ציריות מפירוק אצל אלי שחר.
למה להיות נעול אוטומטי בדיסקו?
ומה זה נעול תמיד...
Printable View
ציריות מפירוק אצל אלי שחר.
למה להיות נעול אוטומטי בדיסקו?
ומה זה נעול תמיד...
נעול אוטומטי התכוונתי (לא מרכזי נעול) , ונעול תמיד =לרוב נעול ורק במקרים קיצוניים זה משתחרר.. קיצר, דטרויט.
למה כן? זול יותר.
למה לא?
בדיוק מהסיבה שציינת :)
לדעתי, ברכב כמו הדיסקו עדיפה נעילה נשלטת.
בדיפנדר היה לי דטרויט. היה מצויין.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בינתיים, כמו שבטח שמתם לב, ירד הלחץ למצוא פתרון.
האוטו עומד ולא מבקש לאכול.
בינתיים חשבתי או לרכוש כזה:
https://www.lrdirect.com/FTC5143-sup...anded-oem.html
פשוט, כי המחיר של זה זול יותר מאשר רכישת כל האיברים הפנימיים.
במקביל, אבל לא ממש התאמצתי עדיין, אני בודק רכישה של דטרויט אבל יש כל כך הרבה דגמים שהלכתי לאיבוד.
בנוסף, יש מצב שאני יכול לארגן משלוח מאנגליה ללא עלות, אבל גם ללא תאריך נקוב, אז זה לא סופי לכן אני לא מתאמץ כרגע, יש לי קולגה באנגליה(יתרונות של חברה גלובלית, ואני מכיר את כל מי שעושה את התפקיד שלי בכל 70 הסניפים ברחבי העולם +היה לו פעם דיסקו 97) שיכול לאכסן את זה אצלו עד לרגע המיוחל של משלוח הקסם.
תשובות בארץ לא מצאתי עדיין.
קיצר.... אחשוב על זה אחרי החג שוב.
תודה לכולם.
אני לא מצליח להבין מהתמונה מה זה, אבל הדיפרנציאל המקורי מפתח חופשים עם הזמן (עם הזמן יכול להיות גם מאות אלפי ק"מ) וכשיש חופשים יש יותר סיכוי לשבר. לכן כשכבר מחליפים בד"כמחליפים למחוזק ועם ארבעה סטליטים ולא שניים.
אבל. מסתובבות בארץ לא מעט נעילות נשלטות סיניות, וכבר לא מעט זמן. לא שמעתי עליהן סיפורי זוועות. וגם של אשקרופט. בנוסף, עם הנסיון שהיה לי עם דטרויט אוטומטית (אמנם בסופה),לא הייתי רוצה אחת כזאת על הדיסקו.
....
סתם שאלה על הדרך,
למה בדיפנדר ציריה אחורית היא ללא פלאנג' ובדיסקו 1 היא מגיעה עם פלאנג', מה ההבדלים?
מניסיוני:
דיסקו 1 שנולד ב 1996, שופר על ידי הבעלים השני שלו וקיבל דטרויט וציריות מחוזקות. אצלי, ואני הייתי יד 3, זה עבד נפלא. הנהיגה בדיסקו רגועה בבסיסה ולא חוויתי אירוע שבו הנעילה החריפה או גרמה לאירוע בטיחות. הפעם היחידה שבה הדטרויט הקשה על תנועה הייתה בפניה הדוקה בתל אביב במהירות איטית כשבסוף הנעילה שחררה את עצמה ברעש אופייני. זאת גם הייתה ההוכחה לדבר המוכר, שקיימת נעילת דטרויט.
בדיסקו 2 הייתה נעילת ARB שנשחקה באיטיות. זה התחיל בעייפות של אטמים וסניקה של שמן במעלה הצנרת למדחס, זה המשיך כששכחתי לנתק את הנעילה בחזרה לכביש במעבר בין שטח לשטח ביציאה מציר הנפט וזה נגמר בשבירה במעלה רמון, שהרסה גם את הדיפרנציאל עצמו. הוחלף בנעילה נשלטת של אשקרופט בגלל זמינות דוחק זמן.
בדיסקו שמשמש בעיקר לטיול, אני חושב שדטרויט עדיף. הנעילה שם, לא צריך לחשוב עליה ולא שוכחים לשחרר אותה. זה מחייב ציריות מחוזקות, אבל להבנתי גם בנעילה נשלטת רצוי ציריות מחוזקות.
נעם
הנעילות הסיניות - HF מצויינות ונשלטות חשמלית - אין כלל קשר מיכני בין הסליל לבין הדיפרנציאל עובדת על השראה חשמלית .
המחיר שלה דומה לאוטומטית אך היא שומרת היטב על המכלולים ואיכות הנסיעה שונה .
אצלי מותקנות זוג נעילות כאלו .
עוד מספר חברים ( כולנו עם סיקס ) עברו ( עקב כשל כלשהו ) מאוטומטית לחשמלית וכולם משבחים אותה והנסיעה - עולם אחר .
שני חברים שהתקינו נעילה נשלטת מאחורה ומקדימה יש להם אוטומטית - בשלבי חיפוש והחלפה לנשלטת .
לנעילה הזאת אין את המחלות של ה- ARB והיא עולה מחצית .
אילן
אילן תודה, אחפש HF ברשת.
מצאתי מופעלות אויר ב550 יורו.
לא מצאתי חשמליות של HF
מה ההבדל בין דטרויט דגם
DA5700 (locker)
ל
DA5700 (true track)
האם הבנתי נכון שה locker נעול תמיד ומשתחרר בסיבוב מהודק,
לעומת ה true track שפתוח תמיד וננעל רק בהחלקה (כלומר הוא יותר מגביל החלקה)
תקנו אותי אם אני טועה.
הטרוטרק הוא לא ממש מוגבל החלקה. מדובר בדיפרנציאל עם תמסורת חלזונית כמו טורסן. לדעתי לרכב אוטומטי זה אפילו טוב יותר מנעילה אוטומטית רגילה. ברוב המצבים הדיפרנציאל פתוח, וכשגלגל מאבד אחיזה, זה שיש לו אחיזה מקבל את מירב המומנט. אבל עם גלגל באוויר במהירות אפס - זה לא קורה כי אין מומנט שיעבור. הפתרון - כמו נהיגה בהאמר - מודולציה של גז ברקס והנעילה ננעלת.
אסף.
המומנט שנוצר בסלד סרק של המנוע +הילוך low בטרנספר לא מספיק להפעלת הנעילה?
צריך גז בשביל לנעול אותה? כמה גז? (בניגון "כמה ביצים?" של הסרט סנוקר, הידוע יותר כ"חגיגה בסנוקר" )
לא. צריך שיהיה מומנט בשני הגלגלים. גלגל באוויר מייצר אפס מומנט. נגיעה בבלם עם רגל שמאל מווסתת את מידת הנעילה.
אסף.
מניסיוני עם דיסקו 1 - נעילת ARB. כן באיזה שהוא שלב תהיה דליפת אויר - לא תיקון מסובך או יקר. חסונה נשלטת ורווח משני קומפרסור לניפוח הצמיגים אבל יקרה.
זה מה שהיה לי ב- 3 דיסקו 1 ובדיפנדר.
לא בא לי לשים כ"כ הרבה כסף על ARB.