תגובה: שיתוף בדילמה - המשך אחזקת ג׳יפ ישן מול לנדקרוזר מהניילונים
ציטוט:
א. אין לך אהבה לרכב הישן ?בדרך כלל זה קורה לנו אנשי השטח
ב. אין כול הגיון כלכלי לקנות רכב חדש ולהפסיד ממחיר הקניהכ 10% לשנה
ההפסד קטן יותר אם הרכב בן 3-4 שנים
ג.נראה לי הזוי לקחת משכנתא של 3000 ש"ח בחודש על רכב שאמור להיות בשטח ולספוג נזקים
את זה עושה מי שיש לו עודף גדול בחשבון
ד. תשקיע ברכב הישן כמה אלפים טובים יתן לך הרבה יותר מכול רכב חדש
א. לא כל רכב ישן שווה השקעה, אלא אם כן זה אייקון/ רכב למטרה מסוימת למשל עבירות טובה יותר.
ב. רכב זה לא קופת חיסכון, זה אמצעי, מוצר צריכה או כל שם אחר.
ג. תלוי בצרכים, אני למשל מעדיף חדש כי משמש אותי גם לעסק וחייב קרוב ביותר לאפס תקלות.
ד. נו והשקעה כזאת של כ7000-14000 לשנה זה לא משכנתא? ומה עם ימים שהולכים לאיבוד וטיול שמתבטל
כי אין חלק להחליף?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Aifer
השקעתי בישן. כדי להבין אותי ממליץ לכל אחד עם רכב בן 15+ לטיולים סיבוב ברכב חדש (רוביקון , לק וכו'). אז הרבה יותר קל להבין אותי.
במקרה שלנו, רמי גלבוע אשם :-)
Sent from my IN2013 using Tapatalk
מבין אותך כלכך טוב...
Sent from my iPhone using Tapatalk
בחייכם, אתם עושים השוואות בין רכב ישן ב 40 אשח לרכב חדש ב 350 אשח?
זה שתי חיות שונות כמעט בכל פרמטר מלבד זה שלשתיהן 4 גלגלים ומנוע.
הסיבות להחזיק גרנד ישן שונות לחלוטין מהסיבות להחזיק ל״ק חדש.
אין כאן שום השוואות בכסף.
הצורך והשימוש שונים.
אם צריך רכב חדש אפשר לדון על איזה.
אם זה מגיע ממקום של חשק אז אפשר לזרום או לנסות להעלות טיעוני בעד ונגד על מנת לחזור לדיון השכלתני ואם זה מצליח תתקבל החלטה מנומקת.
כפי שאומר ציין, הוא התאהב ברכב אחר ונגד רגשות אין מה לעשות ולא בטוח שצריך.
נותר לאחל לזוג החדש בהצלחה בחייהם החדשים .
אתם יודעים, משברי גיל וכאלו. מגיע לו לאדם להנות מפרי עמלו.
אומר- תממש חלומות!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בחייכם, אתם עושים השוואות בין רכב ישן ב 40 אשח לרכב חדש ב 350 אשח?
זה שתי חיות שונות כמעט בכל פרמטר מלבד זה שלשתיהן 4 גלגלים ומנוע.
הסיבות להחזיק גרנד ישן שונות לחלוטין מהסיבות להחזיק ל״ק חדש.
אין כאן שום השוואות בכסף.
הצורך והשימוש שונים.
אם צריך רכב חדש אפשר לדון על איזה.
אם זה מגיע ממקום של חשק אז אפשר לזרום או לנסות להעלות טיעוני בעד ונגד על מנת לחזור לדיון השכלתני ואם זה מצליח תתקבל החלטה מנומקת.
כפי שאומר ציין, הוא התאהב ברכב אחר ונגד רגשות אין מה לעשות ולא בטוח שצריך.
נותר לאחל לזוג החדש בהצלחה בחייהם החדשים .
אתם יודעים, משברי גיל וכאלו. מגיע לו לאדם להנות מפרי עמלו.
אומר- תממש חלומות!
בועז , לא התאהבתי (עדיין).
מנסה להבין את ההבדלים והאם נכון להמשיך להחזיק רכב שלישי שאצלי מתפקד כשני עם מעט נסועה.
יישור הקו האחרון החזיר את הגראנד למצב מעולה , אבל זה רחוק מרכב מודרני.
שב״ש
לא יודע אם יעזור לך להחליט...
החזקתי בדודג׳ דורנגו. רכב שתפור למידתי. מנוע המי, גדול, שקט, נוח וכשצריך, ניתן לשלב low ולרדת לשטח.
זה לא היה לטיולי הארדקור, אלא רכב ליום יום עם פוטנציאל לרדת לשטח.
לאחרונה, האחזקה שלו הפכה ליקרה. רכב אמריקאי בן 16 עם 180000 ק״מ...
לבסוף נפל הפור והוא הוחלף ברכב חדש. אמנם 4x4, אך ללא low.
החדש יותר קטן, פחות חזק, פחות גבוה, אבל,
יש לו מערכות בטיחות מודרניות, אני יוצא לנסיעות ברמת ביטחון גבוהה שלא תדלק שום נורית במהלך הנסיעה, אני מדבר פחות עם אודי מזרחי (טוב, זה חיסרון).
טסט, עוברים במחשב...
יש יתרונות רבים.
אבל , אצלי, זה רכב כביש עם ערכת קפה בבאגז׳, כך שאפשר ל״חתוך״ לשטח כשרוצים. יש לי בחניה ג׳יפ אמיתי לטיולי מדבר.
אני יכול לתאר לעצמי, שקשה להתעלם מכאב הלב שכרוך בלשמוע את הקוצים שורטים את הצבע החדש.
מניח שאם תעשה חישוב אמיתי וכנה, תגלה שיותר זול להשאר עם הגראנד. אבל בא לך ואתה יכול להרשות לעצמך....
אז ביומולדת הבאה שלך, קנה לעצמך מתנה.
שיתוף בדילמה - המשך אחזקת ג׳יפ ישן מול לנדקרוזר מהניילונים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Aifer
בועז , לא התאהבתי (עדיין).
מנסה להבין את ההבדלים והאם נכון להמשיך להחזיק רכב שלישי שאצלי מתפקד כשני עם מעט נסועה.
יישור הקו האחרון החזיר את הגראנד למצב מעולה , אבל זה רחוק מרכב מודרני.
שב״ש
רכב ישן לעולם לא יהיה מודרני מן הסתם.
רכב מודרני יעלה הרבה יותר כסף, יהיה יותר מפנק ויתן לך יותר ביטחון שלא יתקלקל במפתיע.
העלויות הן עלות הכסף, ירידת הערך, ביטוחים וכו. פי כמה ממחיר הג׳יפ הנוכחי שלך בשנות האחזקה הראשונות.
רכב ישן יתן לך יותר שטח ופחות דאגה להיכנס איתו לשטח אמיתי ולהתנהג אליו כמו שאתה מרשה לעצמך להתנהג לג׳יפ.
בהנתן שזה רכב משני אז לא נורא אם מדי פעם תעשה לו קצת תיקונים.
החלקים שלו בסהכ די זולים ועבורך בעיקרון עוד יותר זולים מלרובנו.
הוא ישרת אותך למטרות טיולים יותר טוב מכמעט כל רכב אחר שתקנה בהרבה יותר כסף.
בעוד כמה שנים הוא גם יהפוך לאספנות ואז גם יהיה שווה יותר ואפילו ההוצאות עליו יקטנו.
יכול להיות שהכיוון הנכון הוא דווקא לרכוש עוד רכב עירוני בן 5 שנים ב 30-50 אש״ח בלי ביטוח מקיף.
אני רואה ברכב חדש כאמור בעיקר סמל סטטוס שחשוב למישהו לשדר.
לא מוצא בו שום אלמנט פרקטי. בטח לא אצל שכיר ( גם שכיר שמשתכר היטב ויכול להרשות לעצמו).
אני אפילו לא מוצא ברכב הספציפי יתרון יחודי כמו שהייתי יכול אולי למצוא ברנגלר או שווה ערך.
תקרא את השרשור ״אחריות לנזק ( רכוש או גוף)״ שרץ במקביל.
אתה תיכנס לתחום הרכבים שיהיה מסוכן לטייל איתם... לא מצחיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
רכב ישן לעולם לא יהיה מודרני מן הסתם.
רכב מודרני יעלה הרבה יותר כסף, יהיה יותר מפנק ויתן לך יותר ביטחון שלא יתקלקל במפתיע.
העלויות הן עלות הכסף, ירידת הערך, ביטוחים וכו. פי כמה ממחיר הג׳יפ הנוכחי שלך בשנות האחזקה הראשונות.
רכב ישן יתן לך יותר שטח ופחות דאגה להיכנס איתו לשטח אמיתי ולהתנהג אליו כמו שאתה מרשה לעצמך להתנהג לג׳יפ.
בהנתן שזה רכב משני אז לא נורא אם מדי פעם תעשה לו קצת תיקונים.
החלקים שלו בסהכ די זולים ועבורך בעיקרון עוד יותר זולים מלרובנו.
הוא ישרת אותך למטרות טיולים יותר טוב מכמעט כל רכב אחר שתקנה בהרבה יותר כסף.
בעוד כמה שנים הוא גם יהפוך לאספנות ואז גם יהיה שווה יותר ואפילו ההוצאות עליו יקטנו.
יכול להיות שהכיוון הנכון הוא דווקא לרכוש עוד רכב עירוני בן 5 שנים ב 30-50 אש״ח בלי ביטוח מקיף.
אני רואה ברכב חדש כאמור בעיקר סמל סטטוס שחשוב למישהו לשדר.
לא מוצא בו שום אלמנט פרקטי. בטח לא אצל שכיר ( גם שכיר שמשתכר היטב ויכול להרשות לעצמו).
אני אפילו לא מוצא ברכב הספציפי יתרון יחודי כמו שהייתי יכול אולי למצוא ברנגלר או שווה ערך.
דיברתם הרבה על מגבלות השכיר.
בהנחה שאני לא רק שכיר אלא חברה, מה אני מפספס?
תתיעץ עום רו״ח אבל חלק מההוצאות מתקזזות.
המקרה שלך יותר מסובך מפני שאתה גם וגם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מצטער, תעשה סבב במוסכים ותראה הרבה רכבים מודרניים על הליפטים.
אם אני אצטרך לעשות מסע באפריקה,
הייתי מעדיף לצאת עם היילקס ישנה (לאחר יישור קו מדוקדק)
לעומת לנדקרוזר חדש דנדש.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אולדמן מצהירים על בדיקות יציבות והשפעה על הרכב כדי שלא יפגעו.
אני מדבר על אלקטרוניקה של מערכות בטיחות ולא על יציבות מכנית של הרכב.
ברכבים החדשים יש מצלמות וגם ראדאר, המערכות האלו מכויילות לגובה מסויים, ברגע שאתה מגביהה היבואן טוען שהם יוצאות מכיול ולא מתפקדות כראוי.
צריך לקחת בחשבון אם מתכננים להגביהה רכב חדש עם מערכות כאלו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronbs
אני מדבר על אלקטרוניקה של מערכות בטיחות ולא על יציבות מכנית של הרכב.
גם אני.
אם יש משהו שנבהלתי ממנו ברעיון שלך זה הבלון. מבחינתי בלון=אסון.
אתה רוצה לנדקרוזר חדש - אני 'מה זה' מבין אותך - תתחדש. תעשה מימון בו כל חודש ההלוואה יורדת.
יש לך קצת כסף בצד - תשחק בין מקדמה להחזר חודשי.
אין קשר בין הגרנד הנוכחי שלך לבין הלנדקרוזר.
לגבי לנדקרוזר חדש - אם אהבת ואתה יכול - תתפנק חופשי.
נתחיל בשאלה , הלנדקרוזר החדש עדיין עם המנוע 2800 העצל או שכבר הדגם החדש משווק 204כ"ס ?
במחיר הזה אתה קונה דגם 7 מקומות או 5 ?
עשית סיבוב על ל.ק החדש , תבקש נסיעת מבחן כדי להבין על מה אתה משלם 370,000 ש"ח , בנוסף היבואן הזה הוא קשוח , הלקוחות שלו שבויים והוא שם עליהם ז... ארוך .
אבל מה לעשות , אם רוצים חדש, זה הרכב ששומר על הערך שלו, אין גם הרבה אופציות אחרות במחיר הזה, כל האופציות האחרות(חוץ מסאניאנג) עוברות את ה450,000 שח בקלות.
דרך אגב , אם תקנה לנדקרוזר ,קח בחשבון שאתה תחזיק אותו הרבה יותר מ3 שנים , ברוב המקרים לא יהיה לך למה להחליף , וב2024 הוא כבר יהיה היברידי , ב2029 יהיה חשמלי . אז הדגם שתקנה יהיה נדיר ומבוקש מאד.
2 הסנט שלי:
1. אל תשכח שיש גם מצבים בהם לנד קרוזר לא נמכר מעל המחירון. אתרע מזלך והרכב נגנב? תקבל מחירון. אתרע מזלך והוחלף מנוע? (כן, גם אם חינם על ידי היבואן), כנראה שלא תקבל מעל או אפילו מחירון על רכב בן 3 עם מנוע מוחלף. הכל טוב ויפה עד שאתה נופל במקרים האלה, מכירת הרכב ב30 אלף שקל פחות ממה שחשבת היא שוות ערך להוצאה נוספת של 800 שקל בחודש.
2. אם יש לך את המקדמה (140 אלף שקל) אז אתה יכול לקחת מימון נוסף בגובה של +- 50 אלף שקל מהבנק, חברת האשראי, מועדון אשראי וכו' בתנאים לא רעים ולקנות פאג'רו בן 4 עם פחות מ100,000 קילומטר. מחירי הפאג'רו עלו משמעותית מאז פסק הייבוא, הם נמכרים מעל המחירון אבל עדיין רחוקים ממחירי טויוטה. לטיולים שתיארת, הפאג'רו יספק מעל ומעבר, אשתך אהבה לנהוג בו בעבר וההוצאה לא תהיה כואבת כמו לנד קרוזר חדש. גם הוא ישמור על הערך שלו. לי הציעו לא מזמן על הרכב (פאג'רו קצר 2014) כ-20 אלף ש"ח יותר ממה ששילמתי עליו לפני חצי שנה.
אגב, תחשוב על כאב הלב כשהפלסטיק בבגאז' ישרט מהציוד או כשהדלתות ישרטו משיחים ברכב שזה עתה נקנה ב400 אלף שקל.
אני חייב לציין שלמרות סיפורי הבלהות שרצים כאן, דווקא שריטות ושפשופים בקטנה מעולם לא הפריעו לי. גם ברכב חדש. אצלי הרכב החדש אמנם היה פרייבט, אבל די מהר הטמבונים והדלתות שלו ספגו ירידת ערך שמגיעה עם חניות באזור אורבני. לא הפריע לי. אמנם הפרייבט עלה שליש מלנדקרוזר, אבל מה שבדכ מפריע זה העקרון. לדעתי, לפחות, זה לא אישיו.
אני שותף להתלבטות , הייתי בסוכנות ביום שישי אפילו להזמין ל"'ק חדש , אין מבצעים , אין מכוניות(, המתנה של ארבעה חודשים מינימוום , עד אז יש מצב שהדודא תחלוף ( גם אצלי ) ואשתמש במקדמה למשהו אחר ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
galezer
אני שותף להתלבטות , הייתי בסוכנות ביום שישי אפילו להזמין ל"'ק חדש , אין מבצעים , אין מכוניות(, המתנה של ארבעה חודשים מינימוום , עד אז יש מצב שהדודא תחלוף ( גם אצלי ) ואשתמש במקדמה למשהו אחר ....
תודה על העדכון
כן חשבתי על החדש עם ה 208 סוסים.
חבר טוב, בדק פג'ארו בנזין לפני שבוע, 2008, 135000 קמ, רצו 30 מעל המחירון. היה מוכן, בבדיקה פשוטה גילו תאונה , ירידת ערך וכו' שהמוכר הישר לא חשב שנכון להזכיר.
אם זה לא מחבר , ממש לא בא לי להתחיל את הסיבובים אצל הרמאים
ואני חושב שאם 400,000 שח למה דווקא טרקטור של טויוטה?
הטרקטורים של ג'ון דיר הרבה יותר טובים, נוחים ואפילו בעלי עבירות הרבה יותר טובה בשטח...
יש הרבה רכבים שיעלו פחות מל"ק, יתנו לא פחות (הרבה יותר בכביש). אבל נכון, לא קוראים להם טויוטה, אין עליהם אגדות על איכות ו"0 תקלות" וגם יקח יותר זמן עד שיגנבו לך אותם...