אשמח לייעץ בבחירת מערכת חימום תת ריצפתי
אלדר floor heating 0503780000
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Printable View
אשמח לייעץ בבחירת מערכת חימום תת ריצפתי
אלדר floor heating 0503780000
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
תודה לאלדר על מידע חשוב.
הגיע הזמן "לצאת מהארון" הבטחתי הסבר:
אנחנו גרים בקיבוץ שהתכוונו להקלט בו, התהליכים שם יקחו עוד הרבה שנים ומצאנו אופציה להתקדם הרבה יותר מהר בקיבוץ ליד.
מכל מיני סיבות שרק בקיבוץ יכולות להיות, לא יכלנו שהנושא יהיה ידוע בקיבוץ הנוכחי.
לא שכל הסיבות נעלמו, אבל הדברים התקדמו והסוד כבר לא סוד.
אשמח עם מי מהמנהלים ישנה את הכותרת ל"בגי"ה-אומי בונה בית" , תודה.
אני רק יכול להוסיף שנקל קטן בנושא תשתיות חוץ - לא לשכוח צנרת ריקה מצד לצד בכל שביל ובכל משטח בטון.
קבלנים ולקוחות נוטים לשכוח ואז מתפתח שירשור "איך אני מעביר צינור מים/קו חשמל מתחת לרצפת בטון"....
ארון חשמל משני תלת פאזי חשוב וכבר כתבו מספיק על חשמל, מה שלא ראיתי וחשוב מאוד לדעתי - הכנה לכיור באיזור העבודה - כולל ניקוז לביוב.
בהצלחה בבניה, אני בניתי לפני 3 שנים ומגרד לי לבנות שוב.
הראשון תשבור,
השני תמכור,
בשלישי תגור…
משפט חזק של אחד הפועלים שלי בתגובה לנסיונות שלי לקחת הכול בחשבון.
אני יכול להוסיף לך עוד משפט אופטימי-
אין מושלמות בבניה. אל תפתח ציפיות. החיים והצרכים מתפתחים מעט שונה מהתוכניות כרגע. ותמיד תגלה פאשלות שלך ושל הבנאים בהמשך.
אבל הטיפ אולי הכי חשוב למניעת עוגמת נפש - תעשה איטום הכי טוב שאתה יכול.
מכיר אנשים שבכו מרוב תיסכול על שטויות שנעשו במהלך השלד.
זה אחת הצרות הכואבות ביותר לתיקון.
אומי, עכשיו אפשר להגיד לך גם כאן בהצלחה!
לדעתי גם חשוב מאוד להגיע להחלטות כזוג לפני כל תהליך כדי למנוע בלאגן בעתיד.
בהצלחה! (גם לנו...)
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
החלטנו מזמן, שתי בנות זה מספיק!
My 2 cents...
1. לקחת כבר בשלב התכנון מעצב/ת פנים טוב/ה, שבמקביל לאדריכל תחשוב על התכנון הפנימי, מיקומי הכנות חשמל, תכנון מטבח וחדרי רחצה - וכדומה. בד"כ אדריכלים מסתכלים על הדברים ברמת המקרו יותר ולא יורדים לפרטים (למרות שהם כולם יגידו לך אחרת. זה לא המקצוע שלהם והם לא טובים בזה).
2. להכין תקציב מסודר, ולהבין שאתה הולך לחרוג ממנו ב10-15%. כי אלו החיים ואף אחד, חוץ מאלו שמראש לקחו הרבה ספייר, לא מצליח לעמוד בתקציב ולחשוב על הכל מראש (בטח בבניה ראשונה).
3. תסגור את הדברים כמה שיותר מראש ותרוויח פעמיים. פעם ראשונה תנעל מחירים (כל מה שקשור לענף הבניה מתייקר בטירוף בחודשים האחרונים, וסביר מאוד שזה הולך להמשיך במגמה הזו גם קדימה), פעם שניה תגלה מראש כל מיני הפתעות, ולא תגלה בדיעבד שאם היית מקטין את רוחב המטבח ב2 סנטימטר היית חוסך 1000 שקל על כל מטר אורך שיש.
4. תחשוב נגישות, כבר מעכשיו. שלא תדע, אבל אם כן, שההסבה תהיה כמה שיותר מהירה וקלה.
5. יתכן מאוד שכדאי לך לקחת משכנתא גבוהה מאוד, יותר ממה שאתה צריך, ולהשאיר לך כסף פנוי. פה תרוויח שלוש פעמים: פעם ראשונה כי לא תצטרך להיחנק כדי לגייס הון עצמי, פעם שניה כי יהיה לך כסף לכל הבצ"מ, ויהיה בצ"מ, פעם שלישית כי הכסף היום כל כך זול, שעדיף לקחת אותו ולהשקיע במסלול סולידי על פני לשים אותו בקירות. תתייעץ עם איש מקצוע טוב כמובן על המקרה הספציפי שלך, אבל שווה לבדוק.
בהצלחה!
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
+1
אנחנו הבאנו פיקוח חיצוני במיוחד לנושאים האלו.
וגם,
לא לחסוך בהוצאות על סוגי חומרים. לא תמיד הכי יקר הוא הכי טוב, אבל בד"כ כן. אם כתוב בהוראות של החומר שצריך יסוד כלשהו, ודבק כלשהו אחר, ורשתות לטיח אז לשים, גם אם הקבלן יודע בוודאות מנסיונו שלא צריך.כי הרבה פעמים,כמו במצברים, פשלות של שימוש בחומרים יתבררו אחרי תקופת הבדק. (בעיות איטום בשל פגם בתכנון או בביצוע, דווקא כן יתגלו בחורפים הראשונים).
בהצלחה בפרוייקט! עדכן אם תצטרך המלצה על מקצוען בתחום הבית החכם, מיגון ושאר תשתית אלקטרונית.
קוברה - צינור להעברת כבלים לרוב בצורת קורדרוי (כמו שרשורי ברכב בלי החתך לאורכו)
פילר - הקוביית בטון של חברת חשמל בגבול המגרש שאליו מעבירים את הזנת החשמל לבית (יש גם פילר תקשורת של בזק/הוט)
מבחינת תשתית אתה צריך שהגידים של כבל ההזנה מארון החשמל לפילר יהיו כאלו שמותר להזרים בהם 63 אמפר כלומר 16ממ״ר
בול. ותחשוב טוב גם על התשתית מארון החשמל לחנייה.
בנוסף, אל תחשוב רק על טסלה מודל 3. יש לך עוד לפחות 40 שנים מוטוריות. מה לגבי האמר חשמלי, עם סוללה של 210 קוט"ש? צריך וואחד צינור למלא את הבריכה הזו.
לי זה כבר מאוחר מדי. הבית בנוי מזה 9 שנים. אצלך הפער בין תשתית תואמת עתיד לפרויקט פינוי בינוי עתידי בחצר הוא מאות עד קצת מעל לאלף ש"ח לכבל עבה יותר. תשקיע.
קוברות זו התחלה טובה, אבל החיים מלמדים שהן הרבה פעמים מתכופפות או מתמלאות בבטון, בטעות או בזדון, במהלך הבנייה. עדיף שיהיה בהן כבר עכשיו כבל עבה.
לפילר ח"ח תשלח 2 קוברות ועוד צינור 25 מריכף
לטובת כל מיני דברים עתידיים(פנלים סולריים לדוגמה) וכן לטובת כבל תקשורת(צינור 25)
הכבל שצריך להעביר לטובת 63 אמפר הוא בחתך 16 כל גיד.
ממליץ להעביר כבל חמישה גידים למקרה שתצטרך איפוס מתקן לטובת שיפור ארקה(חיבור בין אפס לארקה
המתבצע כיום בתוך פילר ח"ח)
העצות כאן יעילות מאוד ולמעשה כל הלקחים שלי מבניית ביתי נכתבו כאן כבר.
שרשור חשוב ומועיל מאוד.
לגבי חימום רצפתי- רק על מים. אצלי בניתי בעצמי מערכת קולטי שמש ומשאבת סחרור שתורמת מהותית לצמצום חשבון החשמל בחורף. יש מישהו מהצפון שאפשר למצוא באינטרנט שמציע הסבת מזגן לשימוש כמשאבת חום לחימום תת רצפתי. יש כמובן גם לרכוש משאבת חום יקרה ואז לתקן אותה זה יקר.
אשתי והילדים אומרים שהחימום הרצפתי משמעותי מאוד לאיכות החיים בבית.
סקיילייט- חלון בגג לתאורה- עשיתי וזה משמעותי מאוד ומומלץ ביותר. אצלי החלק העליון הוא זכוכית שכבתית מבודדת (עשיתי לו כיסוי קיץ שאני מסיר בחורף), ובנוסף הוא מתרומם עם חלונות צד בגובה 30 ס"מ מעל הגג- מכניס יופי של אור בקיץ אך לא שמש ישירה. בפאה הצפונית נפתח (יש נקודת חשמל למנוע שלא התקנתי, פותח וסוגר עם מוט ואין תלונות).
תקפיד בכל הכח על איטום - כל שלב בבנייה שמשפיע על איטום. בכל הכח.
הכנה לבנייה לגובה- בהחלט ייתכן שבעוד עשרים שנה ייכנסו שינויים בהגדרות תמ"א באזורך והיישוב יקבל היתר לעלות קומה.
תכניס לתכנית השלד דרישה לשאת שלוש קומות. ההפרש בכסף לא יורד אותך על הברכיים, אבל יהפוך את הבית לכזה שיכול לצמוח.
ושוב- העצות של קומי בנושא נקודות חשמל, קטרי צנרת, תכנון מיקומי מנועי מזגנים, קורות פלדה להטמיע בתקרה, הכנת יסודות לעמודים, רצפת בטון מבוססת היטב וכל היתר-
עצות זהב.
אני עם חמישה ילדים. רק בת אחת.
אז החלטנו...
כקיבוצניק בתהליך...
ניהלת פה מבצע כל כך מסוכן מורכב והירואי, שקטן עליך כל נושא בניית הבית. אתה תסתדר.
---------
בחשמל יש הרבה עצות טובות בשלב התיכנון, אבל זה גם עולה הרבה כי אין לזה סוף.
ולכן צריך לתעדף.
אני חושב שהכלל המוביל הוא כמה שיותר להמנע מחציבות עתידיות / הרמת מדרכות וכו...
כל השאר יהיה אפשר תמיד לשדרג.
בהצלחה,
לגבי הבנות - מכיר מישהו עם שתיים, אמר שהסיכוי לבן אחרי שתי בנות זה 1:10 - הוא לא מוכן לקחת סיכון.
בשלבים שונים של הבניה נדרש אישור הצהרה של יועץ בטיחות - זכור שיש כאן אחד...
תודה, אבא שלי ואחי חזקים בתחום הבטיחות, וגרים קרוב יותר :)
איטום
איטום
איטום
ליקוי מס 1 בבנייה הישראלית.
והכנה בחניות ל 2 רכבים חשמליים כמובן.
ועוד משהו לא בתחום הפונקציונאלי, יותר אוירתי - חלונות/פתחים כמה שיותר גדולים. כולל בשירותים.
יש לזה חסרונות בידודים, אבל היתרונות עולים עליהם לדעתי - הרבה אור, אוויר, אווירה.
בהצלחה אתה ממש תזדקק לה 😂
דיברתי היום עם המנהל העבודה.
בין היסודות (קלונסאות) מחברות קורות בטון, הקורות נאטמות מההיקף של הבית, בין הקורות יש שכבת קלקר של 25 סמ ומעליה יציקת רצפה.
זה תקין?
באופן כללי זה בניה מרוכזת אז אין לי הרבה מה לעשות, אבל נניח שאני מצליח להתעקש, יש מה לשפר פה?
לגבי מזגנים, האם יש טעם בVFR ב140 מטר בית?
אני מניח שלא, ושנתקין מזגן בכל חדר, האם יש טעם למזגן אחד בתקרה לכל חלל הסלון והמטבח או שגם שם לשים לכל אחד מזגן ומקסימום מפעילים את שניהם? (הסלון והמטבח הם כמעט חלל אחד אבל בדירוג שיצרית תעלת חימום די מכוערת לכיוון המטבח).
אני יכול לקבל בחינם מזגן 1.5 כוח בן חודשיים שיפורק מחר, יש טעם לקחת ולאחסן לשנה+ ? מתקינים מוכנים להתקין מזגן שהם לא מכרו?
שוב תודה לכולם