תגובה: גרוטראלי - איך שיניתי את דעתי על העוסקים בתחום. פריקת עצבים.
לא ברור מהתיאור של יואב או של המארגנים למה מעבר בשטח היה תקוע במשך שלוש שעות.
אם הרכב היה תקוע מכאנית ברמה שאי אפשר לגרור אותו קדימה או אחורה כדי לפנות את הציר וחובה לתקן על המקום - אז אין מה לעשות, ולא משנה איזה רכב זה ומה מסגרת המסע.
אם לא רצו לפנות אותו עם עזרה חיצונית כי זה חלק מחוקי התחרות או משהו כזה - זה נראה לי קצת יותר בעייתי.
אני באמת לא יודע, מהנסיון הקצר שלי שם אין ממש הצמדות לחוקי ה"פורמט" וממש אין תחרות.
משתדלים להגרר ע"י משתתפים אחרים, לא פעם מחולצים ע"י רכב ליווי.
ולפעמים גם ע"י רכב חיצוני.
בהגדרה אין תחרות על זמן, להיפך.
צוות אחד, בלי שמות, קיבל נזיפה על זה שהוא נוסע מהר מידי וזה לא הקטע.
אני מודה שמעולם לא התחברתי לקטע.
זה נראה מאוד הירואי מצד אחד, אבל מצד שני, זה נראה גם מטומטם להפליא. רק דעתי, כן?....
בכל מקרה, מי שנהנה מזה, אני מפרגן לו.
איך זה מתנהל בעצם?...
יש אלמנט תחרותי?
מקבלים ניקוד/ניקוד עונש?
יש "מנצח"?....
הניווט הוא פרמטר או שמקבלים ציר מוכן/ספר דרך?....
נמדדים זמנים למעבר מכשולים או זמנים בכלל?...
מי שנתקע ונעזר ברכב 4X4 "נפסל"?....
יש מרשלים שמשגיחים שהכללים נשמרים?...
אני יודע שהיה פעם כלל שהתיר השתתפות רק לכלי רכב "עד 5,000 שקל". בפועל ראיתי מכוניות שנבנו לתלפיות שופרו בכבדות על ידי מוסכים/מכונאים מקצועיים וידועים בתחום הג'יפים בהשקעה של סכומים בגובה פי 5-6 מזה.
אם גם כאן נכנס הכסף הגדול ומשחית את כל הרעיון, אז מה הועילו חכמים?.........
או שהכל שטויות וזה סתם טיול מגניב וקורע מצחוק, סוג של Demolition derby, רק בשטח, במכוניות לא מתאימות שבתיאוריה לא יכולות - אבל בפועל פשוט אונסים אותן באלימות (ואונסים גם את השטח)?....................
כל זה סתם תהיות. אני אמשיך לטייל בג'יפ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ב' קודקוד
אז ככה...
עניין הגרוטאות בארץ התחיל ע"י קבוצת חברים, שנתקלו במונגול ראלי בחו"ל ,והחליטו להתחיל עם זה בארץ. במסע השני שלהם הם קראו לעצמם גרוטראלי. בעקבות ויכוח על התנהלות הטיול, נהיה פיצול והקבוצה שהתפצלה , קראה לעצמה גרוטאשטח. הרבה חבר'ה מהתחום השתתפו שם, כולל גיא רפאל , ג'וי בירן , ארז מהלל ואני ועוד רבים וטובים.
נכון להיום, פעילות הגרוטאשטח הופסקה מסיבות שונות.
אני מעולם לא פגשתי את יואב, אבל התכתבתי איתו קצת בעקבות הפוסט. נראה שהיד שלו הייתה קלה על ההדק.
מי שמנהלת את מסעות הגרוטראלי, היא חגית דוד, אחת הג'יפאיות הוותיקות בארץ, והיא תמיד נמצאת במעברים הקשים לגרוטאות.
כאשר מגיעה קבוצת ג'יפים, היא עוצרת את המסע, ומאפשרת לבעלי ה 4X4 לעבור. נראה שבאותו מקרה, לא ניתן היה לתת ליואב לעבור, והם נלחמו כדי לחלץ את הסובארו.
מצד שני, אני גם יכול לכתוב שזאת חוצפה שחברי מועדון רקסטון או ניסאן פתפיינדר חוסמים לי את הדרך ברוב חוצפתם, כי לי יש CJ שמשופר כמו זיבאר, אבל אני נושם עמוק , סופר עד 10, ומחכה בצד עד שיעברו. מעבר לזה שאחרי שהם החריבו את המעבר/מעלה, לי נהיה קצת יותר מעניין לעבור שם.
מוסר השכל : השטח שייך לכולם באותה מידה, וכל עוד שרט"ג, אשר יודעים על כל מסע והמסלול שלו, לא מונעים מאיתנו לעבור, כפי שכבר עשו בצדק בכמה מקומות, אנחנו נמשיך לחרוש את הארץ , נטייל ונהנה מהנוף ומאתגרי הנהיגה ללא 4X4.
נ.ב. ממליץ לכולם להתנסות אפילו פעם אחת, במסע גרוטאות, זאת חוויה מסוג שונה :)
כמה נח להתיחס למקרה אפור ולא למקרה שחור/לבן כפי שצייניתי מעלה.
לא באמת מחפש תשובה רק חשוב להצביע על הנקודה.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה נראה מאוד הירואי מצד אחד, אבל מצד שני, זה נראה גם מטומטם להפליא. רק דעתי, כן?....
איך זה מתנהל בעצם?...
יש אלמנט תחרותי?
מקבלים ניקוד/ניקוד עונש?
יש "מנצח"?....
אני יודע שהיה פעם כלל שהתיר השתתפות רק לכלי רכב "עד 5,000 שקל". בפועל ראיתי מכוניות שנבנו לתלפיות שופרו בכבדות על ידי מוסכים/מכונאים מקצועיים וידועים בתחום הג'יפים בהשקעה של סכומים בגובה פי 5-6 מזה.
או שהכל שטויות וזה סתם טיול מגניב וקורע מצחוק, סוג של Demolition derby, רק בשטח, במכוניות לא מתאימות שבתיאוריה לא יכולות - אבל בפועל פשוט אונסים אותן באלימות (ואונסים גם את השטח)?....................
בגרוטראלי מותר רכב עד 3500 שח, אסור טנדר ,אסור צמיגי שטח, אסור כננת, חובה 2 ברכב, ארוחות ע"י המארגנים, 5 רכבי ליווי שגוררים רק אם אתה נכנע, או שהמכשול בלתי אפשרי.
בגרוטאשטח רכב עד 5000, מותר טנדר , מותר צמיגי שטח, כשנתקעים הדודג' ראם של המארגנים גורר 3 גרוטאות ביחד עד סוף המכשול, קייטרינג עי המארגנים.
זה מסע חברתי , לא תחרותי, אבל הישראלי המצוי אוהב להדביק את הדוושה הימנית.
נוסעים לפי ציר שנשלח לכולם באמצעות אופרואד, ונוסעים כ 140 ק"מ בכל יום.
מחר אנחנו יוצאים למסע בגליל העליון, 20 גרוטאות ו 12 קטנועים :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ב' קודקוד
אני מעולם לא פגשתי את יואב, אבל התכתבתי איתו קצת בעקבות הפוסט. נראה שהיד שלו הייתה קלה על ההדק.
מי שמנהלת את מסעות הגרוטראלי, היא חגית דוד, אחת הג'יפאיות הוותיקות בארץ, והיא תמיד נמצאת במעברים הקשים לגרוטאות.
כאשר מגיעה קבוצת ג'יפים, היא עוצרת את המסע, ומאפשרת לבעלי ה 4X4 לעבור. נראה שבאותו מקרה, לא ניתן היה לתת ליואב לעבור, והם נלחמו כדי לחלץ את הסובארו.
מצד שני, אני גם יכול לכתוב שזאת חוצפה שחברי מועדון רקסטון או ניסאן פתפיינדר חוסמים לי את הדרך ברוב חוצפתם, כי לי יש CJ שמשופר כמו זיבאר, אבל אני נושם עמוק , סופר עד 10, ומחכה בצד עד שיעברו. מעבר לזה שאחרי שהם החריבו את המעבר/מעלה, לי נהיה קצת יותר מעניין לעבור שם.
מוסר השכל : השטח שייך לכולם באותה מידה, וכל עוד שרט"ג, אשר יודעים על כל מסע והמסלול שלו, לא מונעים מאיתנו לעבור, כפי שכבר עשו בצדק בכמה מקומות, אנחנו נמשיך לחרוש את הארץ , נטייל ונהנה מהנוף ומאתגרי הנהיגה ללא 4X4.
אפילו שלא נפגשנו מעולם, אקרא לך ידידי, בכנות אמיתית.
לקח לי למעלה מחודשיים לפתוח את הפוסט הזה, בדיוק כדי שידי לא תהיה קלה על ההדק.
משראיתי שהתחושות לא קהו, והמחשבות נותרו כשהיו, העליתי את הפוסט.
זה שאני אשם, אני רגיל מהבית, לא חדש לי.
לא, אין דין סובארו 2X4 שתוקעת ציר בשטח כדין רכב 4X4 שנתקע בציר בשטח. אחת לא צריכה להיות שם. השניה כן.
גם העדר ההתייחסות להתנהגות רכבי הסיוע, שהיה הרבה יותר מרגיז, די מובנת. נענה למה שנוח.
אסיים בפתיח, השטח שייך לכולם. (לרט"ג קצת יותר).
עם זאת בהחלט שיניתי את דעתי על הפעילים בתחום. לא שדעתי משנה משהו למישהו.
אין כעס. באמת. שנהיה בריאים כולנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שום חסימה כזו של דרך אינה קבילה. זה עניין פשוט שבין אדם לחברו. דרך ארץ. נימוס בסיסי. מה זה קשור לאירוע בתשלום או לא?....
כי באירוע בתשלום עם מארגן שמייצג את כלל האירוע, התנהגות טפשית/לא ראוי/חוסר דרך ארץ וכו׳ של אחד המשתתפים, היה מחוייב לקבל מענה של המארגן כמי שאחראי.
המארגן אחראי בפועל להתנהלות האירוע שהוא עומד מאחוריו, וזה שאמור להיות המבוגר האחראי.
גרוטראלי - איך שיניתי את דעתי על העוסקים בתחום. פריקת עצבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
לא, אין דין סובארו 2X4 שתוקעת ציר בשטח כדין רכב 4X4 שנתקע בציר בשטח. אחת לא צריכה להיות שם. השניה כן.
.
לדעתי הפטרונות הזו על זכויות בשטח לא במקומה.
בזמנו גרתי באזור שמהווה יעד טיול סופש וחגים לכל מי שלא גר באזור.
מבחינת כל מי שגר באזור זו הייתה החצר האחורית, ונסענו בה בפרייבטים, מסחריות וכל הבא ליד.
באותם שבילים בהם אנשים היו מגיעים בסופ״ש מזוודים כאילו הולכים למסע חוצה אפריקה.
אז אתה בא להגיד שאסור היה לנו לנסוע שם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
גם העדר ההתייחסות להתנהגות רכבי הסיוע, שהיה הרבה יותר מרגיז.
.
זה הדבר הבעייתי האמיתי.
סע איפה שבא לך, עם איזה רכב שבא לך. אתה ילד גדול.
אני לא האדם שיאמר לך מה לעשות.
עם זאת, ייתכנו מקרים בהם יעבירו עליך ביקורת, זה הכל. לא יותר.
כותרת הפוסט 'גרוטראלי - איך שיניתי את דעתי על העוסקים בתחום'.
לא מה אסור ומה מותר. רק דעה פרטית שלי. הכי קטן שאפשר.
שאני אבין, אתה מדבר על הציר ההררי שעולה מנחל פארן לכיוון שטח אש 1003? כי אם נתקע להם שם רכב (פרייבט) אז ייקח הרבה זמן לחלץ אותו, והגיוני שהם יחסמו את הציר רחוק למטה ולמעלה כדי שרכבים לא יתקעו בקטע הצר, שלא מאפשר עקיפה, וגם לא מאפשר לחזור (זתומרת, הכל אפשרי, אבל לחזור כמה מאות מטרים בציר ברוחב הרכב עם תהום בצד אחד זה מסוכן ולא לעניין).
אם הם היו בקטע של "לא עוזרים" כי אלו החוקים אז אתה צודק, אבל אני בכלל לא בטוח שזה מה שהיה שם.
לגבי האם לגיטימי לפרייבט לנסוע בשטח...לא נכנס לזה. יום אחד יאסרו גם עלי לנסוע בשטח כי אני עלול להתקלקל באמצע מעלה ולחסום אותו....
ועכשיו, פואמה:
כשבאו לקחת את הפרייבטים לא התנגדתי, כי לא הייתי פרייבט.
כשבאו לקחת את הג'יפונים לא צעקתי, כי לא הייתי ג'יפון.
כשבאו לקחת את הג'יפים המשופרים לא אמרתי כלום, כי לא הייתי משופר.
ובסוף, כשבאו לקחת אותי, כבר לא נשאר מי שידבר בשבילי...
(אין באמור שום כוונה לפגוע באף דור שני או שלישי לניצולים, זאת רק פואמה הומוריסטית, נא להתייחס בהתאם).
כמעט בכל דבר יש קו, לפעמים הוא עדין יותר ולפעמים פחות, בין הכיף של הפרט להתנהגות חזירית.
ולמרות שמה היא חזירות הוא עניין סובייקטיבי, רובנו עדיין נסכים בקביעה האם מה שיורד עלינו הוא גשם או שתן.
כדי לפשט את הדברים, מדובר בנימוס בסיסי.
גם בטיול רגיל אני מקפיד לא לעמוד על הציר אלא על השוליים.
ואם נחזור לרגע לצבא "משמעת צירים": כלי אף פעם לא עוצר על הציר, אלא על השוליים. אם יש התלבטות בין צד ימין לצד שמאל של הציר, אז בצד שיהיה הכי קל לדחוף אותו הצידה אם אמור לעבור שם כלי יותר גדול והוא עדיין מפריע.
Sent from my BE2029 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
שאני אבין, אתה מדבר על הציר ההררי שעולה מנחל פארן לכיוון שטח אש 1003? כי אם נתקע להם שם רכב (פרייבט) אז ייקח הרבה זמן לחלץ אותו, והגיוני שהם יחסמו את הציר רחוק למטה ולמעלה כדי שרכבים לא יתקעו בקטע הצר, שלא מאפשר עקיפה, וגם לא מאפשר לחזור (זתומרת, הכל אפשרי, אבל לחזור כמה מאות מטרים בציר ברוחב הרכב עם תהום בצד אחד זה מסוכן ולא לעניין).
.
ציר אדום מאחורי מושב פארן.. זה הציר שחוצה את תלם עשת.
שום אתגר עבירות לרכב שטח.
איזה תהום?
קטע אחד צר וקצר למעבר וזהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
סע איפה שבא לך, עם איזה רכב שבא לך. אתה ילד גדול.
אני לא האדם שיאמר לך מה לעשות.
עם זאת, ייתכנו מקרים בהם יעבירו עליך ביקורת, זה הכל. לא יותר.
כותרת הפוסט 'גרוטראלי - איך שיניתי את דעתי על העוסקים בתחום'.
לא מה אסור ומה מותר. רק דעה פרטית שלי. הכי קטן שאפשר.
שלא יובן אחרת, אני בהחלט מזדהה עם התסכול וההרגשה שלך.
התופעה שפגשת לא חדשה, אבל לשמחתי גם לא נפוצה.
וזה לא קשור לפרייבט, זה קשור לאנשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
איך זה מתנהל בעצם?...
יש אלמנט תחרותי?
מקבלים ניקוד/ניקוד עונש?
יש "מנצח"?....
בגרוטראלי אין אלמנט תחרותי, מוענקים בסוף "גביעים" לפי קטגוריות כמו הצוות העקשן, הצוות המצחיק, משקיען וכו.
לא מקפידים על שווי הרכב, לטעמי זה מוריד הרבה מעיניין, אבל ניחה.
בגרוטשטח ראיתי רכבים ששווים גם 20, ושם לדעתי גם באמת התחרו באופן חצי רשמי על זמנים.
בסוף בסוף, זו השורה האחרונה שכתבת, טיול מגניב וקורע, וגם קורע מצחוק. חוויה אדירה שאם היה לי כסף (הופ פיספוס פואנטה) הייתי חוזר עליה פעם בשנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ציר אדום מאחורי מושב פארן.. זה הציר שחוצה את תלם עשת.
שום אתגר עבירות לרכב שטח.
איזה תהום?
קטע אחד צר וקצר למעבר וזהו.
לא יודע איפה התרחש האירוע.
אבל אם מדובר על הציר שהתכוונת אליו - באמת שום אתגר לכאורה לרכב שטח בגובה סביר עם LOW ונהג שיודע מה הוא עושה.
אבל השביל צר וללא שוליים. שני פיתולים חדים ואז מדרגה אלכסונית לא נמוכה בכלל. מצידו האחד של המעבר יש קיר ומצידו האחר תהום. כבר נתקלתי גם בכלים עם LOW ונהגים פחות מנוסים שהסתבכו שם יופי ונסיונות לעלות בכוח זרקו אותם הצידה לזוית לא סימפטית בכלל על פי התהום. ולא, אי אפשר לפרסס שם. זה שביל ברוחב האוטו.
להיכנס לשם ברכב 2X4 נמוך זה טמטום לשמו שמצריך הרבה בניה והסתערות בכוח. אם רכב כזה נתקע שם על הגחון, הוא יצריך גיבוי מרכב 4X4 חזק שימשוך אותו קדימה, אחרת הציר חסום.
כל זה נכון למגמת עלייה. בירידה צריך כנראה רק כמה דחיפות - הגרביטציה תעשה את השאר....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא יודע איפה התרחש האירוע.
אבל אם מדובר על הציר שהתכוונת אליו - באמת שום אתגר לכאורה לרכב שטח בגובה סביר עם LOW ונהג שיודע מה הוא עושה.
אבל השביל צר וללא שוליים. שני פיתולים חדים ואז מדרגה אלכסונית לא נמוכה בכלל. מצידו האחד של המעבר יש קיר ומצידו האחר תהום. כבר נתקלתי גם בכלים עם LOW ונהגים פחות מנוסים שהסתבכו שם יופי ונסיונות לעלות בכוח זרקו אותם הצידה לזוית לא סימפטית בכלל על פי התהום. ולא, אי אפשר לפרסס שם. זה שביל ברוחב האוטו.
.
וואלה או שנדפק לי הזכרון או שמשהו כאן מתחדד עוד יותר על התוואי הזה וההבדל בין רכב רך לרכב שטח.
עברתי מספר פעמים, כולל בשנה שעברה.
חוץ ממעבר צר לא זוכר שום דבר דומה לתיאור הדרמטי שלך.
פשוט לנסוע במקום יפה.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
וואלה או שנדפק לי הזכרון או שמשהו כאן מתחדד עוד יותר על התוואי הזה וההבדל בין רכב רך לרכב שטח.
עברתי מספר פעמים, כולל בשנה שעברה.
חוץ ממעבר צר לא זוכר שום דבר דומה לתיאור הדרמטי שלך.
פשוט לנסוע במקום יפה.
גם התיאור שלנו מעט דרמטי. לא תהום כמו שאתה מדמיין, אבל בהחלט מספיקה לאיזה שני גלגולים. וגם הזכרון שלך לא משהו. בעליה יש שם כמה מקומות שאמנם suv סטנדרטי לא עוצר להוריד מכוון, אבל גיפון יכול להתגרד, ופרייבט מתיישב יפה מאוד. והציר ממש צר. אין מקום להסתובב.
קובץ מצורף 133753
עוד ידברו הרבה על חבורת המפגרים הזו.
מומלץ לחפש בפייסבוק, שם יש יותר פירוט על הנזקים.....
העיקר שהם נהנים - ולא חוסמים את המעלה.