגש" ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הבולם תוקן (חולץ הגדם השבור והוחלף לבורג חדש), לא גובים ממני על התיקון [emoji846]
[emoji846]
הדיון הטכני כאן הוא על הכיפק אבל במיוחד לאור איך שהשרשור הזה התחיל, אני חושב שמגיעה מילה טובה מודגשת לאאוטבק שתיקנו בחינם בולם שכנראה נפגע מחוץ למסגרת האחריות שמעניק היצרן.
רק אומר...
למעשה בכל העולם אחריות היצרן היא לשנה, רק בארץ אאוטבק מגבילים ל- 3 חודשים [emoji849]
2 קבצים מצורפים
מגיע להם פרגון, בהחלט.
כמתבונן מהצד.. וכמי שמחפש זוג קוילאוברים בהחלט אגש לקבל הצעת מחיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
למיטב זכרוני הגומיות היו דיסקות פשוטות ושטוחות בלי שום אלמנט של מרכוז. הבולם יהיה אצלי מחר בערב, אבדוק את זה שוב.
אגב, שאלתי אם יש מידה מומלצת להידוק האום על הבורג, התשובה היתה "ברגש" ...
וה"פין" קוטרו כגודל החור בתושבת בשילדה?
צילמתי כאן דוגמאות של בושינגים פוליאוריטן של אולדמן, גומי של קוני... וגם כאלו מתכתיות.
בכל מקרה לעבודה תקינה הם חובה, הפין לא אמור לעבוד אל מול התושבת.
שים לא שבאולדמן הצהובים יש פאזה חיצונית קטנה כדי להפחית משהו במעיכה ולאפשר עוד קצת תנועה של הבולם...
מה שמו בפרטים הקטנים
קובץ מצורף 133447קובץ מצורף 133448
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מהסוף להתחלה,
לגבי האורך, לא פוסל שייתכן וצריך בולם קצר יותר, בעיקר כדי לא לקבל דרופ-קיט/קפיץ שמתנתק מהתושבת שלו.
לגבי הסגירה, לא אמורה להיות בעיה מאחר ודרושה שם הנמכה רצינית לבאמפסטופ, לפחות של 50ממ.
לגבי הערות על התושבת עצמה, אני חושב שאולי אתה מתבלבל עם התושבת הנ"ל:
https://www.jimnybits.com/vitara-rea...elocators.html
שבהחלט מיועדת כמו שאמרת לבולמים ארוכים ושמנים...
אבל הקישור שאני נתתי אמור לשחרר עומס מהתושבות בולמים, זה מה שכתוב וזה מה שאני מבין.
למיטב הבנתי החופש תנועה הנוסף משפיע על התושבת התחתונה כמו שכתוב אבל בהכרח מוריד עומס גם מהעליונה בהצלבה או בקצה המהלך החדש.
במידה ונדב ידווח שיש בלאי זהה גם בבולם השני, תיקון שלו לא ימנע מהתופעה להופיע בשנית.
לדעתי המתקין היה צריך להצליב ולבחון את זווית העבודה של הבולמים ואם משהו נראה לא סביר היה צריך להתייחס לזה.
בכל מקרה עדיף מאוחר מלעולם לא...
דעתי בלבד, מוזמנים לחלוק עליה.
לא התבלבלתי, גם התושבת שציינת משנה את נקודת המנוחה של הבולם על הרכב, ומאפשרת יותר פתיחה( פלוס 1.5") על חשבון סגירה(מינוס 1.5").
ובנוסף, גם מרחיקה את הבולם מהציר התחתון.
תשים לב שהגליל עבור הבורג לא מרותך במרכז הפרופיל אלא בצד -
לכן מרחיק ומזיז את הבולם ב1-2 סמ למעשה החוצה.
Been there done that.
שלום לחברי הפורום
לאחר קריאה של השרשור ראשית כל הכבוד לאוטבק שתקנו ללא עלות את הבולם .
לי אישית יש ניסיון רע עם אוטבק שלא לקחו אחריות על בולם שנשבר .
לדעתי בולמי פוקס בולמים טובים לא בטוח שטובים כפי שמתגו אותם בישראל
מה שבטוח שהבעיה היא היבואן ולכן לא ארכוש יותר בולמי פוקס .
בקצרה רכשתי לפני מספר שנים בולמי פוקס מכוון שהרכב שלי היה כבד והובטח לי שניתן לכוון אותם בדיוק למשקל הרכב לאחר פרוק והרכבה כ 4 פעמיים של הבולמים לא הצליחו להגיע לתוצאה הרצויה .
בסופו של דבר הגעתי לפגישה עם המנכ"ל החדש של אוטבק ישראל ובפגישה נאמר לי בצורה מפורשת אנחנו לא מעבדה של כיולים מותאמים אישית זה נכון שהאופציה קיימת בבולם אך אנחנו לא הכתובת .
ושם נפרדנו דרכנו .
נוה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מגיע להם פרגון, בהחלט.
כמתבונן מהצד.. וכמי שמחפש זוג קוילאוברים בהחלט אגש לקבל הצעת מחיר.
וה"פין" קוטרו כגודל החור בתושבת בשילדה?
צילמתי כאן דוגמאות של בושינגים פוליאוריטן של אולדמן, גומי של קוני... וגם כאלו מתכתיות.
בכל מקרה לעבודה תקינה הם חובה, הפין לא אמור לעבוד אל מול התושבת.
שים לא שבאולדמן הצהובים יש פאזה חיצונית קטנה כדי להפחית משהו במעיכה ולאפשר עוד קצת תנועה של הבולם...
מה שמו בפרטים הקטנים
קובץ מצורף 133447קובץ מצורף 133448
לגבי הפרגון: מצד אחד, תיקנו לי מחוץ לתקופת האחריות המוצהרת בארץ ללא חיוב, אז ברור שאני מבסוט לא לשלם. מצד שני, אלילת המזל ורוח גבית היו לצידי - אם לא היו מצליחים לחלוץ את הגדם אז הייתי צריך לשלם. מצד שלישי, אחריות היצרן היא שנה ולא שלושה חודשים, אז למה בארץ אני צריך מזל וקשרים כדי לתקן באחריות מה שבכל מקום אחר היה מתוקן באחריות בלי למצמץ.
* לעולם לא נדע מה היה אילו הייתי פונה לאאוטבק בלי קשרים. אולי היה נגמר באותה החלטה מצידם ואולי לא. הרוח הגבית בוודאות סייעה לקבל את הבולם בחזרה ממש מהר.
אז שוב תודה למסייעים ותודה לאאוטבק שמלאו את חובתם המוסרית אם לא החוקית, מה שבארצנו בכלל לא מובן מאליו.
לגבי הבושינגים ותפקידם במרכוז - כמו שכבר כתבתי, אבדוק את עצמי שוב כשהבולם יגיע אלי, אינשאללה מחר בערב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
חשוב לבדוק שהקדח בתושבות העליונות בקוטר מעט גדול יותר שיאפשר חופש תנועה בכל הכיוונים
ושהגומיות לא ״סחוטות״ ומאפשרות תנועה.
שים לב - וזה כסיכום שלי לכשל - לא להדק מדי את האום. הידוק יתר לא מאפשר תנועה של הבורג בתוך החור ופיצוי על הזוית של הבולם. ככה דברים נשברים. זה נכתב קודם - ואני חוזר על זה עכשיו רגע לפני שתרכיב מחדש את הבולם.
ולגבי אאוטבק - כתבתי גם בדיון שלי - מאז ומתמיד היה מדובר באנשים חיוביים עם תודעת שירות אמיתית, וגם אם זה בדרך כלל מאחורי הקלעים (כי לרוב - וככה נכון שיהיה - את כל התקשורת מול היבואן אנחנו עושים דרך המתקין).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שים לב - וזה כסיכום שלי לכשל - לא להדק מדי את האום. הידוק יתר לא מאפשר תנועה של הבורג בתוך החור ופיצוי על הזוית של הבולם. ככה דברים נשברים.
כמה זה "לא להדק מדי" ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שים לב - וזה כסיכום שלי לכשל - לא להדק מדי את האום. הידוק יתר לא מאפשר תנועה של הבורג בתוך החור ופיצוי על הזוית של הבולם. ככה דברים נשברים. זה נכתב קודם - ואני חוזר על זה עכשיו רגע לפני שתרכיב מחדש את הבולם.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ואני אומר לפני העצות הפרקטיות,
לבדוק שוב התאמה של המרסנים בעיקר לאור תנועת המתלים
בעלי תנועה גדולה יותר משמעותית מויטרה עם הגבהה סטנדרטית
(בזכות הקיט 3" של קלמיני).
רענן