תגובה: גימיני החדש - עד כמה ההגבהה קריטית?
גם לי הג'ימני הקודם התאים כמו כפפה. אפילו ההיעדר כוונון להגה לא הפריע לי זה היה בול.
אבל אני זוכר שבין הטיולים האחרונים חזרתי מנחל צין חזרה למרכז מטיול חד יומי, חזרתי מפורק עם כאבי גב ורגל עייפה מהקלאצ' וההעברות הילוכים התכופות שהרכב דרש.
אז הבנתי שצריך להתקדם. אבל כנראה האוטומטי זה שונה.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
.....
מבחינת נוחות בשבלי הוא לא פחות נוח מרנגלר, אולי קצת יותר קופצני.
מבחינת עיפות בשטח (ובמיוחד בשטח קשה) הוא יותר מעיף.
כל מעבר מכשול בינוני ומעלה צריך לחשוב מה אתה עושה.
ברנגלר אתה פשוט עובר (לרוב).
רק במכשול בינוני + צריך גם לתכנן.
וגם אז בלי הרבה דרמות.
גימיני יעבור הרבה מאוד מכשולים קשים, אבל רק עם תכנון ונסיון ולא מעט ביצים.
אין ספק שאם היתי נוסע הרבה בשטח (כדוגמת דרור) היתי עדין נוסע ברנגלר.
......
בסופו שלי יום, אני חושב שזה מתמצת מאוד נכון, ויותר מזה, זה גם מהות האתגר ברכבים כמו הדאסטר.
נהג טוב, ומרוכז, יגיע איתם רחוק.
אבל צריך להיות מרוכז בנהיגה, וזה מעייף ומתיש.
גם לפה להכניס את הדאסטר?!
מדברים על גיפים אמיתיים קשוחים עם שלדת סולם, 2 סרנים והילוך כוח אמיתי.
כמו שאתם בוודאי רואים סביבכם.. יש המון סוזוקים קטנים ומשופרים..
הכיסאות נוחים גם בנסיעות ארוכות, .. קפיצי סליל פרוגרסיביים וגלגלים גדולים ובולעים יותר את השטח.
ברכבים הללו הנסיעות פחות מעייפות... גם בקטעי הקישור המנהלתיים וגם כהשביל משתבש מעט... מכוונים את הגלגלים ופשוט נוסעים. אגב תחושת החופ השתמרה וטופחה עם המתלים והגלגלים ורק התעצמה.
הסוזוקי האלו זריזים.. עבירים..מהודקים ומתקשרים ומתגמלים את הנהג מאוד.. מלאים באופי שבעלי גיפים גדולים לא יבינו (: הם מלאים מידי....(;
Aka e-Pit@m, אחרי שנים החלפתי למשהו קליט יותר..:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
גם לפה להכניס את הדאסטר?!
מדברים על גיפים אמיתיים קשוחים עם שלדת סולם, 2 סרנים והילוך כוח אמיתי.
יותר..:cool:
סוזוקי ג׳ימני. הוא לא ג׳יפ אמיתי. הוא .. ובכן .. סוזוקי אמיתי.
אם כבר לדקדק … עד הסוף.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מומנט בסל"ד נמוך ?
תחושת חוסן ?
פשטות ?
גיר ידני ?
אני איתך, מכל הסיבות האלו...
כל אלה, אבל לא רק.
כי הג'ימני די חסון.
בוודאי שהוא פשוט.
יש גם ידני (והידני כל כך הרבה יותר טוב מהאוטומטי, שזה לא רק בלתי נתפס, זה פשוט מביך)
מומנט דווקא אין לג'ימני. מה לעשות, מנוע 1.5 מבחינתי מתאים לכננת, לא לג'יפ. אבל יחסי העברה קצרצרים מפצים לא רע. לא מושלם, אבל ממש לא רע.
אבל יש עוד משהו מסביב ל-Jeep אמיתי של פעם, שאי אפשר לשים עליו אצבע או להגדיר אותו ושאין לג'ימני וגם לא לרנגלר. אופי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
כמו שאתם בוודאי רואים סביבכם.. יש המון סוזוקים קטנים ומשופרים..
הכיסאות נוחים גם בנסיעות ארוכות, .. קפיצי סליל פרוגרסיביים וגלגלים גדולים ובולעים יותר את השטח.
"כסאות" (?.....)
"נוחים" (?...........)
זה "כסא" שהנוחות שלו מזכירה לי את הכסאות מבית הספר היסודי "בארי" בבאר שבע (שנכנסתי בשערי כיתה א'2 שלו בשנת 1972), שהיו עשויים עץ. עם משענת זקופה. ה"כסא" בסוזוקים זה דרגש שטוח, קשה וצר, לא תומך בשיט, גבוה מדי, מחרב את הגב, בשת"פ מדהים עם גלגל הגה נמוך בטירוף עם טווח כוונון סופר-מוגבל. זה באמת אוטו שאיזה יפני קטן וסדיסט תיכנן עבור יפנים קטנים ומזוכיסטים.
"נסיעה ארוכה".... גם הג'ימני החדש הוא אחד מכלי הרכב הכי מתישים לנהיגה רצופה של יותר מחצי שעה. רמת NVH מהגבוהות שבנמצא, האוטו רוטט, קופצני, לא יציב, מתנדנד מצד לצד, מתקשה לשמור על נתיב במהירות גבוהה, עף ברוח שעושים משאיות/אוטובוסים, המנוע רועש מאוד בסל"ד גבוה - זה לא "צליל" כמו באלפות או כל רכב ספורטיבי אחר - זה רעש. רעש מתכתי צורמני ולא נעים שאופייני למנועים יפניים קטנים במכוניות יפניות פשוטות וזולות עם מעט מאוד בידוד רעשים. כמובן שזה מנוע מצויין ואין לו שום בעיה עם סל"ד גבוה, אבל הרעש גורם לך לחשוש שאתה עושה לו משהו רע.
ברכבים הללו הנסיעות פחות מעייפות... גם בקטעי הקישור המנהלתיים וגם כהשביל משתבש מעט... מכוונים את הגלגלים ופשוט נוסעים. אגב תחושת החופ השתמרה וטופחה עם המתלים והגלגלים ורק התעצמה.
הסוזוקי האלו זריזים.. עבירים..מהודקים ומתקשרים ומתגמלים את הנהג מאוד.. מלאים באופי שבעלי גיפים גדולים לא יבינו (: הם מלאים מידי....(;
עם כל מגרעותיו בכביש, בשטח הג'ימני פשוט מקסים. עדיין מעייף ומפרק את הגב - אבל זריז וחי. עביר מאוד - אבל לא מתמסר בקלות וכן דורש מהנהג לדעת לנהוג - וזה פשוט כיף. זה לא סוד שאני מת עליו. אבל בשורה התחתונה קשה לי עם האין-נוחות שלו, קשה לי ביותר עם תנוחת הנהיגה היפנית הכפויה והנוראה. בכל חודש, יומיים עם ג'ימני מארגנים לי שבוע וחצי של גב תפוס, וזה כבר באמת בלתי נסבל.
...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל אלה, אבל לא רק.
כי הג'ימני די חסון.
בוודאי שהוא פשוט.
יש גם ידני (והידני כל כך הרבה יותר טוב מהאוטומטי, שזה לא רק בלתי נתפס, זה פשוט מביך)
מומנט דווקא אין לג'ימני. מה לעשות, מנוע 1.5 מבחינתי מתאים לכננת, לא לג'יפ. אבל יחסי העברה קצרצרים מפצים לא רע. לא מושלם, אבל ממש לא רע.
אבל יש עוד משהו מסביב ל-Jeep אמיתי של פעם, שאי אפשר לשים עליו אצבע או להגדיר אותו ושאין לג'ימני וגם לא לרנגלר. אופי.
הגימיני הוא עוד דבר ביחס לאמריקאים... והבריטים.
הוא הכי הרבה עובד, אולי זו לא טויוטה... ויש דגמים פחות מוצלחים כמו בכל חברה.
אפשר לומר אמין, מתקתק..לא נוזל ולא מפתיע יותר מדי, איכות הרכבה ופלסטיק שמחזיקים יפה את הקמ והטלאות שמאפיינות את השוק הצעיר, ההנדסה והחומרים שלדעתי חסרים בתוצרת הבריטית והאמריקאית.
ולגבי המחסור במומנט... שמע, זה יחסי... בשביל להזיז לטון .. לא צריך הרים של מומנט וגם לא צריך כל כך אחיזה..הוא עז הרים רציני את זה לא תוכל לקחת לו.
המנוע הקטן והחסכוני לדעתי הוא יתרון, הוא נוח לטיפול, תחזוקה ושדרוגים.. לדעתי זה חשוב ברכב שטח (אני מפסיק לקרוא לזה ג'יפ כי גיא מתעקש)
ולגבי האופי...
כל אחד והטעם שלו,
אישית אני מוצא המון אופי במנוע בנזין אוהב סלד.... גם אם הוא לא חזק במיוחד ..בסיס גלגלים קצר ומשקל נמוך, קפיצי סליל ב4 פינות, הגה קצר ומתקשר ביחס כנראה לכל רכב שטח סדרתי עם 2 סרנים חיים.
קבינה ותא טייס תפורים למידות שלי.
כלו מספקים לי אישית טונות של הנאה מאשר ג'מוס גדול וכבד על 4 עלים עתיקים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
אתה קורא מה שאתה רוצה...
אני דיברתי על הגימיני המשופרים שנוסעים סביבך ...בהמוניהם..מבלי להשתין מהמקפצה...ומבלי להשתייך למועדון המיליון רובם עם 4 סלילים פרוגריסיבים..כפולי נעילות.. מידת גלגל אחת או שתיים מעל.. כיסאות רקארו או שות'.. זו כבר חיה שונה ממה שאתה מתאר.
גם אני חשבתי ככה פעם
היה לי סמוראי סטנדרטי , היה כיף חיים , הייתי בן 24 ומה הייתי צריך יותר בחיים
עד שיום אחד במקרה נתקעתי איתו באזור ראש פינה וחילץ אותי בחור מבוגר חביב עם סופה וכחלק מהחילוץ נסעתי איתו בסופה
ואז הבנתי מה אני רוצה
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
לגיטימי, זה לחלוטין עניין של העדפה אישית.
בכל הקשור לנהיגה בשטח אני מתחבר לסוזוקים הקטנים מאוד. מרגישים את השטח בכל תנועה של הרכב וכושר ה-"דילוג" החינני מדבר אליי יותר מאשר רכב גדול וכבד שצולח מכשול חרף משקלו ומימדיו.
אבל בשלב המנהלתי, שעבורי גם חשוב, אני מעדיף רכב גדול יותר שתומך טוב יותר בכל הלוגיסטיקה המשפחתית החיונית.
Sent from my SM-A505F using Tapatalk