אוקי, מתחילה להתבהר באמת אי ההבנה.
המונח "מוביל", בהקשר של טיולי שטח. אתה מתייחס אליו ממש ברצינות, ומבחינתי הוא לא קיים כלל. אני לא מוביל אף אחד ועוד לא נולד המניאק שיוביל אותי... אני פשוט מטייל עם חברים.
Printable View
כמה טוב להדחיק. לטמון ראש בחול. לחיות בסרטים של אידיליות.
"ערכים", "חברות".
"מה אכפת, יש ביטוח, סוף סיפור".
אז לא סוף סיפור. זו רק התחלה של סיפור לא נעים בכלל שיכול היגמר רע ויקר.
היום נאלצתי לעצור את הקבוצה שלי במכשול מסוים, כי היתה לפני קבוצה אחרת שהתעכבה. המדריך שלהם ביקש מהקבוצה שלו להמתין חצי דקה עד שיעלה את הרכב שלו וייגש לכוון אותם.
מישהו מהקבוצה שלו היה חסר סבלנות, הוציא את הבן שלו שיכוון אותו. הבחור היה מלא בטחון, כיוון באמנות ובכשרון והלביש את אבא שלו ברכב חדש של כמעט 300,000 שקל על הגחון בחבטה לא עדינה בכלל על סלע גדול.
חולץ במשיכה עם רצועה, לכאורה לא קרה כלום. לכאורה.
כשיגלו את השריטות והמעיכות במיגון, כנראה יחייכו פחות.
ואני מבטיח שלכם שאם היה נשבר ההאוזינג של הטרנספר מהמכה, כבר לא היו מתביישים לתבוע את הביטוח.
והביטוח הרי לא פראייר - שילם למבוטח 20,000 שקל על טרנספר חדש?... הוא יתבע את זה מהמוביל/מדריך. כבר ימציאו/ימצאו תואנה כלשהי להפיל עליו את האחריות/חוסר האחריות.
ישראל 2021 - משפטיזציה של כל דבר. רציתם להיות אמריקה? קיבלתם. על כל חתך ביד, תובעים את יצרן הבירה. הפגוש חטף מכה מאבן, תובעים. הרכב נתקע, חולץ, קיבל מעיכונת במפתן, תובעים את המוביל, את המדריך, את המחלץ. כי ככה זה כשהכל שפיט - למי תודה למי ברכה? לאהרון ברק?...................
אפשר להדחיק, אפשר לקבור את הראש בחול ולהתעלם, אבל זה טמטום, כי מתישהו זה יכה גם בכם.
זה למה יש קבוצות/אנשים שלא ששים לצרף מישהו חדש לקבוצה. כשזה על הפרק, הם עושים לו "טסט".
עבר את הטסט?... יצטרף לטיול-שניים כנוסע כדי לבחון איך הוא מתפקד במצבי אמת בשטח.
רק אחרי שיסוכם בקבוצה שהוא אשכרה ראוי, יאשרו לו שיבוא גם עם האוטו שלו.
כי כשהכל הולך טוב ולפי התכנית, אז הכל טוב. אבל כשדברים מתחרבנים והגלים מתחזקים - החזקים מתגלים. אבל גם החלשים.
ויש לי כמה דוגמאות מאוד רלוונטיות מהתחום הזה, בחלקן מככבים אנשים שאולי מוכרים, אבל אחסוך מכם.
וכשמדובר בפרנסה ונאלצים לקחת סיכונים - אז עובדים רק עם ביטוח מתאים ומתמחרים את עלויות הסיכון.
אני מצטער שזה נשמע רע. ואני מסכים עם בועז וחנן כי הם צודקים - זה באמת נשמע רע. אבל זה המצב כיום. אנחנו חיים במקום ובתקופה בהם אדם לאדם זאב, שכן לשכן אויב, ו"חבר" לפעמים זה רק חבר מהפייסבוק ויכול להתהפך עליך בשניה - לא אנחנו יצרנו את המצב הזה. אנחנו רק נאלצים להתמודד ולחיות עם ההשלכות של זה. לשנות את זה?... מה אני, דון קישוט?... טחנת הרוח הזו גדולה עלי. גם עליכם, תאמינו לי.
שלמה, תמשיך. העצות שלך שוות זהב.
אתה מדריך טיולים כמקצוע ופרנסה - בטח שאתה צריך ביטוח. גם לי בעבודה יש אחו-שילינג ביטוח יקר בשביל הצרות הספציפיות של העבודה שלי.
אבל כשאני מטייל, אני מטייל. לא מוביל, לא מובל, אחראי על עצמי. ואם יש צרה משתדל לעזור כמיטב יכולתי.
אין מעבר לזה כלום, ולא צריך כלום. אני אעמוד בגאווה ובבטחון מול כל מניאק שינסה לתבוע ולקלקל. ומי שיזכיר לי טופסולוגיה בשטח - לא נתראה יותר עקב חוסר התאמה.
אז אתה אחלה וממש כיף לטייל איתך.
אבל אנחנו מכירים.
אחרים שאנחנו לא מכירים, אולי פחות אחלה ממך. וזה אכבר סיכון, תאמין לי.
כמה מקרים כאלו אתם מכירים שחבר נתבע בשל טיול חברי?
אני עוד לא שמעתי על כזה מקרה. בוודאי לא בקרב חברי ג׳יפולוג.
זה מין פילטר נוסף שכזה.
אני מתכוון כמו רוב אם לא כל חברי האתר להמשיך בדרכי ולהאמין באנשים תוך הפעלת שיקול דעת איפה לא נראה לי שמתאים להכניס את האף. נקודתית.
אמשיך לנסות ולתרום לקהילה הזו שבסך הכול נתנה לי הרבה יותר משאוכל להחזיר לה אי פעם.
אני בטוח שגם אתם.
דרור, אם עורך דין כלשהו היה יושב ומבהיר לך את כל החבויות שלך כיזם של קבוצת חילוצים, אני בטוח שהיית פורש מניהולה.
פאק, למה כתבתי את זה?
שלמה, תתעלם, בבקשה.
שלמה יכול לספר לכם עד כמה בתי המשפט לא צפויים.
גם אם לא היית "מוביל" לשיטתך, אבל היית ראשון בשיירה, רק לך, או גם לך היה את המסלול בטאבלט ובקבוצת הוואטאפ גוללים אחורה ורואים ששאלת "מי בא לטיול השבת.." לפעמים זה מספיק כדי להטיל עלייך אחריות או אחריות חלקית.
לפני שנתיים הייתי מעורב בתאונת דרכים. לא אשמתי לדעתי, תבעתי את הביטוח וקבלתי את עלויות התיקון. הביטוח תבע את צד ג' שטען שאינו אשם. בקיצור, מגיעים לבית משפט בהרצליה, העו"ד של חברת הביטוח שלי מכתיב לי בחוץ מה להגיד (לשקר שקר מוחלט), העו"ד של צד ג' תידרך את צד ג' בדיוק אותו דבר. אני הבאתי עד שתודרך לשקר וצד ג' הביא עד (שבכלל לא היה שם אז זה עד שקר) שגם תודרך לשקר על מה שהיה.
בקיצור, השופט שומע רק שקרים, בלי טיפת אמת ועל סמך זה צריך לקבל החלטה מושכלת בתיק. וזה תיק פשוט על 8000ש"ח. אז תארו לכם מה קורה בתיקים גדולים יותר. רוצה לומר, זה לא שאתה בא עם האמת שלך והכל מסתדר...
הייתי בסרט דומה פעם, אם כי בתאונה כאשר נהגתי ברכב ליסינג.
"הדריכו" אותי לשקר, אמרתי שזה לא יקרה ואין לי שום כוונה לשקר. זה נגמר (אין לי מושג איך) מבלי שהתקיים דיון, או שלפחות לא קראו לי...
באיזה שהוא מקום מזדהה קצת עם בלעם שבא לברך ויצא מקלל...
ידידי הג'יפאים הותיקים והמנוסים שחיים עדיין בתקופת הפלמ"ח והערבות והחברות ההדדית....אנא תתקדמו לזמננו אנו...כבר נאמר כאן שאחת המחלות הקשות של החברה המודרנית בכלל ושל מדינות כמו ישראל בפרט שיש בה עודף עורכי דינים (אנחנו מקום ראשון בעולם ביחס של עורכי דין למספר האוכלוסיה) - זה עודף המשפטיזציה והקלות היתרה בה מוגשת תביעה על כל דבר.
נכון יש את האמירה העתיקה שבורות היא ברכה (באנגליזית נשמע יותר טוב) ובעברית אמירות מקבילות כמו מה לא יודעים לא כואב או אין שכל אין דאגות..אני גם בטוח שבת היענה נהניית כל רגע שראשה טמון בחול עד שבא איזה אריה ושם לה וואחד ביס בתחת...
אז כן אתם מטיילים רק עם חברי נפש מכירים זה את זה עוד משיתוף במוצצים בפעוטון של שושנה...כולם ישרים, הגונים ולא יעלה על דעתם חלילה לתבוע אפילו אגורה שחוקה מחברם משכבר הימים....אבל כמו שנאמר כבר עלי ידי ועל ידי שי שהביא דוגמאות חברות הביטוח הן לא חברות של אף אחד, הן לא תהססנה לעשות הכל כדי להקטין את הנזק שלהן ולמקסם את שורת הרווח.
אז נחזור לרגע לאותה חבורה של ג'יפאים חברי נפש עוד מהגן, ישרים כמו סרגל הגונים וחברים טובים - שרוליק (אחד מהחברה) ששפר עליו מזלו עשה אקזיט מוצלח והתחדש לו ברוביקון/ לנד קרוזר דנדש - כולה 420,000 ש"ח על הכביש (החליף את את הסופה החבוטה שלו). הוא כבמובן ממשיך לטייל עם חברי הילדות והנפש שלו. באחד הטיולים לרוע מזלו של שמוליק הוא היה מרוכז מדיי לרגע באחד משירי חוה אלברשטיין האהובים עליו, אופס, הגלגל השמאלי קדמי החליק הצידה במעלה נוח, הרכב התדרדר והתגלגל לו מספר פעמים, שרוליק שהיה כמובן חגור יצא מהחוויה המום אבל ללא שריטה אבל הרוביקון/ לנדקרוזר הדנדש הלך קפוט.
שרוליק לא מודאג הרי הוא איש ישר הגון ומסודר להפליא יש ביטוח מקיף - הוא מודיע לחברת הביטוח על התאונה המצערת. חברת הביטוח כמובן שולחת שמאי וחוקר שיבדקו מה קרה לרכב ואיך זה בדיוק קרה.
החוקר של חברת הביטוח שואל את שמוליק איך קרתה התאונה שמוליק ההגון והישר מספר שהוא לא היה מרוכז כי שמע חוה אלברשטיין, סטה מהשביל והתהפך.
החוקר שואל היית לבד בשטח - שרוליק עונה לא מה פתאום הייתי בטיול עם חברי הנפש שלי שאנחנו מכירים עוד מהגן.
החוקר שואל - שילמת למי שהוא על הטיול - שרוליק מגחך ואומר מה פתאום אנחנו חברים תמיד מטיילים ביחד.
החוקר שואל - מי הוביל את השיירה, שרוליק שהוא כזכור איש ישר והגון ודבר שקר לא יעלה בפיו אומר בלי היסוס ובלי מחשבה - מוישיק הוביל הוא אלוף בהתמצאות בשטח...
בינגו!!!! בזה הרגע שרוליק נתן בידיה של חברת הביטוח דלי עם צבע ומברשת שבעזרתה חברת הביטוח תצייר מטרה גדולה וברורה על גבו של מוישיק ה"מוביל". חברת הביטוח תשלם לשרוליק 420,000 ש"ח (בניכוי השתתפות עצמית) ותתבע באבו אבועה את מוישיק המוביל מבלי לשאול בכלל את שרוליק וחרף ההתנגדות הנמרצת של שרוליק שזועק חמס על כך שבגללו תובעים את חבר הנפש והילדות שלו על כ- 420,000 ש"ח.
כמובן שהשיחה בין שרוליק ובין החוקר מטעם חברת הביטוח מוקלטת ושמורה לעת הצורך.
אתם מוזמנים לנחש איך נגמר סיפור האגדה האורבנית שהרגע סיפרתי לכם כסיפור לקראת שינה... מי שילם למי? מי בסוף נשא בעלות של כ- 500,000 ש"ח כולל עלות המשפט, עלות החוקר ועלות שמאי הרכב...והחשוב מכל תנסו לנחש אם שרוליק ומוישיק נשארו חברי נפש?
מקרים מג'יפולוג לא מכיר. מקרים מהאתר הצהוב בימים שהוא היה עדיין פחות צהוב והנפשות הפועלות היו ברמת חברות וערבות הדדית כמו בג'יפולוג מכיר ואף טיפלתי בכזה מקרה. האמן לי שהמעורבים שם היו בעלי ערכים והגונים ולא פחות מכל אחד ואחד כאן בג'יפולוג.
מכיר עוד כמה וכמה מקרים של נזק בטיולי שטח שגרמו לתביעות בין משתתפי הטיול בינם לבין עצמם או בין משתתפי הטיול למוביל הטיול בשכר או בחינם.
שי תודה שאתה מנסה להבהיר את הפואנטה שתכלס די קשה לעיכול.
הנקודה המצוטטת דווקא פחות מסתברת...כמו שאמרתי - כשמדובר בנזק גוף שנגרם כתוצאה משימוש ברכב יש ביטוח חובה שמכסה זאת. רק במקרים היותר נדירים שבהם לנהג הרכב לא היה ביטוח חובה בתוקף (או שהוחרג הכיסוי) או שלא היה לו רשיון נהיגה בתוקף והנפגע הוא לא הנהג אז נהג הרכב יהיה חשוף ויישא בנזק בסופו של יום.
נזק גוף לא קטלני שלא קשור לשימוש ברכב - יוצא מנקודת הנחה אופטימית שהחברות והערבות ההדדית תמנע תביעה כנגד מוביל החינם של הטיול או מי ממשתתפי הטיול האחרים.
נזק גוף קטלני - בהחלט ייתכן שהשארים/ המשפחה של הנפגע לא ממש יתחשבו בערכי החברות בין ג'יפאים וינסו לתבוע כל מי שעורך הדין שלהם ימליץ לתבוע כולל את מוביל החינם של הטיול - אם מוביל החינם יימצא אחראי בסופן של יום? תלוי בנסיבות וכן את צודק מדובר כבר בהיקף פיצוי משמעותי מאד שיכול להיות כמה וכמה מיליונים.
למרות שהבטן מתהפכת לכם, למרות שזה מגוחך, למרות שמי בכלל חושב על זה, 50 עד 200 ש"ח לשנה (כשמחלקים את הפרמיה בין כמה וכמה חברים) תקנה לכם כמובילים קבועים או מזדמנים ןלמשתתפי הטיול שקט נפשי ותמתיק את הגלולה המרה של המציאות שכל כך קשה לכם לעיכול. כן גם אם מדובר טיול חינם בין חברים קבועים או מזדמנים לצורכי טיול כזה או אחר.
המסקנה אמורה להיות אחרות-
1. אל תטייל עם חברים שנוסעים ברכב שערכו מעל 100 אשח. במיוחד אלו שנוהגים ברוביקון או שעשו אקזיט ואם כבר אין ברירה אז שלח להם הודעת ווטסאפ שממנה אותם למובילים [emoji4]
2. אם חלילה קרה ארוע ביטוחי התובע צריך לדעת שהוא המוביל.
שלמה, אשמח לקרוא פס״ד אחד או שניים על מקרה כזה.
הכוונה של מוביל טיול בין חברים, לא בשכר.
תוכל להעלות לכאן או לינק בבקשה?
מצאתי פוסט שלך מספטמבר 2016 שבה הצגת דיעה מעט שונה
כשאני נוהג בפרייבט שלי ששווה ביום טוב 4,000-5,000 שקל (כי זה מה שהוא עלה) ומסביבי, במרחק חצי מטר ממני כל מיני טורטלים במפלצות החדשות של מיליון וחצי-שני מיליון שקל, אני מקבל התכווצויות במעיים. בישראל 2021 יש גדודי ערסים ופרחות שעשו את המכה ועלו לגדולה - עכשיו הם מתהדרים בצעצועים מוטוריים בשווי מיליוני שקלים ואם חלילה יישרט להם הציפוי-נאנו, כל אחד מאיתנו עלול למצוא את עצמו מככב בסרט רע על החיים הדפוקים של עצמו.
חס וחלילה מתפוצץ צמיג סיני עלום שם על פרייבט זול, או קורס מתלה קדמי בפראדו ישן, ונפגעת מרצדס או ריינג'רובר או בנטלי כזו או כל צעצוע דומה של ערסים מיליונרים..... תוודאו שביטוח הצד ג' שלכם באמת מכסה נזקים בשווי המכוניות האלה.... כדי שלא תצטרכו למכור את הבית.
ולגבי טיולי החברים?
תבחר את החברים שלך בפינצטה. אני לא צוחק.
בועז
כל אחד שיגיע למסקנות שלו ולדרך בה הוא בוחר לנהל את סיכוני החיים - לגבי טיולי שטח הצעתי מספר שיטות וראה הציטוט של עצמי שהן יעילות ויחסית זולות.
ייתכן וב- 2016 דעתי הייתה מעט שונה, מאז צברתי ניסיון מקצועי נוסף...
עוד לא ניתן פסק דין המטיל אחריות על מוביל טיול שטח בחינם (למיטב ידיעתי) אבל כבר התנהלו הליכים במקרה מאד דומה לאגדה האורבנית שסיפרתי ושם זה הסתיים בפשרה בה המוביל נשא בחלק מהפיצוי שדרשה חברת הביטוח של הרכב שניזוק.
דרור
למרות שאתה בין הבודדים שהפנים חלק גדול מהסיכון שבהובלת טיולים (אולי בגלל הג'וב החדש יחסית ) אבל לא הפנמת עד הסוף - גם אם תבחר את החברים שלך בפינצטה זה לא תמיד יועיל - חברות הביטוח של החברים שבחרת בפינצטה עדיין לא חברות שלך.
אתה מצפה מחבר טוב שבחרת בפינצטה שיספוג לבד נזק שנגרם לרכבו ולא יפעיל בכלל את הביטוח של עצמו? אתה מצפה מאותו החבר לשקר בדיווח לחברת הביטוח (בתחקיר שתערוך לו חברת הביטוח) אודות נסיבות הנזק?
שלמה, חרא יכול להתרגש עלינו בכל כך הרבה אופנים...אז החלטת להאיר את עיננו על עוד אופן אחד, שיש סיכוי קלוש ביותר שיתממש.
אני חי עם סיכויים אפסיים כאלו בכיף.
(עדיין לא הבנתי מה זה מוביל... כנראה באמת לא רלוונטי לי).
נמרוד,
מסכים ש- shit happens ואפשר לחיות עם זה, הבעיה היא כשה - shit happens and hits the fan יען כי כשהבעיה היא גדולה.
בכל מקרה שאפו לך ולחנן אל האופטימיות ורמת הציפיות מחברים טובים - לצערי, מניסיון אישי כואב, החברויות הכי טובות והכי נאמנות בהרבה מקרים מסתיימות על רקע מחלוקת כספית.