בועז ,דיברנו על מועדון המליון , לא על כול בעלי הרנגלרים .
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Printable View
בועז ,דיברנו על מועדון המליון , לא על כול בעלי הרנגלרים .
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
הנוהל הוא חפיפניקיות לשמה.
אין מצב שברנגלר המידה זהה לכל השנתונים ולכל הדגמים והמפרטים.
ברנגלר רוביקון הסטנדרטי סטוק מהיצרן ועוד לפני הגבהה יש הבדלי גבהים בין דגמים שונים ומפרטים שונים בשנתונים שונים.
למשל - רנגלר רוביקון 392 החדש (מנוע המי) - יש כבר כמה בדרך לארץ - סטוק מהיצרן הוא גבוה יותר באינצ' מהרנגלר הרגיל בגלל אילוצי מקום של המנוע הגדול.
ברנגלר רוביקון JL (שנת 2019 והלאה) יש בית גלגל גדול יותר וכנף מוגבהת יותר לעומר רנגלר JK וזאת כדי לאפשר (בארץ האפשרויות) החלפת מידת צמיג ל-35" ללא צורך בהגבהה בכלל וזה סטוק מהיצרן.
אם אני לא טועה ברנגלר רוביקון JL יש הבדל גובה בין הרנגלר במפרט האמריקאי שגבוה יותר (לא יודע בכמה) מהרנגלר במפרט האירופאי.
לא יודע מה קורה בדגמי הרכב האחרים אבל רק משער שיש הבדלים בין דגמים ושנתונים שונים.
תכלס מה שמדהים אותי הוא חוסר ההלימה בין הרצוי למצוי. כלומר העובדה שביום יום אין שום משמעות בכלל לנהלים האלה. אני יש לי מנהג קצת מוזר, אם וכאשר יוצא לי לעצור בצד הכביש או משהו כזה ואני רואה שוטר או מגבניק אז אני מכין לו כוס קפה, כי מדובר בחבר'ה שקורעים את התחת. לפני כמה חודשים אני עוצר בצומת הערבה ברחבה ליד תחנת הדלק- ואחרי 3 דקות מגיעים השוטרים שעומדים שם תמיד כדי לוודא שהנכנסים לכביש הערבה אינם שתויים, חגורים וכו.
קיצר, אני קולט את השוטר שבא לקנות קפה בתחנה ואמרתי לו "עזוב אותך, אני מכין קפה שחור" וישבנו דקה וחצי בסככות. ושאלתי אותו בקטע הכי אמיתי- האם למשל אוטו כמו שלי הוא עוצר, מוציא סרגל וכו. ואני כמובן על רכב שאינו רוביקון מפלצת, אבל חברים שמכירים את הרכב מבינים שכמו כולנו, אם נעמוד למסדר אז ברור שידפקו לנו את השבת.... אז מפה לשם השוטר הנחמד אומר לי "מה פתאום, תגיד לי, אתה חושב שעוד סנטימטר זה מה שיגרום לי עכשיו להתחיל להתעסק איתך? אתה נראה לי אזרח נורמטיבי לחלוטין שעושה קפה סבבה". וזה מה שכל כך מקומם. השוטר שחי בניידת ורואה כל יום תאונות, הוא יודע שהעוד ככה וככה סנטימטר חריגה זה לא מה שיגרום לי לעשות תאונה וזה גם לא מעניין אותו. ואולי נפלתי על שוטר שסתם היה סבבה בגלל הקפה, אבל עדיין אתה מבין איזה פער יש בין השטויות שבהן משה"ת מתעסק ובין המציאות.
מה שיותר מטורף בעיני הוא כמו שהשוטר אמר "הנורמטיבים"- יתכן שרבים וטובים יחלקו עלי וזה בסדר, אבל יש הרבה חברים -גם כאן- שבהחלט נדרשו לעיסוק בשאלת החוקיות וגם להתאים את אופי טיוליהם לנושא. תקראו לזה שמרנות, רצון ללכת לפי לשון החוק, פחדנות, וואטאבר- זה דווקא ראוי להערכה שיש אדם שבא ואומר "זה החוק וזה מה יש"- אבל זה בתכלס משהו שמונע את כל החוויה שהופכת את התחביב למשהו עממי ושווה לכל כיס. העובדה שאני יכול לנסוע לורדית ברכב שאינו רוביקון למרות שרמת ההכנסה שלי אינה רוביקונית נובעת מן העובדה שמישהו בארהב חשב על זה לפני והחליט שניתן לקחת רכב ממוצע ולהתקין בו ככה וככה דברים ולהפוך אותו לרכב מעל הממוצע. ללא דברים מסוימים ברכב שלי, היתי רואה את זיק או את ורדית רק בסרטוני יוטיוב. ואני בטוח כאמור שיש לא מעט בעלי גראנד ויטארה, ליברטי, WK לדורותיהם ועוד ועוד רכבים שצריכים לעמוד בפני הדילמה הזאת. אלה רכבים שמישהו בחוץ לארץ ישב ואמר "הטיפ טיפונת שהרכב העממי הזה צריך כדי להפוך מסחבה לתותח הוא 3 אינץ' הגבהה. לא 50 מילימטר אלא בדיוק 3 אינץ', זה מה שהופך ליברטי או גראנד ויטארה לאוטו מהמם ומאפשר צמיג 31 שבכלל, כך ידוע, הופך אותו לפתרון מעולה למשפחה הג'יפאית התפרנית". רובם אנשים טובים וחלקם הגדול הופכים מאזרחים שומרי חוק לעבריינים במכון הטסטים.
קובץ מצורף 133553
תדאגו להגיע למכון עם ה"מוג'ו" הנכון, כדי לא לעורר "חשד"...
כל השאר הבלים.
רגע רגע.
מה זה "קיים אישור" לחריגה מהערכים?
אוקיי. כי בזמנו היה מסלול תקינה פרטני (הרבה כסף) למעל 50 ממ. אולי זאת הכוונה?
ממה שאני זוכר כל נושא מסלול תקינה פרטני נתקע על בדיקה או שתיים שאין עבורן מעבדות בארץ ולא קרה שום דבר גם עם הרבה כסף ( כולל קיטי 35/37 לרנגלרים ) ואני אשמח לשמוע עדכון אחר
הדבר היחיד שעבר רישוי בארץ זה הזיבר, בבחינת מקורב למדינה ועושים ממנו כסף כנראה
להנאתכם מתוך אג’נדה של כנס הנדסת ניסויים
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3d5a6bec17.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא התכוונתי לשלול
זה באמת יצור שהמדינה סביר להניח מרוויחה ממנו משהו , לכן היה עבורו לובי, ואם צריך הביאו את המהנדס הבודק מגרמניה או שלחו כלי אקזמפלר למעבדה המתאימה בחו״ל, ואולי עוזר גם שהוא עובר תקינה מאפס ולא שינוי
אתה מכיר משהו אחר שעבר רישוי פרטני כדת וכדין ?
זה לא ״רישוי פרטני״.
זה ייצור של רכב חדש.
לא באמת טענתי את זה אבל אין צורך לדון על העברית
זה מסיט מהשרשור
הנקודה היא ששום דבר לא עבר בארץ תקינה פרטנית , לא משנה הכסף , בנושא הגבהה ( אשמח להבהרה אם אני טועה )
כי אם היה הייתי עשוי לשקול תמורת תריי-זוזיי
הד
בשישי נסעתי קצת ברוביקון JL 3.6 שהגיע ביבוא אישי מארה"ב (נרכש שם חדש ושימש את בעליו שם).
זה ג'יפ שנמסר מהדילר על צמיגי 35' (315/70R17) וזה גם מה שנרשם בטייטל שלו. ככה נכנס לארץ ואושר כדת וכדין. לא תקינה פרטנית ולא נעליים.
כנראה שאינו היחיד.
כמובן עם כנפיים מוגבהות כיאה לרוביקון בתקינה אמריקאית. מה שלא יהיה לטובתו אם וכאשר יקבל קיט הגבהה חוקי.... כי העילגים האלה שלא יודעים לכתוב אפילו את שמם ללא שגיאות, ימהרו למדוד לו לקצה הכנפון (המוגבה במקור, מהיצרן).
זה מחזיר אותי לדיונים הראשונים על הג'יפוקליפסה. כמה רעל שפכתם על ראשי כשהזהרתי אתכם ששזו הונאה מתוחכמת וששום דבר לא ישתנה לטובה. "שקט נפשי" רציתם?.... "הגבהה רשומה ברשיון, ככה לא יכשילו יותר בטסטים"?.... באמת אשכרה חשבתם שבזה הסיפור הסתיים?.... כמה תמימות, כמה טפשות. לא של משרד התחבורע חלילה, התמימות/טפשות כולה שלכם. שלנו. מדהים.
זה באמת מדהים במה מתעסק משרד התחבורע הזה. איך הוא כופה על הציבור מלחמה בלתי פוסקת.
על מה החלאות המיותרים האלה מבזבזים כספי ציבור, אנרגיה וזמן.
הרי אפילו לכתוב בלי שגיאות הם לא מסוגלים.... "טררילפלייר".....
ואלה קופי האדם שיכתיבו לנו הגבלות, תנאים ותקנות..... כמה בורות, כמה בערות וכמה רשעות.
אבל כל עוד ציבור בעלי הרכבים האלה לא מתאגד, שם כסף לייצוג משפטי ולחוות דעת של מהנדסים וגורר את משרד התחבורע באף לבתי משפט, זה לא יסתיים. וכל עוד אנחנו ממשיכים לשבת עם אצבע אחת שתקועה בחור האחורי ושאר האצבעות רק מקלידות, אין לנו שום זכות לייבב ולקטר. כי זה בידנו - אבל אנחנו בוחרים לא לעשות עם זה כלום.